Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

Mamos ko jūs čia teisinatės? jau ne pirmi metai čia atsiranda kas pamoralizuos dėl to kiek mamos nori išleisti, ar išleidžia vaikams mirksiukas.gif

Kita vertus, grūdinkitės, teismuose gali dar ne taip pamoralizuoti ir "užvažiuoti" tuo klausimu mirksiukas.gif biggrin.gif

aš už maksimumą vaikui, o tas maksimumas - kiekvieno asmeninis reikalas.

O jei yra keli vaikai, kuriems reikia okėti išlaikymą... ką gi, CK pasakyta, kad tėvai, susilaukdami vaikų prisiima atsakomybę už jų išlaikymą auklėjimą bla bla bla įvertinę savo galimybes ir t.t.
Vaikai iš niekur ir iš nieko neatsiranda ir kaip piktžolės neauga. Turi vaikų - turi jais rūpintis. turi daugiau - žinojai, kad juos reiks auginti ir išlaikyti, tai nėr ko čia teisintis, kad neužtenka pinigų...

piktai aš čia, bet kodėl vaikai turi kentėti, jei tėvas liurbis ar bledūnas? nematau tokiems pateisinimo, kaip ir jie nemato reikalo tinkamai rūpintis vaikais.
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2012 07 20, 15:46)

piktai aš čia, bet kodėl vaikai turi kentėti, jei tėvas liurbis ar bledūnas? nematau tokiems pateisinimo, kaip ir jie nemato reikalo tinkamai rūpintis vaikais.

Ir nepiktai, o visiskai taisingai!!!
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(Erendira @ 2012 07 20, 15:46)
Mamos ko jūs čia teisinatės? jau ne pirmi metai čia atsiranda kas pamoralizuos dėl to kiek mamos nori išleisti, ar išleidžia vaikams mirksiukas.gif

Kita vertus, grūdinkitės, teismuose gali dar ne taip pamoralizuoti ir "užvažiuoti" tuo klausimu mirksiukas.gif  biggrin.gif

aš už maksimumą vaikui, o tas maksimumas - kiekvieno asmeninis reikalas.

O jei yra keli vaikai, kuriems reikia okėti išlaikymą... ką gi, CK pasakyta, kad tėvai, susilaukdami vaikų prisiima atsakomybę už jų išlaikymą auklėjimą bla bla bla įvertinę savo galimybes ir t.t.
Vaikai iš niekur ir iš nieko neatsiranda ir kaip piktžolės neauga. Turi vaikų - turi jais rūpintis. turi daugiau - žinojai, kad juos reiks auginti ir išlaikyti, tai nėr ko čia teisintis, kad neužtenka pinigų...

Papildyta:
thumbup.gif
QUOTE(Veola @ 2012 07 20, 16:58)
Ir nepiktai, o visiskai taisingai!!!

Atsakyti
QUOTE(dzione @ 2012 07 20, 09:59)
.Kasdienai po n litų kinui,čiuožyklai,ledams,kryžiažodžių knygutei,žurnalui,šokoladukui,susitikus su draugais ir t.t(50lt/savaitę).

na sitas punktas, tai...oho. zurnalas,kas diena/ savaite vien 50lt niekuciams, sokoladams, i menesi 200lt? matyt, cia ir samoningumo, butent, suaugusio zmogaus samoningumo reikalas, jo poziuris i planetos tausojima, ekologija, svara ir visa kita. jau net madona griesciau aukleja savo vaikus, saldainiai tik RETSYKIAIS, o numesti ant grindu zaislai keliauja i siuksliadeze.

shater, erendira, nepuolu mamu ir nereikalauju teisintis. gerai kad vyksta diskusija. vis tiek nesuprantu, kad vienam vaikui galim ir 800lt priteisti, vadinasi, dar labai turtinga salis esame. jauciuosi tuomet su savo dviem aukstaisiais tikra bomze, nes tiek net sau neskiriu. o jus sau skiriat? daugiau maziau? galima suzinoti, koks jusu biudzetas isvis - ar as tarp elito papuoliau? 10,000lt? ar man jau sleptis po lapais...?
bet visgi turbut mamos ir nenori antrojo, juk metams bega ta suma 1600lt dvigubinsit ar trigubinsit ar ne? g.gif

