Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (VI dalis)

niu pranesiu naujienas, visa nakty Hurghadoje baisiai lijo.. doh.gif vietiniai visi pasimete sake tokio dalyko dar nemate..gatves apsemtos, vesoka zodziu nekas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(digele @ 2010 01 18, 09:28)
labas rytas visoms keliauninkėms  4u.gif

Ir dar klausimukas apie piramides, ar buvote kas nors piramidžių viduje?Ačiū už atsakymus  smile.gif

Mano vyras vaziavo i piramides (mums su dukryte butu buve per sunki kelione), tai ejo i ta didziaja piramide, kainavo 50Lt (22$ atrodo). tai i ta butent piramide ileidzia tik po 100 zmoniu per diena, nes ten reikia ropoti tokiais tuneliais siaurais, kuriuo vienu metu gali ropoti tik vienas zmogus, tik kuriam islindus tunelio gale, gali pradeti ropoti sekantis - todel procesas uztrunka. Mano vyras pateko tarp tu 100 laiminguju smile.gif As bijociau, man atrodo, man butu klaustrofobija nuo tokiu tuneliu unsure.gif Ir dar galima eiti i tos mazesnes piramides vidu, tai ten jau jis nebuvo (laiko neuzteko), ten lyg iejimas nemokamas.
Beje, sake, kad sfinksa ruosiasi laidoti (nes jis irsta, griuna..), tai kas dar spes pamatyti, tam tikrai pasiseks smile.gif

Papildyta:
QUOTE(nigma @ 2010 01 18, 11:58)
niu pranesiu naujienas, visa nakty Hurghadoje baisiai  lijo.. doh.gif  vietiniai visi pasimete sake tokio dalyko dar nemate..gatves apsemtos, vesoka zodziu nekas  schmoll.gif

Ka??? unsure.gif Nieko sau doh.gif Dar ana savaite klausiau vietiniu ar lyja pas juos, tai jis man sako: kas tas "rain"? Kai suprato, pasake, kad niekada nelyja ir visada buna giedras dangus unsure.gif
Atsakyti
ar yra buvusiu,zinanciu ka apie viesbuti calimera golden beach?
butu idomu,gaut atsiliepimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerdele @ 2010 01 17, 19:59)
Gal teko aplankyti InterContinental Taba Heights viesbuti?  blush2.gif Arba gal girdejote kitu turistu atsiliepimus apie si viesbuti? Renkames tarp siu dvieju viesbuciu  ax.gif  Dar buvome nusiziureje Swiss Inn Dream Resort Taba, taciau kiek teko skaityti uzsienieciu atsiliepimus, tai lyg ne koks...

Buvome tik praeje pro ji, todel nieko konkretaus apie aptarnavima/maitinima/kambarius pasakyti negaliu. Mano pastebejimai bent jau tokie: didelis viesbutis, teritorija grazi kaip ir Marriott (gal net grazesne), papludymio smeliukas minkstesnis/smulkesnis nei Marriott. Intercontinental pastatai yra auksti, o Marriott visi nedideli (3 aukstu), todel jis man asmeniskai labiau primena rimta europini viesbuti, o Marriott labiau susiderines su Egipto aplinka (nezinau, ar cia kas supras, ka turejau omeny tongue.gif )O is musu lektuvo turistu siame viesbutyje nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(digele @ 2010 01 18, 08:28)
labas rytas visoms keliauninkėms  4u.gif

norėjau paklausti ar pirkote kas nors iš Egipto sidabro gaminių, labai įdomu kokia jų kokybė. Ir dar klausimukas apie piramides, ar buvote kas nors piramidžių viduje?Ačiū už atsakymus  smile.gif

