ten kur jis registruotas i ta miesta.nes teismas turetu vykti jo mieste ir laiskus sius i jo miesto registruota gyvenamaja vieta.musu atveju tevelis buvo registruotas vilniuje,mes kedainiuose.bet as susitvarkiau taip kad teismas vyko kedainiuose.tiksliau mano advokatas tai padare.nes mazas vaikas mama negalinti vazineti.
QUOTE(Pajurio mergelike @ 2012 12 04, 15:04)
Astyl, kodėl ir kada mažino tuos alimentus? O dėl padidinimo iki 425 lt., Jūs pati turėjote į teismą kreiptis? Klausiu, nes man siūlo ale 300 lt mokėti į mėnesį, nes 400 lt jau labai didelė suma jam atrodo. Bent šiuo metu, sako. Man tie trys šimtai labai jau mažai... Ar teisėja gali priteisti mažesnius negu 425 lt alimentus? (kiekvieno čekio nerinkau..)
.
.
Mazino todel, kad jis "vargselis" tuo metu bedarbis buvo, nezinau kaip butu pasibaige, bet as sutikau teismo posedzio metu su sumazinimu, nes teiseja pradejo sakyti, kad tipo jeigu nesutiksiu su 285, tai galiu ir maziau priteist, tai gavosi kaip ir taikos sutartis. Beje, cia buvo teismas Panevezyje.
Sia vasara persikrausteme i Vilniu, tai as del padidinimo kreipiausi i teisma ir padidino is dalies gan lengvai gal todel, kad jis neatvyko i teismo posedi, o savo atsiliepime i ieskini parases buvo, kad jam negalint atvykti sprendima priimti be jo, nors aisku savo tam atsiliepime nesutiko su 425.
Ir teiseja pasake, kad netgi tada nebuvo jokio pagrindo mazinti, kadangi bedarbyste buvo laikina ir kaip supratau Vilniuj kazkaip visai kitoks poziuris nei Panevezy
O siaip manau, kad jeigu jusu vyras dirbantis, nera netekes dalies darbingumo, neturi kitu islaikytiniu tai 425 turi priteisti be jokiu kalbu ir cekiu tokiai sumai turetu nereikalauti.
Papildyta:
QUOTE(ejusiute @ 2012 12 04, 17:35)
Noreju paklausti jai mano deklaruota gyv. vieta kauno m. sav, vaiko irgi, tevo alytus bet gyvena ir dirba kaune, tai i kurio miesto teisma man rasyti preiskim del elemntu priteisimo?
ir ar advoktas butinas, jai as pati surasyciau viska ir pateikciau?
Advokatas nebutinas.
Bylose dėl išlaikymo priteisimo taikomas alternatyvusis teismingumas, t. y. ieškinys dėl išlaikymo priteisimo gali būti reiškiamas ieškovo gyvenamosios vietos teismui (CPK 30 str. 4 d.) Taigi, drasiai galite kreiptis i teisma Kaune.
Mano ex atsiliepime dar buvo prirasyta, kad as tipo turejau kreiptis i teisma Panevezy, nes jo deklaruota gyv. vieta ten, o mano su vaiku Vilniuje, nes tipo as kreipiausi del alimentu didinimo, o ne del priteisimo ir tipo man negalioja alternatyviojo teismingumo nuostata, taciau is tikro galioja
cia tas 1tuks tikrai nepriklauso nuo advokato gerumo ar darbo.jai tevelis bus bedarbis negausite net puse to.neklaidinkite zmoniu biski.
QUOTE(pupppsis_22 @ 2012 12 06, 19:26)
cia tas 1tuks tikrai nepriklauso nuo advokato gerumo ar darbo.jai tevelis bus bedarbis negausite net puse to.neklaidinkite zmoniu biski.
Manau, klaidinate jūs. Jei taip būtų, 90 proc. diedų būtų bedarbiai ir iš jų priteistų tik po 130 lt. Bedarbystė - ne liga, o laikinas reiškinys. O jei pitybiškai ta bedarbystė tampa begalinė, tai nėra priežastis nepriteisti vaikui normalios sumos - pasisakyta LAT praktikoje ne vieną kartą.
Papildyta:
QUOTE(ejusiute @ 2012 12 04, 19:35)
Noreju paklausti jai mano deklaruota gyv. vieta kauno m. sav, vaiko irgi, tevo alytus bet gyvena ir dirba kaune, tai i kurio miesto teisma man rasyti preiskim del elemntu priteisimo?
Jums jau atsakė Pagal savo gyv vietą (tikrai veikia, mudvi su dukra VLN, o tėvas - išvis užsienyje, į teismą kreipiausi VLN.)
na ir kas kad jus prisiteisite ta tukstanti ar 500lt.jai jis bedarbis ir dar isvyks i uzsieni.ves kita prisidarys dar kokius 2vaikus ir kas pasikeis nieko.negausite net to ko norite.sakau is patirties.musu isvvykes ir nemoka,kas jam nusisikti.policija nieko nedaro permazas nusikaltimas ji pargabenti is uzsienio nors ir zina kur gyvena.jam iskelta byla,neduoda leidimo jo pargabenti o is anglijos atejo atsakymas kad anglijoje tai nenusikaltimas visai jai tevelis neislaiko vaiku.anstole nieko neturi is jo konfiskuoti nes jis iskart perrase viska savo tevams.teismo sprendimo jis nevygdo.fondas mokejo o dabar ir tas jau nemoka teisinasi neva nera finansu moketi(netik man bet daugumai). tai vat prisiteisiau jau senai ir tikejausi mokes.o jis nedurniukas greit isbego.
