Va būtent, vaikus išlepina ne pinigai,o patys tėvai
QUOTE(jurcita @ 2012 07 24, 08:23)
Į teismą kreiptis, manau, kad verta. Aš ne Vilniuje, Kaune, neseniai pusmetį teisme sprendėme alimentų sumažinimą. Mokėdavo po 300lt. Kadangi jo alga sumažėjo iki 1400 ir dar gimė trečias jo vaikas, jis prašė sumažinti iki 250lt. Nežiūrint užsitęsusio teismų maratono, teisėja darė spaudimą taikos sutarčiai (mat mano alga didesnė, o jis vargšas turi tris vaikus ir jo turtinė padėtis blogesnė). Viskas būtų atidėta dar rudeniui, priėjom taikos sutartį 275 lt (manau, ne ilgam). Galėjau nesutikti ir toliau laikytis savo, nežinau, kokia būtų buvusi baigtis, bet kiekvienas teismo posėdis man kainavo (advokatui tekdavo mokėti už atstovavimą).
Dėl kainų - 800lt Vilniuje tikriausiai normalu. Mano ex už surašymą Kaune mokėjo 600lt. Aš savo advokatui už konsultaciją ir atsakymo surašymą mokėjau 1500lt. Kainos labai priklauso nuo advokatų. Ir tikrai reikia pasidomėti jų rekomendacijomis. Sėkmės jums.
Dėl kainų - 800lt Vilniuje tikriausiai normalu. Mano ex už surašymą Kaune mokėjo 600lt. Aš savo advokatui už konsultaciją ir atsakymo surašymą mokėjau 1500lt. Kainos labai priklauso nuo advokatų. Ir tikrai reikia pasidomėti jų rekomendacijomis. Sėkmės jums.
Aciu uz pasidalinima patirtimi.
Mano situacijoje irgi tas pats buvo, kad as tipo neblogai uzdirbu, o jis vargselis bedarbis. As beje irgi sutikau su taikos sutartimi spaudziama teisejos, nes sake jeigu nesutiksiu su 285, tai is vis gali dar maziau priteist.
QUOTE(Erendira @ 2012 07 24, 11:50)
Šiaip, aišku, eikit teisman, bet jei jau kartą teisėtės, galit ir pati ieškinį pasirašyti, nereiks jokių jums advokatų, pinigėlių sutaupysit, be to, niekas geriau jūsų situacijos už jus nežino ir sąžiningiau, nei jūs ja nesidomės Jei reikia daugiau minčių - į AŽ
Aciu, parasiau i AZ
QUOTE(Erendira @ 2012 07 25, 08:21)
Tai visur visokių žmonių būna, ir "skalbėjų", ir "komjaunuolių"
Vaiko išlaikyme išsiskyrus, kaip ir visur kitur, tą sąžiningą viduriuką išlaikyti nėra lengva...
Šiaip tikrai rasčiau fantazijos kur dukrai išleisti debesį pinigų jos neperlepinant, tiesiog darant jos gyvenimą patogų, turiningą ir pilnavertį... Kita vertus, tai nereiškia, kad su tiek, kiek dabar galiu jos tas gyvenimas nepilnavertis
tiesiog vėl ieškau tos pusiausvyros tarp persidirbimo, pinigų kalimo ir vaiko nematymo ir darbo minimaliai, "kad kuo daugiau būčiau su vaiku tegul diedas už tai sumoka"
Ir visai nebūtinai gerai aprūpintas vaikas iškart kap gegužiukas žiojasi iš tėvų reikalaudamas pinigų, visai nebūtinai - čia tikrai ne pinigų pertekliaus įtaka, čia (ne)auklėjimo pasekmės (niekam nepaslaptis, kad būna tėvų (ta prasme gimdytojų - ir mamų ir tėčių), kurie mieliau "atsiperka" nuo vaiko, nei su juo pažaidžia, pabendrauja, ką nors kartu padaro )
Žodžiu, peace merginos
Vaiko išlaikyme išsiskyrus, kaip ir visur kitur, tą sąžiningą viduriuką išlaikyti nėra lengva...