Veola,o tu parasei, nepyk, totalu brieda. vat iskart pasimato pinginis moters mastymas. biggrin.gif auksinis vyras tai tas is kurio byra auksas, o ne auksinis charakteris. yra tokiu aukso diedu, nuo kuriu tik begt noris, patikek. labai puiku, kad tavo pamineta pazistama, buvo sazininga SAU nesinaudoti nemylimo zmogaus pinigais ir nusprende nebegyventi su juo(juk gal gyvendama vaikui butu turejusi kad ir 3000lt i men), bet ar ji butu taikoje su savimi ir savo sazine? ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 23 liepos 2012 - 17:22
QUOTE(given444 @ 2012 07 23, 17:19)

Veola,o tu parasei, nepyk, totalu brieda. vat iskart pasimato pinginis moters mastymas. biggrin.gif auksinis vyras tai tas is kurio byra auksas, o ne auksinis charakteris. yra tokiu aukso diedu, nuo kuriu tik begt noris, patikek. labai puiku, kad tavo pamineta pazistama, buvo sazininga SAU nesinaudoti nemylimo zmogaus pinigais ir nusprende nebegyventi su juo(juk gal gyvendama vaikui butu turejusi kad ir 3000lt i men), bet ar ji butu taikoje su savimi ir savo sazine?  ax.gif  rolleyes.gif

Is ko sprendziat kad vertinu zmogu pinigais? Nepykstu, tik gal blogai paaiskinau...Auksinis vyras jis todel, kad ramus (beveik negeriantis, tik retai per sventes ir su saiku), padedavo jai namie ir tvarkyt ir virtuvei vis kazka sugalvodavo, organizuodavo visokias staigmenas, pramogas vaikui ir zmonai, sakau kad nesiojo ant ranku neturedama net minties apie materialines geroves...Taip kad ne as viena is pazistamu tarpo kas nesupranta jos noro skirtis...Juk per vestuves buvo tokia laiminga, susilauke vaikelio, taikas pasikeite? Nebent kazkas rimto iviko, apie ka niekam nepasakoja...nes tokiais kaip jis is sono atrodo, na tokiais tikrai nesimeto...tai mes su draugem jau galvojam kad ir ta masina nupirko gal is kokio kaltes jausmo...taip kad cia negali gi zinot...sakau kaip atrodo is sono, vaikas su juo sekmadieniais eina i baseina, risys su vaiku nenutruko, tai nuostabu... ir mamos pinigeliu jis neskaicioja kaip kitos raso kad vos ne ataskaitos reikalauja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 23, 18:19)
na sitas punktas, tai...oho. zurnalas,kas diena/ savaite vien 50lt niekuciams, sokoladams, i menesi 200lt?  matyt, cia ir samoningumo, butent, suaugusio zmogaus samoningumo reikalas, jo poziuris i planetos tausojima, ekologija, svara ir visa kita. jau net madona griesciau aukleja savo vaikus, saldainiai tik RETSYKIAIS, o numesti ant grindu zaislai keliauja i siuksliadeze.

shater, erendira, nepuolu mamu ir nereikalauju teisintis. gerai kad vyksta diskusija. vis tiek nesuprantu, kad vienam vaikui galim ir 800lt priteisti, vadinasi, dar labai turtinga salis esame. jauciuosi tuomet su savo dviem aukstaisiais tikra bomze, nes tiek net sau neskiriu. o jus sau skiriat? daugiau maziau? galima suzinoti, koks jusu biudzetas isvis - ar as tarp elito papuoliau? 10,000lt? ar man jau sleptis po lapais...?
bet visgi turbut mamos ir nenori antrojo, juk metams bega ta suma 1600lt dvigubinsit ar trigubinsit ar ne? g.gif

Veola,o tu parasei, nepyk, totalu brieda. vat iskart pasimato pinginis moters mastymas. biggrin.gif auksinis vyras tai tas is kurio byra auksas, o ne auksinis charakteris. yra tokiu aukso diedu, nuo kuriu tik begt noris, patikek. labai puiku, kad tavo pamineta pazistama, buvo sazininga SAU nesinaudoti nemylimo zmogaus pinigais ir nusprende nebegyventi su juo(juk gal gyvendama vaikui butu turejusi kad ir 3000lt i men), bet ar ji butu taikoje su savimi ir savo sazine?  ax.gif  rolleyes.gif

