Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 08 01, 19:52)
drisciau teigti, kad gerai siulo. Vaika turi islaikyti abu tevai. O jei situacija pasikeistu ir vyras butu bedarbis ar vyras visvien neprivaletu islaikyti vaiko? Privaletu. Todel jei vyras duoda 800Lt ir mama turi dar kazkiek prideti, tai vaiko poreikiams turetu pakakti. Na, nebent norit, kad ir jus islaikytu.

Na jis kolka dar ketina ir su buto islaikymu padeti. Matyt jaucia kalte, nes pats seima palieka del kitos moters.
Atsakyti
QUOTE(Lumina_ @ 2011 08 02, 00:34)
Na jis kolka dar ketina ir su buto islaikymu padeti. Matyt jaucia kalte, nes pats seima palieka del kitos moters.

Kol siulo tai ir imkit, bei oficialiai tai itvirtinkit... Juk vyrai tokie, kad labai greitai persigalvoja...

As irgi padavusi skyryboms, prasiau, kad laikinaji islaikyma skirtu kol teismas vyks bent po 400 vaikui... Ne velnio, paskyre po 200, nes tipo vyro pajamu teismui nepristaciau... O kaip man jas prigaut kazi biggrin.gif Na bet gerai kad bent sitiek oficialiai turi moketi... Viliuosi, kad alimentus priteis tikrai daugiau... 200 vaikui yra pasityciojimas... Ypac kai pagalvoji, jog reiks rugsejo pirmai vien apipirkt ne maziau 500lt. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbasi: 02 rugpjūčio 2011 - 13:26
QUOTE(bumbasi @ 2011 08 02, 13:23)
Kol siulo tai ir imkit, bei oficialiai tai itvirtinkit... Juk vyrai tokie, kad labai greitai persigalvoja...

As irgi padavusi skyryboms, prasiau, kad laikinaji islaikyma skirtu kol teismas vyks bent po 400 vaikui... Ne velnio, paskyre po 200, nes tipo vyro pajamu teismui nepristaciau... O kaip man jas prigaut kazi biggrin.gif Na bet gerai kad bent sitiek oficialiai turi moketi... Viliuosi, kad alimentus priteis tikrai daugiau... 200 vaikui yra pasityciojimas... Ypac kai pagalvoji, jog reiks rugsejo pirmai vien apipirkt ne maziau 500lt. doh.gif

\nbet oficialiai tai tik skyrubu sutartyje juk. Kaip as juos dabar galeciau ofiaciai itvirtinti, kol dar tik pradedami dokumentai tvarkyti?
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 08 02, 14:23)

Kas per teismas toks? g.gif Ar čia jūsų reikalas teikti jam info apie tėvo pajamas?
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2011 08 04, 09:50)
Kas per teismas toks?  g.gif Ar čia jūsų reikalas teikti jam info apie tėvo pajamas?

Man irgi keista... Nebent cia kol dar vyksta procesas sitaip...
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2011 08 04, 10:50)
Kas per teismas toks?  g.gif Ar čia jūsų reikalas teikti jam info apie tėvo pajamas?

Čia laikinosios apsaugos priemonės, kol teismas vyksta... Bet vis vien nesamonė... Aišku vyras manė, kad čia jau visam tokius alimentus priteisė, tai buvo be galo laimingas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 08 04, 13:06)
Čia laikinosios apsaugos priemonės, kol teismas vyksta... Bet vis vien nesamonė... Aišku vyras manė, kad čia jau visam tokius alimentus priteisė, tai buvo be galo laimingas  doh.gif

