Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(natina @ 2010 06 14, 08:06)
va, ziuriu jau pamatei- mano vaikas visiskas pagalinis sliekas doh.gif  lotuliukas.gif
kad nevalgo- nepasakysi. Bet ir nedaug valgo. Bet as pati metu budama sveriau 7.5kg, o 1m10men- 10kg doh.gif Tai dabar nusiraminau- genai. Gali siulyt maista koki nori, sunkiai priima, kas nauja. O ir kramto sunkiai unsure.gif Kietesnius gabaliukus spjauna. Aisku, kokias bulves tai valgo, bet jei pvz. mesos,kad ir maltos didesnis gabaliukas- spjauna g.gif Dantu turi 12, dar 4 pakeliui wacko.gif
Tai is receptu issirenku kazka, o paskui reikia adaptuoti savo vaikui doh.gif

Toks jausmas, kad apie mano dukryte rasai. Dantuku pilna burna (15 jau vakar islindo), nekramto ir viskas, spjauna lauk kietesnius gabaliukus. Vakar nevalge nieko tik kelis jogurtus, tai isviriau leliukines kosytes smile.gif bulvyte morkyte mesytes ir su blenderiu sumaliau, tai suvalge visa lekstute ax.gif Na o del genu tai tikriausiai ir pas musu taip yra rolleyes.gif Mano seima ir as tuo paciu antsvoriu nesiskundziame, tai tikriausiai ir nera ko tiketis is vaiko doh.gif
O gali kokiu receptuku pasidalinti? Gal ir as ka nors pritaikysiu savo nevalgiukei mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DMR @ 2010 06 16, 00:33)
Toks jausmas, kad apie mano dukryte rasai. Dantuku pilna burna (15 jau vakar islindo), nekramto ir viskas, spjauna lauk kietesnius gabaliukus. Vakar nevalge nieko tik kelis jogurtus, tai isviriau leliukines kosytes  smile.gif bulvyte morkyte mesytes ir su blenderiu sumaliau, tai suvalge visa lekstute  ax.gif Na o del genu tai tikriausiai ir pas musu taip yra  rolleyes.gif  Mano seima ir as tuo paciu antsvoriu nesiskundziame, tai tikriausiai ir nera ko tiketis is vaiko  doh.gif
O gali kokiu receptuku pasidalinti? Gal ir as ka nors pritaikysiu savo nevalgiukei  mirksiukas.gif

Tai pas mus tas pats- kai jau nieko nevalgo, tai duodi bele ką, kad bent užkąstų doh.gif

Šiaip, kai nėštukių vaikučiai pilvely būna per maži, liepia daug varškės valgyti. Tai analogiškai ir tokiems pypliams jos reikia. Tai pusryčiams porą kartų per savaitę duodu varškę- visą pakelį varškės, kokius 3 šaukštus cukraus, kartais dar vanilinio ar kokią uogą ir gerą šaukštą grietinės sublenderiuoju- gaunas ne prastesnė varškytė (sakyčiau, geresnė, nes be jokių kvapiklių, dažiklių ir pan.) nei parduotuvėje. Tai maniškis suvalgo nuo pusės iki viso pakelio tokios varškės bigsmile.gif Gal ir taviškei patiktų? Pvz., šiandien suvalgė kažkur 3/4 pakelio riebios(nors šiaip dažniau liesą duodu) varškytės.

Iš pietų receptų "smulkmenoms" tinka gal toks- paprastas, bet kitoks- išverdi mėsą su morka, bulve, gali dar kokiu kalafioru. O tada kad nebūtų maistukas be riebalo- sublenderiuoji virtą morką, mėsą, gal tą daržovę kartu su svogūno ARBA česnako galvute. Tą sublenderiuota masę apkepi alyvuogių aliejuje (dedu kokius 4-5 šaukštus aliejaus)- svogūniukai arba česnakai, kai nevirti, o kepti duoda savitą, bet gerą skonį thumbup.gif O tada šitą masę supilu ant virtų bulvyčių gabaliukų. Ir valgom- tai gabaliukas bulvės su tos tyrės skoniu, tai tik košytė. Būną, kad dalį mėsos blenderiuoju, o dalį šiaip sutrupinu (namie malta pas mane būna), kad kažkiek kramtymo būtų, ne tik bulvė.

