Man advokatas sake,kad nuo 150 iki 300 prasyt. Teiseja siule graziuoju po 200 moket,nes tiek moka vif,tai maniskis kaip nesutiko,jis siule po 150,o tai vaiku poreikems per mazai tai priteise kiek ir prasiau po 250.
QUOTE(Leksa @ 2012 03 24, 18:12)
*tik, kad tu protingu vienetai per visa Lietuva, daznai visai tevai nenori nieko moket.
**bedos nematau jokios, bet pastebejau, kad cia didziajai daugumai svarbiausia ne kiek vaikui reikia, o kiek imanoma ispest is vyro. Nes beveik visos klausia: " vyras uzdirba tiek, kiek prasyt". Jei rupetu vaiko gerove, tai pirma skaiciuotu kokie vaiko poreikiai, o tik paskui i vyru pinigine ziuretu.
**bedos nematau jokios, bet pastebejau, kad cia didziajai daugumai svarbiausia ne kiek vaikui reikia, o kiek imanoma ispest is vyro. Nes beveik visos klausia: " vyras uzdirba tiek, kiek prasyt". Jei rupetu vaiko gerove, tai pirma skaiciuotu kokie vaiko poreikiai, o tik paskui i vyru pinigine ziuretu.
Daug mamų, likę vienos auginti vaikus, savanoriškai prisiima didesnę vaikų išlaikymo naštą, nei vaikų tėvai. Taip pat daugelis eksžmonų gaili/bijo eksvyrų ir nedrįsta prašyti tiek, kiek vaikui iš tikro reikia.
Aš pati - kai skaičiavau vaiko poreikius -- skaičiavau MINIMALIUS poreikius, pvz. sezonui dvejus apatinius marškinėlius, dvejas pėdkelnes, vienerias kelnes ir pan., kainas skaičiavau minimalias perkant turguje; maistą - minimaliai be jokių išskirtinių skanumynų ir pan.; buto išlaikymo ėmiau tik ketvirtadalį vietoj reikiamos pusės ir pan., vaistai, maisto papildai, laisvalaikis (būrelis) - viskas minimaliai, be jokių kelionių ar vasaros atostogų ...
Ir ką - gavau alimentų sumą truputuką virš 400 Lt; tai VT žiauriai pasipiktino, kad suskaičiavau "prabangių parduotuvių kainas", "kaip drįsau priskaičiuoti komunalines paslaugas", "vaikui maisto papildų ir vaistų tiek nereikia", ir pan. Ir ginčytis su juo beviltiškai, nes per septynis vaiko metus (skyrybos įvyko tik prieš mėnesį, bet dar vis gyvena mūsų bute) nei karto nepirko vaikui nei drabužių, nei vaistų, jau nekalbant apie išėjimą kur nors su vaiku papramogauti...
Rezultate vargiai vargiai sutiko mokėti 300 Lt. Ir ne todėl viskas vyko - turi jis ar neturi pajamų - o todėl kad jo toks POŽIŪRIS į gyvenimą, į vaikus, kad "vaikų auginti nereikia, jie patys auga"...
Pagal kai kurių čia įronizuojančių forumiečių požiūrį - aš taip pat "praturėsiu" kas mėnesį po 300 Lt (tikėkimės kad VT mokės alimentus), nes iki šiol vaiką išlaikiau 100proc. iš savo pajamų, o dabar - nukris tooooookie papildomi pinigai....
Iš visiškai nesijaučiu "skriaudžianti" VT - jaučiu tik tai, kad jis visu septynis metus skriaudė vaiką, ignoruodamas, niekindamas, žemindamas... Ir žinodama jo charakterį tikiuosi, kad po to kai išsikraustys (pagal sutartį po dviejų mėnesių) galbūt ims nors šiek tiek bendrauti su vaiku (tai turėtų daryti iš keršto man, bei manydamas kad alimentais galima nusipirkti vaiko meilę)... Tikiuosi, kad bent jau po skyrybų vaikas pajus, kad turi tėvą...
