Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

Tata sutiko su suma nesiginčydamas, tai nebuvo bėdų.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 07 18, 07:57)
vienam vaikui 1600 blink.gif ir kokio jis amziaus, kad jau tiek...shater, atleiskit...ar seimoj budami tiek jam ir skyret? tai vadinasi, jei 2 ar 3vaikai - tai tevas- amzinai bankrote pasmerktas? o juk vaiku 2 berods visi cia turi?

jei vaikas neturi negalios ir jis ne 10-12klasej su korepetitoriais ir kelionem uzsieny, nu is kur tokie pinigai  cool.gif

buto nuoma- 800 i dvi dalis-po 400, komunaliniai -po 150 kiekvienai, maistas vaikiukei -600, jei po 20 lt dienai- ir tai ne cheminiai makaronai- su savaitgaliais, darželis- 300 su būreliais, o dar drabužiai, laisvalaikis, draudimas, baldai, atostogos, etc.. 4u.gif Ėmiau Maximos kainas,jei ką. Nežinau,kaip Jūs pigiau sukatės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 18 liepos 2012 - 23:38
nejuokinkit. tai manot puse lietuvos jei neduoda vaikui 1600lt - yra kazkokie nenormalus? man tik gaila jusu, nes jusu vaikiuke tai augs, tai uz 2-3- metu tos islaidos bus ir 300ar kaip/ tai kaip bus su astunke, desimtoke, dvyliktoke...kazkoks kosmosas. o jus tarkim pagindot antra...sugebetumet saziningai skirti is savo puses 1600lt savo dviems vaikams, 800vienai ir 800kitai...o jei ir trecias vaikas? 2-3-vaikai - juk dauguma turi, tai ne 5. norit pasakyt - tokias sumas vaikams visi ir skiria? blink.gif
Atsakyti
Aš nežinau,kiek skiria visi ir nesuku sau galvos, ar normalūs tie, kurie išgyvena su mažiau.Aš tiek paskaičiavau, pateikiau čekius už metus, gavau teismo sprendimą ir tiek gaunu alimentų. Nepavydėkit.O savo skaičius viešinu tam,kad mamytės nebijotų teistis maksimumą, nustoti svaičioti apie minimumus ir gautų tiek,kiek reikia vaikui išlaikyti,o ne kiek teikiasi duoti vaikus pametę tatos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shater: 19 liepos 2012 - 09:30
Taisingai, Shater, visiskai jums pritariu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
As irgi uzprasiau daugiau, vistiek musu tetis 4u.gif uos pinigelius pragertu, tai nors vaikui geriau tegul duos d 4u.gif ugiau...Ir nemetau nieko blogo tame, kad mamytes nori geresni lygi suteikt vaikuciams gyvenimo, ne is sekondo rubelius pirkti, ne pagal akcija nukainuotuais produktais maitynt, kartais papramogaut, vaikuciams kambariuke remonta grazu padaryti na ir siaip papramogaut
Nenoriu sakyti kad cia matytes pavydas kalba...O ka jus sakytumet mieloji kad Jasaitienei teismas 4,500lt i men. priteise vaiko islaikymui...o ji prase dar daugiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.. smile.gif

oj, juokas sueme.. o as kai reikalavau, kad ne 200, o 300 vestu mergytei 3,5 metuku, tai dar gavau aiskintis, kad ne sau juos isleidziu.. ziauru... anksciau tetis mergytei skirdavo 500, po to -400 pastoviai.. o kai susirado drauge, tai skire 200.. kol ciongu nepradejau kelt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 07 19, 11:51)
Sveikos..  smile.gif

oj, juokas sueme.. o as kai reikalavau, kad ne 200, o 300 vestu mergytei 3,5 metuku, tai dar gavau aiskintis, kad ne sau juos isleidziu.. ziauru... anksciau  tetis mergytei skirdavo 500, po to -400 pastoviai.. o kai susirado drauge, tai skire 200.. kol ciongu nepradejau kelt.  doh.gif