Šiaip tikrai rasčiau fantazijos kur dukrai išleisti debesį pinigų jos neperlepinant, tiesiog darant jos gyvenimą patogų, turiningą ir pilnavertį... Kita vertus, tai nereiškia, kad su tiek, kiek dabar galiu jos tas gyvenimas nepilnavertis
tiesiog vėl ieškau tos pusiausvyros tarp persidirbimo, pinigų kalimo ir vaiko nematymo ir darbo minimaliai, "kad kuo daugiau būčiau su vaiku tegul diedas už tai sumoka"
Ir visai nebūtinai gerai aprūpintas vaikas iškart kap gegužiukas žiojasi iš tėvų reikalaudamas pinigų, visai nebūtinai - čia tikrai ne pinigų pertekliaus įtaka, čia (ne)auklėjimo pasekmės (niekam nepaslaptis, kad būna tėvų (ta prasme gimdytojų - ir mamų ir tėčių), kurie mieliau "atsiperka" nuo vaiko, nei su juo pažaidžia, pabendrauja, ką nors kartu padaro )
Žodžiu, peace merginos
Dėl (ne)auklėjimo -sutinku visomis keturiomis galūnėmis
QUOTE(given444 @ 2012 07 24, 17:35)
bet vis kabinuos prie skaiciu, ar tikrai tarkim mamos isleidzia savo vaikams, jei ju turi tris, po 1600lt kiiekvienam - jei jau taip saziningai?
given444, jos gi cia su nuomom ir mokesciais paskaiciavo (kas man irgi nesuprantama, tipo jei viena gyvensi ir buta nuomosi, tai mokesi 800 nuomos, o vat jei su vaiku, tai puse nuomos jau vaiko reikalas ).
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 08 09, 21:40)
given444, jos gi cia su nuomom ir mokesciais paskaiciavo (kas man irgi nesuprantama, tipo jei viena gyvensi ir buta nuomosi, tai mokesi 800 nuomos, o vat jei su vaiku, tai puse nuomos jau vaiko reikalas ).
Jei gyvensi viena mažiau mokėsi už elektrą,vandenį,šiukšles(kai kur jų mokestis skaičiuojamas nuo žmonių skaičiaus),dujas.Nuoma 800lt dalijami per pusę,400lt mamai 400lt vaikui.Vaiko dalis dar per pusę 200lt mamai,200lt tėtukui.Viso mama už nuomą moka savo 600lt dalį,o tėtukas dengia puse vaiko dalies.Gyvenant vienai ir buto ploto reikia mažesnio.
QUOTE(dzione @ 2012 08 10, 09:57)
Jei gyvensi viena mažiau mokėsi už elektrą,vandenį,šiukšles(kai kur jų mokestis skaičiuojamas nuo žmonių skaičiaus),dujas.Nuoma 800lt dalijami per pusę,400lt mamai 400lt vaikui.Vaiko dalis dar per pusę 200lt mamai,200lt tėtukui.Viso mama už nuomą moka savo 600lt dalį,o tėtukas dengia puse vaiko dalies.Gyvenant vienai ir buto ploto reikia mažesnio.
nu ok, vanduo, dujos, elektra. O jei mano nuoma tokia pati su vaiku ar be jo? Vistiek itraukt i islaidas galima?
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 08 10, 09:03)
nu ok, vanduo, dujos, elektra. O jei mano nuoma tokia pati su vaiku ar be jo? Vistiek itraukt i islaidas galima?
O kam bus reikalingos Jūsų buto nuomos išlaidos,jei nebus vaiko?
