Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

Sveikos mamytes. Gal galit patarti gera advokata Klaipedoje?
Atsakyti
Sveikos,

Aš irgi pradėjau nemalonų procesą doh.gif Užsisakiau dokumentus iš Registrų centro, Regitros, Sodros. Jo alga svyruoja 2500 - 3000 Lt į rankas, tačiau savo noru pervesdavo vaikui 200 Lt doh.gif Žinoma, tie pinigėliai maži ir dėl to kreipiausi į advokatus. Tačiau ex'as grasina susimažinti algą ir daugiausia ką galiu iš jo gauti yra 400 Lt. Kaip manot ar realiai galiu prašyti (tikėtis gauti) 500-600 Lt. ? Mano pajamos 580 Lt.
Be to noriu paklausti dėl tų čekių, kvitų rinkimo? Ar tikrina teismas iš kokios kortelės pirkta prekė? Kadangi pajamos mažos, tai būna nuperka kažką mano mama, ar tokie čekiai kur ne mano banko kortelės duomenys jau netinka?
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 09, 13:26)
Sveikos,

Aš irgi pradėjau nemalonų procesą doh.gif Užsisakiau dokumentus iš Registrų centro, Regitros, Sodros. Jo alga  svyruoja 2500 - 3000 Lt į rankas, tačiau savo noru pervesdavo vaikui 200 Lt doh.gif Žinoma, tie pinigėliai maži ir dėl to kreipiausi į advokatus. Tačiau ex'as grasina susimažinti algą ir daugiausia ką galiu iš jo gauti yra 400 Lt. Kaip manot ar realiai galiu prašyti (tikėtis gauti) 500-600 Lt. ? Mano pajamos 580 Lt.
Be to noriu paklausti dėl tų čekių, kvitų rinkimo? Ar tikrina teismas iš kokios kortelės pirkta prekė? Kadangi pajamos mažos, tai būna nuperka kažką mano mama, ar tokie čekiai kur ne mano banko kortelės duomenys jau netinka?

Kas dėl čekių rinkimo, tai aš išvis šitą sakyčiau, kad reiktų tokį dalyką išbraukt, ir kad teisėjai neatsižvelgtų...Juos juk gali susirinkti iš bet ko.. Ir nemanau,kad juos taipj jau atidžiai tikrina. Buvau surinkusi už mėnesį berods. Net dėmesio nekreipė, nusijuokė pamatęs ir tiek. Gali prašyt kiek nori, o tada jau nuo teisėjo priklausys kiek priteis, pagal vyro atlyginimą. Tegu mažinasi, bet tada jau bus akivaizdu, kad būtent dėl to ir susimažino, jog alimentų nemokėt.. Teisėjams tas nepatinka.. Mažiau į jų grasinimus reikia dėmesį kreipti.. O kortelę gali gi turėti ne vieną.Pas mane pavyzdžiui trys.. Sąskaitos numerio tai nerodo..
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2013 01 09, 13:31)
Kas dėl čekių rinkimo, tai aš išvis šitą sakyčiau, kad reiktų tokį dalyką išbraukt, ir kad teisėjai neatsižvelgtų...Juos juk gali susirinkti iš bet ko.. Ir nemanau,kad juos taipj jau atidžiai tikrina. Buvau surinkusi už mėnesį berods. Net dėmesio nekreipė, nusijuokė pamatęs ir tiek. Gali prašyt kiek nori, o tada jau nuo teisėjo priklausys kiek priteis, pagal vyro atlyginimą. Tegu mažinasi, bet tada jau bus akivaizdu, kad būtent dėl to ir susimažino, jog alimentų nemokėt.. Teisėjams tas nepatinka.. Mažiau į jų grasinimus reikia dėmesį kreipti.. O kortelę gali gi turėti ne vieną.Pas mane pavyzdžiui trys.. Sąskaitos numerio tai nerodo..

Mano draugė man prisakė, kad neduok D teisėjas pamatys kvitą atsiskaitytą ne su mano banko kortele, tai šakės bus g.gif Kaip ir rašiau kai ką perka mama,kiti šeimos nariai būna nuperka, nes realiai už tas savo kapeikas, net už butą susimokėti negaliu..Tai įdomu kaip kaip su tais kvitais?! Nors čia mažų mažiausia idiotizmas atsiskaitinėti už kiekvieną vaiko suvalgytą bulvę fool.gif Suprantu, kad visokių moterų būna..
Maniškis ex kai išsiskyrėm gegužę,dar vaiko aplankęs nėra,nes anot jo "jis normalus dirbantis vyras" ir mes su vaiku turim taikytis prie jo.. doh.gif Žodžiu..
Be to exas šiaulietis,aš iš Kauno, kažin kaip jį prisišauksim į teismą..

Gal kuri jau dalyvvusi tokiame teisme dėl išlaikymo, galėtų preliminariai nušvoesti kaip vyksta tas procesas?! blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flika: 09 sausio 2013 - 14:02
QUOTE(Flika @ 2013 01 09, 14:00)
Mano draugė man prisakė, kad neduok D teisėjas pamatys kvitą atsiskaitytą ne su mano banko kortele, tai šakės bus g.gif Kaip ir rašiau kai ką perka mama,kiti šeimos nariai būna nuperka, nes realiai už tas savo kapeikas, net už butą susimokėti negaliu..Tai įdomu kaip kaip su tais kvitais?! Nors čia mažų mažiausia idiotizmas atsiskaitinėti už kiekvieną vaiko suvalgytą bulvę fool.gif Suprantu, kad visokių moterų būna..

Bet taigi gali pirkti ir grynais, be jokiu nuolaidu korteliu ir pan...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2013 01 09, 14:50)
Bet taigi gali pirkti ir grynais, be jokiu nuolaidu korteliu ir pan...

