Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(Axxa @ 2010 08 25, 16:40)
Kažkada (tiksliau kai pastojau) dariau aliejų analizę pagal įvairius šaltinius ir straipsnius ir susidariau tvirtą nuomonę, jog pats blogiausias yra rapsų aliejus (čia kalbu ne tik apie vaikus), nes rapsai kaip tokie naudojami vabzdžiams nuodyti, o aliejus buvo sukurtas kaip alyvuogių aliejaus pakaitalas, deja, jau pagal paskutinių metų tyrimus, kaip vienas kenksmingiausių pagal išskiriamas medžiagas kaitinant. Augaliniai bei saulėgrąžų aliejai taip pat gana kenksmingi. Iš populiariųjų aliejų mažiausiai kenksmingi yra alyvuogių aliejai, todėl nuo to laiko tik juos ir naudojam. Salotoms bei vaikučio košytėms perku Extra Virgin Alyvuogių aliejų, o kepimui naudoju kokį paprastesnį, kartais alyvuogių išspaudų aliejų, bet visus tik iš stiklinių butelių. Jei turite finansinių galimybių, išvis maistą patariama kepti, troškinti ir kitaip kaitinti tik tuose aliejuose, kur kenksmingų medžiagų visai nesusidaro, vienas pigesnių būtų kokosų sviestas. Esu bandžius, man patiko. Yra dar daugiau kitų rūšių, tik jau tikrai brangesni.
Dėl sviesto tikrai neradau nė vienos profesionalios nuomonės, kad kas bloga išsiskirtų (aišku niekada negalima antrą kartą kaitinti tuose pačiuose riebaluose), tik mano vaikutis jo negali naudoti...

drinks_cheers.gif niekad rapsu neperku schmoll.gif
Alyvuogiu, arba saulegrazu. Vaikui alyvuogiu naudoju.
O nebandet sviestuko lydyti? Nes maniskis labai ilgai alergiskas karves pienui buvo, tai tik tokio po truputi ir naudojau: GHI sviestas
Atsakyti
na mes nuo metu pradejom valgyt varsketus ir viska po truputi kas virta ir troskinta 4u.gif
Atsakyti
hi.gif valgo viską, ką ir mes. Na, išskyrus grybus, kepsnį, džiovintus vaisius. Buvo pratinamas prie visko po truputį. Visokias daržovienes valgo sriubas, mėsytė būtinai (mum pasisekė, nes MB medžiotojas, tai valgom daugiausią sveiką mėsą, ypač stirnieną).
Aliejų naudoju alyvuogių. Stengiuosi kuo mažiau visokių sausainiukų. Na, pagraužia, žinoma vieną kitą. daugiausiai perku a la gaidelis. O kitokių saldumynų arba išvis ne, arba retai kokį, dėl skonio. jokių šokoladų ir šokoladinių gėrimų, jokių Miau.
Perku Bios jogurtus.
vaisius valgo jau pačius įvairiausius, daržoves irgi.
Atsakyti
mes valgeme viska, kol mazylis nesusirgo zarnyno liga vadinama Jersinioze, pagal gydytoju komentarus liga nuo vaisiu, darzoviu kurie ilgeliau uzsibuvo saldyve arba iki galo nenuploviau g.gif tad dabar labai bijau del vaisiu jatau jatau kokia bjaurastis ta liga o valgeme jau viska blink.gif tad bukite atsargios
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 09 08, 08:00)
mes valgeme viska, kol mazylis nesusirgo zarnyno liga vadinama Jersinioze, pagal gydytoju komentarus liga nuo vaisiu, darzoviu kurie ilgeliau uzsibuvo saldyve arba iki galo nenuploviau g.gif tad dabar labai bijau del vaisiu jatau jatau kokia bjaurastis ta liga o valgeme jau viska blink.gif tad bukite atsargios

kuo pasireiske?
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2010 09 08, 09:34)
kuo pasireiske?

viduriavo 2 sav. ir tada kauno infekcinej isaugino ta bakterija
Atsakyti
Oho kaip baisu, su maniskiu irgi buvo, kad pora dieneliu viduriavo,netgi veme kelis kartus verysad.gif buvau ne juokais issigandusi. Labai atidziai reikia nuplauti vaisius ir darzoves.
Atsakyti
Oi kaip rapsu alieju ispeiket, o as vakar nusipirkau visa buteli doh.gif Na nieko, patys sunaudosim, o mazei kepsiu ant alyvuogiu ax.gif Nezinau ka ir sugalvot panelei naujo valgyti, nes koses atsibode, maltos mesos atsibode....Pabandysiu isvirti virtu bulviu cepelinu seimynai siandien, ziuresiu, gal panele valgys. Virtu bulviu blynelius tai kerta puikiai, ziuresiu kaip bus su cepelinais...
Atsakyti
Sveikos, mamytes, atsiverciau paskaityti kokiu meniu savo nevalgiukui.... ir pasakysiu atvirai, labai nustebau, kad ne viena neduodat kaiusinio g.gif mums gydytojas prisake jau nuo 8 men duoti kiausini (apie 4-5 per savaite). Pabandykite, nes vaikai dazniausiai labai megsta thumbup.gif seip mes irgi balansuojam tarp sveikos mitybos ir to ka teveliai valgo (na teveliai irgi stengiasi sveikai, bet patiekaluose daugau druskos, pipiriuku ir kitokiu prieskoniu)....nes maziukui skaniausia is tecio lekstes... tai tenka net apgauti i tecio lekste pridedu vaikui virtu kukuliuku ir pan. tongue.gif beje, dar patarciau (man patare ir labai pasiteisino) duoti vaikui valgyti i rankyte, ar bluneli ar koteletuka, ar bulvyte ir t.t. taip jis rankoje laikydamas ir begiodamas ziurek ir suvalgo:) Sekmes visom!!!
Atsakyti
as tai duodu retkarciais kiausinio ax.gif
Atsakyti
Aš ir kiaušinio duodu, bet virto labai retai kada valgo, o vat pakepto thumbup.gif Kadangi megsta kepta tai jo gauna retokai, maždaug 1 kiaušinuką į savaitę ir kepu ant labai mažos ugnies kad neapskrustų. Mano mažoji ledi retai kada valgo su rankomis, jei tai yra šiltas maistas - tai tik lėkštėje ir būtinai turiu duoti šaukštelį arba šakutę. Bet šiaip kokį užkandį tai į rankas pasiima. Dabar labai pamėgo ryžių dripsnius sutaisytus su truputėliu sviesto ir vaikiška pirktine bobovita košele (visos košelės gana neskanios, o va šitą ir aš mielai valgyčiau biggrin.gif ). Taip pat ir makaronus sutaisau. O šiaip tai jau kuo toliau, tuo daugiau duodu tą patį ką ir mes valgom. Vieną kartą užsimanė žalio svogūno, galvojo kad obuolys ir niekaip jo negalėjau atimti iš jos, sakau paragauk - tai atsikando ir susiraukė visa, ištiesė ranką su tuo svogūnu ir sako "prašom" biggrin.gif
Atsakyti
Aš nebežinau, ką duoti mažiui, kad valgytų.. Nevalgus kuris laikas jau.. Nors, prieš tai keptus varškėčius pilna burna kapodavo cool.gif .. O šiaip, dbr pagrindinis maistas Smilgelės geriamas jogurtas su kiviais, visokios varškytės/sūreliai, makaronai su mėsyte ir, matyt, viskas.. Nebesugalvoju, ką jam pasiūlyti, kad susidomėtų nors kiek ir nespjautų dar nė neparagavęs doh.gif .
Atsakyti