QUOTE(dzione @ 2012 08 10, 10:06)
O kam bus reikalingos Jūsų buto nuomos išlaidos,jei nebus vaiko?
nelabai suprantu kaip cia uzklausei
nekalbu apie vaiko nebuvima, kalbu, kad nuoma dabar tarkim 800, vaikui gimus - liks tokia pati. vaikas neitakoja ne cento, bet vistiek galimybe yra is tevo reikalaut apmoket 200 nuomos?
as cia sau i ateiti skaiciuoju, nes vestuviu nebus, uz viska bendrai mesimes, tai reik zinot visas savo galimybes
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 08 10, 10:41)
nelabai suprantu kaip cia uzklausei
nekalbu apie vaiko nebuvima, kalbu, kad nuoma dabar tarkim 800, vaikui gimus - liks tokia pati. vaikas neitakoja ne cento, bet vistiek galimybe yra is tevo reikalaut apmoket 200 nuomos?
as cia sau i ateiti skaiciuoju, nes vestuviu nebus, uz viska bendrai mesimes, tai reik zinot visas savo galimybes
Taip,tokia galimybė numatoma įstatymais,nes tėvai privalo suteikti vaikui gyvenamąją vietą.Jei būstas būtų jūsų nuosavybė,net jei pagal įstatymus vaikas negali pretenduoti į jūsų turtą,jūs prieš norėdama jį{butą}parduoti,turėtumėt užtikrinti,kad suteiksite vaikui gyvenamą vietą.
Papildyta:
O dėl vestuvių,tai,,vaikų,gimusių nesusituokusiems tėvams ir vaikų,gimusių susituokusiems tėvams,teisės yra lygios,,CK3.161str.
Išlaikymo dydis gali būti padidintas atsiradus papildomoms vaiko priežiūros išlaidoms[vaikas suserga,sužalojamas ar panašiai].
SITUACIJA.Teismo posėdis dėl išlaikymo[pirmas]po savaitės,ką tik grįžom iš ligoninės ir tuoj vėl vyksim atgal,prieš mėnesį diagnozuota onkologinė liga.Kaip pateikti teismui buvusias ir būsimas išlaidas dėl ligos.Juk nė vienas gydytojas neduos pažymos,kad gavo kažką.O ir būsimų išlaidų negaliu prognozuoti.Niekam nelinkiu to patirti,sumos ten sukasi baisios.Laukia operacija.Kaip tai pateikti.
SITUACIJA.Teismo posėdis dėl išlaikymo[pirmas]po savaitės,ką tik grįžom iš ligoninės ir tuoj vėl vyksim atgal,prieš mėnesį diagnozuota onkologinė liga.Kaip pateikti teismui buvusias ir būsimas išlaidas dėl ligos.Juk nė vienas gydytojas neduos pažymos,kad gavo kažką.O ir būsimų išlaidų negaliu prognozuoti.Niekam nelinkiu to patirti,sumos ten sukasi baisios.Laukia operacija.Kaip tai pateikti.
Sveikos mergaites.Noreciau prisijungti priejusu ratelio.Siuo metu vyksta su vyru skirybos irmastau,kad reikes reikalauti alimentu.Kaip manote kiek galima reikalauti isvyro, jei jis vykdo individualia veikla.Aisku pajamas savo gali paroditi kaip jam patogu.Mano pajamos siuo metu 900 Lt. O buto islaikymas su vaiko darzelio mokesciu kainuoja apie 700 Lt cia be maisto islaidu, be kuro ir be jokiu kitokiu islaidu. Manau kad galeciau pragyventi man dar tiek pat reiktu. Ptarkit jus man moterytes, daug jusu jau perejusiu sia situacija ir susidure. Vien skirybos stoga rauna, o dar kaip gyventi nezinau.
QUOTE(auksinemergaite @ 2012 11 20, 16:45)
Kaip manote kiek galima reikalauti isvyro, jei jis vykdo individualia veikla.Aisku pajamas savo gali paroditi kaip jam patogu.
I sita tai jus nekreipkit demesio. Vyro pajamos yra jo problemos. Jei mazai uzdirba, tai tegul daugiau dirba, daugiau ir uzdirbs. Ziurekit kiek vaikui reikia.