man nuotraukos kaikurios labai grazios, bet kiek eprziurejau kokias ketverias vestuves, visu ju scenarijus nuotrauku tas pats:) salonas, suknele, ir t.... sablonas vienas. tai nznau ...
Tai jei vestuves sabloniskos, ir nuotraukos bus sabloniskos. Nepadarys gi fotografavas nuostabiu vestuviu nuotrauku jei pacios vestuves bus nekokios Ar as ne taip mastau?
čia ne tą turėjo galvoje. Bent aš supratau, kad iš esmės panašios nuotraukos vestuvių tas taip. Ir pas mus bus salonai po to bažnyčia ir pan Tas šablonas iš esmės tinka bent matėm nuotraukų kokybė ir kaip dauguma nuotraukų atrodo mums labai patinka tai kad nuotraukos ne statytinės fotografas fotkina pats kada ką jam reikia
Man jau depresija del fotografu...
MB niekuo nesirupina, nors nera ko tiketis, kai jis po komandiruotes i uzsieni laksto ir jo jau 4 menesiai LT nera, todel viskas ant mano peciu. Issirenku fotografa, kurio darbai man patinka, bet tada prasideda gincai su MB kad 3000 ir daugiau yra nenormalu moketi uz nuotraukas, jis nori moketi 2000 ne daugiau! taip ir velkasi!
labai norejau kad musu vestuves fotografuotu arba Viktorija Vaisvilaite http://www.wed.lt/lt/profilis/id/66/ arba Viktoras Morozov http://www.wed.lt/lt/profilis/id/11/, o ju darbas vertinamas nuo 3500lt. Taip ir blaskausi taro ko noriu ir to kas galima, jau atsibodo!
Sveikutė, mes sau išsirinkome Vilmantą Žilinską (www.zavifoto.lt). Taip pat norėjome Viktoro, Viktorijos, Steponavičiaus, Pocej, bet ne mūsų kišenei. Vilmanto nuotraukos irgi labai patiko (puslapyje jų nedaug kažkodėl, bet mums rodė jų nemažai), o ir kaina labai priimtina buvo
Pamėgink, gal ir tau patiks
pagaliau (po puses metu) galiu ir as pasidalinti savo ispudziais apie musu vestuves iamzinusi fotografa - Audriu Turska. Na, visu pirma, gal pamena is vasaros nuotaku, kai jis, sitame forume, pasizadejo, kad man neteks gailetis pasirinkus ji (nes buvo pasisakiusios kelios nuotakos nusivylusios jo darbu), bet dejaaa...nusivyliau...ne tik nuotraukomis, bet ir jo elgesiu. Sumokejom tikrai nemazai pinigu, ir kaip visi sako nelabai yra i ka ziureti...yra tik keliolika nuotrauku, i kurias grazu ziuret, visos kitos, kaip sakau pripleskinta ir tiek...net dabar skaudu ziureti i kitu grazias nuotraukas, nes pas mane tokiu labai nedaug. Is pradziu buvau linkusi kaltinti save, kad taip nieko nepavyko...kad nepaprasiau jog nufotografuok cia, taip arba kitaip, kad skubejom, kad tas nelemtas lietus beveik visa diena lijo, bet poto artimieji, draugai padejo atsipeiket, juk tai ne mano problema!!!! as tiesiog buvau atsipalaidavus ir dziaugiaus ta diena!!!!! Kaip visi sake, jis profas, jis turejo tuo rupintis!!! ir jei kas nesigauna ar jam truksta laiko tiesiog prieiti ir pasakyti, na deja to nesulaukem...skaudziausia, kad net foto knygos nesugebejo padaryti taip kaip taremes, o kaip paprasiau perdaryti, teparase, kad susimokek 400 lt ir perdarys...galeciau, daug dar cia pasakoti, bet tiesiog jau nera prasmes, vestuviu nepakartosi, o sitas fotografas sazines visai neturi, tiesiog norejau perspeti busimas nuotakas laaaaaabai atsakingai rinkites fotografus, kad poto netektu grauztis kaip man. Jei norit placiau isgirsti visa istorija, parasykit, papasakosiu. P.S. nuotrauku laukem du menesius.
