Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(uogyte777 @ 2010 10 19, 00:53)
pediatre iki 2 ar 3 m. patare neduoti karves pieno, iki kada tiksliai nesigilinau, nes manau pamazu mes ir prie jo pereisim. O ir parduotuvinis pienas ne kiek neprilygsta svieziam pienui is kaimo. Manau prie kaimisko pieno sunkiau adaptuotusi mazas skrandukas nei prie parduotuvinio, kur ten vos ne baltai padazytas vanduo  smile.gif Pries misinuka as visiskai nenusiteikusi, man jis geras, nes esu isitikinusi, kad sudo (atsiprasant)  specialiai vaikams nuo pirmos dienos negamintu (zinoma nekalbu apie tas firmas, kurios gamina nuo saldainiu iki misinuku). Negaliu pasakyti, kad mano nuomone MP geriausias, nes niekas manto neirode ir neitikino. Paciai nepavyko maitinti, nes neturejau pieno, per kancias iki men. ismaitinti pavykdavo mazdaug 3 k. per para.
O ir delekologijos manijos, tai man daugiau maziau tolygu ligai. Niekada per galva del to nesiverciau ir tikiuosi nesiversiu, nes paskui nuklystama iki tokiu absurdu kaip, kad vaiko kosulio gydymas pakabinant vaikui ant kaklo karolius  doh.gif Zinoma nekalbu apie ekologija proto  ribose - as jei turiu galimybe gauti mesos, kiausiniu ar pan. is patikimu kaimo mociuciu ar pan.- tai taip ir darysiu, bet jei neturiu tokios galimybes - tuomet vaziuoju i prekybos centra/mesos parduotuve ar pan. kur ir nusiperku mesos, o nesedziu ir lauzau galva oi ka dabar daryti, is kur paimti ekologiskos mesytes, kitos nepirksiu nors uzmusk. Yra galimybe - renkuosi,  nera -  imu tai  kas yra.  Aisku - velgi kiekvienas savo kiema tvarko savaip.

nelabai supratau prie ko cia ta ekologija? g.gif MP nera jokia ekologija tai gamtos duotas maistas mazyliui mirksiukas.gif O Jums kas nors irode misinuku nauda mazyliui? g.gif Idomu butu isgirsti bigsmile.gif maniskis beveik visikai atsisako misinio ir pieno, o MP gauna viena karta pries miegeli, man atrodo mazokai ax.gif tad suku galva ka daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 19, 09:45)
MP gauna viena karta pries miegeli, man atrodo mazokai  ax.gif  tad suku galva ka daryti  doh.gif

aga unsure.gif ir ta pacia tema suku galva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 19, 08:45)
nelabai supratau prie ko cia ta ekologija?  g.gif MP nera jokia ekologija tai gamtos duotas maistas mazyliui  mirksiukas.gif O Jums kas nors irode misinuku nauda mazyliui? g.gif Idomu butu isgirsti  bigsmile.gif  maniskis beveik visikai atsisako misinio ir pieno, o MP gauna viena karta pries miegeli, man atrodo mazokai  ax.gif  tad suku galva ka daryti  doh.gif

Ekologija prie to, kad ne viena mama pasisako apie tai cia ir kitose forumuose bei nemanai, kad tai nesusije su tema mirksiukas.gif nesieju as to su MP, manau ir taip aisku kas tas yra doh.gif Siaip tai misinukui daromi visokiausie tyrimai ir nuolatos, o ne viena karta, po kurio paskui misinio sudetys keiciasi, bet nuo to nepriklauso jo nauda/nenauda organizmui, bet ne karto negirdejau, kad tirtu MP, irodytu jo nauda ar pan., beje kur irodymas, kad kiekvienos mamos pienas toks pat. Zinoma tai neatsiejama nuo moters sampratos, MP tam ir skirtas - maitinti mazyli, butent del to dauguma mamu ispucia akis ir sako - kaip gali nemaitinti. O vat gali buti kai neturi kito pasirinkimo ir uzauga vaikai su tuo misinuku be jokios zalos. Todel ir nesuprantu kuo tas misinukas prastesnis uz mamos piena? Bet kaip jau minejau jei yra galimybe maitinti paciai - tai vuolia, pirmyn, as pati nors ir maitinau misinuku, bet daviau MP tol kol turejau, nes taip "suredyta" gamtos. O tau tiesiog galiu pasiulyt pernelyg neuskti galvos, kad ir tam vienam kartui MP nedingtu ir galbut vaikuciui uztenka tiek kiek gauna ir per ta karta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2010 10 19, 13:23)
Ekologija prie to, kad ne viena mama pasisako apie tai cia ir kitose forumuose bei nemanai, kad tai nesusije su tema mirksiukas.gif nesieju as to su MP, manau ir taip aisku  kas tas yra doh.gif Siaip tai misinukui daromi visokiausie tyrimai ir nuolatos, o ne viena karta, po kurio paskui misinio sudetys keiciasi, bet nuo to nepriklauso jo nauda/nenauda organizmui, bet ne karto negirdejau, kad tirtu MP, irodytu jo nauda ar pan., beje kur irodymas, kad kiekvienos mamos pienas toks pat. Zinoma tai neatsiejama nuo moters sampratos, MP tam ir skirtas - maitinti mazyli, butent del to dauguma mamu ispucia akis ir sako - kaip gali nemaitinti. O vat gali buti kai neturi kito pasirinkimo ir uzauga vaikai su tuo misinuku be jokios zalos. Todel ir nesuprantu kuo tas misinukas prastesnis uz mamos piena? Bet kaip jau minejau jei yra galimybe maitinti paciai - tai vuolia, pirmyn, as pati nors ir maitinau misinuku, bet daviau MP tol kol turejau, nes taip "suredyta" gamtos. O tau tiesiog galiu pasiulyt pernelyg neuskti galvos, kad ir tam vienam kartui MP nedingtu ir galbut vaikuciui uztenka tiek kiek gauna ir per ta karta  mirksiukas.gif

