QUOTE(mama_gulbe @ 2010 05 19, 17:15)
bet jis kaip supratau ne itin kokybiskas
Naa,
Uogyteeklausė, tai atsakiau, gal žmogui įdomu visus perbandyti, ar ką
O dėl kokybės- ką aš žinau, čia jau reikia keramikių klausti. Bet kiek suprantu- kiekvienas molis turi savų pliusų ir minusų. Šio didžiausias minusas mano akimis- kad pasitaiko tokių neitin gerai permaišytų /perminkytų gabalų. Jei dirbčiau tik pati ir tik savo malonumui, nesukčiau dėl to galvos. Ale gi vaikams tokio paduot nesinori, tai truputį užknisa
tas perminkinėjimas. A, ir be abejo, ne mažesnis minusas - vandens leidimas
Iš keramikų vardintų pliusų- neva tai šviesus, gražus
( na netamsus, netamsus, bet ir ne baltas...) ir kad nesideformuoja kepamas. Dėl šito pliuso- negaliu palyginti su kitais, nežinau kaip jie "elgiasi", bet šis tikrai neatrodo labai jautrus. Nei jis labai deformuojasi, nei sproginėja, nei trūkinėja. Tik du puodelio tipo daiktai kol kas tėra įplyšę ( spėju, kad per siūlę "pasidavė" ), o iškeptas jau ne vienas ir ne 10 pilnų pečiukų.
Viena keramikė ( ne iš SM) mane gąsdino, kad man, "žaliai", nieko nemokančiai, viskas sproginės, lūžinės, deformuosis, atsilupinės, glazūros prilipinės
ir t.t. Tai nežinau ar čia tas molis toks geras ar gerai pribaugino, tai atsargi esu