pagaliau (po puses metu) galiu ir as pasidalinti savo ispudziais apie musu vestuves iamzinusi fotografa - Audriu Turska. Na, visu pirma, gal pamena is vasaros nuotaku, kai jis, sitame forume, pasizadejo, kad man neteks gailetis pasirinkus ji (nes buvo pasisakiusios kelios nuotakos nusivylusios jo darbu), bet dejaaa...nusivyliau...ne
mums nepavyko su juo susitart - atsake paskutine minute
O gal imanoma uzsakinejant fotografa pasiklausti ne tik kiek fotkiu atiduos (dazniausiai maciau atiduoda ~500), o kad pasakytu kiek mazdaug isviso ju padarys. Gal pagal tai, kiek korteliu isnaudos zinos kiek tu kadru mazdaug gali buti...
O gal imanoma uzsakinejant fotografa pasiklausti ne tik kiek fotkiu atiduos (dazniausiai maciau atiduoda ~500), o kad pasakytu kiek mazdaug isviso ju padarys.
Gal pagal tai, kiek korteliu isnaudos zinos kiek tu kadru mazdaug gali buti...
kortelės Jums nieko nepasakys apie nuotraukų skaičių, nes jų būna ir 512 mb, ir 8gb , ir kt. talpos, taigi ir telpa skirtingas skaičius
O koks gi skirtumas, kiek fotografas padarys iš viso? Tas skaičius Jums jokios naudos neduos... Svarbiau yra kiek ir kokios kokybės Jūs jų gausite Juk iš tų padarytųjų atrenkami geriausi kadrai
Kas dėl 900 kadrų...kam jums tiek medžiagos, juk bus ten daug "šiukšlių", tokių kaip nefokusas ir pan. ir apskritai man regis duoti užsakovui pačiam tvarkytis nuotraukas tai tas pats kas...net nerandu palyginimo na mano supratimu taip nedera...nebent fotografas užmigo ir du mėnesius jokių žinių
O dar dėl fotografo darbo...manau, kiek žmonių tiek nuomonių, tiek skonių...vienas norės, kad fotografas kiekvieną plaukelį kadre suvaldytų ir nurodytų kur žiūrėti ir kaip elgtis...kitas norės, kad fotografo šventėje tiesiog nesijaustų nes tai šventė o ne darbas vardan gražesnių nuotraukų
Skonio reikalas, kas senatvėje labiau džiugins, idealios, beveik reklaminės nuotraukos ar tokios, kur parodyta "taip, kaip buvo"
Mano nuomone, nei vienas save gerbiantis fotografas jums neatiduos visu "žalių" kadrų. Nelabai suprantu kam jums ir patiems to reikia..... Regis kažkada jau buvo kalba apie tai.
Dėl kiekio - man geriau būtų 50 tobulų kadrų nei 900 ištiso "reportažo", o jei dar nelabi vykusio.....
Sakot paklaust kiek maždaug kadrų padaro fotografas per vestuves... na tarkim padaro 2000, bet koks skirtumas? Pas vieną iš tiek bus tik 100 gal vertų dėmesio, pas kita gal visas 1000...
Nesigilinkit merginos į tokias detales, kas kiek ko.... Maždaug kiek kadrų gausite - visada klauskite, ir kokiu pavidalu (spaustas, DVD, visas ar ne, reiks primokėt ar ne). O apie mygtukų paspaudimus - palikit jau tai tiems, kas juos spaudo
Teko vasarą irgi būti keliose vestuvėse. Vienose fotkino jaunųjų draugas, tai ten - nelabai, kitose- samdytas fotografas. Tai jį , kiek žinau, labai greitai susirado, gal tik porą mėnesių iki vestuvių buvo likę, mokėjo, irgi, nedaug.
Svarbu, kad po kojomis nelabai maišėsi , bet nuotraukos, bent mums, tai tikrai super ir daug jų. Man tai nelabai patinka, kai kažkoks fotografas, iš esmės svetimas žmogus, būna vos ne pagrindinis vestuvių dalyvis ir rikiuoja visus (gal čia aš per griežtai) .
Gal rasiu kontaktus, tai įmesiu.Tik žinau, kad vilnietis.