Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (VI dalis)

Jei būtų noras - be problemų ir liepą smile.gif Tik ne visos agentūros nori dirbti dėl klientų...
Atsakyti
Mes su vyru planuojam kelione i egipta, geguzes menesi. Taciau tai pirma musu kelione, keliausim be vaiku. Noreciau jusu patarimo, kur geriau keliauti pirma syki? Skaiciau kad rekomenduojama hurhada g.gif Gal galetumete papasakoti kokios ten kainos lyginant su lt tarkim, kiek kainuoja ekskursijos, maistas? Gal koki viezbuti galetumete rekomenduoti? Norime ne vien guleti prie juros, norim kuo daugiau pakeliauti,pamatyti. Beje kaip ten maistas? Ar vykstant i ekskursijas reiketu pasiimti maisto, ar keliones metu maitinimas yra, ar gal kazkur stojama uzkasti?Zodziu noreciau gauti reikalingos informacijos pirma syki keliaujantiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliuke1 @ 2010 01 25, 16:30)
Mes su vyru planuojam kelione i egipta, geguzes menesi. Taciau tai pirma musu kelione, keliausim be vaiku. Noreciau jusu patarimo, kur geriau keliauti pirma syki? Skaiciau kad rekomenduojama hurhada  g.gif Gal galetumete papasakoti kokios ten kainos lyginant su lt tarkim, kiek kainuoja ekskursijos, maistas? Gal koki viezbuti galetumete rekomenduoti? Norime ne vien guleti prie juros, norim kuo daugiau pakeliauti,pamatyti. Beje kaip ten maistas? Ar vykstant i ekskursijas reiketu pasiimti maisto, ar keliones metu maitinimas yra, ar gal kazkur stojama uzkasti?Zodziu noreciau gauti reikalingos informacijos pirma syki keliaujantiems  4u.gif

Pradžiai reikėtų perskaityti temas, ten daug kas aprašyta ir aptarta mirksiukas.gif Jeigu ekskursija ilga, tai vietoj pusryčių iš v/b pasiimat maisto paketus, kuriuos užsisakot iš vakaro. Daromas rytinis sustojimas užeigoje, juos suvalgyti, atsigerti kavos ar arbatos, aplankyti laimės kambary (WC). Pietūs gausit restorane. Vakarienė jei spėsit valgysit savo viešbutyje arba teks patiems ją pasirūpint 4u.gif
Jei turit tikslą pamatyt Luksorą, tada vienareikšmiškai Hurgada, jei Jordaniją, Izraelį tada Šarmą, iš Tabos brangiau bus 4u.gif
Kainos visokios, yra pigesnių dalykų, yra brangesnių, reik derėtis išskyrus fiksuotų kainų parduotuvėse. Pavalgymui barų pilna, vėlgi kainos įvairios. Vietinių baruose kainos labai žemos, bet ne visi turistai ten išdrysta užsukti biggrin.gif Pilna maisto krautuvyčių su fiksuotom kainos, bado ten tikrai nematysit biggrin.gif
Mano pirmas kartas Egipte prasidėjo nuo Šarmo, ir visisškai nebūtina pradėt nuo Hurgados. Tai jau jums spresti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poilsiautoja @ 2010 01 24, 16:36)
Ga kas buvot sharme viesbutyje sunrise tirana aqua park? Kokie atsiliepimai?
cool.gif

Man ir domintu atsiliepimi apie si viesbuti.
Atostogas suplanavome vasario 7 d. keliones niekaip neissirankam doh.gif
Norim pailset ir nieko labai neveikt. Vaziuojam su dukra, kuriai greitai bus 4, tai butu gerai, kad ji turetu ka veikti ir, kad maistas butu kokybiskas, nereiktu bijoti del apsinuodijimu...

Tai gal buvot kas? Ar koki kita seimynini viesbuti rekomenduotumete?
Atsakyti
Mergaites, nusiziurejau kelione i Egipta vasario pabaigoje. Kuri agentura duoda didziausia nuolaida nuo spec. pasiulymu ar paskutines minutes? Isgirtas Easytravel'is, nuo savo skelbiamu kainu duoda papildomai 2 proc. Taigi bendra nuolaida sudaro 7 proc. Ar yra kam teke gauti didesne nuolaida? Manau idealus variantas, nuo paskutines minutes gauti 10 proc. nuolaida. Pasidalinkite patirtimi.

