Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(LaPassion @ 2012 05 02, 16:19)
Ačiū už atsakymą  4u.gif O kažin, jei santuokos nutraukimo dokumente, kurį duosiu teismui įrašysiu 500lt, ex pasirašys, tai tada tiek ir priteis? Ar gali teismas dar atsižvelgt į kažkokius niuansus...skolas, atlyginimo dydį ir pan?
Žodžiu 400lt/mėn tikrai turėčiau išsireikalaut pagal įstatymą?

Jei teiksite bendru susitarimu, teimas turėtų patvirtinti 500 lt (je VT sutinka), bet va, jei ginče prašysit 500 lt, tada jau atsižvelginės (arba ne mirksiukas.gif ) į minėtus niuansus.

Tie 400 lt yra tik orientacinis dydis, LAT rekomenduojamas teismų praktikoje, kaip taisyklė, tokį priteisia dažnai... minimalus išlaikymo dydis negali būti mažesnis, nei 130 lt.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas galite patarti, kokius dokumentus , kur kreiptis tureciau, norint paduoti alimentams.Su vaiko tevu nebuvome susituoke, vaiko tevas irasytas i metrikus, tik pavarde irasyta mano
Atsakyti
Manasis pasiūlė išvis man atsisakyti alimentų, o jis tada pasižada pamiršti vaiką, jo nelankys, nelys į akis ir į gyvenimą (nors ir taip nei lanko, nei teiraujasi). Kitu atveju už tuos 250 lt mokėsiu brangiai - jis norės pasimatyt su vaiku ir tada aš pajausiu ką tai reiškia. Juokingai graudu... doh.gif. Manau, kai pamatys jog prašau 400 lt, infarktą gaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gebe @ 2012 05 12, 22:12)
Manasis pasiūlė išvis man atsisakyti alimentų, o jis tada pasižada pamiršti vaiką, jo nelankys, nelys į akis ir į gyvenimą (nors ir taip nei lanko, nei teiraujasi). Kitu atveju už tuos 250 lt mokėsiu brangiai - jis norės pasimatyt su vaiku ir tada aš pajausiu ką tai reiškia. Juokingai graudu... doh.gif. Manau, kai pamatys jog prašau 400 lt, infarktą gaus smile.gif

man buvo panašiai , mokėjo po 200lt. ir kaip aišku nei tie vaikai rūpėjo nei lankė nei pas save pasiimdavo, dabar kai vargais negalais po 3 posėdžių sudarėm taikos sutartį (dėka teisėjos) ir jis dabar gaus vienam vaikui mokėti 425lt tai jis man pareiškė, žinok tokius pinigus mokėsiu tai dabar tikrai norėsiu su vaikais bendrauti lotuliukas.gif lotuliukas.gif biggrin.gif biggrin.gif nu tai toks juokas suėmė, sakau tu ne man juos mokėsi o savo vaikams, ir mokėdamas 200lt galėjo bendrauti, bet nereikėjo ir dabar manau nebendraus. na o jei ir norės bendrauti tai tegul vizdėlto tėtis, tik labai įdomu kaip po 6 metu jis jiems prisistatys kas jis toks iš kur ir ttt na labai įdomu būtu g.gif.
patarimas ieškinį. prašykite didesnės sumos jei norite gauti 400lt smile.gif
Atsakyti
trumpas klausimelis: as,skyrybus metu,priteistus alimentus..galima keisti??

p..s. alimentai priteisti Airijoje,iteisinti lietuvoje,ir vel Airijoje mazinasi ar galima susimazinti,ir kokia minimaliausia alimentu suma Lietuvoje?

dekui.
Atsakyti
QUOTE(du-laivai @ 2012 05 14, 13:01)

p..s. alimentai priteisti Airijoje,iteisinti lietuvoje,ir vel Airijoje mazinasi ar galima susimazinti,ir kokia minimaliausia alimentu suma Lietuvoje?

dekui.

Alimentai gali būti keičiami teismo keliu esant tikrai rimtom priežastims (ypač mažinimui) - pvz. liga, neįgalumas ar padidėjęs išlaikytinių skaičius.
Atsakyti
QUOTE(du-laivai @ 2012 05 14, 14:01)

dekui.

Jei gyvena Airijoje abi puses tai manau ir alimentu suma turi buti "Airijos dydzio" , o ne Lietuvos g.gif
Atsakyti
Merginos,SOS,reikalinga poreikių lentelė.
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2012 05 15, 09:24)
Alimentai gali būti keičiami teismo keliu esant tikrai rimtom priežastims (ypač mažinimui) - pvz.  liga, neįgalumas ar padidėjęs išlaikytinių skaičius.

dekui uz mintis. na ir s taip manau. nesvarbu,kur begyventum. Juk Lietuvoje nebutinai turi patvirtinti,Airijoje perteistus alimentus,be svariu priezasciu.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzione @ 2012 05 17, 08:32)
Merginos,SOS,reikalinga poreikių lentelė.

