QUOTE(*MiLi* @ 2010 08 23, 15:59)
Rapsų ekologišką. Jį pilu į daržovių patiekalus. Keptuvėje kepto maisto neduodu. Į košes dedu sviestą.
Kažkada (tiksliau kai pastojau) dariau aliejų analizę pagal įvairius šaltinius ir straipsnius ir susidariau tvirtą nuomonę, jog pats blogiausias yra rapsų aliejus (čia kalbu ne tik apie vaikus), nes rapsai kaip tokie naudojami vabzdžiams nuodyti, o aliejus buvo sukurtas kaip alyvuogių aliejaus pakaitalas, deja, jau pagal paskutinių metų tyrimus, kaip vienas kenksmingiausių pagal išskiriamas medžiagas kaitinant. Augaliniai bei saulėgrąžų aliejai taip pat gana kenksmingi. Iš populiariųjų aliejų mažiausiai kenksmingi yra alyvuogių aliejai, todėl nuo to laiko tik juos ir naudojam. Salotoms bei vaikučio košytėms perku Extra Virgin Alyvuogių aliejų, o kepimui naudoju kokį paprastesnį, kartais alyvuogių išspaudų aliejų, bet visus tik iš stiklinių butelių. Jei turite finansinių galimybių, išvis maistą patariama kepti, troškinti ir kitaip kaitinti tik tuose aliejuose, kur kenksmingų medžiagų visai nesusidaro, vienas pigesnių būtų kokosų sviestas. Esu bandžius, man patiko. Yra dar daugiau kitų rūšių, tik jau tikrai brangesni.
Dėl sviesto tikrai neradau nė vienos profesionalios nuomonės, kad kas bloga išsiskirtų (aišku niekada negalima antrą kartą kaitinti tuose pačiuose riebaluose), tik mano vaikutis jo negali naudoti...