Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

vilusa, taip ex myli vaika kaip isgali. priimt atgal negaliu bet visada jauciu ir jusiu jo skausma del vaiko. tai mano pasirinkimas tai jausti. bet tikrai nebusiu kaip dauguma, kur ai, tu tevas, tai va dziaukis, jei susibegat, dziaukis jei migruosiu, ko cia bliauni, skaipas yr, ...ir tt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 12 balandžio 2012 - 21:56
QUOTE(given444 @ 2012 04 12, 21:55)
vilusa, taip ex myli vaika kaip isgali. priimt atgal negaliu bet visada jauciu ir jusiu jo skausma del vaiko. tai mano pasirinkimas tai jausti. bet tikrai nebusiu kaip dauguma, kur ai, tu tevas, tai va dziaukis, jei susibegat, dziaukis jei migruosiu, ko cia bliauni, skaipas yr, ...ir tt.

o kodėl jūs manote, kad "dauguma" yra būtent tokios mamos? o kodėl jūs manote, kad dauguma tėčių yra būtent tokie "tėtiški", kaip jūs teigiate?
Nes aš praktikoje matau atvirkštinį variantą - vienetai tėčių nori bendrauti su vaiku, didžioji dauguma atsiriboja, bet ne todėl, kad jų eksžmonos draudžia, bet todėl kad jie gyvenime braukia brūkšnį ir viską pradeda be vaikų... Smarkiai pagalvojusi radau tik vieną pažįstamą vyrą, kuris po skyrybų daug dėmesio skiria savo vaikams, o šeši iš pažįstamų vyrų - net nesivargina prisiminti turintys vaikų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2012 04 13, 11:45)

vilusa, tai kokiais pazistamais save apstatet??? na mano aplinkoj kaip tik normalus, ne su peiliais skyresi. ir net jei ir su peiliais, zinok, vaikus vistiek lanko ir visa kita atatinkamai. tai man kitoks vaizdelis ir piesiasi.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 13, 16:20)
vilusa, tai kokiais pazistamais save apstatet??? na mano aplinkoj kaip tik normalus, ne su peiliais skyresi. ir net jei ir su peiliais, zinok, vaikus vistiek lanko ir visa kita atatinkamai. tai man kitoks vaizdelis ir piesiasi.... ax.gif

biggrin.gif
dar kartą patvirtinama taisyklė, kad pasaulis margas, ir apie visus negalima spręsti pagal save 4u.gif
Atsakyti
nelabai supratau paskutinio teiginio. nespresti pagal save? kad cia mamos kaip tik nesprendzia pagal save. jos kaip tik sako: vat as geriete, tokia gera, gera, o jis blogas blogas... smile.gif (neina kalba apie psichopatus). manieji ex kaip tik "su baisias priciudais" ir rimtos bedom, taciau net ir ju teises ir aplinkybes noriu suprast ir daugkur pateisinti, gal cia savotiska gynyba - kad atstatyti ta harmonija aplink g.gif ir viduj mastyme.
Atsakyti
Sveikos mamytės,noriu paklausti,gal kas duosit patarimą.Su vyru jau senai išsiskyrusi,priteisti alimentai 300lt,tačiau kadangi jis perveda pinigėlius į mano sąskaitą savo noru,tai vieną mėn.perveda,kitą ne arba nusuka.Norėčiau gauti išrašą iš banko,kiek pinigų,t.y.kaip jis moka, ataskaitą.Bandžiau žiūrėti per el.bankininkystę,bet ten tik rodo 0,5m.laikotarpį.
Žodžiu,noriu kad pradėtų sąžiningai mokėti,nes man vienai sunku.Kažin tokias pažymas bankai išduoda?Ar čia tik pvz.antstolis gali to reikalauti?Ar man kreiptis į antstolį ir jis viską sutvarkys?Gal kas patarsit?Ačiū.
Atsakyti
na, pas mane israsai abiejuose el. banmkuose yra uzx du metus.. tai manau, kad labai paprasta sekti.. smile.gif
Atsakyti
[quote=jurave,2012 04 29, 19:21]
Sveikos mamytės,noriu paklausti,gal kas duosit patarimą.Su vyru jau senai išsiskyrusi,priteisti alimentai 300lt,tačiau kadangi jis perveda pinigėlius į mano sąskaitą savo noru,tai vieną mėn.perveda,kitą ne arba nusuka.Norėčiau gauti išrašą iš banko,kiek pinigų,t.y.kaip jis moka, ataskaitą.Bandžiau žiūrėti per el.bankininkystę,bet ten tik rodo 0,5m.laikotarpį.