biggrin.gif
Dabar galvoju: tam kad priteistų vieną ar kitą sumą teismas privalo: 1. išsiaiškinti vaiko poreikius. 2. Išsiaiškinti tėvo galimybes. Papastai tas vyksta per kelis posėdžius...yra laiko viską sužinoti... Dėl laikinų priemonių teismas sprendimą priima labai greitai, nieko nesiaiškinęs, tai gal tiesiog apsidraudė - jei jau nėra jokių duomenų, tai tada mažiau g.gif
Kita vertus, pati prašiau 400 laikinųjų, tiek ir gavau. Tiesa, vaikas tik vienas.
Išvis, mano atveju, išvis niekas nesiaiškino kokios to tėvo galimybės ir pajamos, priteisė "praktikuojamą" sumą (450) ir tiek. Dėl to 31 d. bus apeliacinis teismas.
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2011 08 05, 08:46)
biggrin.gif
Dabar galvoju: tam kad priteistų vieną ar kitą sumą teismas privalo: 1. išsiaiškinti vaiko poreikius. 2. Išsiaiškinti tėvo galimybes. Papastai tas vyksta per kelis posėdžius...yra laiko viską sužinoti... Dėl laikinų priemonių teismas sprendimą priima labai greitai, nieko nesiaiškinęs, tai gal tiesiog apsidraudė - jei jau nėra jokių duomenų, tai tada mažiau  g.gif
Kita vertus, pati prašiau 400 laikinųjų, tiek ir gavau. Tiesa, vaikas tik vienas.
Išvis, mano atveju, išvis niekas nesiaiškino kokios to tėvo galimybės ir pajamos, priteisė "praktikuojamą" sumą  (450) ir tiek. Dėl to 31 d. bus apeliacinis teismas.

Tai vat...Labai priklauso nuo teisėjų viskas iš tikro... Kiek sužinojau, tai ta teisėja, ne į vaiko poreikius ar atlyginimų proporcijas žiūri, o kad nebūtų nuskriaustas ir tėvelis... Sakė pas ją nieko gero nelaimėsi... Man priskirtas kitas teisėjas, vyras, tai žiūrėsim ką jisai priteis... Aplamai nebūtų dar tiek abidna...Bet kai moka vos 400 lt vaikams ir nesusimoka savo dalies paskolos ir visi jį tik gina, tai pyktis juodas ima... Net jei suma viršija tuos 400 lt, perveda tada jo mama... Nes nenori kad kas matytų jog jisai pinigų turi...Tipo biednas, neuždirba nė minimumo... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbasi: 05 rugpjūčio 2011 - 08:07
QUOTE(bumbasi @ 2011 08 05, 09:05)
Tai vat...Labai priklauso nuo teisėjų viskas iš tikro... Kiek sužinojau, tai ta teisėja, ne į vaiko poreikius ar atlyginimų proporcijas žiūri, o kad nebūtų nuskriaustas ir tėvelis... Sakė pas ją nieko gero nelaimėsi... Man priskirtas kitas teisėjas, vyras, tai žiūrėsim ką jisai priteis... Aplamai nebūtų dar tiek abidna...Bet kai moka vos 400 lt vaikams ir nesusimoka savo dalies paskolos ir visi jį tik gina, tai pyktis juodas ima... Net jei  suma viršija tuos 400 lt, perveda tada jo mama... Nes nenori kad kas matytų jog jisai pinigų turi...Tipo biednas, neuždirba nė minimumo...  doh.gif

Jooo g.gif Aišku, nuo teisėjo daug kas priklauso... Na, tikiuosi, su kitu pasiseks geriau. Kita vertus, galit reikalauti, kad dalyvautų vaikų teisės gyvai ir gintų vaikų interesus (na, čia daugiau dėl triukšmo mirksiukas.gif ). Be to, yra LAT praktika, kad nepriklausomai nuo dabartinių pajamų, išlaikymas vaikui negali būti mažinamas iki minimumo, nes tėvas turi išnaudoti visas galimybes gauti tiek pajamų, kad galėtų tinkamai išlaikyti vaikus biggrin.gif Trečia - visad galit skųsti teismo sprendimą (ką aš ir padariau). Aišku, tai užima laiko, bet jei jums pasiseks, tikrai bus verta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2011 08 05, 09:29)
Jooo g.gif  Aišku, nuo teisėjo daug kas priklauso... Na, tikiuosi, su kitu pasiseks geriau. Kita vertus, galit reikalauti, kad dalyvautų vaikų teisės gyvai ir gintų vaikų interesus (na, čia daugiau dėl triukšmo mirksiukas.gif ). Be to, yra LAT praktika, kad nepriklausomai nuo dabartinių pajamų, išlaikymas vaikui negali būti mažinamas iki minimumo, nes tėvas turi išnaudoti visas galimybes gauti tiek pajamų, kad galėtų tinkamai išlaikyti vaikus  biggrin.gif  Trečia - visad galit skųsti teismo sprendimą (ką aš ir padariau). Aišku, tai užima laiko, bet jei jums pasiseks, tikrai bus verta  biggrin.gif

