Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

klausimas, kokia jusu nuomone:
tevas turto neturi, darbas laikinas (airiskas minimumas), turi du islaikytinius.
mama uzdirba lietuviska minimuma, augina viena vaika. vaikas spec. poreikiu neturi.
kokia butu reali ir tiketina suma atsizvelgiant i aplinkybes?
tiesa, tevas siulo 350 lt/men. - kaip jums atrodo, ar tai normali suma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 23 sausio 2013 - 20:21
QUOTE(ooo @ 2013 01 23, 21:20)
klausimas, kokia jusu nuomone:
tevas turto neturi, darbas laikinas (airiskas minimumas), turi du islaikytinius.
mama uzdirba lietuviska minimuma, augina viena vaika. vaikas spec. poreikiu neturi.
kokia butu reali ir tiketina suma atsizvelgiant i aplinkybes?
tiesa, tevas siulo 350 lt/men. - kaip jums atrodo, ar tai normali suma?

Jus nieko neprarasit jei prasysit ir 450 4u.gif Manau su LT teismais kaip su loterija, jei fortuna sypsosis tai priteis tiek kiek prasote, jei ne tai priteis maziau biggrin.gif Bet veliau realiai pasididinti bus labai sunku, o gal ir neimanoma, nes del kokiu 50 lt. bus neverta tampytis per teismus ir laiko gaisti 4u.gif As dziaugciausi jei ir 350 gauciau biggrin.gif bet deja mano buvusiajam ir 200 atrodo per didele suma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 09, 14:26)
Sveikos,
Be to noriu paklausti dėl tų čekių, kvitų rinkimo? Ar tikrina teismas iš kokios kortelės pirkta prekė? Kadangi pajamos mažos, tai būna nuperka kažką mano mama, ar tokie čekiai kur ne mano banko kortelės duomenys jau netinka?

Mano atveju tikrino tatos pateikus israsus, kvitus ir is kokios korteles moketa,nes buvo cekiu,kur figuravo ne vienas korteles numeris. Bet jus viska galite paaiskinti ir irodyti,jeigu perka mama. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bumbasi @ 2013 01 09, 15:50)
Bet taigi gali pirkti ir grynais, be jokiu nuolaidu korteliu ir pan...

todel geriau viska pirkti kortele - man is kart patare advoaktas sitaip daryt, netgi turguj uz viska prasydavau cekio, kasos pajamu-islaidu irderio,jei brangesni ruba tekdavo pirkt
Cekiu ir atsiskaitymu archyva buvau padarius minimum uz 8 menesius :)Pirmos instancijos teismas tikrai i tai is esmes nesigilino . Bet nesakau,kad neverta,kai tatai atrodo,kad 200 lt turi vaikui uztekt :)Teisybes galima ieskoti ir aukstesnes instancijos teismuose. Idmu, jog- tatos pateiktuose israsuose figuravo kur kas didesnes menesio islaidos ,nei mano su vaiku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne32: 24 sausio 2013 - 14:12
QUOTE(Rykute @ 2013 01 23, 20:18)
Siaip mano patarimas visoms dar kurios ruosiasi kovai - neperspekite savo buvusiu vyru  4u.gif  Tiesiog susitvarkykite dokumentus ir paduokite i teisma, jie gaus saukima is teismo ir tuomet jau netures laiko nei gasdinti, nei tu savo pajamu nuslepti. Nes dabar gaunasi lyg jus norite ji pagasdinti ir kazko laukiate, tiesiog darykite tai kas reikia ir viskas....

O mano advokatė patarė pasakyti...

