Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Donatuke @ 2010 01 19, 01:32)
Na man pasiseke su advokatu , kuris surase skyrybu sutarti.. ir numate ten alimentus procentinius.. t.y. 25% nuo visu jo gaunamu pajamu.. taip uzbegi uz akiu, ateiciai.. jei geriau uzdirbs, tai ir pinigeliu daugiau gaus mano dukra .. t.y. geriau ne tik jam, bet ir jo dukrai.. uz toki sprendima - esu labai dekinga protingam advokatui smile.gif
Nes is tiesu pries 5 metus buve 200Lt ar 300Lt siandien turi visai kita perkamumo galia..  ax.gif

Man netiktu toks variantas schmoll.gif

Kadangi mano vaiko tevas retai kada oficialiai dirbo tai nuo jo dazniausiu pajamu butu 0,00 o jei ir isidarbindavo tai puse etato ir t.t. doh.gif
Atsakyti
netikiu, kad vaikui įmanoma išleist 2400lt/mėn schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 19, 01:44)
netikiu, kad vaikui įmanoma išleist 2400lt/mėn schmoll.gif  schmoll.gif

Neįsivaizduoju ir aš. Va turiu draugę, kurios mergytė alergiška, vaistai kompensuojami, rūbų kas dieną juk neperkam, dvejų metų vaikui na 20 lt spec maistui. Nebent auklė dar kokia už nemenką kainą.
Taigi pažįstamos 4 asmenų šeima su alergiška 5 metų dukryte išgyvena iš pan už 4000 lt. Ir visur nueina, ir išvažiuoja.
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 19, 01:44)

Na jau, labai pasistengus imanoma mirksiukas.gif
O jei rimtai, tai kartais tikri vaiko poreikiai ir mamos norai gali smarkiai skirtis (o dar mamai pasistengus......). Kai zmogus uzdirba daug pinigu ir gali sau leisti svaistyti i kaire ir i desne, tai kodel gi ne. Tik nebutinai teismas mamos norus turi sutapatinti su vaiko poreikiais ir paskirti dvimetinukui tokio dydzio alimentus.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 01 19, 19:46)
Na jau, labai pasistengus imanoma  mirksiukas.gif
O jei rimtai, tai kartais tikri vaiko poreikiai ir mamos norai gali smarkiai skirtis (o dar mamai pasistengus......). Kai zmogus uzdirba daug pinigu ir gali sau leisti svaistyti i kaire ir i desne, tai kodel gi ne. Tik nebutinai teismas mamos norus turi sutapatinti su vaiko poreikiais ir paskirti dvimetinukui tokio dydzio alimentus.

įmanoma, bet ar tai būtina, pati mama rašo, kad pateikė įrodymus, kad tokia suma yra būtina, tai vat tuo aš netikiu, čia tik išlaidaujant įmanoma, bet tai nėra būtina, manau todėl ir nepriteisė biggrin.gif nes teisėjo neįtikino, kad būtina.... o ir šiaip netikiu kažkaip kad būtent tiek yra išleidusi bent vieną mėnesį schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 19, 02:44)

siaip imanoma.
vaiko poreikiai priklauso ne tik nuo to, kiek jam MINIMALIAI reikia, bet ir nuo to, koks yra tevu gyvenimo lygis. Jei abieju pajamos ~10 000 tai mazdaug vaikams tiek ir isleidziama:

drabuziai tik geru firmu, is geru parduotuviu;
ugdymas -pvz pramoginiai sokiai: kostiumas/ suknes/ bateliai pgl spec. uzsakyma; kalbu mokykla ir pan.

priklausomai nuo vaiko amziaus - kisenpinigiai, islaidos i mokykla ( skirtingu mokyklu buna, buna ir privaciu), repetitoriai...

nu ir aukle ( tikrai gali koki 1000 kainot, o gali ir 15 Lt/ val)

Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2010 01 20, 18:21)
siaip imanoma.
vaiko poreikiai priklauso ne tik nuo to, kiek jam MINIMALIAI reikia, bet ir nuo to, koks yra tevu gyvenimo lygis. Jei abieju pajamos ~10 000 tai mazdaug vaikams tiek ir isleidziama:

drabuziai tik geru firmu, is geru parduotuviu;
ugdymas -pvz pramoginiai sokiai: kostiumas/ suknes/ bateliai pgl spec. uzsakyma; kalbu mokykla ir pan.

priklausomai nuo vaiko amziaus - kisenpinigiai, islaidos i mokykla ( skirtingu mokyklu buna, buna ir privaciu), repetitoriai...

nu ir aukle ( tikrai gali koki 1000 kainot, o gali ir 15 Lt/ val)

čia kalba eina apie vaiką kuris dar 2 metų neturi biggrin.gif kalbėta yra apie tai, kad būtina jam tokios išlaidos, o ne, kad galiu ir duodu, aš būtina suprantu kaip gyvybės ir mirties reikalą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 20, 14:45)
įmanoma, bet ar tai būtina, pati mama rašo, kad pateikė įrodymus, kad tokia suma yra būtina, tai vat tuo aš netikiu, čia tik išlaidaujant įmanoma, bet tai nėra būtina, manau todėl ir nepriteisė  biggrin.gif  nes teisėjo neįtikino, kad būtina....

Sutinku su tuo drinks_cheers.gif
Ne visada kas perkama yra tikrai butina. Viena mama vaikui po maza zaisliuka nupirks kiekviena menesi, kita kas savaite po krepsi zaislu pirks ir sakys, kad gi butina lavinimui. Viena nupirks rubus paprastoj parduotuvej ar turguj, kita tik firminius per interneta uzsisakys. Vienai mamai atrodys, kad 1 striukes ziemai pakanka, o kitai butinai reikes triju, nes reikia skirtingu spalvu, skirtingu medziagu ar pan.
Ir nesistebiu, kad teisejai tuo neitikejo. Jie irgi vaikus augino, o jei teisejai vyresni, tai ju vaiku auginimo laiku nei mandru/brangiu zaislu buvo, nei rubus galejo per interneta uzsisakinet. O juk teisejai daug bylu tiria, tai kaip atrodytu, jei paprastai tevui priteisia dvimetinukui 500Lt moket, o va vienoj byloj priteistu 1200Lt? Daug yra ir alergisku ir daznai serganciu, bet kiek teko girdeti, tai alimentai paprastai siekia 500-600Lt arba net ir maziau. O juk ir tiems reikia rubu, zaislu, vaistu, maisto.
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 20, 19:23)
čia kalba eina apie vaiką kuris dar 2 metų neturi biggrin.gif kalbėta yra apie tai, kad būtina jam tokios išlaidos, o ne, kad galiu ir duodu, aš būtina suprantu kaip gyvybės ir mirties reikalą 4u.gif

As tai niekaip nesuprantu, koks tikslas mamoms yra aiskintis, kiek kitam vaikui pinigu moka tevai?
Kaip ir mineta, jei tevu lygis pragyvenimo ta leidzia ok, jei ex uzdirba 20 000, turiu butinai prasyti 400lt ir tilpti i juos (+400)?

Tai bent tema diskusijoms.

Plius, jei tevas moka 1200, nebutinai ir mama tiek pat, jei ju pajamos skiriasi.

Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2010 01 20, 19:40)

Plius, jei tevas moka 1200, nebutinai ir mama tiek pat, jei ju pajamos skiriasi.

abu tėvai vaikui turi skirti tokią pat sumą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 20, 20:43)
abu tėvai vaikui turi skirti tokią pat sumą ax.gif

Tikrai ne. Tevas gauna 20 000, mama 2000, teismas neskirs 50/50.

Tai net istatyme numatyta, kad 'atitinkamai turtinei padeciai'.
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2010 01 20, 19:40)

Šiuo atveju motinos pajamos - 3000Lt/mėn, tėvo (deklaruotos) - 500Lt/mėn. Teismas priteisė 500Lt išlaikymą.
Atsakyti