Dažniausiai atsiskaitau kortele, nebėgsiu pastoviau grynųjų išsiimti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 09, 16:04)
Dažniausiai atsiskaitau kortele, nebėgsiu pastoviau grynųjų išsiimti doh.gif

Tas suprantama... Bet yra zmoniu atsiskaitanciu ne kortele ;)kaip sakiau, kvitus galima susirinkti smile.gif
Atsakyti
Vargelis laukia manęs, ex'ui pasakiau, kad paduosiu į teismą, tai antras mėnuo neperveda išvis schmoll.gif Į sms nereaguoja doh.gif Mobilų atsijungęs doh.gif

Dėkui bumbasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 01 10, 13:29)
Vargelis laukia manęs, ex'ui pasakiau, kad paduosiu į teismą, tai antras mėnuo neperveda išvis schmoll.gif Į sms nereaguoja doh.gif Mobilų atsijungęs doh.gif

Dėkui bumbasi 4u.gif

Tai duokit ir viskas. Kai papurtys anstoliai,greit moket prades.
Atsakyti
Jei neketinat prisiteisti tūkstančių, kvitų galit ir nerinkti. Nebent, vaikas turi spec poreikių, kažkokių ypatingų išlaidų (akiniai, dantų plokštelės, breketai, ypatingi vaistai ir pan), tokius kvitus nuneščiau (pati nešiau kvitus, dar turėjau aiškinti, kodėl juose papūgų lesalas doh.gif . tikriausiai atskirai turėjau pirkti viską biggrin.gif ).

ir dėl susimažintų pajamų nesirūpinkit - vistiek nenuslėps, kiek anksčiau uždirbdavo, o ta, kaip buvo minėta, teisėjams gero įspūdžio nedaro schmoll.gif

Kreiptis į teismą galite pagal savo (vaiko) deklaruotą gyv. vietą, niekur jums nereiks važinėtis. Ir nebijokit, nepasiduokit spaudimui, daugelis jų mano - va, nieko neduodsiu, pagąsdinsiu ir nurims. Nenurimkit, savo vaiko interesus ginat mirksiukas.gif

Dar noriu pakomentuoti nuomonę, kas įsiskolinęs tėvas naujai atsiradusį (paveldėtą) turtą gali iškart kam nors perleisti, kad nereiktų mokėti skolų ir vėl nieko iš jo negausi - yra teisinių priemonių tam išvegti, reikia tik netingėti ir žinti savo teises - tokiu atveju kreipti į teismą dėl actio Pauliana, kad anuliuotų turto perleidimą.
Aišku, jei manysi, kad viskas beviltiška, taip ir bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 15 sausio 2013 - 13:56
Sveikos, mamos 4u.gif

Gal kas turi teisiniu ziniu ar asmenines patirties ir gales man pagelbet smile.gif

Turim tradicine situacija: priteisti alimentai, tevas ju nemoka, gauname pinigelius is GVIF. Skola susidare jau labai didele per 3 su virsum metu.

Pries skyrybas vaiko tevas gavo soc. busta ir kompensacija apie 30tukst litu. Sie pinigai liko Viniaus miesto savivaldybes zinioje ir buvo skirti nuompinigiams uz ta soc busta dengti- ty nebuvo atiduoti i rankas (soc. bustas buvo skirtas del to, kad visa jo seima gyveno kazkokiam grazintiname name). Siuo metu vaiko tevas kali pataisos namuose.

Klausimas: ar per antstolius imanoma isieskoti isiskolinima is tos, vaiko tevui skirtos, kompensacijos? ty. kreiptis i savivaldybe, kazkaip arestuoti ta suma ar kaip kitaip is jos isskaiciuot?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-*Bagyra*- @ 2013 01 23, 17:24)
Sveikos, mamos 4u.gif

Gal kas turi teisiniu ziniu ar asmenines patirties ir gales man pagelbet smile.gif
Turim tradicine situacija: priteisti alimentai, tevas ju nemoka, gauname pinigelius is GVIF. Skola susidare jau labai didele per 3 su virsum metu.

Pries skyrybas vaiko tevas gavo soc. busta ir kompensacija apie 30tukst litu. Sie pinigai liko Viniaus miesto savivaldybes zinioje ir buvo skirti nuompinigiams uz ta soc busta dengti- ty nebuvo atiduoti i rankas (soc. bustas buvo skirtas del to, kad visa jo seima gyveno kazkokiam grazintiname name). Siuo metu vaiko tevas kali pataisos namuose.

Klausimas: ar per antstolius imanoma isieskoti isiskolinima is tos, vaiko tevui skirtos, kompensacijos? ty. kreiptis i savivaldybe, kazkaip arestuoti ta suma ar kaip kitaip is jos isskaiciuot?

4u.gif

Manau geriausiai butu pasitarti su anstoliais. As jei man kyla klausimu savo antoliui rasau el. pastu, atsako jo padeja visuomet i visus klausimus 4u.gif Dar paklauskit ar imanoma pati busta arestuoti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Flika @ 2013 01 10, 13:29)

Dėkui bumbasi 4u.gif

Siaip mano patarimas visoms dar kurios ruosiasi kovai - neperspekite savo buvusiu vyru 4u.gif Tiesiog susitvarkykite dokumentus ir paduokite i teisma, jie gaus saukima is teismo ir tuomet jau netures laiko nei gasdinti, nei tu savo pajamu nuslepti. Nes dabar gaunasi lyg jus norite ji pagasdinti ir kazko laukiate, tiesiog darykite tai kas reikia ir viskas....
Atsakyti