tai va prie sienos remia,sako ir tevyste galiu pripazinti,bet savo pavardes neduosiu ir el galiu savanoriskai moketi po 200,nes daugiau negausi ,tipo nera pajamu.tai net nezinau ar su teismais geriau,bet ir tie 200 tai tik uz darzeli butu
Tai jum ner ko prarast, tikrai verta kovoti del vaiko, jis privalo prisiimt atsakomybe...Galit pagrasinti jam kad jai jis nepripazins tevyste tai paduosit i DNR tyrimus, o jam atsisakius teismas pripazista tevyste automatiskai...ir uz tyrimus moket priteis jam (o tai 800lt) tegul pabando, jaigu nori bilinetis...nervu aisku ir jums kainuos, bet visas islaidas priteis jam
QUOTE(mama berta @ 2012 05 24, 20:10)
merginos reikia extra konsultacijos,kiek minimaliai gali priteisti elimentu jeigu vaiko tevas pvz.taip susitvarkes,kad pajamu nera,nors uab savininkas.man siulo 200 lt geranorisku susitarimu,sako vistiek daugiau nepriteis nesant pajamu.
Jei jis yra uab savininkas,tai Jūs,tikriausiai,žinote pavadinimą.Tai galite pateikti advokatui.Be to,manau,galite paprašyti,kad pateiktų,,brangusis,,pajamas už praėjusius metus.Na,turite konsultuotis su advokatu,aš rašau iš savo situacijos.O tie 200lt...ar tai ne pasityčiojimas?Geriau jau su tokiu pasiūlymu nesutikit,400lt,tai MAŽIAUSIA,ko reikalaukit.P.S.O tokia ,,paslėpta,,uab gali ir mokesčiai susidomėti,užsiminkit apie tai,,gudragalviui,, ir būkit stipri,ryžtinga.
Papildyta:
QUOTE(lyggi.. @ 2012 05 22, 08:05)
Na, nepykit, bet nusikalbat... teisėjas yra teisėjas ar tai būtų vyras, ar moteris, ar senmergė, ar juodaodis, ar be vienos rankos... o kad žmonės visi skirtingi tai nuo jų lyties, fizinės būklės ar šeimyninės padėties nepriklauso..
Merginos,suprantu,kad vardas ne rodiklis,bet...širdy vistiek viltelė,kad tai į gerą
Papildyta:
QUOTE(Veola @ 2012 05 24, 20:41)
Tai jum ner ko prarast, tikrai verta kovoti del vaiko, jis privalo prisiimt atsakomybe...Galit pagrasinti jam kad jai jis nepripazins tevyste tai paduosit i DNR tyrimus, o jam atsisakius teismas pripazista tevyste automatiskai...ir uz tyrimus moket priteis jam (o tai 800lt) tegul pabando, jaigu nori bilinetis...nervu aisku ir jums kainuos, bet visas islaidas priteis jam
PRITARIU
QUOTE(mama berta @ 2012 05 24, 21:10)
merginos reikia extra konsultacijos,kiek minimaliai gali priteisti elimentu jeigu vaiko tevas pvz.taip susitvarkes,kad pajamu nera,nors uab savininkas.man siulo 200 lt geranorisku susitarimu,sako vistiek daugiau nepriteis nesant pajamu.
Jei UAB neturi pajamu tegu skelbia bankrota O kol nera bankroto tai gali kalbeti kiek nori ir ka nori... 200 lt. tikrai mazi pinigai, vien pasiklausius prognoziu kaip viskas brangs (sildymas, vanduo, kuras ir t.t. ). Dabar nusileisite santazui, o veliau pakelti alimentus bus dar sunkiau. Ir Jusu neturetu jaudinti kiek jis siulo, skaiciuokite kiek reikia jusu vaikui ir dalinkit perpuse. Tiek ir prasykit.
p.s. kadangi jis aktyviai priesinsis siulau iskart rasyti kokia 600-800 lt. teisejas gali sumazinti, bet manau 400 - 500 priteis tikrai...
