Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(uogyte777 @ 2010 08 22, 00:26)
žinau, kad ant sviestuko negerai kept, nes išsiskiria kaitinant kažkas negero, bet apie aliejų nieko negirdėjau  g.gif

paieskojau internete info ir as sviesto zala kepant neradau, o atvirksciai parasyta apie margarina ir tepiuosius riebalu misinius, kad jie yra zalingi... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2010 08 22, 11:02)
paieskojau internete info ir as sviesto zala kepant neradau, o atvirksciai parasyta apie margarina ir tepiuosius riebalu misinius, kad jie yra zalingi...  blink.gif

Vat apie margariną ir aš žinau, bet apie sviestą natūralų negirdėjau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2010 08 22, 10:02)
paieskojau internete info ir as sviesto zala kepant neradau, o atvirksciai parasyta apie margarina ir tepiuosius riebalu misinius, kad jie yra zalingi...  blink.gif



Tikrai nesiginčysiu, nes tik girdėjau. Gali būt, kad maišau su tais riebalų mišiniais. O sakykit mamkos, kokį aliejų dar naudojat be alyvuogių, na iš tų saulėgrąžų ir pan.?
Atsakyti
as naudoju dar kukuruzu alieju.

norejau paklaust ka duodate pusryciams? nes manoji pusryciams geria aptamil pienuka. paskui visokie duoniukai,duona. kazkada bandziau kose duoti, tai nei pro kur
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 20:45)
Šiaip kiekiu tai nedaug pienuko gaunasi, nes gavosi pasiūla pagal paklausą - keletą gurkšniukų patraukia ir viskas.
Metukų laiko svėrė 8,3kg, buvo 73cm ūgio. Jau senokai bepriauga po 1OOg per mėnesį arba nepriauga nieko.
Tiesą pasakius, visos nesąmonės su maistu prasidėjo tada, kai pradėjau primaitint - tada ir svoris beveik nustojo augęs.

Oj kokia kolege doh.gif Sveriam tiek pat, tik ugio centimetru didesnes smile.gif
labai panasi net dienotvarke- miegam tiek pat ir tuo paciu laiku. Tiek pat ir taip pat maitinames. doh.gif Kadangi cia jau sausio menesio postas, o mes dabar tik metinukes- labai idomu kas pasikeite ir ar panelyte nors kiek tapo valgesne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 08 23, 16:06)
Oj kokia kolege doh.gif  Sveriam tiek pat, tik ugio centimetru didesnes smile.gif
labai panasi net dienotvarke- miegam tiek pat ir tuo paciu laiku. Tiek pat ir taip pat maitinames. doh.gif  Kadangi cia jau sausio menesio postas, o mes dabar tik metinukes- labai idomu kas pasikeite ir ar panelyte nors kiek tapo valgesne? g.gif

Galiu pasisakyt ir as sita tema, ten lyg man buvo rasyta tos mergytes unsure.gif lotuliukas.gif (maniskis metu 8.1kg ir 75cm biggrin.gif ). Pasikeite... Beveik niekas biggrin.gif Kiek sveria siai dienai - sunku pasakyt, nes net ant svarstykliu sekundeliu keliu nenustovi, bet manau apie 9.5kg(maximum doh.gif ). O spali jau 2 metukai wub.gif
na, tik valgo ivairesni maista. ir viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2010 08 23, 17:23)

na, tik valgo ivairesni maista. ir viskas doh.gif

juoA doh.gif vargas su tais nevalgiukais. O sako zaibas du kartus i ta pacia vieta netrenkia. antra tokia pat nevalgia jau auginu doh.gif neisivaizduoju laisva valia valgancio vaiko- kiek pavyksta per jega sukisti- tiek mano... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2010 08 22, 17:25)
O sakykit mamkos, kokį aliejų dar naudojat be alyvuogių, na iš tų saulėgrąžų ir pan.?


Rapsų ekologišką. Jį pilu į daržovių patiekalus. Keptuvėje kepto maisto neduodu. Į košes dedu sviestą.