Na advokatas labai gerai visą ieškinį surašęs yra...taip pat pagal banko išrašus teismas mato kokios pagrindinės išlaidos yra tiek už komunalinius, tiek vaikams... Visi vaikų poreikiai surašyti.. Laukiu ir aš rugpjūčio galo, paskui rugsėjo vidurio...
Dėkui už patarimus...Man rodos teks pasinaudoti jais smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Mano situacija tokia įdomi - sūnui 14metų, mes išsiskyrėm su jo tėvu taikiai ir jis man pervesdavo teismo priteistus 450 litų, deja, jau nuo praeitų metų gegužės nemoka nė lito, vis teisinasi kad tai va mokosi, tai va verslas nebesiseka, na aš šiaip nesu krokodilas, suprantu kad ir krizė buvo, nu bet kad nuomojasi naujos statybos butą, Vilniuje Antakalnyje doh.gif reiškias jis savo norų apmažint nenori ir neprivalo, o aš turiu mol spaustis ir skaičiuot viską. Tiesa, pati esu ištekėjus, dabartinis vyras labai gerai sutaria su vaiku, nors ir pasikalbam kad tikrąjį tėtį reik mylėt, bet ko gero jau ir pats sūnus supranta kad tėvui nelabai rūpi, nes tas ką pažada, to nepadaro - nė pasimatymų (nors metus laiko kasdien važiuodavo iš Vilniaus į Kauną - net nepaskambino niekada sūnui). Gaunasi, kad dabartinis vyras jį pilnai aprūpina, išlaiko ir pramogaujam už jo pinigus, ko jis niekada neprikaišioja bet dėl ko man yra nemalonu. Sūnų esu apdraudusi kaupiamuoju draudimu, jam reikia akinių, kurie gana brangūs, rūbų, batų - nes šiuo metu auga nerealiai, o net ir turginiai daiktai nepigiai atsieina. Žodžiu, šeima turim spaustis kad vaikams būtų gerai, bet 'gerbiamas' tėtukas kol kas 'geranoriškai' kaupia skolą, nes jam mol reik patogiai gyvent. Tai vat ir galvoju - pajamų jis tikrų nerodo, kaip man geriau padaryt, ar jį antstoliams priduot, ar per teismą kažkaip, nes net nežinau nuo ko pradėt. Taip norėtųsi tiesiog atimt iš jo galimybę bendraut su vaiku ir atsisakyt jo prakeiktų pinigų - tada vaikas bent jau žinotų kas vertas tėvo vardo, kas jį išlaiko, rūpinasi ir nuoširdžiai myli, nes vaikas depresuoja dėl tėvo nedėmesio (žinau žinau kad 'taip negalima, nelegalu', šiaip noriu dėl vaiko kad bendrautų ne dėl jo, bet kad jau visai pavargau nuo jo nesąmonių). Gal kas susidūrė, patarkit, prašau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2011 08 05, 09:57)
Sveikos. Mano situacija tokia įdomi - sūnui 14metų, mes išsiskyrėm su jo tėvu taikiai ir jis man pervesdavo teismo priteistus 450 litų, deja, jau nuo praeitų metų gegužės nemoka nė lito, vis teisinasi kad tai va mokosi, t

Duokit antstoliams nesigailėdama... Nesvarbu, kad pajamų nerodo tikrų, bet dirbt tai dirba, vadinas ir antstoliai turės iš ko išieškot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbasi: 05 rugpjūčio 2011 - 09:18