O su vakariene paskutiniu metu problematiška- kažkaip nenoriai jis valgo- tai manų košė, tai makaronai, saldi avižų košė (kartais su kokia vyšnių uogiene).
Tai suvalgo kelis šaukštukus ir viskas verysad.gif Tada jau šiaip duodu ką pagraužt- sausainis, duonytė. Tiesa, dabar RIMI atradom tokias skanias lazdeles (atrodo kaip iš sluoksniuotos tešlos, sūdytos)- jose l.daug kalorijų- 100gr. apie 500 kcal, man rodos. Daug sviestuko- angliavandenių ir riebalų. Šiai dienai maniškis jas labai mėgsta, suvalgo net po kelias lazdeles po vakarienės thumbup.gif

O gal tu kokį receptuką turi?
Atsakyti
Daržoves ir aš vis dar blenderiuoju, nes valgo ir kramto tik tai ką mėgsta - mėsą, žuvį ir saldumynus doh.gif Tai į tą blenderiuojamą košę skoniui pakeisti prie virtų daržovių įdedu šviežių krapų, svogūnų laiškų, ridikėlį, ar šiaip ko turiu. Dabar pradėjo visai noriai valgyti marinuotus (turiu dar naminiŲ) būrokėlius, tai ir vienų pakramto. Į košę galima dėti tai sviestuko, tai grietinės, tai aliejaus, vis skonis kitas.
Bet su kruopų košėm tai siaubas, nevalgo baisiausiai, net manų retai kada įsiūlau. O ir varškės, jogurtų, kefyro nei pieno nenori, net paragauti doh.gif Tai dabar pasiekimas toks, kad per dieną suvalgo smilgos ar kokį kitą glaistytąa šokoladu (aš vis prieš šokoladus buvau doh.gif ) sūrelį, jei darom abi tai kelis varškėtukus, ir pienišką makaronų sriubą. Niekaip nesugalvoju kaip įsiūlyti jogurto paragauti, gal patiktų ir valgytų, bet net į burną neima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(natina @ 2010 06 16, 11:44)
Tai pas mus tas pats- kai jau nieko nevalgo, tai duodi bele ką, kad bent užkąstų doh.gif

Šiaip, kai nėštukių vaikučiai pilvely būna per maži, liepia daug varškės valgyti. Tai analogiškai ir tokiems pypliams jos reikia. Tai pusryčiams porą kartų per savaitę duodu varškę- visą pakelį varškės, kokius 3 šaukštus cukraus, kartais dar vanilinio ar kokią uogą ir gerą šaukštą grietinės sublenderiuoju- gaunas ne prastesnė varškytė (sakyčiau, geresnė, nes be jokių kvapiklių, dažiklių ir pan.) nei parduotuvėje. Tai maniškis suvalgo nuo pusės iki viso pakelio tokios varškės  bigsmile.gif Gal ir taviškei patiktų? Pvz., šiandien suvalgė kažkur 3/4 pakelio riebios(nors šiaip dažniau liesą duodu) varškytės.

Aciu, uz puiku receptuka, butinai pabandysiu smile.gif . As niekada nesu dejusi cesnakiuko ar svoguno, bet rytoj bus pirmas kartas bigsmile.gif
Varskyte as irgi duodu, jinai nelabai megeja, bet kelis sauksciukus suvalgo. Taip kaip tu sakei, duodi bele ka kad tik uzkastu ax.gif
As tokiu ipatingu receptuku kaip tavo neturiu, pas mane labai paprastutes kosytes blush2.gif
Na gal patiks, manoji tai niamnioja, kai labai isalksta biggrin.gif Ryzius, paverdu 10-15 minuciu ir sudedu lasisa, morkytes, kalafiora, zirnelius. Baigiant virti sudedu sviestuka (bet nedaug, gal koki 10g). Ir kuo smulkiau as sutrinu, nes kaip minejau, mano princesei nepatinka kietesni gabaliukai rolleyes.gif
O siaip darzoves, stengiuosi kiekviena diena diena vis kitokias, kad kuo ivairiau smile.gif Mesyte taip pat pamaisau jautiena, kalakutiena ir is to padarau kosytes 4u.gif . Ai zinai ko ji man niekada neatsisako pienisku desreliu, gali vienas ir net saltas valgyti. Pasiima i rankyte ir vaiksciodama valgo biggrin.gif
As noreciau pripratinti prie maisto kuri mes valgome, tai kiekviena karta kai susedame prie stalo, as ir jai bandau duoti nors susipazinimui, tai pvz saltibarsciai LAAAAABAI patiko jai, nespejo ryti ir vel ziojosi lotuliukas.gif
Man labai patiko tavo receptukas, tad jei dar turi kokiu ivairenybiu parasyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniškis labai ilgai buvo alergiškas žuviai, o ją duodavau tik tėčio sugautą- dažniausiai lydeką, dar esu porą kartų davusi stintas (neįtikėtina, bet vaikui patiko biggrin.gif ). Lašišos dar nė neragavęs blush2.gif Kažkaip aš prisibijau tų "chemiškai" augintų lašišų, bet reiks gal savaitgalį pabandyt duoti g.gif