Ponia, taip sau skiriu daugiau, nes mano batai/drabužiai kainuoja daugiau, nes esu suaugusi, mano maistas irgi,nes ne darželyje dienomis maitinuosi, mano knygos ir profesinis tobulėjimas irgi ne pigiai atsieina. Aš taip pat turiu du aukštuosius ir nesijaučiu bomžė, nes dirbu per du darbus. Kaip vaikus augina Madonna man mažai rūpi,o Lietuvos ekonominė padėtis-dar labiau. 4u.gif O kiti vaikai tai čia iš viso ne į temą, nes ne visos mes čia esam ekologinės supermamos, kurių vienintelis tikslas yra daugintis ir atsidėti vaikams bei visas šeimos higienos problemas spręsti ūkinio muilo pagalba,nes taip pigiau ir ekologiškiau, su visa pagarba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 23 liepos 2012 - 20:15
QUOTE(astyl @ 2012 07 19, 14:03)
Sveikos,

Noreciau patarimo. Skyremes su vyru 2008 metais, sunui buvo tuo metu 5 menesiai, priteise alimentus 400 litu, paskui jis neteko darbo, padave i teisma del alimentu sumazinimo ir 2010 m. sumazino alimentus iki 285 litu per menesi. Paskui buves vyras vel isidarbino ir dabar dirba, kiek uzdirba nezinau, bet manau, kad apie 1500-1800 litu. Kaip manote ar verta bandyti kreiptis i teisma del alimentu padidinimo iki 400 litu, nes sumazino del tos priezasties, kad jis buvo bedarbis.
Ir ar reali kaina ieskinio paruosimo teismui - 800 litu? Gal kas neseniai tvarketes tokius reikalus ir galit ka nors rekomenduot pigiau? Cia Vilniuje butu.

Į teismą kreiptis, manau, kad verta. Aš ne Vilniuje, Kaune, neseniai pusmetį teisme sprendėme alimentų sumažinimą. Mokėdavo po 300lt. Kadangi jo alga sumažėjo iki 1400 ir dar gimė trečias jo vaikas, jis prašė sumažinti iki 250lt. Nežiūrint užsitęsusio teismų maratono, teisėja darė spaudimą taikos sutarčiai (mat mano alga didesnė, o jis vargšas turi tris vaikus ir jo turtinė padėtis blogesnė). Viskas būtų atidėta dar rudeniui, priėjom taikos sutartį 275 lt (manau, ne ilgam). Galėjau nesutikti ir toliau laikytis savo, nežinau, kokia būtų buvusi baigtis, bet kiekvienas teismo posėdis man kainavo (advokatui tekdavo mokėti už atstovavimą).
Dėl kainų - 800lt Vilniuje tikriausiai normalu. Mano ex už surašymą Kaune mokėjo 600lt. Aš savo advokatui už konsultaciją ir atsakymo surašymą mokėjau 1500lt. Kainos labai priklauso nuo advokatų. Ir tikrai reikia pasidomėti jų rekomendacijomis. Sėkmės jums.
Atsakyti
QUOTE(astyl @ 2012 07 19, 14:03)
Sveikos,

Noreciau patarimo. Skyremes su vyru 2008 metais, sunui buvo tuo metu 5 menesiai, priteise alimentus 400 litu, paskui jis neteko darbo, padave i teisma del alimentu sumazinimo ir 2010 m. sumazino alimentus iki 285 litu per menesi. Paskui buves vyras vel isidarbino ir dabar dirba, kiek uzdirba nezinau, bet manau, kad apie 1500-1800 litu. Kaip manote ar verta bandyti kreiptis i teisma del alimentu padidinimo iki 400 litu, nes sumazino del tos priezasties, kad jis buvo bedarbis.
Ir ar reali kaina ieskinio paruosimo teismui - 800 litu? Gal kas neseniai tvarketes tokius reikalus ir galit ka nors rekomenduot pigiau? Cia Vilniuje butu.

