Įkraunama...
Įkraunama...

Metinuko meniu

QUOTE(manjana @ 2010 05 11, 11:17)
O mum tai turėjo  -pradėjo dieną dar mažiau valgyt biggrin.gif
Čia kai paskaitau, tai nežinau, juoktis ar verkti, kai mamos verkia, kiek mažai vaikas valgo - pvz, tik 190 ml košės  blink.gif  lotuliukas.gif  Pas mus toks kiekis tai būtų iš pasakų srities - jis valgo pora šaukštukų, ir niekada gyvenime nėra suvalgęs daugiau nei 100 ml  doh.gif

sveikos teisingai parasyta 4u.gif mano suvalgo 200 ml ir as nesakau, kad mazai nes iseina visas pliudelis kuri suvalges suauges zmogus nemanau, kad butu alkanas blush2.gif o kai rase 250 koses ir 100 sultinio blink.gif kur ten telpa as pati ne is kudu (stambi) tai vaikuciui tokiais kiekiais valgyti bigsmile.gif pasiskaiciau ka valgo metinukai ryt gaus kiausinienes, siandien virto trynio nevalge schmoll.gif gal ryt saniau bus kiausiniene blush2.gif o esam ir smulkios gal 8.2Kg sverem 1 metuku proga ir 73 cm, gime 2.5 Kg 46 cm 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
net nežinau ką man su saviške daryt, kai ką bepagaminčiau ji nevalgo. Čia gal tokia fazė nevalgumo, nesuprantu kaip ji neišalksta. Juk vien tik mišinuku gyva visą dieną negali būt. Daugiausiai ką suvalgo, tai kokį sausainuką įsiūlau pagriaušt, bet ir tai vakar neimė, o tai ką vienintelį dalyką ką valgo, tai Dobilo jogurtuką.
Tai aš jau nevilty, kasdien sukt galvą ką jai pasiūlyt, kad valgytų, nes sukasi dantis sukandus ir į burną neima.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
maniskis irgi labai mazai valge,nors ir dabar ne per daugiausiai bet siaip netaip suvalgom jau po didesne porcija rolleyes.gif
mes gyvenam ne lietuvoj tai kai ejom paskutiniam skiepui seseles klausem ar butu imanoma padaryt kraujo tyrimus nes vaikas mazai valgo ir norim zinot ar jo kraujukas geras tai sesele pasake jog mato is akiu jog jam viskas gerai tik jis neturi laiko valgyt doh.gif deja jos spejimas is akiu buvo neteisingas ir vaiko kraujukas pasilpes todel dabar geriam gelezi ir dar i rytini gerima itrupinu vit.C nezinau ar tai padejo bet tikrai pradejo daugiau suvalgyt o ir musu valgymai yra su zaidimais ax.gif kiek suvalgo tiek o jau likusia kose sumaitinu tik zaislu pagalba nes tada jis pamirsta ka veikes uzsiima su zaislais ir toliau kol sedi kedutej kisu kose ir per diena maziau duodu uzkandziau ax.gif nors kaip mano uosviene sake jei nevalgo tai tegul bent uzkandziauja bet kai jau esam vieni uosviene isvyko namo tai jau nebekamanduoja ar privalau duot uzkandziaut ar ne biggrin.gif darau taip kaip man atrodo jei vaikas normalei pavalge tai po to truputi duodu ko dar uzkast bet ne pries pat sekanti valgi nors aisku buna kad gauna ko uzkast ir pries valgi bet ne pastovei ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

maniskis valgo mazdaug taip:

nakti ir ryte tik nubudus MP
apie 9.30 pusryciai - kosyte ( pvz aviziniu dribsniu su vaisiais, kukuruzu, soru, keliu dribsniu ar pan. su vaisiais ar vaisiu tyrele), kartais omletukas, virti varsketukai ar kosyte su jogurtu)

apie 13 val MP

apie 15.30 pietus - darzoves, arba darzoves su mesyte (kol kas versiena arba jautiena), arba darzoves su zuvim, kartais sriubyte kokia ar troskintos darzovem, kartais makaronai su darzovem arba vieni su sviestuku)

apie 19val vakariene - kosyte, jogurtas, vaisiai (ne visi, dazniausiai du is triju)

apie 21.30-22.00 MP

tarpuose nuo pusryciu iki pietu ir nuo pietu iki vakarienes uzkandziai - vaisiai, duoniukai, virtos morkos gabaliukai, kartais vaikiski sausainiukai.

valgo kaip kada - kartais ir viska suvalgo (niekad nematavau kiek), kartais vos pora sauksteliu, visokiu dienu buna. niekad nekisu per prievarta, nevalgo - tegul nevalgo, kai isalks prades valgyt.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif

