QUOTE(du-laivai @ 2010 06 19, 11:13)
va siandien padariau lasisos ir saldzios bulves- nevalgo, ideda i burna isspjauna...netiko...
o jau galima gritine duoti? o suri koki, olandiska?? juose daugiau koloriju.. siiap gydyt sake,nera ko noreti,kad jis lieknas...abudu mes liekni...ir tetis nedaug sveria
va reikes blynu, tai ta prasme kiausinis,cukrus,vanduo ir varskes ane??
na gyvenam airijoje...cia lyg hipp varskiu nemaciau...tik kazkokie kaip jogurtukai,ar mini varskytes danone...tai nuperku vis, nuo 6 menesiu jie....
sriubas tai megsta...na ta pati kode kazkokia, tik su skystimu, jis labai megsta.
skaiciau galima kivi duoti? nes trup dujos jam kaupiasi....
o siandien ryte zele paragavo, bet nelabai susidemojo...
tai va. laukiu dar mamyciu patarimu.minciu.
Kur specialus maistas vaikams tai tikrai ramiai gali vaikas valgyti, o šiaip tai reik žiūrėt suaugusių ar yra pas jus kas nors be konservantų.
Kivi ir kitus vaisius galima, o kodėl gi ne, mum viduriukai kietėjo tai buvom 8 mėn. liepė kivi duot.
čirvinius blynus kepu tokius:
185 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių(nededu visai)
1/4 a. š. druskos
3 v. š. cukraus
2 kiaušiniai
30 g tirpinto sviesto
125 g kreminės varškės(dedu paprastą)
250 ml pieno
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, sviestą, varškę, pieną ir supilti į sausus ingredientus. Maišyti, kol nebesimatys sausų miltų.
Leisti tešlai bent pusvalandį pastovėti.
Įkaitinti blynų keptuvę, šiek tiek patepti sviestu ir pilti po pusę puodelio tešlos. Uždaryti ir kepti. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
QUOTE(natina @ 2010 06 19, 12:16)
sako, iki 2 metu vaikui ne nereikia sriubos
Apie sriubas
mano vaikas dar maziau svere metu, plius alergiskas daug kam buvo, realiai alergijos tik apie 1.5 m. pradejo nykti. Nors ir dabar visa nugaryte paberta, kaip buna nuo pieno produktu
Galvojau gal susilo, ar ka, bet maudau kasdien.
Galima jau duoti ir suriu, bet pvz. maniskis iskart spjauna lauk, nezinau kaip isiulyt- nei lydyto, nei gabaliukais, nei varskes
Kiausinuko duoti galima.
Na dėl sriubų turbūt gali būti diskusija, nes daug pediatrų siūlo jas duoti, kiti mano, kad priverda tik blogiausi dalykai į jas. Špinatų ir rūgštynių negalima duoti iki metų, nes jos turi kažkokių rūgščių, kurių negalima kūdikiam, o jei metinukas jau suvalgo kartą ar du į mėnesį tai tikrai nekenkia.
Apie sriubas iš knygos Mažųjų virtuvėlė:
Nuo jų išsiskiria skrandžio sultys, todėl maistas geriau suvirškinamas. Vyresniems nei 1 metų vaikams galima duoti nepertrintas sriubas. Sriubos ne pagrindinis patiekalas, todėl jų duokite nedaug."
Aš jei sriubos neišverdu, tai vaikui pietūs sugadinti, tipo nėr ką valgyt.
Ir aš nežinau kaip įpratinti valgyt varškę
Bandžiau sūrio plėšomas lazdeles, tai gal koks trupinukas ir papuolė į skrandį, bet daugiau plėšymo nei valgymo. Šiaip skaičiau, kad fermentiniai sūriai tinkami nuo 3m, nes iki tol vaikai nelabai sukramto, bet nežinau, mėsą sukramto, o sūrio jau ne
Papildyta:
nežinau čia receptai į temą ar nelabai
Dukrytė labai reikalauja kai valgom cepelinus, dabar skaitau vis dar knygelę mažųjų virtuvėlė tai radau varškės didžkukulių receptą, labai įdomus:
250g. varškės, 7 šaukštai manų kruopų, 3 šaukštai bulvių krakmolo, druskos.
Įdarams: I - 100 g. razinų
II - 200 g. virtos maltos mėsos su pakepintais svogūnais(na aš dėčiau nekepintus
)
Iš varškės, manų ir krakmolo suminkyti tešlą, pasūdyti. Formuoti didžkukulius su norimu įdaru, išvirtus patiekti su grietine.
Nebandžiau, bet atrodo gal visai neblogai, reiks išbandyti