Šiaip, aišku, eikit teisman, bet jei jau kartą teisėtės, galit ir pati ieškinį pasirašyti, nereiks jokių jums advokatų, pinigėlių sutaupysit, be to, niekas geriau jūsų situacijos už jus nežino ir sąžiningiau, nei jūs ja nesidomės mirksiukas.gif Jei reikia daugiau minčių - į AŽ 4u.gif

Given, aš su savo aukštaisiais nesijaučiu nei bomžė, nei turtuolė. Teisiog žinau, kad kai reikės, užsidirbsiu tiek, kiek reikia "remiantis protingumo kriterijais", t.y., jei norės vaikas žurnalo, galėsiu nupirkti, o jei žurnalo reikės man - nereiks jo atimti iš vaiko mirksiukas.gif Bet tai nereiškia, kad dėl to vaiko tėvas tui likti nuošaly nuo vaiko aprūpinimo rolleyes.gif
Nereikia užmiršt kad visi yra skirtingi. Ir tai nėra blogai. Ir jei vakams ar sau (kas irgi ne nuodėmė) išleidžiam daugiau, nei kam nors atrodoi "normalu", nereiškia, kad neatsakingai vartojame, teršiame gamtą ir t.t. ir pan. Nesibarstysiu dabar galvos pelenais, kad neišariu vejos, neauginu ten ropių ir nesimaitinu jomis, kad sumažinčiau vartojimą. Tiesiog darau kitų sąmoningų dalykų, kad gyvenčiau darnoje su aplinka. Ir tai nebūtinai susiję su mano ar mano vaiko išlaidomis wink.gif Ir jei kažkas vaikui gali skirti 1600 lt per mėnesį, aš už tą vaiką pasidžiaugsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 24 liepos 2012 - 13:02
QUOTE(Veola @ 2012 07 23, 17:36)
Is ko sprendziat kad vertinu zmogu pinigais? Nepykstu, tik gal blogai paaiskinau...Auksinis vyras jis todel, kad ramus (beveik negeriantis, tik retai per sventes ir su saiku), padedavo jai namie ir tvarkyt ir virtuvei vis kazka sugalvodavo, organizuodavo visokias staigmenas, pramogas vaikui ir zmonai, sakau kad nesiojo ant ranku neturedama net minties apie materialines geroves...Taip kad ne as viena is pazistamu tarpo kas nesupranta jos noro skirtis...Juk per vestuves buvo tokia laiminga, susilauke vaikelio, taikas pasikeite? Nebent kazkas rimto iviko, apie ka niekam nepasakoja...nes tokiais kaip jis is sono atrodo, na tokiais tikrai nesimeto...tai mes su draugem jau galvojam kad ir ta masina nupirko gal is kokio kaltes jausmo...taip kad cia negali gi zinot...sakau kaip atrodo is sono, vaikas su juo sekmadieniais eina i baseina, risys su vaiku nenutruko, tai nuostabu... ir mamos pinigeliu jis neskaicioja kaip kitos raso kad vos ne ataskaitos reikalauja doh.gif