Dar maniškiui visia patinka saldi kuskuso košė (su kokiais 2-3 šaukštais cukraus), kai įdedu truputį sviesto, kartais dar sutrintą bananą ant višaus užpilu bigsmile.gif

O su normaliu pietų meniu sudėtinga- šiandien elementariai išviriau mėsytę, bulvę, morką ir įdėjau šaukštą marinuotų burokėlių (deja, pirktinių). Tai irgi neblogai valgė.

Man gaila, kad mažius nevalgo jokių varškėtukų, blyniukų schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos metinuku mamytes 4u.gif
Atr jau savo kleckams viska duodate valgyti ka patys valgote? Ar davete pasmaguriaut kokiais saldumynais?
As jau savo mazaja maitinu tuom ka patys valgom, tik nededu i gaminius jokiu vegetu ar kitu prieskoniu misiniu. Tik dar keptu gaminiu bijau duot pvz. tokiu kaip blynu, keptos bulves ar mesa...
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Si karta noreciau, kad issigilintumete i mano klausimuka...nepastebejau kaip mano sunus taip uzaugo, jau beveik metukai.O pagalvojus- jo maistas nelabai ivairus.Jis nedaug valgo,ir labai mazai ka .Kokia savaite kaip valgo mano maista- anksciau tik pirktines koses.Svoris apie 8.5 kg, ugis apie 74...lyg normose.
Musu meniu :
pusryc- pienas (nuo 1 metu),ir kokia kruopu kose su vaisiu tyrele
pietus- makaronai,farsas,morka,cukinija.Ryt duosiu lasisos...Kokia nors sriuba-rugstyniu,makaronu.
vakare- mano virti aviziniai dribsniai,grikiai,kukuruzu kose,ryziu...

per diena dar valgo kukuruzu,sausainuku,bananas,obuolys....zinoma daug skysciu...dbr razinas pradejo valgyti. dienos ivairios- kartais valgo mazai,kartais daugiau.
Sakykit- ka is mano meniu pazvelgus dar reiketu (JAU REIKETU), prideti??
skaiciau- 1.varske, tai paprasta,isparduotuves suaugusiu galima??
blynu- 2.paprastu miltiniu su musu pienu,keptu aliejuje?

ir ka dar??..prasau, pasidalinkite mintimis, nes tiek daug info..ir nesuprasi,kuria pasirinkti,kuria atmesti....
nesinori visko primaisyti jam....

aciu. tikiuosi atsakysime mamytes. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(du-laivai @ 2010 06 18, 22:12)

Siaip sriubu nelabai dar rekomenduoja tokiems maziems duoti, juo labiau, kad jusu vaikutis sveria gan nedaug 4u.gif
O meniu tai normalus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(du-laivai @ 2010 06 18, 22:12)
Svoris apie 8.5 kg, ugis apie 74...lyg normose.
Sakykit- ka is mano meniu pazvelgus dar reiketu (JAU REIKETU), prideti??
skaiciau- 1.varske, tai paprasta,isparduotuves suaugusiu galima??
blynu- 2.paprastu miltiniu su musu pienu,keptu aliejuje?