Siaubas! Jau tie vyrai kokie skirtingi...bet negalima sakyt kad visi vienodi...Va pavizdziui mano drauge augina suneli 5 metuku, tai jos ex nupirko jai gera masina uz tai kad ji jo sunu aukleja ir kad veziotu i treniruotes (futbolo) saugiai...cia buvo jo dovana specialiai jai, bet nauda akivaizdi ir vaikui sakyciau thumbup.gif Nereikia su viesuoju transportu gruztis i treniruotes, i poliklinika, dar kurnors i gamta vasara nulekt...o alimentams jo net nepaduota, nes ir taip kas menesi po 1000 duoda. Gerai zmones sutaria, del vaiko bendrauja, tik negali givent kartu, neklauskit kodel, auksinis ten zmogus, niekaip nesuprantu savo drauges biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Noreciau patarimo. Skyremes su vyru 2008 metais, sunui buvo tuo metu 5 menesiai, priteise alimentus 400 litu, paskui jis neteko darbo, padave i teisma del alimentu sumazinimo ir 2010 m. sumazino alimentus iki 285 litu per menesi. Paskui buves vyras vel isidarbino ir dabar dirba, kiek uzdirba nezinau, bet manau, kad apie 1500-1800 litu. Kaip manote ar verta bandyti kreiptis i teisma del alimentu padidinimo iki 400 litu, nes sumazino del tos priezasties, kad jis buvo bedarbis.
Ir ar reali kaina ieskinio paruosimo teismui - 800 litu? Gal kas neseniai tvarketes tokius reikalus ir galit ka nors rekomenduot pigiau? Cia Vilniuje butu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 19, 07:05)
nejuokinkit. tai manot puse lietuvos jei neduoda vaikui 1600lt - yra kazkokie nenormalus? man tik gaila jusu, nes jusu vaikiuke tai augs, tai uz 2-3- metu tos islaidos bus ir 300ar kaip/ tai kaip bus su astunke, desimtoke, dvyliktoke...kazkoks kosmosas. o jus tarkim pagindot antra...sugebetumet saziningai skirti is savo puses 1600lt savo dviems vaikams, 800vienai ir 800kitai...o jei ir trecias vaikas? 2-3-vaikai - juk dauguma turi, tai ne 5. norit pasakyt - tokias sumas vaikams visi ir skiria?  blink.gif

Taip, net ir pasigimdziusi dar kelis vaikus, galeciau jiems visiems skirti po 800 Lt g.gif Beje, dabar kiekvienam skiriu zymiai daugiau.
Jeigu mano ir vaiku tevo pajamos panasios. Ir jeigu jos ne tokios jau mazos? (na, ne keturiu nuliu zonoj, bet netoli). Tai kodel as tureciau verstis per galva ir skirti vaikams po max 800 Lt/men (taip, pritariu, uz tiek pinigeliu galima vaika islaikyt, beje, ir uz maziau galima)? Ir kodel as tureciau taupyt tevo pinigelius, jeigu jisai gali skirti vaikams tikrai po daugiau nei 400 Lt/men. O, beje, ir sutinka? Kodel negaliu iskaiciuoti i vaiku islaidas atostogu uzsienyje, ivairiu stovyklu? Jeigu, kuomet dar buvome viena seima, musu gyvenime tai buvo iprasta? Kaip ir pietus savaitgaliais kavineje?
Ka, jeigu jau issiskyrem, tai mamyte PRIVALO buti super duper taupi, darbsti, islaidi, apsukri? Nors gyvenant kartu buvo visai kitoks gyvenimo budas?
Musu su vaiko tevu nuomones vienu klausimu sutampa - mums lengviau yra daugiau uzdirbti, negu sutaupyti blush2.gif Bet juk gyventi galima visaip. Ar ne?
Ir man visai saves negaila ax.gif Ir mano vaiku negaila g.gif

Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2012 07 18, 23:34)
Tata sutiko su suma nesiginčydamas, tai nebuvo bėdų.
Papildyta:

buto nuoma- 800 i dvi dalis-po 400, komunaliniai -po 150 kiekvienai, maistas  vaikiukei -600, jei po 20 lt dienai- ir tai ne cheminiai makaronai- su savaitgaliais, darželis- 300 su būreliais,  o dar drabužiai, laisvalaikis, draudimas, baldai, atostogos, etc.. 4u.gif Ėmiau Maximos kainas,jei ką. Nežinau,kaip Jūs pigiau sukatės g.gif

As taip pat buvau pridejus ir buto nuoma, ir komunalinius, ir viska viska kas tik imanoma, kad nepersistengciau man gavosi 1300 lt/men. Mums ta suma buvo padalinta beveik per puse. Is tatos priteista 600 lt alimentu, nes tata oficialiai gaudavo mazesne alga nei as, o neoficialiu jo pajamu irodyti nera kaip...
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2012 07 19, 09:23)
Aš nežinau,kiek skiria visi ir nesuku sau galvos, ar normalūs tie, kurie išgyvena su mažiau.Aš tiek paskaičiavau, pateikiau čekius už metus, gavau teismo sprendimą ir tiek gaunu alimentų. Nepavydėkit.O savo skaičius viešinu tam,kad mamytės nebijotų teistis maksimumą, nustoti svaičioti apie minimumus ir gautų tiek,kiek reikia vaikui išlaikyti,o ne kiek teikiasi duoti vaikus pametę tatos. 4u.gif

Sutinku,jei galimybės leidžia aš abiem rankom už drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 19, 07:05)
nejuokinkit. tai manot puse lietuvos jei neduoda vaikui 1600lt - yra kazkokie nenormalus? man tik gaila jusu, nes jusu vaikiuke tai augs, tai uz 2-3- metu tos islaidos bus ir 300ar kaip/ tai kaip bus su astunke, desimtoke, dvyliktoke...kazkoks kosmosas. o jus tarkim pagindot antra...sugebetumet saziningai skirti is savo puses 1600lt savo dviems vaikams, 800vienai ir 800kitai...o jei ir trecias vaikas? 2-3-vaikai - juk dauguma turi, tai ne 5. norit pasakyt - tokias sumas vaikams visi ir skiria?  blink.gif

