Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

QUOTE(Nostalgie @ 2010 04 01, 17:36)
zalios retai kam pavyksta  smile.gif o kokia zalia buvo?

nu kad netolygiai, tai taip, cia dar butu niekis smile.gif bet kad jos spalva tokia elektrine doh.gif kai pirkau, tik parode pavyzdeli, sako, tokia bus. o ten grazi zalia buvo biggrin.gif numeriuko tai nezinau. o tiek medziu pripiesus buvau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 01 balandžio 2010 - 16:55
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 04 01, 17:10)
bigsmile.gif
gal kuri galit pasakyt skaidrios glazuros (permatomos kaip stiklas) koduka
nes ta is keramikos centro man nelabao patinka, kazkokia neitin skaidri  g.gif

....matai,kaip, g.gif o man tai patinka is ker.centro-va is baltaxijos kai pirkau-nepatiko(mano piesinukai ,,išplaukę,,gaunasi.)Kiekvienam savo.O kuo tau ji nepatinka-na gi normali skaidri gaunasi,balta-man tai tep....o kas ten pas tave negerai...Jei del gelsvumo-buna ir man,bet ,kaip suprantu,jei storai uzdengi. 4u.gif

AAA....man tas gelsvumas tai kartais ir patinka-tokia truputi seniena kvepia rolleyes.gif antikvariatu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 01 balandžio 2010 - 17:32
QUOTE(nmante @ 2010 04 01, 18:29)
....matai,kaip, g.gif o man tai patinka is ker.centro-va is baltaxijos kai pirkau-nepatiko(mano piesinukai ,,išplaukę,,gaunasi.)Kiekvienam savo.O kuo tau ji nepatinka-na gi normali skaidri  gaunasi,balta-man tai tep....o kas ten pas tave  negerai...Jei del gelsvumo-buna ir man,bet ,kaip suprantu,jei storai uzdengi. 4u.gif

AAA....man tas gelsvumas tai kartais ir patinka-tokia truputi seniena kvepia rolleyes.gif antikvariatu.

nu va matyt kai kur jau persistengiau ir per storai pritepiau kaip tu ir sakai, nes yra ant puodelio dugnelio piesinukas, tai tas peisinukas toks prislopintas, ne toks ryskus, ta glazura ji kazkaip uzspalvino (na nezinau kaip cia issireikst tiksliau)
ir dar - visa sutrukinejo - suskeldejo - kaip koks sendinimo efektas unsure.gif

tai galvoju gal is ten geresne blush2.gif

ir dar - takim sirdele nuglazuravau raudonai, ir uztepiau ant virsaus skaidrios - tai raudona tokia apgeltus gavos, neryski unsure.gif matyt negalima, o juk galvojau kad sia skaidria galima tept ant virsaus kur nori, ji kitos spalvos negadins g.gif

brumbrumai -as perku kol kas tik keramikos centra, balandzio gale planuoju i kauna , tai uzsukciau ir i ta baltaxia paziurinet rolleyes.gif
Atsakyti
O ant kokio molio bespalve sutrukinejo-nes man visiskai netrukineja bespalve keramikos centro ant kursenu balto molio.

Jo,ant raudonu,oranziniu geriau kitu spalvų netept-originalios spalvos nelabai lieka.(nebent to sieki,nes va man patinka ant 1219 tept kitas-juoda gaunasi-bet cia,kai užmanymas yra)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 01 balandžio 2010 - 18:21
Su skaidria reikia aukso vidurį rasti...jei per mažai - atrodo kaip kokiu laku padengta, pigiai...jei per daug...uzsimurzina, gaunasi gelsvi "potėpiai" ...Aišku, visa tai galima puikiai išnaudoti, vizgi, jei ne tokio rezultato tikiesi, truputi liūdina...
Baltaxijos skaidrios glazūros sudėtis kita ir man nuo jos piešiniai išplaukdavo...
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2010 04 01, 19:19)
O ant kokio molio bespalve sutrukinejo-nes man visiskai netrukineja bespalve keramikos centro ant kursenu balto molio.

kursenu baltas molis ir keramikos centro glazura unsure.gif
va cia jei iziuresit tai matosi
user posted image

Svirplele - bandysiu toliau eksperimentuoti, ko gero tikrai per daug primaliavojau doh.gif bijojau numazinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 01 balandžio 2010 - 18:58
mama gulbe, tokie skilinejimai del per storo glazuros sluoksnio atsiranda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nostalgie @ 2010 04 01, 20:03)
mama gulbe, tokie skilinejimai del per storo glazuros sluoksnio atsiranda  smile.gif

mastau.gif nu va ko gero tu teisi...nes tepiau negailedama doh.gif

bet ant geltono molio tai nesuskilinejo unsure.gif

Atsakyti
itariu, kad del skirtingo molio traukimosi degimo ir dziuvimo metu mirksiukas.gif baltas, jei gerai pamenu, labiau traukiasi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 01, 16:53)
nu kad netolygiai, tai taip, cia dar butu niekis smile.gif bet kad jos spalva tokia elektrine  doh.gif kai pirkau, tik parode pavyzdeli, sako, tokia bus. o ten grazi zalia buvo biggrin.gif numeriuko tai nezinau.  o tiek medziu pripiesus buvau biggrin.gif

men regis zinau apie kokia kalba eina biggrin.gif ja labai reik atsargiai naudoti.... jei nieko nepainioju, tai ji yra ,,tekanti'', tokia reik daugiau tept virsuje ir gerokai maziau einant i daikto apacia... bet ir siaip mazai garantiju, nes tokios glazuros su kaprizais biggrin.gif be to, klausimas kokiom glazurom dengti daiktai buvo kartu krosnyje degimo metu.... kartais net kitu glazuru garai gali itakoti spalva doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nostalgie: 01 balandžio 2010 - 20:28
Mielutis tas puodeliukas.
Atsakyti
gal kas pirkote is keramikams.lt si piestuka-man jis visiskai nudega...brač...negerai,cia kazkas...viska dariau kaip parasyta. g.gif

http://www.keramikam...h...=11&lang=lt
Atsakyti
QUOTE(Nostalgie @ 2010 04 01, 21:28)
itariu, kad del skirtingo molio traukimosi degimo ir dziuvimo metu  mirksiukas.gif baltas, jei gerai pamenu, labiau traukiasi  smile.gif
Papildyta:

men regis zinau apie kokia kalba eina  biggrin.gif ja labai reik atsargiai naudoti.... jei nieko nepainioju, tai ji yra ,,tekanti'', tokia reik daugiau tept virsuje ir gerokai maziau einant i daikto apacia... bet ir siaip mazai garantiju, nes tokios glazuros su kaprizais  biggrin.gif be to, klausimas kokiom glazurom dengti daiktai buvo kartu krosnyje degimo metu.... kartais net kitu glazuru garai gali itakoti spalva  doh.gif

nu jo, ji tokia tekanti. ir ant visokiu krastu, konturo, beveik balta paliko.. nors atrodo jau tikrai nemazai tepiau.. reiks kitos zalios smile.gif medziai daznas motyvas pas mane smile.gif aisku, kai netingiu is vis lipdyt smile.gif

nmante, o tu siunteisi is tu keramikams.lt?
Atsakyti