tiek seb, tiek swedbanke,issitraukiau israsus net ir uz 2006 metus. Tiesiog nereikia deti labai didelio laiko intervalo uzklausoje (pvz 2007-01-01 ...2007-12-31). Swedbankas turi ikainius - teiravausi del tam tikru iplauku operaciju patvirtinimo uz gan nemaza laikotarpi - visos saskaitos metinis israsas, jei gerai pamenu, 80 lt. Geriau paciai viska pasidaryt. smile.gif Ir nereikia cia jokiu antstoliu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
O yra kažkur įstatyme numatyta, kiek procentų nuo atlyginimo privalo mokėt alimentų. na, tarkim uždirba į rankas 2000lt, tai teisiškai kiek priklausytų? Mes dėl tos sumos su savo ex nesutariam ir nesutarsim, tai galvoju gal yra numatyta pagal įstatymą kažkoks procentas (kaip koks minimumas)
Atsakyti
QUOTE(LaPassion @ 2012 05 02, 13:11)
Sveikos,
O yra kažkur įstatyme numatyta, kiek procentų nuo atlyginimo privalo mokėt alimentų. na, tarkim uždirba į rankas 2000lt, tai teisiškai kiek priklausytų? Mes dėl tos sumos su savo ex nesutariam ir nesutarsim, tai galvoju gal yra numatyta pagal įstatymą kažkoks procentas (kaip koks minimumas)

LaPassion, teismai sisis laikais priteisia ne proc.nuo atlyginimo,taciau konkrecia islaikymo suma. Kiek zinau minimali islaikymo suma siuo metu laikoma 400 Lt
Atsakyti
QUOTE(<imelda> @ 2012 05 02, 16:16)
LaPassion, teismai sisis laikais priteisia ne proc.nuo atlyginimo,taciau konkrecia islaikymo suma. Kiek zinau minimali islaikymo suma siuo metu laikoma 400 Lt

Ačiū už atsakymą 4u.gif O kažin, jei santuokos nutraukimo dokumente, kurį duosiu teismui įrašysiu 500lt, ex pasirašys, tai tada tiek ir priteis? Ar gali teismas dar atsižvelgt į kažkokius niuansus...skolas, atlyginimo dydį ir pan?
Žodžiu 400lt/mėn tikrai turėčiau išsireikalaut pagal įstatymą?
Atsakyti
QUOTE(LaPassion @ 2012 05 02, 16:19)
Ačiū už atsakymą  4u.gif O kažin, jei santuokos nutraukimo dokumente, kurį duosiu teismui įrašysiu 500lt, ex pasirašys, tai tada tiek ir priteis? Ar gali teismas dar atsižvelgt į kažkokius niuansus...skolas, atlyginimo dydį ir pan?
Žodžiu 400lt/mėn tikrai turėčiau išsireikalaut pagal įstatymą?

Tai nera nustatyta valstybes suma ir nera pilnai garantiju, kad ja priteis unsure.gif Vyras gali pateikti daug visokiu argumentu, kad neisgali, turi daugiau islaikytiniu ir t.t.... na betkokiu atveju siulau pasiskaiciuoti saziningai kiek jums iseina vaiko poreikiams bent apytiksliai, dalinti per puse ir prasyti tos sumos.
As paskaiciavau, kad apytiksliai man vaikui reikia ~1200 lt. tai butu po 600 lt. deja zinau, kad mano ex nesugebantis moketi net po 200 lt. nes dirba oficialiai labai retai ir trumpai, o ir turintis dar du vaikus, amzinai nedirbancia zmona teisme nieko nepesciau doh.gif Tad ir nesivarginu, dabar stengiuosi tiesiog bandyti issireikalauti skola kuri virsija 10000 lt. biggrin.gif
Atsakyti