Ne apie normalūs ar ne eina kalba,o apie abiejų tėvų galimybes.Jei gyvenant kartu vaikai lankė būrelius,normaliai atostogavo,maitinosi,rengėsi,lankėsi kino teatruose ir panašiai,tai kodėl po skyrybų vaikas turėtų to netekti.Kodėl po skyrybų turėtų gauti tik tai,kas būtina išgyvenimui.Pas giminaičius kaime yra šeima 8vaikai,tai jie vasarą uogauja,grybauja,patys apsirūpina save.Pajamos nėra 1600lt,todėl nė vienas iš jų nelanko jokio būrelio,tai ką mes vadiname vaikų pramogomis-jiems tik svajonė.Rūbai iš padėvėtų ir t.t.Nėra galimybių.Jei šių vaikų tėvai dirbtų ir uždirbtų po sumą galimą skirti šiems vaikams,na tarkim 2000lt per mėnesį ar jie rinktų uogas?Galima IŠGYVENTI valgant kruopas,besibaigiančio galiojimo produktus,bet galima ir GYVENTI,normaliai maitinantis,skiriant lėšų kultūriniam gyvenimui,aprangai ir t.t.Bet tai priklauso nuo GALIMYBIŲ.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 18, 06:57)
vienam vaikui 1600 blink.gif ir kokio jis amziaus, kad jau tiek...shater, atleiskit...ar seimoj budami tiek jam ir skyret? tai vadinasi, jei 2 ar 3vaikai - tai tevas- amzinai bankrote pasmerktas? o juk vaiku 2 berods visi cia turi?

jei vaikas neturi negalios ir jis ne 10-12klasej su korepetitoriais ir kelionem uzsieny, nu is kur tokie pinigai  cool.gif

Buvo vaikams filmukas,kur sakė,,Paskaičiuokim,išmintingieji kurmiai,, mirksiukas.gif (kukliai)1.Maistas200-300lt/mėn plius 100lt/mėn mokslo metais mokykloje užkąsti,nes grįžta po7 pamokų(būreliai).2.Apranga(kiekvienas pagal galimybes)fiksuokim 200lt/mėn.3.sveikata t.y.vitaminai apie 100lt/mėn(problemos su regėjimu,o kai kurie vaikai jų turi didesnių ir suma ženkliai skiriasi)plius odontologo paslaugos,nors galima rinktis polikliniką.4.Poilsis,laisvalaikis:vasaros stovykla 5-7d apie 600lt(galima ir brangiau priklauso nuo amžiaus ir vaiko pomėgių).Kasdienai po n litų kinui,čiuožyklai,ledams,kryžiažodžių knygutei,žurnalui,šokoladukui,susitikus su draugais ir t.t(50lt/savaitę).5.Mokslui:mokyklinės prekės(pagal poreikius).Kadangi mano mergaitė gabi daug perkam papildomos literatūros.6.Būreliai:lanko 4,du mokami,du ne,kainos( skiriasi kiekvienam mieste).Dalyvauja daugelyje konkursų(kelionė į juos,maistpinigiai,paskatinimo dovanėlė už gerą pasirodymą).7.Higienos prekės,komunaliniai,telefonas.Vaikas švenčia savo ir draugų gimtadienius,sveikina mokytojas su profesine jų diena(savo mokytoją,būrelių vadoves),naujametinis karnavalas,mokslo metų baigimo ekskursija,fotografijos su klase,draugais(mokykla kiekvienais metais kviečia foto studijos atstovus).O kartais ir mamai tingisi gaminti valgį ir su vaiku norisi ramiai pasėdėti kavinėje.Kai paskaičiuoji susirenka virš 1000lt(gal pasakyčiau arčiau 2000lt).Pasakysit,, gerai,jei vienas vaikas,o jei keli tokie?,,Jei galimybės leistų visi gautų po tiek pat arba po lygiai.Nors ne visi vaikai,kad ir vienoje šeimoje yra vienodai gabūs ar žingeidūs.Vienam vaikui reikia knygą kasdien paskaityti,o kitam ir su pagaliu nepriversi paimt į rankas.O ir senovėje tėvai nuspręsdavo.kuris vaikas galės siekti mokslų,o kuris ne.(čia aš šiaip).Tema ši plati ir jose svarbiausia KOKS VAIKAS,JO POREIKIAI IR TĖVŲ(ABIEJŲ)GALIMYBĖS.
P.S.Tėvas palikęs vaiką gyventi su mama sukuria kitą šeimą,<sukuria>dar1-2ar3 vaikus ir juos išlaikyti randa lėšų,o va tai,,barakudai,,(pirmos šeimos žmonai,ne vaikui,kaip dažnai tėtukai įsivaizduoja)na nors primušk,bet pinigėlių nėra.Ir kaip gi čia?
Atsakyti