Na taip svoris mažokas ir dar kaip berniukui, jei neturit jokių sveikatos sutrikimų, tai reikėtų kaloringesnį maistą vaikui duoti, kad svorio paaugtų - grietinėlės, sviestuko į maistą, pieno produktus (geriau ekologiškus jei yra galimybė), šiaip nuo metų, tai vaikas jau gali valgyti ir bendrą maistą nuo stalo, tik geriau kad būtų ne keptas, be cheminių prieskonių, aš pvz. dedu pipirų, lapelių, žolelių kokių nors (vasarą šviežių krapų, bazilikų, gelsvių ar kt., o žiemą prisidžiovinu, o jei ne tai perku tik žoleles grynas) Jokių vegetų ir kt. prieskonių su E. Bet čia tik mano tokia nuostata, dauguma mamų nesuka galvos ir duoda viską ką pačios valgo, pasikartosiu - jei vaikai neturi sveikatos problemų.
Dar galima duoti jau kiaušinių.
Blynus tai aš kepu čirvinius, kad riebalų neprisigertų, o tešlą darau su varške, nes manoji nevalgo pieno produktų, tai nors kiek patenka smile.gif
Kaip sakoma reik duot visko paragauti, tik nesumakaluoti visko iš karto, o duoti po vieną į savaitę naują produktą ir žiūrėti ar organizmas nealergizuoja.
Tiesa, šiaip siūlo varškę arba iš hippo - bet ji labai saldi, arba paprastą be priedų varškę, geriausiai būna tokia švelnioji, ji tokia kaip kremas lengviau suvalgyti vaikui, kad skaniau būtų galima naminių uogų uždėti ar tyrelės kokios, arba į kruopų košę įmaišyti. Na čia priklauso nuo vaiko pomėgio ir kaip jis valgo ar noriai ragauja, ar sunkiai naują produktą įsiūlyti.

QUOTE(natina @ 2010 06 19, 09:44)
Siaip sriubu nelabai dar rekomenduoja tokiems maziems duoti, juo labiau, kad jusu vaikutis sveria gan nedaug  4u.gif
O meniu tai normalus 4u.gif

o kodėl negerai sriubos? juk jei ne kaip valgo tai vis kažkokių medžiagų gauna, aišku, jei verda ne kokia mėsa ar kaulai, tai nelabai gerai. Aš tai dažniausiai verdu mėsą ir daržoves atskirai, tai sriubą darau iš daržovių nuoviro, na bet ir mėsos bulijono duodu kartas nuo karto. O dabar vis dažniau mūsų sriubą valgo, bet ir sau žiūriu ką verdu.
Atsakyti
na sveikatos problemu kaip ir neturime. vaikas begalo super aktyvus, turbut viska ir istrypia... biggrin.gif
va siandien padariau lasisos ir saldzios bulves- nevalgo, ideda i burna isspjauna...netiko...sad.gif
o jau galima gritine duoti? o suri koki, olandiska?? juose daugiau koloriju.. siiap gydyt sake,nera ko noreti,kad jis lieknas...abudu mes liekni...ir tetis nedaug sveria smile.gif
va reikes blynu, tai ta prasme kiausinis,cukrus,vanduo ir varskes ane??
na gyvenam airijoje...cia lyg hipp varskiu nemaciau...tik kazkokie kaip jogurtukai,ar mini varskytes danone...tai nuperku vis, nuo 6 menesiu jie....
sriubas tai megsta...na ta pati kode kazkokia, tik su skystimu, jis labai megsta.
skaiciau galima kivi duoti? nes trup dujos jam kaupiasi....
o siandien ryte zele paragavo, bet nelabai susidemojo...
tai va. laukiu dar mamyciu patarimu.minciu. smile.gif smile.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2010 06 19, 11:00)
o kodėl negerai sriubos? juk jei ne kaip valgo tai vis kažkokių medžiagų gauna, aišku, jei verda ne kokia mėsa ar kaulai, tai nelabai gerai. Aš tai dažniausiai verdu mėsą ir daržoves atskirai, tai sriubą darau iš daržovių nuoviro, na bet ir mėsos bulijono duodu kartas nuo karto. O dabar vis dažniau mūsų sriubą valgo, bet ir sau žiūriu ką verdu.

sako, iki 2 metu vaikui ne nereikia sriubos 4u.gif
Apie sriubas

QUOTE(du-laivai @ 2010 06 19, 11:13)

mano vaikas dar maziau svere metu, plius alergiskas daug kam buvo, realiai alergijos tik apie 1.5 m. pradejo nykti. Nors ir dabar visa nugaryte paberta, kaip buna nuo pieno produktu g.gif Galvojau gal susilo, ar ka, bet maudau kasdien.

