Sveiki
Buvau prirašius visą paklodę ir jau tik tikrinausi klaidas, bet mažoji išjungė kompą
Žodžiu įkeliu jums foto iš Kalėdinės kelionės į Egiptą. Būčiau anksčiau įkėlus, bet mažoji susirgo tai kelios dienos po Naujų atsigulėm į ligoninę ir tik užvakar išleido...
Žodžiu buvom viešbutyje Royal Grand Sharm. Viešbutis patiko, gal kambariai ir nespindi ypatinga prabanga, bet kai mes neišrankūs, tai viskas tiko. Pati teritorija labai graži, apželdinta, personalas malonus, labai stengiasi įtikti. Maisto pasirinkimas nebuvo labai didelis lyginant su Turkijos 5* viešbučiu. Bet labai pasiruošė Kalėdų šventei - kalnai saldumynų, vaisių, jūros gėrybių, sušio, itališkų, kinietiškų ir tt... virtuvių...
Kambarys
Tesasa iš kambario
Vonia
Viešbučio teritorija
Paplūdimys
kažkuri klausėt dėl kelionės į Jeruzalę, buvau surašiusi visą paklodę, bet...
Žodžiu kelionė prasidėjo 8 vakaro, mes buvom pirmieji, tai teko porą valandų važinėt kol surinko visus turistus. Apie vidurnaktį pasiekėm sieną, ten praleidom porą valandų. reikėjo visus daiktus pasiimt ir po muitinės procedūrų persinešt į kitą autobusą. tada jau iki paryčių važiavom. Tiesa, didžiausias blogumas man buvo, kad visą kelią pirmą kartą gyvenime pykino, tai sėdėjau su maišeliu. Ten važiuoji, tai - gazas, stabdis, posukis... vertėtų gal kokių tablečių pasiimt nuo supimo. Čia ne pirma mano kelionė, bet pirmą kartą sublogavau.
Paryčiais atvežė sutikti saulėteklio į vietą, nuo kurios matosi visa Jeruzalės panorama...Po to važiavom į senamiestį. Aplankėm Jėzaus nukryžiavimo ir laidojimo vietas (ten su įdomiais gido pasakojimais užtrukom apie porą valandų), per siauras gatveles nuėjom iki raudų sienos. Buvo šeštadienis, tai nebuvo galima fotkint, tik iš toli... perėjom patikrą ir jau atskirai vyrai ir moterys nešėm savo lapelius su prašymais ir kišom į sieną.... Po to patraukėm į autobusą. Nuvežė pusvalandžiui į krautuvėlę, kainos didelės, nors ir gražių dalykų buvo, o jau kas pigiau - tai
made in china .
Vėliau patraukėm Į Beatliejų, kuris yra visai šalia, bet jau skaitosi Palestinos teritorijoj. Atvykom į šventyklą ir porą valandų minioje laukėm kol pateksim į vietą, kur gimė Jėzus. Ten šventyklos rūselyje tarp uolų ta vadinama šventa vieta. Žmonių buvo labai daug, tai gerai, kad gidas savo pasakojimais užėmė tą laiką. Vėliau dar ten šiek tiek apsidairėm ir ėjom pietauti. Popiet patraukėm link Negyvosios jūros. Ten išsimaudėm, kas norėjo, galėjo įsigyt kosmetikos, higienos priemonių su negyvosios jūros druska, dumblu... Gavom lauknešėlius vakarienei ir patraukėm namo. Viešbutyje buvom apie vidurnaktį...
Papildyta:Dar nuotraukų iš viešbučio teritorijos:
Porą dienų buvo nemažos bangos... Bet šiaip labai geras oras apie 28 šilumos...
Nuo tilto
O čia turistų draugė, kuri maždaug vidury tilto toj pačioj vietoj būdavo ir žiūrėdavo tiesiai į akis.Aplamai labai gražus koralinis rifas prie viešbučio, nereikia ir plaukti į ekskursiją
Šildomas baseinas
Papildyta:Kalėdinės dekoracijos viešbutyje:
Kalėdinės vaišės
Pusryčiai
dar viešbučio teritorijos