sidabro pirkau dovanu... ir aukso sau pirkau.. man labai patinka, auksas labai geltonas, labai aukstos prabos, o sidabras irgi kokybiskas, bet mums gidas sake pirkti tik Kaire specializuotoj parduotuvej, nes kitur gali but ir nekokybiska ar netikra... na, zodziu, reklama parduotuvej turbut biggrin.gif
o piramidese viduje irgi buvau... i dideles neileido, bet mazesneje tokioje, kainavo 10 doleriu vienam zmogui... Na man buvo labai idomu, gidas dar norejo musu vesti, bet visi pradejom labai prasyti, nes nedaznai gi tenka lankytis prie piramidziu biggrin.gif Beje tuos pinigus jis padave tokiam zmogeliui prie duru, o jis ten stovejo ir nieko neleido ir musu ileist nenorejo, bet gidas kazka susnekejo- sako greit visi vidun kol kiti nemate biggrin.gif - gal irgi spektaklis- zinot gi tuos musulmonus lotuliukas.gif
Siauri praejimai, teko listi siauru tuneliu, beto tiek daug dulkiu,kad gerkle pradejo kutenti... Bet buvo laabai idomu... apziurejom kapavietes ir visokias ypatingas vietas, tuneliukus- labai idomu thumbup.gif
Papildyta:
Beje gidas musu draugelis dabar, net su naujais paskambina pasveikinti- labai fainas zmogelis, atseit, mano dukra auginasi i zmonas biggrin.gif ir jau du metai nuo to karto kai buvom Egipte paskutini karta...
O auksas labai puikus- skaiciau komentarus, kad kazkam nepatiko, bet as nesioju grandinele su kleopatra- labai gerai atrodo ir kokybe labai gera thumbup.gif kaina, aisku, kaip Lietuvoj, bet auksas tai geresnis ! mirksiukas.gif
Atsakyti
As pries kelis metus pirkau sidabro apyranke hurgados parduotuveleje... mokejau tikrai pigiau nei pas mus. Mazdaug zinojau sidabro gramo kaina ir isivaizdavau kiek tureciau moketi. Apyranke stambi, dvieju daliu raizyta... pas mus analogai mazdaug 300Lt. As nusiderejau iki 140. Ir dar pakabuka ikiso... jei ne mano draugelkos, tai buciau dar geriau prasisukusi.... derybu azartas uzvalde lotuliukas.gif ...man tai kas, o joms mat sazine prabudo doh.gif Apyranke labai gerai laikosi... gal truputi patamsejo, bet tai normalu...
Aukso neisbandziau.
Beja, drauge pirko toje pacioje hurgadoje balto aukso zieda su rubinu. Kilus itarimui akmeni patikrino Lietuvoje - tikras. O del koralu, tai pas mus jie pigesni... gerokai pigesni.
Atsakyti
QUOTE(digele @ 2010 01 18, 09:28)
Ir dar klausimukas apie piramides, ar buvote kas nors piramidžių viduje?Ačiū už atsakymus  smile.gif