Na ziuriu cia as ne viena tokia 4u.gif Mes taip pat turim didele problema su nevalgymu. Mano mazyte yra 1 metuku ir 2 menesiuku, sveria 10 kg. As net buvau praeita savaite pas gydytojo nuejusi, klausti kame yra reikalas, kodel taip vaikas nevalgo. Atsakymas paprastas, vaikas valgo tiek kiek jam reikia. Gerai kad nors daug skysciu geria ir jogurtukus vaikiskus valgo. Na siryta viena blyna suvalge rolleyes.gif Tai todel ir apsilankiau sioje temuteje, kad pasisemciau patarimu, ideju ir receptuku is jusu visu mamyciu ax.gif Galvoju, gal atrasiu ka nors nauja, kas mano lelytei patiks wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DMR @ 2010 06 13, 16:27)
Sveikos mamytes smile.gif

Na ziuriu cia as ne viena tokia  4u.gif Mes taip pat turim didele problema su nevalgymu. Mano mazyte yra 1 metuku ir 2 menesiuku, sveria 10 kg. As net buvau praeita savaite pas gydytojo nuejusi, klausti kame yra reikalas, kodel taip vaikas nevalgo. Atsakymas paprastas, vaikas valgo tiek kiek jam reikia. Gerai kad nors daug skysciu geria ir jogurtukus vaikiskus valgo. Na siryta viena blyna suvalge  rolleyes.gif Tai todel ir apsilankiau sioje temuteje, kad pasisemciau patarimu, ideju ir receptuku is jusu visu mamyciu ax.gif Galvoju, gal atrasiu ka nors nauja, kas mano lelytei patiks  wub.gif

tai kad normaliai sveria. Maniskis metuku ir 8 menesiu- vos virs 9 kg doh.gif
Atsakyti
Smulkute labai pas mane dukryte yra smile.gif Na sveria gal ir normaliai bet tu isivaizduok, per diena suvalgo vos kelis saukstelius koses, pagrinde jogurtai rolleyes.gif . O visa kita spjauna lauk doh.gif Tai nebezinau ka daryti. Bandziau citrinos duoti paciulpti, galvoju gal apetitas padides bigsmile.gif kur tau kad nete ta citrina lotuliukas.gif
Papildyta:
sakai mazai tavo sveria smile.gif . Mano dukryte maziau svere 8 menesiuku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DMR @ 2010 06 13, 17:25)

sakai mazai tavo sveria  smile.gif  . Mano dukryte maziau svere 8 menesiuku  rolleyes.gif

Kad jos berniukas metuku ir 8 menesiu tiek sveria...nei tavo dukryte.
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2010 06 13, 16:38)
Kad jos berniukas metuku ir 8 menesiu tiek sveria...nei tavo dukryte.

sorriukas 4u.gif ot ziopla net skaityti nebemoku doh.gif
Atsakyti
Sveikutės,sunui metukai ir 3 mėnesiai. Jau kelinta savaitė atsisako grūdinių košių. Bandžiau varškėtukus virti-nevalgo.Gal pasidalinsit vakarienės meniu,mamytės?Būčiau dėkinga,nesugalvoju ką dar sveikai ir nakčiai pagaminti. Jogurtukus-varškytes valgom rytais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zirzekle: 13 birželio 2010 - 23:23
QUOTE(DMR @ 2010 06 13, 17:25)
Smulkute labai pas mane dukryte yra  smile.gif Na sveria gal ir normaliai bet tu isivaizduok, per diena suvalgo vos kelis saukstelius koses, pagrinde jogurtai rolleyes.gif . O visa kita spjauna lauk doh.gif Tai nebezinau ka daryti. Bandziau citrinos duoti paciulpti, galvoju gal apetitas padides  bigsmile.gif kur tau kad nete ta citrina  lotuliukas.gif
Papildyta:
sakai mazai tavo sveria  smile.gif  . Mano dukryte maziau svere 8 menesiuku  rolleyes.gif

va, ziuriu jau pamatei- mano vaikas visiskas pagalinis sliekas doh.gif lotuliukas.gif
kad nevalgo- nepasakysi. Bet ir nedaug valgo. Bet as pati metu budama sveriau 7.5kg, o 1m10men- 10kg doh.gif Tai dabar nusiraminau- genai. Gali siulyt maista koki nori, sunkiai priima, kas nauja. O ir kramto sunkiai unsure.gif Kietesnius gabaliukus spjauna. Aisku, kokias bulves tai valgo, bet jei pvz. mesos,kad ir maltos didesnis gabaliukas- spjauna g.gif Dantu turi 12, dar 4 pakeliui wacko.gif
Tai is receptu issirenku kazka, o paskui reikia adaptuoti savo vaikui doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes! Ir mes turime problema... Mazius valgo kosytes, bet tik pirktines doh.gif kiek pati dariau - iki vemimo jam unsure.gif norejau pratinti prie maisto gabaliuku, nes si menesi jau metukai bus, bet ir tai nesekmingai - tik pajaucia maziausia gabaleli burnoj, iskart ziaukcioja. Diena duodu duoniuku, obuoli pagrauzt, tai lenda liuks, bet va su kosem baisu... Man atrodo, kad jo pagrindinis maistas vis dar yra misinelis, nes jo isgeria daug. O kitokiu skysciu - be sansu unsure.gif sveria 10kg, sveikas ir laimingas, tik as pergyvenu, kad jau laikas pradet musu maista valgyt, o jis ziaukcioja pastoviai unsure.gif
Atsakyti