QUOTE(Viluša @ 2012 03 25, 08:14)
buto išlaikymo ėmiau tik ketvirtadalį vietoj reikiamos pusės ir pan.,
tikrai nezinau kaip tai reiketu skaiciuoti, nes alimentu pati as net nebuvau prisiteisusi, bet logiskai mastant na, manau, kad uz vaika ir deretu skaiciuoti 1/4 islaidu buto islaikymui. Tai as skaiciuociau taip:
jei butui isleidziu pvz. 400Lt, puse islaidu skiriama man(kaip ir uz puse buto), t.y. 200Lt, o kita puse 200Lt vaikui. Bet vaiko dali turi apmoketi abu tevai, vadinasi is kiekvieno po 100Lt.
Na, nezinau. As taip manau. Gal ir klystu.
QUOTE(Viluša @ 2012 03 25, 09:14)
Daug mamų, likę vienos auginti vaikus, savanoriškai prisiima didesnę vaikų išlaikymo naštą, nei vaikų tėvai. Taip pat daugelis eksžmonų gaili/bijo eksvyrų ir nedrįsta prašyti tiek, kiek vaikui iš tikro reikia.
Aš pati - kai skaičiavau vaiko poreikius -- skaičiavau MINIMALIUS poreikius, pvz. sezonui dvejus apatinius marškinėlius, dvejas pėdkelnes, vienerias kelnes ir pan., kainas skaičiavau minimalias perkant turguje; maistą - minimaliai be jokių išskirtinių skanumynų ir pan.; buto išlaikymo ėmiau tik ketvirtadalį vietoj reikiamos pusės ir pan., vaistai, maisto papildai, laisvalaikis (būrelis) - viskas minimaliai, be jokių kelionių ar vasaros atostogų ...
Ir ką - gavau alimentų sumą truputuką virš 400 Lt; tai VT žiauriai pasipiktino, kad suskaičiavau "prabangių parduotuvių kainas", "kaip drįsau priskaičiuoti komunalines paslaugas", "vaikui maisto papildų ir vaistų tiek nereikia", ir pan. Ir ginčytis su juo beviltiškai, nes per septynis vaiko metus (skyrybos įvyko tik prieš mėnesį, bet dar vis gyvena mūsų bute) nei karto nepirko vaikui nei drabužių, nei vaistų, jau nekalbant apie išėjimą kur nors su vaiku papramogauti...
Rezultate vargiai vargiai sutiko mokėti 300 Lt. Ir ne todėl viskas vyko - turi jis ar neturi pajamų - o todėl kad jo toks POŽIŪRIS į gyvenimą, į vaikus, kad "vaikų auginti nereikia, jie patys auga"...
Pagal kai kurių čia įronizuojančių forumiečių požiūrį - aš taip pat "praturėsiu" kas mėnesį po 300 Lt (tikėkimės kad VT mokės alimentus), nes iki šiol vaiką išlaikiau 100proc. iš savo pajamų, o dabar - nukris tooooookie papildomi pinigai....
Iš visiškai nesijaučiu "skriaudžianti" VT - jaučiu tik tai, kad jis visu septynis metus skriaudė vaiką, ignoruodamas, niekindamas, žemindamas... Ir žinodama jo charakterį tikiuosi, kad po to kai išsikraustys (pagal sutartį po dviejų mėnesių) galbūt ims nors šiek tiek bendrauti su vaiku (tai turėtų daryti iš keršto man, bei manydamas kad alimentais galima nusipirkti vaiko meilę)... Tikiuosi, kad bent jau po skyrybų vaikas pajus, kad turi tėvą...
Tikrai teisingai parasei. Sutinku 100proc
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 03 25, 13:13)
tikrai nezinau kaip tai reiketu skaiciuoti, nes alimentu pati as net nebuvau prisiteisusi, bet logiskai mastant na, manau, kad uz vaika ir deretu skaiciuoti 1/4 islaidu buto islaikymui. Tai as skaiciuociau taip:
jei butui isleidziu pvz. 400Lt, puse islaidu skiriama man(kaip ir uz puse buto), t.y. 200Lt, o kita puse 200Lt vaikui. Bet vaiko dali turi apmoketi abu tevai, vadinasi is kiekvieno po 100Lt.