Buvau aš su vyru prieš 3 metus vienos iš didžiųjų piramidžių viduje, mokėjom nebepamenu kiek... kaip ir rašė kažkurios mamkos - didelis oro trūkumas ir labai siauras tunelis - reikia pradžioj leistis, po to kilt... Žmonių buvo daug.. Pačiam tam kambary yra tik akmeninis karstas (nžn kaip pavadint), bet man įdomu buvo, nesigailėjau, kad ėjau. Vyrui tai visą laiką oro trūko, tai tempė mane greičiau atgal ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Echt, taip greitai praleke ir baigesi ir musu atostogos verysad.gif isties taip gera buvo, akd beprotiskai sunku grizti atgal i rutina. Tai va, sestadieni parskridome is Egipto... Apsistoje buvme viesbutyje Sea Gull Resort 4*. Siaip viesbutis neblogas, vieta puiki - iseini iskart i pati centra, taip pat nuostabu, akd viesbucio teritorija nemaza thumbup.gif bet vat maistu likau labai nepatenkinta doh.gif tas pats per ta pati (pagrinde troskinta jautiena ir vistiena su darzovemis), salotu, vaisiu pasirnkimas labai mazas. Na, pasirinkimas labai skurdu, todel i atostogu pabaga pora dienu jau valgeme mieste. Su gerimais taip pat nekas. Tam, kad gautum kokinors spalvota kokteili (su sultim, sirupu) reikia puse valandos irodineti kad jie negali buti mokami, o galiausiai ideti jiem 1$ baksiso doh.gif (na pliaze kiek paprasciau, o vat Budah bare, viduje, tvarka tokia doh.gif ). Kambariai tvarkingi, svarus, tik vat kad juos sutvarko kasdien apie pietus tik doh.gif Kasdien pakeicia ranksluoscius, duoda muiliuko (sampuno, kondicionieriaus neduoda). Pakloja lova, o vat ismetytu daiktu nekiek neaprenka.
Labai gailiuos, akd pataupiau pora simtu litu ir skridau per STAR1, o ne per NOVATURA. Nes mes atskridom tik pira minuciu veliau kaip novaturas, o jie apgyvendinti buvo iskart, tuo tarpu mums teko laukti 2 valandu dienos... taip kad pirma diena jau suniui ant uodegos doh.gif kambarius taip pat visi gavo gerokai prastesnius kaip novaturo doh.gif mums pasiseke nes iskart susibendravom su registratorium, dar vieni lietuviai gavo kambari su vaizdu tiesiai i jura, nes paliko 100$, o kitu langai buvo i kazkoki siukslyna doh.gif ir kai jie pabande paprasyti kambario su grazesniu vaizdu, iskart buvo nukirsta, kad nera laisvu kambariu... doh.gif doh.gif
pliazas visai neblogas, tik kad nemazai gultu jau labai isklere... pliazo meniu klaikus, uzkandziu baras susideda is paprastu akaronu, slyksciu popiriniu desreliu ir folijoje keptu neskaniu bulviu doh.gif zodziu, pasikartosiu - maistas siaubingas doh.gif animatoriai irgi so so ...
kas liecia koralus - tai prie viesbucio jie labai nykus, nulauzyti, pilna siuksliu... vietoje nerdydamas nieko grazaus tikrai nepamatysi...
ir isvis STAR1 kaip organizatorius paliko laaaaaaabai nekoki ispudi... atveze i viesbuti, numete mus, norejau kazko paklausti gido, bet ziuriu jo jau nebera...taip pat akivaizdu, kad jie neturi jokiu garantiniu kambariu viesbutyje kaip NOVATURAS ar Tezai (taip man ir kelioniu agenturoje sake). Bei ju ekskursijos brangesnes kaip novaturo.
Kadangi jau egipte buvau 3ia karta turejau su kuo palyginti. Is ekkursiju emem tik keturaciu safari pas beduinus (extreme) tai siaubas.. nuvykus pas beduinus viska ziurejom prabegom, nes gidas sauke, kad nera laiko ir t.t. nei saules palydejom, nei ka suzinojom apie beduinu gyvenima, nei ka idomaus pamatem. mat laiko nebuvo... na bet nepaisant to vistiek labai patenkinta likau kelione...
kad varot i Hurgada patariu butinai nuvaryti i El Gouna (mazoji venecija) ten viskas visiskai kitaip.. ten pagrinde vokieciu turistai, tvarkinga, grazu... pilna kanalu kaip venecijoje.. mes issinuomojom kateri uz 35$, tai mums parode kaip vairuot dave zemelapi ir paleido vienus.. tai apturejom saunu laika... thumbup.gif butinai nuvarykit i New Marina (naujas nuostabus uostas) i El dahar'a (senasis miestas) i Village Roude (prabangi 6 km avenue) thumbup.gif
o oras buvo nustabus thumbup.gif tik viena diena buvo vejuota ir apsiniauke, o visas kitas siaubingai karsta.. idegeme puikiai... vakarais uztekdavo legvo dzemperiuko... taigi visiems kurie ruosiasi i egipta geru atostogu!!!! wub.gif 4u.gif
bet nepaisant viko pailsejome puikiai thumbup.gif
Papildyta:
Kas liecia sidabra, tai jejgu pirksite 925 prabos, tai jis ten tikra geras... uz grama mokekite ne daugiau 7 ju pinigu (3,5 lt) ax.gif
vyrui nupirkome 48 g apyrake uz 300 ju svaru (150 lt thumbup.gif ).