QUOTE(ugne32 @ 2013 01 24, 14:09)
Mano atveju tikrino tatos pateikus israsus, kvitus ir is kokios korteles moketa,nes buvo cekiu,kur figuravo ne vienas korteles numeris. Bet jus viska galite paaiskinti ir irodyti,jeigu perka mama. smile.gif
Papildyta:
todel geriau viska pirkti kortele - man is kart patare advoaktas sitaip daryt, netgi turguj uz viska prasydavau cekio, kasos pajamu-islaidu irderio,jei brangesni ruba tekdavo pirkt
Cekiu ir atsiskaitymu archyva buvau padarius minimum uz 8 menesius :)Pirmos instancijos teismas tikrai i tai is esmes nesigilino . Bet nesakau,kad neverta,kai tatai atrodo,kad 200 lt turi vaikui uztekt :)Teisybes galima ieskoti ir aukstesnes instancijos teismuose.  Idmu, jog- tatos pateiktuose israsuose figuravo kur kas didesnes menesio islaidos ,nei mano su vaiku smile.gif

Tai žinoma, ten kur pirko mama be problemų įrodysiu, kad jos kortele mokėta..

Tai tuos kvitus, kuriuos kaupiu, gaus ir mano ex'as? blink.gif
Na, turguje ar kitur, kur nėra galimybės atsiskaityti kortele, moku grynaisiais,todėl turiu įvairių čekių..Kvaila situacija dėl žieminių batų..pirkau naujus iš vienos SM mamytės, o ji paprašė mokėjimo paskirtyje parašyti "sąskaitos papildymas" ir deja, tas netinka teismui.. ax.gif

O buvusysis irgi turės pateikti savo išlaidas?
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 28, 23:33)
Tai žinoma, ten kur pirko mama be problemų įrodysiu, kad jos kortele mokėta..

Tai tuos kvitus, kuriuos kaupiu, gaus ir mano ex'as? blink.gif
Na, turguje ar kitur, kur nėra galimybės atsiskaityti kortele, moku grynaisiais,todėl turiu įvairių čekių..Kvaila situacija dėl žieminių batų..pirkau naujus iš vienos SM mamytės, o ji paprašė mokėjimo paskirtyje parašyti "sąskaitos papildymas" ir deja, tas netinka teismui.. ax.gif

O buvusysis irgi turės pateikti savo išlaidas?

Rinkau tuos čekius kol vyko teismas,niekas ju netikrino,tik prisege prie bylos. :-(
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 29, 00:33)

Pasakykit nors viena priezasti kodel tai reiketu padaryti ? Jus ji perspejate ir jis susitvarko savo turta, finansus. Arba kaip jusu atveju uzpyksta ir isvis nereguoja, nebemoka ir t.t. teismas issiuncia siuntima maziausiai menesis pries tad pilnai laiko uztenka jiems biggrin.gif
As suprantu jei teisiskai tai reiketu padaryti, bet dabar tik suerzinsit buvusi vyra ir suteiksit jam galimybe labiau pasiruosti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2013 01 29, 07:16)
Rinkau tuos čekius kol vyko teismas,niekas ju netikrino,tik prisege prie bylos. :-(

Matomai nuo teisėjo priklauso..
QUOTE(Rykute @ 2013 01 29, 08:40)
Pasakykit nors viena priezasti kodel tai reiketu padaryti ? Jus ji perspejate ir jis susitvarko savo turta, finansus. Arba kaip jusu atveju uzpyksta ir isvis nereguoja, nebemoka ir t.t. teismas issiuncia siuntima maziausiai menesis pries tad pilnai laiko uztenka jiems  biggrin.gif
As suprantu jei teisiskai tai reiketu padaryti, bet dabar tik suerzinsit buvusi vyra ir suteiksit jam galimybe labiau pasiruosti  4u.gif

Oi, neklauskit, nežinau, tai mano advokatės nuopelnas..jos klausti ir reiktų wink.gif

Manau, kad Jūs teisi, sakyti nereiktų..Yra kaip yra..
O sakykit kiek maždaug trunka teismai?! Kelis mėnesius, metus ar daugiau..
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 29, 00:33)
*Tai tuos kvitus, kuriuos kaupiu, gaus ir mano ex'as? blink.gif

**O buvusysis irgi turės pateikti savo išlaidas?

*jei norės susipažinti su bylos medžiaga, galės pamatyt, šiap jie prisegami prie bylos ir niekam nedalinami, bet neįslaptinti.
** ne, nors logiška būtų, jei sakytų, kad daugiau vaikui negali duoti, nes pačiama neužtenka... g.gif

QUOTE(Flika @ 2013 01 29, 12:53)
Matomai nuo teisėjo priklauso..

