Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(Neziniuke81 @ 2010 06 28, 01:28)
Mielos mamytes, atejau ir as pasitarti  ax.gif
galvoju, ar cia reikia islaukti, ar cia kazkas blogai mano karalaitei...  g.gif patarkit, kaip elgtis, labai prasau...  4u.gif

Sveikos 4u.gif
Neziniuke81- o gal tavo mergytei dantukai inensyviai dygsta ir jinai taip masažiojasi ir kaso dantenytes? unsure.gif

Skaičiau kad keptą vištytę duodat kažkuri- o tai čia ant grilio ar paprastai keptuvėj kepta ar troškinta?

Dėl prieskonių- dedu druskytės, pipiriukų ir žolelių. Dabar krapai labai gerai. Daugiau- jokių prieskonių, nebent kai verdu kukuliukus mėsytės su daržovėm, tai šaukštą pomidorų padažo.

Košes perku Skanėjos. Avižinių ir 5 grūdų. Kai neturiu pieno, nebalinu, o šiaip- su pienu, sviestuko įdedu.

Agurką žalią duodu graužt. Braškes, žemuoges labai mėgsta.

Jogurtukų ir aš vengiu duot. nelabai jie man rodos pilviukui... kartkartėm tai nieko.
Atsakyti
QUOTE(ingridastar @ 2010 06 28, 15:09)
Neziniuke81- o gal tavo mergytei dantukai inensyviai dygsta ir jinai taip masažiojasi ir kaso dantenytes?  unsure.gif

Na as irgi turiu tokiu minciu, gal jai kruminiai dantukai pradeda kaltis... nors kol kas nieko nesimato dar burnytej doh.gif bandysim palaukti siek tiek smile.gif
Beje, siandien pirma karta po keliu savaiciu pertraukos suvalge kelis saukstukus mesytes su darzovytem, daviau paciai seiminikauti su saukstu, tai siek tiek susiviliojo thumbup.gif

Merginos, daug kas rasot, kad duodat penkiu grudu koses savo maziukam - ten su zirniais, tiesa? as kazkaip iki siol nedristu, bijau, kad pilvuko nepustu... bet gal visai be reikalo? g.gif

Ir dar gal pasidalintumete patirtimi, kokiu patiekalu galima su kiausinio tryniu paruosti? Iki siol bandydavau su grikiais ir darzovem maisyti, bet nebevalgo taip schmoll.gif dar kepiau kiausinuka, bet irgi nepatinka... doh.gif gal dar kazka galima butu sugalvoti? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neziniuke81: 29 birželio 2010 - 00:16
O ant ko kepat blynelius? g.gif aliejaus? skaiciau, kad ant sviesto negalima kepti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 07 14, 17:12)
O ant ko kepat blynelius?  g.gif  aliejaus? skaiciau, kad ant sviesto negalima kepti  g.gif

kepame ant to paties aliejaus kaip ir sau, oi kaip kerta smile.gif Tiks stengiuosi neapskrudinti smile.gif
Atsakyti
Mamytės, parašykit vieos dienos savo aikelio meniu. Kiek kartų valgot ir ką valgot.
Ačiū.
Ir dar-kiek kartų ir po kiek duodat mišinuko.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 07 14, 22:03)
Mamytės, parašykit vieos dienos savo aikelio meniu. Kiek kartų valgot ir ką valgot.
Ačiū.
Ir dar-kiek kartų ir po kiek duodat mišinuko.

Sveikutes,

mano mazyliui 1,6 m.
Dienos meniu:
Ryte (apie 8-9 val.) - misinukas aptamil 150 ml., praejus pusvalandziui sumustinukas su desra ar lydytu arba varskes naminiu suriu, arba grudetos varskes indelis be priedu.
Priespieciai (apie 11 - 11,30 val.) - omletas, pieniska grudu kose, keptas ant sviestuko isplaktas kiausinis su trupuciu pieno, sriubyte (darzoviu).
Pietus (po pietu miego) - zuvies, mesos patiekalai
Pavakariai, vakariene (apie 19 val.) - pasirinktinai ko nevalge ryte. Kose, sumustinukas, varske, omletas.
Nakciai - 150 ml. misinelio.
I tarpus valgome obuoli, sausainius, kukuruzus, duoniukus, duona, bandele, labai megsta arbuza, jogurta be priedu smile.gif
Tikuosi pagelbejau siek tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 07 19, 15:02)
Sveikutes,

mano mazyliui 1,6 m.
Dienos meniu:
Ryte (apie 8-9 val.) - misinukas aptamil 150 ml., praejus pusvalandziui sumustinukas su desra ar lydytu arba varskes naminiu suriu, arba grudetos varskes indelis be priedu.
Priespieciai (apie 11 - 11,30 val.) - omletas, pieniska grudu kose, keptas ant sviestuko isplaktas kiausinis su trupuciu pieno, sriubyte (darzoviu).
Pietus (po pietu miego) - zuvies, mesos patiekalai
Pavakariai, vakariene (apie 19 val.) - pasirinktinai ko nevalge ryte. Kose, sumustinukas, varske, omletas.
Nakciai - 150 ml. misinelio.
I tarpus valgome obuoli, sausainius, kukuruzus, duoniukus, duona, bandele, labai megsta arbuza, jogurta be priedu  smile.gif
Tikuosi pagelbejau siek tiek  ax.gif

O kokia desra duodat?
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 07 19, 15:12)
O kokia desra duodat?