QUOTE(Anema @ 2010 08 23, 15:38)
norejau paklaust ka duodate pusryciams? nes manoji pusryciams geria aptamil pienuka. paskui visokie duoniukai,duona. kazkada bandziau kose duoti, tai nei pro kur



Atsikėlęs išgeria välling'o (Semper perku), o už kokių dviejų valandų valgo grūdų košę su uogomis, vaisiais. Čia pusryčiams. Priešpiečiams dar kartais obuolio, banano suvalgo...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2010 08 23, 16:43)
juoA  doh.gif  vargas su tais nevalgiukais. O sako zaibas du kartus i ta pacia vieta netrenkia. antra tokia pat nevalgia jau auginu doh.gif  neisivaizduoju laisva valia valgancio vaiko- kiek pavyksta per jega sukisti- tiek mano... doh.gif

as viliuos, kad antras vaikas bus valgesnis blush2.gif bet jau net neisivaizduoju, kaip taip gali buti lotuliukas.gif
Atsakyti
mes irgi sunkokai ryte su kosele, nes matyt jau atisbode bet kai netingiu karts nuo karto isvedu kaiusiuka su pienuku tai gaunasi tokia piure - valgo gan skaniai 4u.gif arba toki blyniuka per visa keptuve iskepu, na kazkaip nesugalvoju daugiau, o virta kaiusiniuko tryni tai i sriubyte 1 karta savaiteje dedu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 24, 08:44)
mes irgi sunkokai ryte su kosele, nes matyt jau atisbode bet kai netingiu karts nuo karto isvedu kaiusiuka su pienuku tai gaunasi tokia piure - valgo gan skaniai 4u.gif arba toki blyniuka per visa keptuve iskepu, na kazkaip nesugalvoju daugiau, o virta kaiusiniuko tryni tai i sriubyte 1 karta savaiteje dedu mirksiukas.gif


kad po pienuko duodant kose, gautus jau kaip pietus kazkaip g.gif nezinau kada cia prieisim prie normaliu pusryciu, atsibostu tie grudai jai kelis kart per diena, su kosem ir taip sunkoka.
as tai kartai spavakariam koki blyna iskepu.

kiausinuku putpeliu 2-3 i savaite valgo, kartais i kose,kartais i kokius kukuliukus idedu. vieno nelabai nori.

sriubytes kazkaip jai neverdu, vakar isviriau su cukinija, pienukas, nepatiko,kad saldu matyt.
Atsakyti
QUOTE(*MiLi* @ 2010 08 23, 15:59)
Rapsų ekologišką. Jį pilu į daržovių patiekalus. Keptuvėje kepto maisto neduodu. Į košes dedu sviestą.


Kažkada (tiksliau kai pastojau) dariau aliejų analizę pagal įvairius šaltinius ir straipsnius ir susidariau tvirtą nuomonę, jog pats blogiausias yra rapsų aliejus (čia kalbu ne tik apie vaikus), nes rapsai kaip tokie naudojami vabzdžiams nuodyti, o aliejus buvo sukurtas kaip alyvuogių aliejaus pakaitalas, deja, jau pagal paskutinių metų tyrimus, kaip vienas kenksmingiausių pagal išskiriamas medžiagas kaitinant. Augaliniai bei saulėgrąžų aliejai taip pat gana kenksmingi. Iš populiariųjų aliejų mažiausiai kenksmingi yra alyvuogių aliejai, todėl nuo to laiko tik juos ir naudojam. Salotoms bei vaikučio košytėms perku Extra Virgin Alyvuogių aliejų, o kepimui naudoju kokį paprastesnį, kartais alyvuogių išspaudų aliejų, bet visus tik iš stiklinių butelių. Jei turite finansinių galimybių, išvis maistą patariama kepti, troškinti ir kitaip kaitinti tik tuose aliejuose, kur kenksmingų medžiagų visai nesusidaro, vienas pigesnių būtų kokosų sviestas. Esu bandžius, man patiko. Yra dar daugiau kitų rūšių, tik jau tikrai brangesni.
Dėl sviesto tikrai neradau nė vienos profesionalios nuomonės, kad kas bloga išsiskirtų (aišku niekada negalima antrą kartą kaitinti tuose pačiuose riebaluose), tik mano vaikutis jo negali naudoti...
Atsakyti