veola,ne 16ka gi jums.
su kiekvienu geru/doru negyvensi. oi cia pilna sm, kurios pabego ne nuo vieno gero vyro. tiesiog MEILES nera, ne TAS zmogus, ir tiek. sirdy gyveni, jauti, kad kasryt vis ne taip, ir meluodama sau tik psichine liga gali isivaryt. juolab gaila zmogaus, kuris toks geras, irleidi jam but laisvu ir kita moteri padaryt laiminga. labai gerbiu jusu pazistama, kad nesusiviliojo lengvais pinigais - o kiek tokiu gyvena del turto, del isskaiciavimo...
Papildyta:
erendira,aciu, tavo atsakymai visad malonus.
tiesiog kai kuriu mamu punktai neatrodo kad dvelkia samoningumu. o tevas, taip, neturi likti nuosaly. bet vis kabinuos prie skaiciu, ar tikrai tarkim mamos isleidzia savo vaikams, jei ju turi tris, po 1600lt kiiekvienam - jei jau taip saziningai? kitose temose labai budavau puolama, nes kaip tik gindavau si vienisu mamu skyreli. viena persona nuolat pabrezdavao, kad cia susirinkusiu, mestu per borta moteru pagieza tokia didziule, kad tikslas - ne vaiko gerove, kaip nuskalbti savo ex, ir kuo brutaliau...ir tarkim, skraidyt su vaiku po siltus krastus kuo dazniau(mamai tai, kas juk ir ji skrendair jaucia vis to malonuma, o tarkim, ar tevui vaika taip daznai i keliones su vaiku isleistu? na cia tik vienas is pvz...)
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 24, 17:35)
erendira,aciu, tavo atsakymai visad malonus.
tiesiog kai kuriu mamu punktai neatrodo kad dvelkia samoningumu. o tevas, taip, neturi likti nuosaly. bet vis kabinuos prie skaiciu, ar tikrai tarkim mamos isleidzia savo vaikams, jei ju turi tris, po 1600lt kiiekvienam - jei jau taip saziningai? kitose temose labai budavau puolama, nes kaip tik gindavau si vienisu mamu skyreli. viena persona nuolat pabrezdavao, kad cia susirinkusiu, mestu per borta moteru pagieza tokia didziule, kad tikslas - ne vaiko gerove, kaip nuskalbti savo ex, ir kuo brutaliau...ir tarkim, skraidyt su vaiku po siltus krastus kuo dazniau(mamai tai, kas juk ir ji skrendair jaucia vis to malonuma, o tarkim, ar tevui vaika taip daznai i keliones su vaiku isleistu? na cia tik vienas is pvz...)

Atsakau- aš ir po 2600 išleisčiau.Kur?Augtų mano vaikučiai ant savo žalios žolės, kiekvienas po kambarį su baldeliais turėtų, kasdien šviežiai spaustas sultis ir naminį maistą bent vakarienei valgytų, naujais drabužiais rengtųsi,įdomius būrelius lankytų, savo auklę turėtų, privačią mokyklą baigtų, vasarą ne ant asfalto,o į stovyklas ir užsienį važiuotų, vardinčiau ohoho..Tik uždirbkit.Aš uždirbu,kad 1600 išleidau, dabar su tata tai dalijamės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 24 liepos 2012 - 17:44
nezinau, nezinau...turiu/turejau pasirinkima ir as tiek uzdirbti, bet tuomet vaikas mane sisvis nematytu, tai kazkaip perdelioju vis prioritetuts galima juk ir uz 5000 ir uz dar daugiau vaika auginti. vaikas ipranta tuomet, vos pamato teva/mama, iskart rekia - duok man priklausancius pinigus. oi, visaip buna, net man pries akis... ax.gif
Atsakyti
Tai visur visokių žmonių būna, ir "skalbėjų", ir "komjaunuolių" biggrin.gif
Vaiko išlaikyme išsiskyrus, kaip ir visur kitur, tą sąžiningą viduriuką išlaikyti nėra lengva...

Šiaip tikrai rasčiau fantazijos kur dukrai išleisti debesį pinigų jos neperlepinant, tiesiog darant jos gyvenimą patogų, turiningą ir pilnavertį... Kita vertus, tai nereiškia, kad su tiek, kiek dabar galiu jos tas gyvenimas nepilnavertis biggrin.gif
tiesiog vėl ieškau tos pusiausvyros tarp persidirbimo, pinigų kalimo ir vaiko nematymo ir darbo minimaliai, "kad kuo daugiau būčiau su vaiku tegul diedas už tai sumoka" biggrin.gif
Ir visai nebūtinai gerai aprūpintas vaikas iškart kap gegužiukas žiojasi iš tėvų reikalaudamas pinigų, visai nebūtinai - čia tikrai ne pinigų pertekliaus įtaka, čia (ne)auklėjimo pasekmės mirksiukas.gif (niekam nepaslaptis, kad būna tėvų (ta prasme gimdytojų - ir mamų ir tėčių), kurie mieliau "atsiperka" nuo vaiko, nei su juo pažaidžia, pabendrauja, ką nors kartu padaro verysad.gif )

Žodžiu, peace merginos 4u.gif
Atsakyti