Papildyta:
QUOTE(mama berta @ 2012 05 24, 21:21)
tai va prie sienos remia,sako ir tevyste galiu pripazinti,bet savo pavardes neduosiu ir el galiu savanoriskai moketi po 200,nes daugiau negausi ,tipo nera pajamu.tai net nezinau ar su teismais geriau,bet ir tie 200 tai tik uz darzeli butu
Na as asmeniskai atvirksciai nepriemiau pavardes grieztai, nes vaikas gyvena su manim ir man patogiau, kad nesiotu mano pavarde, nes kitaip visur ta gimimo liudijima nesiotis reikia
p.s. nors dabar kelis kartus uzkliuvo kad esu -aite net pareiske, kad tai gali buti mano brolis tai va eisiu keisti savo pavare, tiksliau trumpinti
QUOTE(mama berta @ 2012 05 24, 22:21)
Teismas vaiko išlaikymui priteisia 400 Lt. Jei vaiko tėvas išlaikymo nemoka arba iš jo d.u išskaičiuojama 200 Lt, tai kreipiatės į antstolį dėl išieškojimo, kuris išduoda pažymą kiek gaunate išlaikymo. Su ta pažyma kreipiatės į Vaikų išlaikymo fondą, kuris pradeda mokėti papildomai vaiko išlaikymui apie 195 Lt. Taigi vaiko tėvui kapsi skola valstybei bei Jums. O bendroj sumoj gausite apie 395 Lt, taigi tai nėra labai maži pinigai.
Mergaitės, sveikos,
Tiesiog iškilo toks klausimukas. Vyro oficialios rodomos pajamos minimumas. Kaip su alimentais, kai realiai uždirba šešis tuos minimumus. Aš šiuo metu bedarbė, ieškaus darbo, gyvent neturim kur, reikės nuomotis. Kokia patirtis Jūsų, būčiau dėkinga, jei pasidalintumėt. Vaikas rudenį eis į mokyklą.
Tiesiog iškilo toks klausimukas. Vyro oficialios rodomos pajamos minimumas. Kaip su alimentais, kai realiai uždirba šešis tuos minimumus. Aš šiuo metu bedarbė, ieškaus darbo, gyvent neturim kur, reikės nuomotis. Kokia patirtis Jūsų, būčiau dėkinga, jei pasidalintumėt. Vaikas rudenį eis į mokyklą.
QUOTE(Eurisolė @ 2012 06 01, 11:00)
Mergaitės, sveikos,
Kreipkitės į savo savivaldybės juridinį skyrių dėl nemokamo advokato,rašykit ieškinį dėl alimentų priteisimo,ieškinyje prašykit,kad atsakovas pateiktų teismui ataskaitą už savo nekilnojamą,kilnojamą turtą,akcijas,indėlius,obligacijas ir t.t.Alimentai priteisiami atsižvelgiant į abiejų tėvų turtinę padėtį ir įvertinus vaiko poreikius.Tai,kad jūs dabar nedirbat,tai ne rodiklis,vaikas turi du tėvus ir esant galimybėms jis turi vaiku rūpintis.Nedelskit.
QUOTE(dzione @ 2012 06 01, 12:21)
Kreipkitės į savo savivaldybės juridinį skyrių dėl nemokamo advokato,rašykit ieškinį dėl alimentų priteisimo,ieškinyje prašykit,kad atsakovas pateiktų teismui ataskaitą už savo nekilnojamą,kilnojamą turtą,akcijas,indėlius,obligacijas ir t.t.Alimentai priteisiami atsižvelgiant į abiejų tėvų turtinę padėtį ir įvertinus vaiko poreikius.Tai,kad jūs dabar nedirbat,tai ne rodiklis,vaikas turi du tėvus ir esant galimybėms jis turi vaiku rūpintis.Nedelskit.
Juridinis skyrius mažesnių miestelių savivaldybėse,kitur pirminė teisinė pagalba.
Kitas,greitesnis variantas,nueiti pas bet kurį ar,geriau,rekomenduotą draugų advokatą,sumokėti už konsultaciją +-50lt ir gausit kvalifikuotą patarimą.