Na gal uztenka g.gif bet vat pries pietu miegeli vistiek noretusi, kad gertu kazka, nes skysciu tai reikia organizmui... siandien isgere 50 ml Milumil 3 tai visgi gal priprasim ir mums pavyks smile.gif
O kiekvienos moters pienas yra skirtingas 4u.gif pritaikytas tik tam jos mazyliui wub.gif tirtas 1000 kartu!!!!! Jus paprasciausiai turbut tuo nesidomejot 4u.gif net ant kiekvieno misinio pakuotes raso, kad motinos pienas vertingesnis, nes turi probiotiku ir t.t. pasiskaitykit PSO puslapius mirksiukas.gif aisku gaila, kad ne visoms yra galimybe ta pienuka tureti ax.gif zinoma uzauga vaikuciai nesvarbu MP, misinuka ar karves piena gauna ax.gif juk esme ne tame, visa esme mamytes meileje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 19, 09:45)
maniskis beveik visikai atsisako misinio ir pieno, o MP gauna viena karta pries miegeli, man atrodo mazokai  ax.gif  tad suku galva ka daryti  doh.gif

Maniske kol maitinau, gryno karves pieno is viso negerdavo, ir pieno produktu nevalgydavo schmoll.gif paskui po truputi tik jogurtuko pradejo ragauti, nors gaudavo MP tik 1-2k per para. Bet, matyt, jai uztekdavo, patarciau tikrai nepergyventi mirksiukas.gif nes kai nustojau maitinti, pradejo kirsti pieniskus produktus vos ne istisai, ir karves piena gerti, ir varske, ir suri ir pan. biggrin.gif

Neturiu aiskios nuomones, kas geriau virs 1 metu vaikui, karves pienas ar misiniai. Misiniu mes nebandem, todel ir perejom tiesiai prie karves pieno. Kosiu su misiniais is tolo purtydavosi, tad nusprendziau, kad neieskosim sau tinkancio misinio; o ir maitinau MP iki 1m4men smile.gif

Beje, mamytes, gal kuri girdot vaikiuka kaimisku pieniuku? man rodos, ji butina virinti, tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 10 20, 01:34)

Beje, mamytes, gal kuri girdot vaikiuka kaimisku pieniuku? man rodos, ji butina virinti, tiesa?  g.gif

Duodu parduotuvinį Dvaro pieną, bet prieš duodama rinkausi info-karvės pienuką tikrai reikia pavirint ir, tik pradėjus duoti, skiesti vandenuku, nes bus per riebus.
Atsakyti
MP savo sudėtimi yra vertingesnis už mišinį, nes jokie probiotikai ir t.t. nepakeis natūralių imunitetą stiprinančių antikūnų, kuriuos vaikas gauna per MP 4u.gif Bet net ir tokiu atveju aš ryžausi nuo 1 metų ir 1 mėn. nujunkyt ax.gif Noriu savo kūno sau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 10 20, 01:34)
Beje, mamytes, gal kuri girdot vaikiuka kaimisku pieniuku? man rodos, ji butina virinti, tiesa?  g.gif

mes taip pat jokiu misinuku negeriam,kai kalbejau su musu gyd.apie pienuka, tai karves piena butinai liepe virinti...
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 10 19, 13:00)
zinoma uzauga vaikuciai nesvarbu MP, misinuka ar karves piena gauna  ax.gif  juk esme ne tame, visa esme mamytes meileje  wub.gif

drinks_cheers.gif visiskai sutinku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 10 20, 00:34)

Kaimišką būtina, parduotuvinį pasterizuotą - ne.
Atsakyti
Nezinau ar sutapimas cia buvo, pries kelias dienas viriau manu kose ant parduotuvinio pieno, dukryte nemazai suvalge tos kosytes, bet po pusvalandzio mazdaug pastebejau ant veido ryskius raudonus plemus, kurie neisnyko gal 4h. daugiau nieko neiprasto ta diena nebuvau davus. turbut gavosi alergine reakcija. tai pagalvojau, kad parduotuvinio pienuko vis delto dar neduosiu unsure.gif
Atsakyti
Sveikos maniskis megsta ivairias kosytes isvirtas kartu su namine jautiena, kalakutu ar vistiena 4u.gif
Papildyta:
Nuo kokio laiko vaikuciui verdate kosytes su pienuku, as vis dar bijau maniskiui 11 men
Atsakyti