As jau beveik surasiau viska, bet neprireike thumbup.gif Prieme sprendima net nedalyvaujant mums posedyje thumbup.gif
...ta prasme as laukiau iskvietimo i teisma kad padaviau alimentams vyra (o tai mes net neissiskire oficialiai), o gavau jau teismo sprendima kad teismas mano prasyma patenkina wub.gif wub.gif wub.gif ...dar gal anksti dziaugtis, nes turi vyras 20 dienu kad apskust...tai nezinau kaip jis pasielgs...vistiek zino kad kovosiu ir nenusileisiu, as viskam pasiruosus del vaiku...tai gal ir nekariaus, vistiek jis pragertu juos verysad.gif tai ziuresim kaip bus toliau ax.gif
tiesa, pasakysiu dar toki dalyka mirksiukas.gif Surasiau prasyma priteist islaikyma vaikui is vyro PATI, be jokiu advokatu, nes maziausiai tokia pagalba (o cia max 20 minuciu darbo) apie 200 lituku kainuotu...as geriau uz tuos pinigus vaikams kanors nupirksiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Juratele uz juru mariu @ 2010 07 22, 13:01)
Mielosios, tikrai keista, kad dauguma palaiko vyru puse ir sutinka su teismu, jei jis priskirai 500 Lt, nors yra galimybe vaikui daugiau prisiteisti. As asmeniskai vaikui nieko negailiu ir is saves ivka perku ir tikrai nmenka sumele gaunasi....  O jei paskaiciuoti, kad ir mokslams reikia atideti... Zinoma gal kai kam ir nebutini vaiko poreikiai, bet man tai yra mano pareiga vaika "ant koju pastatyti", tame tarpe ir i mokslus isleisti. Vyrams kazkaip giliai dzin, kol su moterimu gyvena, rupinasi, o paskiui meta viska ir sukites su tais 500 kaip norit. Jei tevas sau leidzia BMW X5 vazineti, kodel vaikas visuomeniniu transportu tui i mokykla buti gabenamas? Aisku, jei galimybiu nera, nesakau nieko. Bet dauguma musu "teveliu" tikrai sau leidzia daugiau nei pasiulo savo vaikams, o tai jau vaiku interesai pazeidziami. TAd siulyciau visoms uz savo vaikus kovoti ir kad jie valgytu ne pigiausia lenkiska vistiena, o visaverti maista!
Ir nepamirskit, kad moteris augindama vaika kuriam tai laikui savo karjeros atsisako ir praranda galimybe uzdirbti daugiau, niekas vienisu mamu darbinti nenori, nes vaikai serga... Cia irgi svarus argumentas 50x50 vaiko islaidu nedalinti manau.

Pritariu visu 100% thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Veola @ 2012 05 21, 07:19)
As jau beveik surasiau viska, bet neprireike thumbup.gif  Prieme sprendima net nedalyvaujant mums posedyje thumbup.gif
...ta prasme as laukiau iskvietimo i teisma kad padaviau alimentams vyra (o tai mes net neissiskire oficialiai), o gavau jau teismo sprendima kad teismas mano prasyma patenkina wub.gif  wub.gif  wub.gif ...dar gal anksti dziaugtis, nes turi vyras 20 dienu kad apskust...tai nezinau kaip jis pasielgs...vistiek zino kad kovosiu ir nenusileisiu, as viskam pasiruosus del vaiku...tai gal ir nekariaus, vistiek jis pragertu juos verysad.gif  tai ziuresim kaip bus toliau ax.gif
tiesa, pasakysiu dar toki dalyka mirksiukas.gif  Surasiau prasyma priteist islaikyma vaikui is vyro PATI, be jokiu advokatu, nes maziausiai tokia pagalba (o cia max 20 minuciu darbo) apie 200 lituku kainuotu...as geriau uz tuos pinigus vaikams kanors nupirksiu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Papildyta:

Pritariu visu 100% thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

ŠAUNUOLĖ ŠAUNUOLĖ ŠAUNUOLĖ thumbup.gif Mūsų gatvėj TURI būti ŠVENTĖ.Man jau irgi paskirta teisėja,kaip manot,jei teisėja mano bendravardė,tai geras ženklas mirksiukas.gif
Atsakyti
Dzione, tikrai geras zenklas!!! Man kaip sake ad gerai jau kad butu teiseja moterys, jos kazkaip uzjaucia mamytes, kad tik ant senmerges nepapult 4u.gif ...bet mano atvejui isvis teisejas buvo vyras...Na saunuolis vyras, vistiek skyre islaikyma kiek ir prasiau... thumbup.gif
Atsakyti