Labas visom
Negalvojau,kad rašysiu čia,tikėjausi viską pati pasitvarkyti,bet atrodo reikia pagalbos ir atsakymų į keletą klausimų.
kaip įrodyti,kad vaikas su spec poreikiais?Ar užtenka med kortelės kopijų ar ko nors dar reikia?Vaikas serga astma,nesveika širdelė ir bėda su kauliukais.Turi neįgalumą.
Ar verta pasitikėti nemokamais ar iš dalies mokamais advokatais?Kadangi šiuo metu esu bedarbė tai man aktualu.Ar samdytis mokamą?
Buvau pas nemokamą juristę ati ji pasiūlė teistis ir už praėjusius dvejus metus alimentus nes VT užsienyje,su vaiku nebendrauja ir jo išlaikyti nepadeda.Ar ,kuri iš jūsų turi tokios patirties?
Žadu prašyti 450 na tas 50 derybų metu gali nubyrėti....
Esu pasimetusi todėl nelabai suvokiu kas ir kaip...
Ačiū
Negalvojau,kad rašysiu čia,tikėjausi viską pati pasitvarkyti,bet atrodo reikia pagalbos ir atsakymų į keletą klausimų.
kaip įrodyti,kad vaikas su spec poreikiais?Ar užtenka med kortelės kopijų ar ko nors dar reikia?Vaikas serga astma,nesveika širdelė ir bėda su kauliukais.Turi neįgalumą.
Ar verta pasitikėti nemokamais ar iš dalies mokamais advokatais?Kadangi šiuo metu esu bedarbė tai man aktualu.Ar samdytis mokamą?
Buvau pas nemokamą juristę ati ji pasiūlė teistis ir už praėjusius dvejus metus alimentus nes VT užsienyje,su vaiku nebendrauja ir jo išlaikyti nepadeda.Ar ,kuri iš jūsų turi tokios patirties?
Ačiū
QUOTE(noir1 @ 2012 06 02, 19:17)
Labas visom
Ačiū
Ačiū
Kiek zinau galim ateistis uz 3 praejusius metus Bet jei issiskyrete pries du tai ir teisites uz du metus...
Su spec. poreikiais vaikui tikrai reiketu daugiau nei 450 lt. tad mano patarimas nesikuklinkit, nes ateiti zada tik viska branginti
Jei vaikas jau turi neigaluma tai reiskia daugiau ir islaidu As rasyciau bent jau 600 lt.
Veliau pasididinti alimentus daug sunkiau nei juos iskart prisiteisti
Mes dar neišsiskyrę tik jis prieš 26 mėn išvyko į Uk ir tiek žinių.Turiu jo adresą.Net vaiką vežiau pas jį nes mažius pasiilgęs buvo,o ir pati galvojau,kad gal eis sulipdyti santykius,bet.....
kažkaip bijau nuskekenti jį prašydama tiek daug :rolleyes:nors vaikui tikria reikia daug vikso.Gyvename mažame miestuke gyd Klaipėdoje,reikalingi įvairūs tepalai,papildai.
kažkaip bijau nuskekenti jį prašydama tiek daug :rolleyes:nors vaikui tikria reikia daug vikso.Gyvename mažame miestuke gyd Klaipėdoje,reikalingi įvairūs tepalai,papildai.
QUOTE(noir1 @ 2012 06 02, 20:20)
Mes dar neišsiskyrę tik jis prieš 26 mėn išvyko į Uk ir tiek žinių.Turiu jo adresą.Net vaiką vežiau pas jį nes mažius pasiilgęs buvo,o ir pati galvojau,kad gal eis sulipdyti santykius,bet.....
As tikrai suprantu kai yra sutariama del mazesniu alimentu kai tevas dalyvauja vaiko gyvenime, padeda vezioti i mokykla, burelius ar pas gydytojus. Taip pat rupinasi vaiko rubais ir t.t. tokiu atveju taip sutinku nereikia plesytis del tu pinigu ir gadinti santykiu. Bet Jus viena su vaiku palikta, tad kokios cia dar baimes del jo. Jis nemazas vaikas ir savim pajegs pasirupinti, o va Jusu vaiku reikia rupintis tad ir pirmyn