Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

mama gulbe, puodeliai fainuoliai rolleyes.gif ,man gražus toks 'puodeliškas' jų supipdymas

pati aš tai nesu per daug didelė glazūrų gerbėja,man daugiau patinka pačio molio sulipdymo įvairios faktūros ,o gai dengi glazūra tai tos faktūros užsidengia ,užsiblizgina ,be to man graži pačio degto molio plytų spalva, na ir ,aišku, patinka pats lipdymo procesas biggrin.gif

o, dėl lygesnio ir storesnio glazūros padengimo tai purkšt raikėtu-yra ir paprasti purškikliai dažams,aišku taip kokybiškai kaip purškimo kamerose,nenupurkši,bet vis gi...,dar galima glazūra kempine tamponuoti-tikrai riebiai dgaunasi ir teptuko dryžių nesimato smile.gif
o dar žinau toki vaikišką būda biggrin.gif -kai jau užtepi teptuku,paimi smulkias šukas ir pamirkius kietą teptuką į glazūrą braukai per šukas-tykšta smulkūs glazūros lašiukai-būdas juokingas,bet kartais pagelbėja nedideliuose plotuose išlyginti teptuko sluoksnius,o jei naudoji kitos spalvos glazūrą tai pasidarai smulkius taškelius biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena,
Šaunūs nauji nameliai thumbup.gif thumbup.gif

O darbelių gražumas šaunuolės!
Atsakyti
Laba diena.. norejau gauti informacijos gal kas iš Šialiu esat? reikia informacijos iš kur moli perkat, zinau viena vietele bet ten po 20 kg parduoda, baisiai daug doh.gif
Atsakyti
aliete wub.gif aciu uz visus patarimus
reiks visus budus isbandyti
man taip pat patinka pats lipdymo procesas, bet taip pat ir spalvoti darbeliai patinka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Duzgas @ 2010 01 31, 15:46)
Laba diena.. norejau gauti informacijos gal kas iš Šialiu esat? reikia informacijos iš kur moli perkat, zinau viena vietele bet ten po 20 kg parduoda, baisiai daug  doh.gif

aš ne iš Šiaulių biggrin.gif , bet kartą kai buvom pritrūkę molio ir skubiai reikėjo,tai nusipirkau Dvarčionių keramikos molio miltelius,jie parduodami dauguma statybinių medžiagų parduotuvėse,pvz. Senukuose,vadinasi molio milteliai krosnims ,ar židiniams,maišas ne mažas,bet ir kaina nebrangi apie 20 lt.,patogu tai ,kad tai milteliai,kokio reikia kiekio toki susiminkai smile.gif ,o kitas stovi,neidžiusta,nei ką...,nepatogu tai,kad tai gan liesas molis,didelių darbų neišlipdysi,linkias trūkti,bet mažiems tikrai tiks biggrin.gif

mama_gulge,sekmės pabandymuose mirksiukas.gif
Atsakyti
oi zinau tuos molio "miltelius"
vasara peciu tarpukus su juo apglaistom

kazkaip gal nelabai jis g.gif

Duzgas - jei labai nori - as tau galiu atpjaut gabala molio nuo savo gabalo ir tau atsiust - jei nori parasyk i AZ mirksiukas.gif

o mano bandymai gal jau kita sav bus smile.gif jau pora darbuku padariau, dar pabaigsiu keleta dalykeliu ir ryt poryt nesiu isdegimui rolleyes.gif
Atsakyti
mama gulbe, tai aš ir nesakau,kad tas Dvarčionių molis-labai biggrin.gif ,iš bėdos biggrin.gif,bet lipgyti tikrai galima smile.gif,nesakyčiau,jai nebučiau išbandžiusi
gali ir pati pabandyk,jį ne skysta,o susiminkyti normalai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aliete @ 2010 02 02, 21:30)
mama gulbe, tai aš ir nesakau,kad tas Dvarčionių molis-labai biggrin.gif ,iš bėdos  biggrin.gif,bet lipgyti tikrai galima smile.gif,nesakyčiau,jai nebučiau išbandžiusi
gali ir pati pabandyk,jį ne skysta,o susiminkyti normalai  mirksiukas.gif

rolleyes.gif
nu tikiu tikiu biggrin.gif
as nebandziau iki tokio kietesnio issiminkyt rolleyes.gif
Atsakyti
Molio milteliai g.gif nezinau, kiek darbo kol permynkai, o kas jei isdegus gamini pamatysi, kad jis issprodinejo del molyje likusio oro? Neverta rizikuoti savo darbu, darbas brangiau kainuoja nei molis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 30, 11:26)
tik ta populiarioji be svino  g.gif  nes as noriu tik besviniu  blush2.gif

Neįsivaizduoju g.gif , jei organizuojamės, galiu mėgint pasiteiraut mirksiukas.gif O Tu tik raudonos nori?

QUOTE(aliete @ 2010 01 30, 13:00)
o dar žinau toki vaikišką būda  biggrin.gif -kai jau užtepi teptuku,paimi smulkias šukas ir pamirkius kietą teptuką į glazūrą braukai per šukas-tykšta smulkūs glazūros lašiukai-būdas juokingas,bet kartais pagelbėja nedideliuose plotuose išlyginti teptuko sluoksnius,o jei naudoji kitos spalvos glazūrą tai pasidarai smulkius taškelius biggrin.gif

Teoriškai supratau, praktiškai- niekaip lotuliukas.gif Juk taip taškant daug dažų "vėjais" nusitaško pro šalį g.gif Man bent taip vaikystėj su guašu būdavo smile.gif Ir jei glazūruoji ne viena spalva, tai gretimus plotus sunku nusaugot g.gif Ar iš esmės kažkaip ne taip tą priocesą įsivaizduoju?

Klausykit, merginos, o kodėl man Kuršėnų bespalvė glazūra trūkinėja? Temperatūrų kaita atkrinta- iškepti darbeliai gulėjo krosny 2 paras po iškepimo neliesti. Gal per plonai užtepta buvo, negali taip būti? Tie įtrūkimai tokie vos įžiūrimi, bet labai gerai girdimi blink.gif - kartais girdžiu kaip ji net ir po kelių dienų tebecaksi doh.gif
Atsakyti
Shusha, o ant kokio molio dengei ( LA, Kuršėnų perpardavinėjamą baltą...)? Nes gali ir tai įtakoti , įtampos visokios, jų koficientai, bet apie tai tau jau tikrosios keramikės pasakys.
Atsakyti
Caksi-vadinasi,puodai šneka wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 10 vasario 2010 - 08:55