aciu uz komentara
del formos - tai as labai glostau kol nuglostau tai todel ir atrodo toks kaip ziestas ..nu su kreivumais bet toks isglostytas
del glazuros - minty supratau, nes dabar ir pati taip galvoju, nesiau tik kelis darbelius isdegti, tai likusius kelis dar sykius paglazuruosiu
duevo -tai raudona glazura, ji parduodama sausa pati atsiskiedziau su vandeniu , dar oranzine tokia ir alyvine vakar nuspirkau
eisiu bandyt dar ka "riebiai" paglazuruot ir senuosius darbus dar uztept jei atsiminsiu kur kokia spalva tepiau
va dar vienas darbelis cia ir ta pati beda del glazuravimo
Manau, kad glazuros naudojamos skystokos. O sia raudona reikia tepti storokai, labai kaprizinga spalva, mums taip ir nepavyko normaliai dirbti su ja.
QUOTE(www.keramikams.lt @ 2010 01 29, 10:23)
Manau, kad glazuros naudojamos skystokos. O sia raudona reikia tepti storokai, labai kaprizinga spalva, mums taip ir nepavyko normaliai dirbti su ja.
bet kai nusistovi tai labai mazai vandens matosi, vos pora mm
nes pacios ten tos pardavejos sake, jei per skysta, tai nupilk vanden kai nusistoves
vadinas bloga raudona nusipirkau
Kai glazuruoji,nutepusi darbeli issdziuvusios glazuros sluoksnis turi buti mazdaug apie
1mm,na perbrauk paprasciausiai su adatele per glazurą-turi pasibraukus tooks
normalus padengimo sluoksnis nusibraukti.Cia dazniausiai toms iprastoms glazuroms
taikoma.Bent mus taip pirmame kurse moke,jei nezinai,koks sluoksnis turi buti.
O raudona-ta keramikos centro-joo -zinau,kad su ja bedos,tai as tik baltaxijoj
perku,ten gera.
1mm,na perbrauk paprasciausiai su adatele per glazurą-turi pasibraukus tooks
normalus padengimo sluoksnis nusibraukti.Cia dazniausiai toms iprastoms glazuroms
taikoma.Bent mus taip pirmame kurse moke,jei nezinai,koks sluoksnis turi buti.
perku,ten gera.
QUOTE(nmante @ 2010 01 29, 12:47)
Kai glazuruoji,nutepusi darbeli issdziuvusios glazuros sluoksnis turi buti mazdaug apie 1 mm
perku,ten gera.
perku,ten gera.
aciuks
as ten ir tokio tipo oranzine nusipirkau
namatysim
bandysiu toliau
Labai ieškome keramikos krosnelės... Gal kas galite padėti surasti už protingą kainą...
Štai ir mano darbelis:
Štai ir mano darbelis:
Sita raudona nudega-- jai reik 600 -700, o kitos gl. prie vaukstesnes dega.
O Baltaxia tikrai geros glazuros.
Papildyta:
aciu uz komentara
del formos - tai as labai glostau kol nuglostau tai todel ir atrodo toks kaip ziestas ..nu su kreivumais bet toks isglostytas
del glazuros - minty supratau, nes dabar ir pati taip galvoju, nesiau tik kelis darbelius isdegti, tai likusius kelis dar sykius paglazuruosiu
duevo -tai raudona glazura, ji parduodama sausa pati atsiskiedziau su vandeniu , dar oranzine tokia ir alyvine vakar nuspirkau
eisiu bandyt dar ka "riebiai" paglazuruot ir senuosius darbus dar uztept jei atsiminsiu kur kokia spalva tepiau
O sitas - zalias ir zydra tai manyciau reiktu purksti--- ju toks snarglinis budas. Ypac nuo teptuku... Lipdymas keramikoj nulis, o vat glazuruoti... Vienas reik gl. storiau, kitas ploniau. Vienos purskimui labiau tinka, kitos ne.
Teptuku graziausiai dengiasi cekiskos glazuros.
Papildyta:
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 29, 10:20)
aciu uz komentara
O sitas - zalias ir zydra tai manyciau reiktu purksti--- ju toks snarglinis budas. Ypac nuo teptuku... Lipdymas keramikoj nulis, o vat glazuruoti... Vienas reik gl. storiau, kitas ploniau. Vienos purskimui labiau tinka, kitos ne.
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 29, 09:20)
Būtent šitam darbely man tas "nedaglazūravimas" ne taip į akis krenta, galima pagalvot, kad taip reikia, visai gražu
QUOTE(Crassula @ 2010 01 29, 19:58)
Sita raudona nudega-- jai reik 600 -700, o kitos gl. prie vaukstesnes dega.
Papildyta:
Papildyta:
Čia Duevo raudona taip nudega ? Bet tai kaip ją tokią su kitom derint- juk kitos nedakeps tokioj temperatūroj ?
O čekiškos tai čia ne Kuršėnų? Kas jomis prekiauja?
Merginos, o iš Baltaxios jūs parsisiuntinėjat ar pačios į Kauną važiuojat?
va dabar tikrai pagalvojau, kad per plonai glazura tepiau :S
ir teisingai Crassula sako - nulipdyti tai dar tikrai ne puse darbo glazuravimas svarbiausia
ir jei tikrai ta raudona tokioj zemoj temperaturoj dega tada man ir kitos spalvos nudegs is tos pacios "serijos"
gal kas nors noretu pirktis Baltaxijos glazuras kartu? as tik siaip pabandymam noreciau, galima butu keliese nes man kaip megejai visai nedaug reikia
ju puslapiuke prisiziurejau yra BOTZ glazuros, kurios gerai dengiasi ir dar PRISMA kurios kaip jie raso kad gali glazuruoti kiekvienas o kiek dar visokiu efektu
va cia ja umanau neblogai pasidenge glazuros
tik ta raudona vistiek nelabai
cia vasara darytas
ir teisingai Crassula sako - nulipdyti tai dar tikrai ne puse darbo glazuravimas svarbiausia
ir jei tikrai ta raudona tokioj zemoj temperaturoj dega tada man ir kitos spalvos nudegs is tos pacios "serijos"
gal kas nors noretu pirktis Baltaxijos glazuras kartu? as tik siaip pabandymam noreciau, galima butu keliese nes man kaip megejai visai nedaug reikia
ju puslapiuke prisiziurejau yra BOTZ glazuros, kurios gerai dengiasi ir dar PRISMA kurios kaip jie raso kad gali glazuruoti kiekvienas o kiek dar visokiu efektu
va cia ja umanau neblogai pasidenge glazuros
tik ta raudona vistiek nelabai
cia vasara darytas
Su Baltaxija galima,tartis,jie daznai i Vilniu vaziuoja,tai atveza,tik susitari,kur privaziuot.
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 29, 22:11)
gal kas nors noretu pirktis Baltaxijos glazuras kartu?
Aš mielai raudoną, tą populiariąją pirkčiau. Kokį puslitrį O gal dar ir geltoną ( ar ji oranžine vadinasi ) O tų visų "mandrųjų" prisibijau kažkodėl.
QUOTE(Shusha @ 2010 01 30, 00:43)
Aš mielai raudoną, tą populiariąją pirkčiau. Kokį puslitrį O gal dar ir geltoną ( ar ji oranžine vadinasi ) O tų visų "mandrųjų" prisibijau kažkodėl.
oki smagu
tada galesim pirktis per pus
gal dar kuri molio myletoja prisijungs
tik ta populiarioji be svino nes as noriu tik besviniu