O as siemet labai galvoju, ar verta man is seklu augintis. Nes pernai buvau prisisejusi, bet tie mano daigeliai buvo toks vienas ilgas stiebas ir po kelias sakeles is sonu. Gal per daug gailejau ir per mazai skabiau virsune...Tai va ir abejoju, ar siemet sugebesiu dailiu ir stipriu daigeliu uzsiauginti...
QUOTE(FleurDeLis @ 2010 02 01, 15:41)
O as siemet labai galvoju, ar verta man is seklu augintis. Nes pernai buvau prisisejusi, bet tie mano daigeliai buvo toks vienas ilgas stiebas ir po kelias sakeles is sonu. Gal per daug gailejau ir per mazai skabiau virsune...Tai va ir abejoju, ar siemet sugebesiu dailiu ir stipriu daigeliu uzsiauginti...
hm, keista nes aš vos tik kelias viršūnes palyginimui nuskabiau, bet jokio skirtumo nepastebėjau, šakojosi ir skabytos ir neskabytos gerai
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 21, 21:14)
MamaEgle, o tu paieškok surfinijų sėklų "Žalioj stotelėj" arba Schetelinge - tikrai rasi. Aš maximoj niekada jokių sėklų neperku
Jau nusipirkau trijų rūšių, Schetelinge. Vienos auga 60 c,m, kitos - 1 m dar gavau pilnavidurių petinijų, bet jos mažesnio ūgio, bet rasiu kur pasodinti. Ir perspėjo, kad petuniojos daugiau lepio, nemėgsta lietaus, vėjo, geriau surfinijas sodinti. Na, bus matyt kaip užaugs.
QUOTE(smileja @ 2010 02 01, 12:31)
Sveikos
Na ar sėjot jau kuri petunijas?
Šiandien jau nusipirkau sėklyčių, vokiškų, 10 sėklų 11 lt kainavo, nebandžiau dar tokių sėti, pažiūrėsim kas išaugs.
Na ar sėjot jau kuri petunijas?
Šiandien jau nusipirkau sėklyčių, vokiškų, 10 sėklų 11 lt kainavo, nebandžiau dar tokių sėti, pažiūrėsim kas išaugs.
maniškės 10 sėklų - 13 litų bet jei išaugs tai labiau apsimoka nei daigus pirkti
QUOTE(mamaEgle @ 2010 02 01, 23:27)
maniškės 10 sėklų - 13 litų bet jei išaugs tai labiau apsimoka nei daigus pirkti
o tu jau paskaičiavai sėklytes, tikrai 10? nes pas mane parašyta ant pakuočių, kad po 10 sėklų pakuotėj, tai vienos spalvos pasirodo 11 sėklų, o kitoj net 13 pridėta
Ir turėtų išaugti, jei viską gerai darysi plius šitos brangesnės sėklos tikrai manau gerai sudygsta.
QUOTE(satanele @ 2010 02 02, 07:50)
Aš tik sėsiu,kiek metų pirkdavau daigelius, ir nesu turėjusi tokių,kokias pati pasisėjau, jau esu irgi nusipirkus sėklas
aš pirkau porą metų, o pernai pati sėjau, tai skirtumas akivaizdus, pačios sėtos nepalyginamai gražesnės
Sakykit, jūs jau turite patirties petunijų auginime iš sėklų.
Gal galite parašyti, kas kada sėjote ir kokius rezultatus turėjote, nes radau labi skirtingos informacijos: vieni rašo, kad geriau sodinti sausio pab., kiti - vasario pradžioje, o dar kiti - vasario pab arba sausio pradžioje. Tai kada iš tiesų geriau sėti?
Labai laukių jūsų atsakymų
Gal galite parašyti, kas kada sėjote ir kokius rezultatus turėjote, nes radau labi skirtingos informacijos: vieni rašo, kad geriau sodinti sausio pab., kiti - vasario pradžioje, o dar kiti - vasario pab arba sausio pradžioje. Tai kada iš tiesų geriau sėti?
QUOTE(noras1 @ 2010 02 02, 14:59)
išsivesk viduriuką ir nuspręsk aš sėsiu pirmoj vasario pusėj, gal ant dienų jau visai. Pernai sėjau irgi man rodos pirmoj vasario pusėj, tai kiek pamenu gegužės pabaigoj jau persodinau į lovelius gan nemažas su pirmais keliais žiedais o išneštos į balkoną paskui labai greit subujojo
QUOTE(noras1 @ 2010 02 02, 16:59)
O tu pabandyk po kelias sėkliukes įvairiu laiku pasėt. Kitąmet jau tikrai žinosi . Manau, kad gėlytės skirtinguose namuose skirtingai auga, nevienodai šilumos ir šviesos gauna. Pas mane vėsu ir šviesu ant palangių, tai aš jau pasėjau pirmą partiją, kitas vėliau sėsiu. O jei namie šilta, tai ko gero anksti dar.
as surfinijas auginu is daigu ,gal jau 6-7 metai. jos puikios,uzbujoja! tik ,aisku,prieziuros reikia...nepaliksi taip..na,o petunijos:jei lauke sodinot,jos pacios dauginasi,nebent isravesit.o is daigu isauginu fantastiskas surfinijas tik daznai po to vejai apgadina...
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 02 02, 17:13)
as surfinijas auginu is daigu ,gal jau 6-7 metai. jos puikios,uzbujoja! tik ,aisku,prieziuros reikia...nepaliksi taip..na,o petunijos:jei lauke sodinot,jos pacios dauginasi,nebent isravesit.o is daigu isauginu fantastiskas surfinijas tik daznai po to vejai apgadina...
Gal parodysit foto
QUOTE(noras1 @ 2010 02 02, 16:59)
Aš sėsiu vasario viduryje