bumbasi, parašykite savo el.pašto adresą man į AŽ, atsiųsiu Jums poreikių lentelę
QUOTE(Flika @ 2013 03 08, 12:53)
bumbasi, parašykite savo el.pašto adresą man į AŽ, atsiųsiu Jums poreikių lentelę
man ir reiktu i az poreikiu lenteles, aciu
QUOTE(GITALE @ 2013 03 11, 16:32)
man ir reiktu i az poreikiu lenteles, aciu
Man savo el.paštą parašykit į AŽ, atsiųsiu..
QUOTE(Laumėnė @ 2013 02 11, 16:06)
Sveikos, klausimas dėl indeksavimo
Jei ex ne pats moka, o atskaičiuoja iškart darbovietė, bet per visą laiką (nuo 2010 04), jokio indeksavimo niekas nedarė. Ar turėčiau kreiptis į jo buhalterę ar kaip? Ir kiek jau turėtų viso skaičiuotis?
Jei ex ne pats moka, o atskaičiuoja iškart darbovietė, bet per visą laiką (nuo 2010 04), jokio indeksavimo niekas nedarė. Ar turėčiau kreiptis į jo buhalterę ar kaip? Ir kiek jau turėtų viso skaičiuotis?
turėtum kreiptis į bugalterę su šiuo teisės aktu Indeksavimas
jei išlaikymas priteistas teismo, indeksuoti yra privaloma (jei jai išskaito darbovietė, tai, įtariu, ir yra priteistas teismo).
taigi, perskaičiuoti reiktų taip:
2011 02 mėn - suma +3,8% (indeksas 103,8) (toliau kiekvieną mėnesį mokama perskaičiuota suma)
2012 02 mėn - perskaičiuota suma +3,4 % (indeksas 103,4)
2013 02 mėn - nauja perskaičiuota suma +2,8% (indeksas 102,8)
QUOTE(Erendira @ 2013 03 13, 09:31)
turėtum kreiptis į bugalterę su šiuo teisės aktu Indeksavimas
jei išlaikymas priteistas teismo, indeksuoti yra privaloma (jei jai išskaito darbovietė, tai, įtariu, ir yra priteistas teismo).
2011 02 mėn - suma +3,8% (indeksas 103,8) (toliau kiekvieną mėnesį mokama perskaičiuota suma)
ačiū
Jau iš antstolio sulaukiau dėl netvarkingų mokėjimų skambučio (paskutiniu metu jokių pinigėlių negaunu) tai va reikia nuvažiuot ir prašymą parašyti
Dėl to indeksavimo, tai kaip suprantu tai tarkim mano ex ar jo darbovietės buhalterės reikalas paskaičiuoti teisingai?! Ar aš turiu užsiimti tais skaičiavimais?!
Laba diena.
Kokia minimali suma gali būti priteista bedarbiui tėvui už viena vaiką? Jis turi vaiką iš pirmos santuokos, vaiką iš antros santuokos, vaiką trečioje santuokoje ir laukia jau ketvirto
Kokia minimali suma gali būti priteista bedarbiui tėvui už viena vaiką? Jis turi vaiką iš pirmos santuokos, vaiką iš antros santuokos, vaiką trečioje santuokoje ir laukia jau ketvirto
QUOTE(Karolain @ 2013 03 14, 15:04)
Laba diena.
Toks nekuklus klausimas: o jūs kelinta jo žmona ir vaikų motina?
Man advokatai aiškino taip, kad bedarbystė nėra liga ir diagnozė, o tik jo paties asmeninė problema. Galima turėti ir 20 vaikų, bet nei pirmas nei dvidešimtas neturi mirti badu ir būti be išlaikymo. O minimali suma labai priklauso nuo to miesto teismo, nuo teisėjo, nuo advokato tiek vienos, tiek kitos pusės, nuo mamos turtinės padėties, nuo vaiko poreikių ir dar daugelio priežasčių. Taigi minimali suma, kitaip tariant, priklauso ir nuo objektyvių, ir subjektyvių priežasčių, bet negirdėjau, kad priteistų mažiau nei 250 lt.
QUOTE(Gebe @ 2013 03 14, 14:12)
Toks nekuklus klausimas: o jūs kelinta jo žmona ir vaikų motina?
---
Man advokatai aiškino taip, kad bedarbystė nėra liga ir diagnozė, o tik jo paties asmeninė problema. Galima turėti ir 20 vaikų, bet nei pirmas nei dvidešimtas neturi mirti badu ir būti be išlaikymo. O minimali suma labai priklauso nuo to miesto teismo, nuo teisėjo, nuo advokato tiek vienos, tiek kitos pusės, nuo mamos turtinės padėties, nuo vaiko poreikių ir dar daugelio priežasčių.
---
Man advokatai aiškino taip, kad bedarbystė nėra liga ir diagnozė, o tik jo paties asmeninė problema. Galima turėti ir 20 vaikų, bet nei pirmas nei dvidešimtas neturi mirti badu ir būti be išlaikymo. O minimali suma labai priklauso nuo to miesto teismo, nuo teisėjo, nuo advokato tiek vienos, tiek kitos pusės, nuo mamos turtinės padėties, nuo vaiko poreikių ir dar daugelio priežasčių.
Man irgi tas klausimas iškilo Sukasi vyrukas
----
QUOTE(Flika @ 2013 03 13, 11:59)
Dėl to indeksavimo, tai kaip suprantu tai tarkim mano ex ar jo darbovietės buhalterės reikalas paskaičiuoti teisingai?! Ar aš turiu užsiimti tais skaičiavimais?!
tam teisės akte, kurio nuorodą esu įdėjusi, nurodyta, kad indeksavimą paskaičiuoja pats mokėtojas(ar buhalterija), bet dažniausiai reikia pasiakičiuot pačiai ir pareikalaut
QUOTE(Erendira @ 2013 03 19, 09:20)
tam teisės akte, kurio nuorodą esu įdėjusi, nurodyta, kad indeksavimą paskaičiuoja pats mokėtojas(ar buhalterija), bet dažniausiai reikia pasiakičiuot pačiai ir pareikalaut
Dėkui Jums
Sveikos, atsidūriau keblioje situacijoje. Šiuo metu su 1m dukryte glaudžiuosi pas savo tėvus, skyriuosi su vyru. Bandžiau viską padaryti, kad skirtumėmės bendru sutarimu, turto neturim, skolų neturim, klausimas tik dėl alimentų. Ketinu prašyti 400lt, tačiau tai išgirdę tėvai pradėjo ant manęs rėkti, kad esu kvaila, vis dar jo gailiuosi ir pan, kad reikia bylynėtis teismuose dėl alimentų priklausančių nuo jo atlyginimo, kažkokio tai procento ir pan. Man toks variantas atrodo neįmanomas, aplamai neįsivaizduoju ar tai galima padaryti, todėl kreipiuosi į jus, gal ką patartumėte? Aš studentė, bedarbė, vyras po vaiko priežiūros atostogų taip pat liko bedarbis, šiuo metu ieško darbo. Patarkite ką daryti, nes galva jau nebeišneša, noriu ramiai ir taikiai išsiskirti be jokių draskymųsi