kas liecia koralus tai grieztai ten. Ju negalima veztis ir jie labai rimtai tikrina (pirmasis kontroles postas, svieciantis lagaminus skirtas specialiai patikrai del koralu). Jeigu pagauna vezantis bauda 1000$. Taigi geriau nerizikuokit ir nesivezkit nei koralu, nei juros eziu, nei jokiu akmenuku, smeliuko ir t.t. ax.gif
Atsakyti
Idomiai cia jums... as tai vaziuoju su Star1 atrodo... ir i 3 zvaigzduciu viesbuti tik su pusryciais ir vakariene, tai ziuresiu kaip bus. Pirma karta kai atostogavau 3 zv. hurgadoje, tai jokiu priekaistu neturejau. Prigasdinote truputi.... nu nesu labai popa konforto klausimu, gal isgyvensiu biggrin.gif... daugiau linkusi i pramogas investuoti, o ne i lova.. nu jauciu, kad bus siurprizu lotuliukas.gif
Atsakyti
Baseinas:
user posted image
Papludimys:
user posted image
Naujojo korpuso teritorija:
user posted image
Vaizdas per viesbucio langa:
user posted image
Bet gali buti ir toks, kam nepasiseks:
user posted image
Papildyta:
QUOTE(pienas @ 2010 01 18, 21:15)
Idomiai cia jums... as tai vaziuoju su Star1 atrodo... ir i 3 zvaigzduciu viesbuti tik su pusryciais ir vakariene, tai ziuresiu kaip bus. Pirma karta kai atostogavau 3 zv. hurgadoje, tai jokiu priekaistu neturejau. Prigasdinote truputi.... nu nesu labai popa konforto klausimu, gal isgyvensiu biggrin.gif... daugiau linkusi i pramogas investuoti, o ne i lova.. nu jauciu, kad bus siurprizu  lotuliukas.gif

Nesigasdinkit, gal jums viskas ir nuostabu bus, na, aisku kad bus blush2.gif
Na mano pazintis su STAR1 nekokia buvo, bet nereiskia, akd jusu tokia bus blush2.gif
Atsakyti
Ghmmm. Nežinau, ar čia organizatorių kaltė, ar kažko kito...
Atsakyti
Mes lapkriti skridome su Star1. Viezbuti patvirtino pacia pirma diena,kai su jais susisiekiau. Sutarti sudariau kita diena nuvykus i biura. Hurgadoje pasitiko,nuveze,viska paaiskino (gide Jurate).Paliko visus kontaktus ir ekskursiju aprasymus.Kita diena buvo susitikimas dar su ja,velgi viska paaiskino ir patare. Tikrai likau jais patenkinta.
Net keista skaityt atsiliepima. Na bet gal jums tiesiog nepasiseke ...
O pries skrendant tikrai nereikia skaityt negeru atsiliepimu:) Svarbiausiai gerai nusiteikt ir vaziuot:)
Nors mes kai nusileidom Hurgadoje ir jau vaziavom i viezbuti,as vos neverkiau ziuredama pro langa...Vis kartojau sau ir ko mane cia velnias nese,juk galejau i Turkija skrist...O atvykus i viezbuti viskas buvo labai gerai.Sverbu nusiteikimas smile.gif
Va toks buvo viezbucio kiemas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 19 sausio 2010 - 00:08