Galima jau duoti ir suriu, bet pvz. maniskis iskart spjauna lauk, nezinau kaip isiulyt- nei lydyto, nei gabaliukais, nei varskes doh.gif
Kiausinuko duoti galima.
Atsakyti
QUOTE(du-laivai @ 2010 06 19, 11:13)
va siandien padariau lasisos ir saldzios bulves- nevalgo, ideda i burna isspjauna...netiko...sad.gif
o jau galima gritine duoti? o suri koki, olandiska?? juose daugiau koloriju.. siiap gydyt sake,nera ko noreti,kad jis lieknas...abudu mes liekni...ir tetis nedaug sveria smile.gif
va reikes blynu, tai ta prasme kiausinis,cukrus,vanduo ir varskes ane??
na gyvenam airijoje...cia lyg hipp varskiu nemaciau...tik kazkokie kaip jogurtukai,ar mini varskytes danone...tai nuperku vis, nuo 6 menesiu jie....
sriubas tai megsta...na ta pati kode kazkokia, tik su skystimu, jis labai megsta.
skaiciau galima kivi duoti? nes trup dujos jam kaupiasi....
o siandien ryte zele paragavo, bet nelabai susidemojo...
tai va. laukiu dar mamyciu patarimu.minciu. smile.gif  smile.gif  4u.gif

Kur specialus maistas vaikams tai tikrai ramiai gali vaikas valgyti, o šiaip tai reik žiūrėt suaugusių ar yra pas jus kas nors be konservantų.
Kivi ir kitus vaisius galima, o kodėl gi ne, mum viduriukai kietėjo tai buvom 8 mėn. liepė kivi duot.

čirvinius blynus kepu tokius:
185 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių(nededu visai)
1/4 a. š. druskos
3 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
30 g tirpinto sviesto
125 g kreminės varškės(dedu paprastą)
250 ml pieno

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.

Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, sviestą, varškę, pieną ir supilti į sausus ingredientus. Maišyti, kol nebesimatys sausų miltų.

Leisti tešlai bent pusvalandį pastovėti.

Įkaitinti blynų keptuvę, šiek tiek patepti sviestu ir pilti po pusę puodelio tešlos. Uždaryti ir kepti. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

QUOTE(natina @ 2010 06 19, 12:16)
sako, iki 2 metu vaikui ne nereikia sriubos  4u.gif
Apie sriubas
mano vaikas dar maziau svere metu, plius alergiskas daug kam buvo, realiai alergijos tik apie 1.5 m. pradejo nykti. Nors ir dabar visa nugaryte paberta, kaip buna nuo pieno produktu g.gif Galvojau gal susilo, ar ka, bet maudau kasdien.

Galima jau duoti ir suriu, bet pvz. maniskis iskart spjauna lauk, nezinau kaip isiulyt- nei lydyto, nei gabaliukais, nei varskes doh.gif
Kiausinuko duoti galima.

Na dėl sriubų turbūt gali būti diskusija, nes daug pediatrų siūlo jas duoti, kiti mano, kad priverda tik blogiausi dalykai į jas. Špinatų ir rūgštynių negalima duoti iki metų, nes jos turi kažkokių rūgščių, kurių negalima kūdikiam, o jei metinukas jau suvalgo kartą ar du į mėnesį tai tikrai nekenkia.
Apie sriubas iš knygos Mažųjų virtuvėlė:
Nuo jų išsiskiria skrandžio sultys, todėl maistas geriau suvirškinamas. Vyresniems nei 1 metų vaikams galima duoti nepertrintas sriubas. Sriubos ne pagrindinis patiekalas, todėl jų duokite nedaug."
Aš jei sriubos neišverdu, tai vaikui pietūs sugadinti, tipo nėr ką valgyt.

Ir aš nežinau kaip įpratinti valgyt varškę doh.gif Bandžiau sūrio plėšomas lazdeles, tai gal koks trupinukas ir papuolė į skrandį, bet daugiau plėšymo nei valgymo. Šiaip skaičiau, kad fermentiniai sūriai tinkami nuo 3m, nes iki tol vaikai nelabai sukramto, bet nežinau, mėsą sukramto, o sūrio jau ne g.gif
Papildyta:
nežinau čia receptai į temą ar nelabai g.gif Dukrytė labai reikalauja kai valgom cepelinus, dabar skaitau vis dar knygelę mažųjų virtuvėlė tai radau varškės didžkukulių receptą, labai įdomus:
250g. varškės, 7 šaukštai manų kruopų, 3 šaukštai bulvių krakmolo, druskos.
Įdarams: I - 100 g. razinų
II - 200 g. virtos maltos mėsos su pakepintais svogūnais(na aš dėčiau nekepintus smile.gif )

Iš varškės, manų ir krakmolo suminkyti tešlą, pasūdyti. Formuoti didžkukulius su norimu įdaru, išvirtus patiekti su grietine.

Nebandžiau, bet atrodo gal visai neblogai, reiks išbandyti smile.gif
Atsakyti