Esu nusiteikusi pries visus tuo E ir t.t. Stengiuosi, kad produktuose ju nebutu, bet su desra yra taip kaip yra..... Nu nera jos be visu tu priedu. Duodu Krekenavos desryte "Pasaka" arba Vilniaus desra (dabar ji vadinasi Bajoru). Ten tokia didele rinke, tipo kaip sardele biggrin.gif , nezinau kaip paaiskinti, bet ja mano mazylis labai megsta. O ir priedu, kiek ziurejau, maziausiai smile.gif
O siaip visokiu pienisku desreliu, sardeliu, mano angelelis nevalgo, nors as jam ju ir nesiulau. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ingole @ 2010 07 19, 21:08)
Esu nusiteikusi pries visus tuo E ir t.t. Stengiuosi, kad produktuose ju nebutu, bet su desra yra taip kaip yra..... Nu nera jos be visu tu priedu. Duodu Krekenavos desryte "Pasaka" arba Vilniaus desra (dabar ji vadinasi Bajoru). Ten tokia didele rinke, tipo kaip sardele  biggrin.gif , nezinau kaip paaiskinti, bet ja mano mazylis labai megsta. O ir priedu, kiek ziurejau, maziausiai  smile.gif
O siaip visokiu pienisku desreliu, sardeliu, mano angelelis nevalgo, nors as jam ju ir nesiulau.  smile.gif

Siandien iskepiau zuvies-bulviu kotletuku. Maziukas suvalge tris blynus, bijojau, kad nepersivalgytu lotuliukas.gif
Jeigu ka sudominau, prasom issikepti.
Reikes:
1. Zuvies file (si karta naudojau pangasiju file 800 g.)
2. Bulvių (apie 800 g. - 1 kg.)
3. 2 kiausiniu
4. Krakmolo
5. Druskos, svoguno, aliejaus kepimui.
Eiga:
1. Isvirti bulves.
2. Isvirti zuvi (apie 15-20 min.), idejau verdant lauro lapeli, pipiru kvepianciuju ir juoduju.
3. Viska sumalti su mesmale.
3. Imusti kiausinius.
4. Dėti krakmolo keleta saukstu.
5. Ideti druskos siek tiek, svoguno ar siaip kokiu prieskoniu jei naudojate ir isminkyti.
6. Ikaitinti alieju keptuveje ir su saukstu (as sauksta istepu aliejumi, kad nekibtu tesla) deti tesla i keptuve ir suploti.
7. Kepti, kol graziai pageltonuos.
8. Valgyti su grietine arba galima su baltu padaziuku.

P.S. Is siu nurodyti patiekalu kiekio pavalge 5 asmenys, bei dar keli blyniukai liko rolleyes.gif 4u.gif

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 07 19, 16:02)
smile.gif
Tikuosi pagelbejau siek tiek  ax.gif

drinks_cheers.gif AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAčiū 4u.gif
Atsakyti
mano dukryte kosyciu visiskai nebevalgo, tik pamato sauksta, is kart bega kuo toliau, dabar valgo gabaliukais pjaustita maista, bulvytes, morkytes, moliuga, mesyte, varsketukus, makaroniukus apvalius megsta ir reik duoti tik su pirsciukais, nes i sauksta ne ziureti nenori, o ir is sakutes tik kelis gabaliukus suvalgo, net sureli valgom nuplesus kamputi, paspauziu, tai gerai! biggrin.gif
Atsakyti
na, maniskis jau nebe metinukas, bet mums dar sedet ir sedet sitoj temoj- o 2 dar nera biggrin.gif
Mes siandien darem virtu bulviu paplotelius/blyniukus.
Mano nevalgiukas suvalge net 3!!
Isviriau bulviu, pakepiau kiaulienos farso su svogunu ir prieskoniais. Bulves sugrudau grustuve, iskepta mesa susmulkinau blenderiu (maziui gerklyte skauda, tai maziau rijimo), imusiau kiausini, idejau krakmolo. Tada viska ismaisiau gerai, pora minuciu pastovejo, krakmolas sugere skysti kazkiek. Dejau i alyvuogiu alieju ir kepiau blyniukus.
Padariau balta padaziuka- islydziau sviesto siek tiek, idejau truputi miltu, druskos, prieskoniu- kai vos apgelto, ipyliau slakeli pieno. kaitinau iki beveik uzvirimo.
Valge net cepsedamas thumbup.gif

Panasus i pasiulytus su zuvimi, bet cia su mesyte thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

dar vienas receptukas su zuvim (mano mazylis labai megsta zuvi) smile.gif
Man pradejo labai patikti pangasiju file. Tik ji rieboka, tai nupjaustau jos "lasinukus" nuo sonu biggrin.gif . File istrinu su ivairiom zolelem, labai nedaug druskytes (po truputi jau dedu i maista), apvolioju miltuose ir apkepu is abieju pusiu keptuveje su siek tiek aliejaus. Tada idedu i puoda koki sauksta sviesto (galima ir maziau), sauksta grietines ir ipilo puse stiklines pieno. Patroskinu kokias 5 min. ir labai nedaug miltu, nes padaziukas ir taip tirstas gaunasi. Atskirai isverdu bulvyciu ir labai skaniai viska suvalgom. Aisku Jus visos taip namie darote, nieko cia naujo, tik man patiko butent pangasiju file, nes ji kai troskinasi visiskai nesuyra ir buna labai minkstute ir be jokiu kaulu. smile.gif
Pabandykite, jei negaminate taip smile.gif
Atsakyti