O sakykit kiek maždaug trunka teismai?! Kelis mėnesius, metus ar daugiau..

trukmė priklauso nuo vietos, kur teisiatės, nuo teismų apkrautumo... mano byla (Vilniuje) truko kiek daugiau, nei metus (su apeliacija) - nuo ieškinio padavimo iki pirmo posėdžio beveik 5 mėn, iki antrojo posėdžio - dar apie 3 mėn, na ir apeliacijos dar laukiau apie 5 mėn.

o su tais čekais - tai loterija... dabar jų tikrai neneščiau, jei prašoma suma nėra kažkokia labai nereali (kokie 400-500-550 litų), nes arba nieks nežiūri, arba kabinasi prie smulkmenų, juolab, kad išties, yra išlaidų, kurių niekaip neįrodysi - kai perki kai kuriuos daiktus turguje ir pan... arba tos išlaidos gali būti aiškinamos kaip nori - prie manęs kibo, kodėl ant kvito už batus parašyta "moteriški batai', na, o kokie gi būna 38 dydžio batai? tai pakviečiau VT advokatę į svečius pasižiūrėt, kas tuos batus nešioja, nes VT pats žino kokio dydžio vaiko koja doh.gif

tiesa, įspėti VT tikrai nėra reikalo schmoll.gif jei jau nesusitarėte gražiuoju, tai ir įspėjus niekas nepuls tartis (kito motyvo įspėti nematau).

Ai, dar dėl trukmės - kadangi teismai trunka netrumpai, ieškinyje reikia prašyti taikyti laikinąsiais apsugos priemone ir priteisti laikiną išlaikymą, kol baigsis teismo procesas - teismas dėl jo privalo nupręsti ar tik ne per 5 dienas - žodžiu greitai, ir gautumėte jau iškart kažkokius pinigėlius, o tada galite bylinėtis nors ir kelis metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 29 sausio 2013 - 12:28
QUOTE(Erendira @ 2013 01 29, 12:25)

Labai didelis dėkui už išsamius paaiškinimus aciuks.gif

Vargstu su ta vaiko poreikių lentele karsta.gif
Atsakyti
sveiki,

as daugiau nei puse metu negaunu elemtu siu metu jis nedirba..
ka man daryti zadu su vyru eiti gyventi kitur tai darba prarasiu ir sunku bus su pinigeleis padekit man ka daryt?

kaip su anstolais? gal galimybe gauti is valstybes?
girdejau duodavo tik 200lt,o jei priklauso man 400lt...tai kiti pinigai i skola?
tai nenoriu ,bet reikia .. blush2.gif
o kaip ar lankyt jis gales jei tiek prisiskolines? g.gif

prasau padekit patarkit verysad.gif esu neviltyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bernadeta274 @ 2013 02 04, 22:05)
sveiki,

as daugiau nei puse metu negaunu elemtu siu metu jis nedirba..
ka man daryti zadu su vyru eiti gyventi kitur tai darba prarasiu ir sunku bus su pinigeleis padekit man ka daryt?

kaip su anstolais? gal galimybe gauti is valstybes?
girdejau duodavo tik 200lt,o jei priklauso man 400lt...tai kiti pinigai i skola?
tai nenoriu ,bet reikia .. blush2.gif
o kaip ar lankyt jis gales jei tiek prisiskolines? g.gif
prasau padekit patarkit verysad.gif  esu neviltyje 4u.gif

Paskaitykit apie vaikų išlaikymo fondą. Na, ir saugokit darbą g.gif

Tiesa, NAUJAS indeksas (kaip žinia, kasmet vasarį indeksuojama išlaikymo suma). Naujasis indeksas yra 102,8

Indeksuojama taip:

xxx * 102,8 / 100

xxx yra alimentų suma biggrin.gif
Atsakyti
o kiek moketi reiktu anstoliams dokumentur sutvarkius?
gal kas susidure noreciau daugiau suzinoti aciu uz atsakima... blush2.gif
Atsakyti