QUOTE(pupppsis_22 @ 2012 12 17, 15:13)
na ir kas kad jus prisiteisite ta tukstanti ar 500lt.jai jis bedarbis ir dar isvyks i uzsieni.ves kita prisidarys dar kokius 2vaikus ir kas pasikeis nieko.negausite net to ko norite.sakau is patirties.musu isvvykes ir nemoka,kas jam nusisikti.policija nieko nedaro permazas nusikaltimas ji pargabenti is uzsienio nors ir zina kur gyvena.jam iskelta byla,neduoda leidimo jo pargabenti o is anglijos atejo atsakymas kad anglijoje tai nenusikaltimas visai jai tevelis neislaiko vaiku.anstole nieko neturi is jo konfiskuoti nes jis iskart perrase viska savo tevams.teismo sprendimo jis nevygdo.fondas mokejo o dabar ir tas jau nemoka teisinasi neva nera finansu moketi(netik man bet daugumai). tai vat prisiteisiau jau senai ir tikejausi mokes.o jis nedurniukas greit isbego.
Bet prisiteisti vistiek reikia - juk kazkada tures pinigu, kazka isigys, reik tada ir ciupt. Galiausiai (nu bjauri as boba, ale nepulkit manes uz tokia minti) - tevai mirs, palikimas liks jam, o tada irgi reik kuo skubiau ta turta arestuot ir vaiko naudai issireikalaut. Vaikui ne tik dabar reikia, reikes visada - reiks mokslus pabaigt, busta isigyt, taigi as uz tai kad ragais-nagais kibt i tai, kas vaikui priklauso. Cia jokio isdidumo, ar zmogiskumo kitu atzvilgiu negali buti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2012 12 17, 15:13)
Mokes ar nemokes dar gyvenime visko buna, tad geriau is karto prisiteisti normalia suma reikalinga vaikui... Jei jau nemokes tai ir tu 125 lt. nemokes
Mano LT gyvena ir as esu iskelus baudziamaja byla del piktybinio nemokejimo ir tai jau tesiasi metus laiko Du kartus buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, abu kartus skundziau ir jau dabar tureciau daeiti iki teismo Ir tai darau tiesiog del to, kad manau teisinga Pinigu visvien nemokes nors priteista tik 200 lt. o skola jau virs 12000 lt.
oi mano byla teisme greitai baigesi palyginus per gal 7men.paskui anstole pusmeti narpliojo.kai pamaciau kad nieko gero parasiau pareiskima i policija iskele byla jam,kad savavaliskai nemoka sunui alimentu.dabar jis ieskomas interpolo,grysti nelabai gali.gyvena ir dirba anglijoje turi zmona,dukra.jis pareiske man kad neturi pinigu moketi man alimentams tad kai gales mokes.jau taip tesiasi 3metai geri.jai ir gaus kaskada savo tevu koki palikima jis sugebes greit perrasyti dukrai ar zmonai.gal net pasirupins kad iskart tevai perrasytu jo dukrai.taip kad skola auks ilgai jam.tyreja sako juk kaskada gaus pencija ar kokia pasalpa atims is jo viska.
Sveikos mamytes sprendziu ir as si reikaliuka. buvau pas nemokama advokate, tai paaiskino kad yra du keliai alimentams prisiteisti, laisva forma parasius teisme, kiek reikalauji, jei tevas sutinka, tada tvirtina ir tiek. jei nesutinka tada jau per teisma reikia. tai galvoju megint pirma varianta, tik dabar neatsimenu kokiu dokumentu reikia ir ar reikia, planuoju ryt vaziuoti ir sutvarkyti sita reikala. paskaiciavau viska, tikrai atrodo minimaliai ir tau gaunasi kad 450 reikalinga islaikymui. tik beda kad jis nedirbantis, gauna pasalpa, tai idomu kaip tokiu atveju,
QUOTE(minne @ 2010 01 10, 14:15)
Sveikos, mamutes.
Pries savaitele issiskyriau su vyru, buvome nesusutuoke. Iskilo dilema - kiek prasyti alimentu? Jis nuomasi nama su savo seserimi, uzdirba 1000 lt. As pati iki nestumo niekur nesu dirbusi, taigi uz dukryte gaunu tik 97 lt. Per teismus nesinori eiti, o is vyro paprasius 200 lt, jis pareiske, kad per daug. Ka manote jus?
Pries savaitele issiskyriau su vyru, buvome nesusutuoke. Iskilo dilema - kiek prasyti alimentu? Jis nuomasi nama su savo seserimi, uzdirba 1000 lt. As pati iki nestumo niekur nesu dirbusi, taigi uz dukryte gaunu tik 97 lt. Per teismus nesinori eiti, o is vyro paprasius 200 lt, jis pareiske, kad per daug. Ka manote jus?
200 lt , cia isvis... Tu turetum prasyt isvis ,net neprasyt ,o gauti virs 500 lt... Ir cia dar mazai... Laikykis
man 3 vaikams priteise po 150lt nes jo alga tik 800lt i kortele.