QUOTE(Flika @ 2013 01 09, 14:26)
Sveikos,
Aš irgi pradėjau nemalonų procesą
Užsisakiau dokumentus iš Registrų centro, Regitros, Sodros. Jo alga svyruoja 2500 - 3000 Lt į rankas, tačiau savo noru pervesdavo vaikui 200 Lt
Žinoma, tie pinigėliai maži ir dėl to kreipiausi į advokatus. Tačiau ex'as grasina susimažinti algą ir daugiausia ką galiu iš jo gauti yra 400 Lt. Kaip manot ar realiai galiu prašyti (tikėtis gauti) 500-600 Lt. ? Mano pajamos 580 Lt.
Be to noriu paklausti dėl tų čekių, kvitų rinkimo? Ar tikrina teismas iš kokios kortelės pirkta prekė? Kadangi pajamos mažos, tai būna nuperka kažką mano mama, ar tokie čekiai kur ne mano banko kortelės duomenys jau netinka?
Tikrai nemalonus procesas, bet verta. 200Lt juokinga suma, tiek priteisia is neigaliuju, negalinciu susirasti darbo. Realiai tiketis 500-600Lt galit, be jokiu abejoniu. Patarciau prasyti daugiau, del viso pikto
Man priteise daugiau, nors maniskio pajamos buvo panasios. I exo grasinimus nekreipkite demesio, visi jie grasina. Teismas vertins jusu abieju turtine padeti, gaunamas pajamas, islaikytiniu skaiciu, vaiko poreikius. Jei vaikas turi specialiuju poreikiu, teismas labai i tai atsizvelgia. Del cekiu nezinau, galbut tai priklauso nuo teisejo. Galiu pasakyti is patirties. Mano advokate liepe rinkti visus cekius ir klijuoti, taip ir dariau. Jie buvo prisegti prie bylos, ir, manau, buvo atsizvelgta priimant nutarti. Is kokios korteles pirkta, teiseja nesismulkino, ir visi cekiai tiko. Beje, mano exas teisme kibo prie tu cekiu, kadangi kai kas taip pat buvo pirkta su ne viena kortele. Bet i tai nebuvo atsizvelgta, kadangi as turiu teise paprasyti kito zmogaus ka nors nupirkti, tuo labiau, kai vaikas maziukas, ir vienai auginant nera lengva trankytis po parduotuves. Na, zinoma, kazkiek priklauso nuo teisejo, nuo advokatu ir t.t. Sekmes jums
Beje, man advokate patare rasyti VISAS islaidas, net ir tas, kurioms nebuvo cekiu. Gali pvz. pirkti ne nauja daikta is antru ranku ir pan. Taip pat benzino islaidos, busto islaikymo islaidos ir t.t. Nesvisa tai yra islaidos, susijusios su vaiku. Reikia viska suregistruoti.