P.S.
Ar pastebejote, kad Novaturas/Sofatravel nerodo laisvu vietu skaiciaus lektuve....?
Atsakyti
Sveiki, aš irgi buvau Šarme nuo sausio 17 d. ir mačiau visą tą lietų, beja, ir bėgdama iš taksi į viešbutį apie dešimt metrų, visa sušlapau. Kadangi mes gyvenome pirmame aukšte, mums vanduo truputi bandė skverbtis per duris, bet su šiuo reikalu susitvarkėm, digo vanduo ir trukinėjo elektra. Poto apie ketvirtą nakties prabudusi išgirdau, kad kažkur laša vanduo, o lauke vis dar griaudė, lijo, žaibavo. Pamačiau, kad per signalizaciją laša vanduo tiesiai vyrui ant kojų, tai patraukėm jo lovą, o į tą vietą pastatėm šiukšlių dežę. Pasirodo, kad visas viešbutis plaukė, po kai kuriuos kambarius žmonės braidė. Tai mums dar pasisekė. Kai ėjom pusryčiauti restorane grindys buvo šlapios, vestibiulyje irgi. Bet po paros visos lietaus pasekmės viešbutyje dingo.
Dar dėl kelionės į Izraelį. Kadangi buvo labai didelis lietus, labai daug eskursijų buvo keliom dienom atidėtos, ypač į dykumą. Todėl į Jeruzalę išvykom tik ketvirtadienio vakarą per vietinius, mokėjome 90 dolerių, nors kitur mačiau ir po 80. Galiu pasakyti, jog ši kelionė buvo tragiška. Išvažiuoji apie aštuntą vakaro, prie sienos buni apie pirmą valandą, o tada prasideda linksmybės. Muitinėje pas žydus prastovėjome aštuonias valandas, trys valandas ant kojų per postus, toliau laukdami ukrainiečių, kurių vizos buvo netvarkingos ir visa tai vietinių firmų dėka, kurios nesugeba normaliai užrašyti pavardės. Tai jeigu kiti prie negyvosios jūros būna apie šeštą ryto, tai mes buvome tik dešimtą. O jeruzalė buvo viskas tik "prabėgom". Grįžom i savo viešbutį tik penktą ryto. Dar teko matyti visokių vaizdų Palestinos teritorijoje: mūsų gidas buvo žydas rusakalbis, jis su mumis kartu įvažiavo į Palestinos ir prie mūsų akių jį užpuolė arabai, pradėjo tampyti, mušti, tada atbėgo policininkas ir juos išskyrė, tada supykęs arabas spjovė mūsų gidui tiesisi į veidą. smile.gif
Tai tokie mano atsiminimai iš atostogų Egipte. Įdomios atostogos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2010 01 25, 17:15)
... aplankyti laimės kambary (WC)...

patiko issireiskimas, tiesa, kartai tai tikria buna laimes kambarys smile.gif)))))

Beje, gal kas turi nuotrauku is savo keliones praejusia? Na taip norisi pamatyti lietu Hurgadoje ar Sharme... blush2.gif
Atsakyti
Na, ir aš pasidalinsiu įspūdžiais 4u.gif Grįžom iš Egipto, Tabos, organizatorius Star1 Holydays vacation1.gif vacation4.gif
Jeigu binarinį vertinimą duoti: SUPER thumbup.gif Ir gidai (na, nuoširdžiai super), ir viešbutis (InterContinental Taba Heights, 5*, AI), ir vieta, ir kelionė į Jeruzalę.
Keliauvau su sav tėvu ir 3 m. vaiku. Nepasakyčiau, kad vaikui ten daug pramogų (tai vienintelis minusas), tačiau saulė sausio viduryje viską kompensavo. Personalas nuostabus, jokių "bašiš" (na, palieki po $1, bet įkyrumo nėra). Švaru, skanu (gal kažkam pasirodis per mažas pasirinkimas, bet man buvo kaip tik, ir vaikas noriai valgė). Jokių problemų su vandeniu ar maistu netoliaravimu nebuvo (o tėvui mano 70 m.). Žodžiu, aš tikrai rekomenduočiau tiems, kas ieško ramaus poilsio. Be diskotekų ir pan. drinks_cheers.gif
Atsakyti
As vis bandau issiaiskinti, kur ziema silciau Sarme ar Hurgadoj. Gal kas buvo praeita savaite Hurgadoj ir gali pasakyt, kokie buvo orai? Ar vejuota? Kokia temperatura? Ar buvo salta vakarais?
Mes buvom Sarme, prognozes zadejo atvesima, tai buvom labai maloniai nustebinti, kad visas dienas buvo apie 26C, beveik be vejo. Labai silta ir grazu, kaip ziemai. Pries tai esu 3 kartus buvus Hurgadoj gruodzio - vasario menesiais, tai visad buvo vesiau. Todel idomu, ar cia praeita savaite visur silciau buvo, ar vis tik Sharme silciau ir maziau vejuota nei Hurgadoj. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IAK @ 2010 01 25, 22:21)
Na, ir aš pasidalinsiu įspūdžiais  4u.gif  Grįžom iš Egipto, Tabos, organizatorius Star1 Holydays ...

Noriu pasiteirauti dėl Tabos. Kaip ten su vandens temperatūra? Ar nešalta vaikams maudytis? Turbūt tik baseine šiltas vanduo..O kelionę į Jaruzalę iš staro gidų pirkote ar iš vietinių? Ir kiek kainavo, jei nepaslaptis.. blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(laimux2 @ 2010 01 25, 20:45)
Mes 31 d. važiuojam į Sharmą, Coral sea oriental resort viešbutį. Ale kai pažiūrėjau prognozes, tai nelabai smagu darosi - beveik visą savaitę lietus ir dar su perkūnija. Negi tiek laiko ir lis  g.gif

O mes pernai sitame viesbutyje buvom wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2010 01 25, 23:49)
O mes pernai sitame viesbutyje buvom  wub.gif  thumbup.gif

Ir kaip jums patiko? Atsiliepimų gerų skaičiau, tik nusiteikiau, kad koralų beveik nėra. Na, bet vaikai bent jau maudytis galės....
Atsakyti