Aš ir nusivylus keramikų centru, kad mano darbeliai dingsta..Ryt važiuoju, tikiuosi kas nors gražino...o jums yra dinfę darbeliai?
Aga geltona spalva tai super mamos gulbes darbeli atrodo, o jei nepaslaptis kaip tą šerkšną padarote ?
O dėl sutrukimo, tai aš manau kad tas molis tikrai gerai išminkytas, bet kaip lipdai, lipdai ir nieko nesigauna, tada 5kartus perlipdžius jaučiu ir atsirado pusliu, kurios sutrūkinejo.
Nesulaukiau atsakymo, tai klausiu dar kartelį:
Ir ankstesnėje temelėje skaičiau, kad yra turinčių keramikos knyga, gal kas galite duoti atsišviesti? Nes taip ir nenuėjau į kursus
Ir kaip žinoti kada užtenka glazūros, aš pritepu ir su pirštu galyginu, pažiuriu ar nebenutrupa, ar teisingai?
QUOTE(uogytee @ 2010 05 26, 22:22)
1.O dėl sutrukimo, tai aš manau kad tas molis tikrai gerai išminkytas, bet kaip lipdai, lipdai ir nieko nesigauna, tada 5kartus perlipdžius jaučiu ir atsirado pusliu, kurios sutrūkinejo.
Ir kaip žinoti kada užtenka glazūros, aš pritepu ir su pirštu galyginu, pažiuriu ar nebenutrupa, ar teisingai?
1.daug syk perlipdant, teisingai perminkius, o retsykiais ir atmirkius(jei perdziuva molis bedirbant) tikrai neturi but pusliu...
2.is principo tai neteisingai, nes yra glazuru, kurias vos palietus nubyra... pvz.: krakle glazuros
uogyyte - ta knyga tau nesuteiks to ka tu tikiesi ten rasti, ten teorija, taip sakant beletristika keramikos kurso studentam, as ja varciau, ziurinejau kai ka atsisvieciau bet jau nukisau kazkur kad nebezinau kur
o geltona cia tai ta is keramiokos centro
ir nesuprantu kas tai skaidriai glazurai yra - ant balto molio ji dar dar pakenciama, bet ant geltono tai ji pasidaro kaip su pienu atskiesta... arba vel per daug pritepiau, nors si kart tik pora kart tepiau - mastau kad uztektu viena karta tepti arba atskiesti dar vandeniu
o geltona cia tai ta is keramiokos centro
ir nesuprantu kas tai skaidriai glazurai yra - ant balto molio ji dar dar pakenciama, bet ant geltono tai ji pasidaro kaip su pienu atskiesta... arba vel per daug pritepiau, nors si kart tik pora kart tepiau - mastau kad uztektu viena karta tepti arba atskiesti dar vandeniu
[/quote]
Cia skaidri glazura taip reguoja su sio tipo moliu. Bandykite kursenu bespalve, ji geriausiai tinka ant geltono molio, jeigu kalba eina apie kursenu geltona moli.
[/quote]
Cia skaidri glazura taip reguoja su sio tipo moliu. Bandykite kursenu bespalve, ji geriausiai tinka ant geltono molio, jeigu kalba eina apie kursenu geltona moli.
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 05 27, 08:19)
uogyyte - ta knyga tau nesuteiks to ka tu tikiesi ten rasti, ten teorija, taip sakant beletristika keramikos kurso studentam, as ja varciau, ziurinejau kai ka atsisvieciau bet jau nukisau kazkur kad nebezinau kur
jo, ta knyga, tai tokia ziauriai teorine.. as ir kazkur nukisau bet gal kada prireiks
[quote=keramikas,2010 05 27, 08:54]
[/quote]
[/quote]
ant balto irgi nesigauna stiklo skaidrumo
gal kas zinot kur nusipirkt stiklo skaidrumo??
ir dar del geltonos tos glazuros - tai ja tiesiog pirkau KC bet ji man rodos skaitosi kursenu
[/quote]
[/quote]
ant balto irgi nesigauna stiklo skaidrumo
ir dar del geltonos tos glazuros - tai ja tiesiog pirkau KC bet ji man rodos skaitosi kursenu
prasom ,,nevaryti'' ant tos keramiku knygos ji mano maldaknyge... kuria pavarciau, kai butinai privalejau ja nusipirkti, ir kurios turbut taip daugiau ir neatsiversiu per visa savo likusi mokymosi laikotarpi
[/quote]
Ant balto molio labai grazi gaunasi cekiska bespalve "stiklo skaidrumo"
[/quote]
[quote=keramikas,2010 05 27, 13:37]
[/quote]
[/quote]
o kur tokia pirkti matete gal galit pasakyt?
o dar uogytei - tai zinok kai nesi darbelius nusinesk su sarasiuku ir dar geriau visada irasyk kur nors ant darbelio savo inicialus
[/quote]
[/quote]
o dar uogytei - tai zinok kai nesi darbelius nusinesk su sarasiuku ir dar geriau visada irasyk kur nors ant darbelio savo inicialus
Uogyte-as turiu ta knyga.
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 05 27, 14:00)
! | 8. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše, tiek siunčiami dalyviams asmeninėmis žinutėmis). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. |
moderatorė irmulia
QUOTE(keramikas @ 2010 05 27, 20:00)
bet toje glazuroje ko gero yra svino
as neriu besvines
kad tiktu lekstelem ir tt naudoti
reikes kokia is Baltaxijos ziureti