Leksa, nesupyk, bet kodel rasai cia jei pati nesusidurei su tokiom problemom? Pati sau priestarauji rasydama, kad vyrai dauguma nenori moketi alimentu...po to rasai kad moteris tik ir nori mazdaug paskutinius marskinukus nuo vyru nuimti Tai kaip tavo manymu reikia daryti jei vaiku yra o vyras nenori padeti islaikyti?
O del logiskai mastant apie butu islaidas tai sutinku su tavim.
QUOTE(Leksa @ 2012 03 25, 12:13)
Nesupratai.
Vaiko poreikių lentelė daroma BENDRA. T.y. skaičiuojant poreikius šiuo atveju imamos PUSĖ buto išlaikymo išlaidų (kita pusė mamai). Ir susumavus visus metinius poreikius, jie dalinami iš 12mėnesių, gaunami 1 mėnesio poreikia, ir tada jie dalinami per pusę - 1/ mamai ir 1/2 tėčiui. Šiuo mano atveju VT teko ne 1/4 komunalinių, o 1/8... Bet kokiu atveju - jam tai pasirodė perdaug...
QUOTE(Viluša @ 2012 03 25, 13:25)
Nesupratai.
Vaiko poreikių lentelė daroma BENDRA. T.y. skaičiuojant poreikius šiuo atveju imamos PUSĖ buto išlaikymo išlaidų (kita pusė mamai). Ir susumavus visus metinius poreikius, jie dalinami iš 12mėnesių, gaunami 1 mėnesio poreikia, ir tada jie dalinami per pusę - 1/ mamai ir 1/2 tėčiui. Šiuo mano atveju VT teko ne 1/4 komunalinių, o 1/8... Bet kokiu atveju - jam tai pasirodė perdaug...
Dabar viskas aisku
Gal kam pades ruosiantis teismui, man teiseja priskyre 40% vaiko poreikiu, o 60% is vyro. Nors to net neprasiau. As irgi maniau, kad teismu praktika dalina per puse, bet palaikau minti, kad auginanti puse visgi daugiau prisideda prie islaidu, pagaliau laiko atzvilgiu - nuvest, parvest, nupirkt ta pati rubeli ir pan. To laiko neskaiciuoji nes augini savo vaika, bet nenusivertinkim
QUOTE(balticgirl @ 2012 03 25, 12:45)
Gal kam pades ruosiantis teismui, man teiseja priskyre 40% vaiko poreikiu, o 60% is vyro. Nors to net neprasiau. As irgi maniau, kad teismu praktika dalina per puse, bet palaikau minti, kad auginanti puse visgi daugiau prisideda prie islaidu, pagaliau laiko atzvilgiu - nuvest, parvest, nupirkt ta pati rubeli ir pan. To laiko neskaiciuoji nes augini savo vaika, bet nenusivertinkim
Labai teisingai, ypac tais atvejais, kai tevas daug metu vaiko nemato, neprisideda prie jo lavinimo, slaugymo ligos atveju, gydymo, laisvalaikio leidimo ir daugelio kitu dalyku, kurie nebutinai materialiai kainuoja.
QUOTE(Leksa @ 2012 03 24, 19:12)
Pagalvokim, jei šeima gyventų kartu, ar vaikui nebūtų skiriama daugiau iš tėvų uždarbio, jei jie daugiau uždirbtų, o ne, tarpik, po 400 lt iš kiekvieno? Kodėl turi būti kitaip, kai tėvai išsiskiria?
Jūsų nepasitenkinimas verčia galvoti, kad jūsų vyras/draugas turi mokėti alimentus ir jūs jaučiatės skriaudžiama (neužsigaukit, jei taip nera )... Mano vyras šiuo metu moka 650 lt alimentų. Kas šiuo metu gal ir nelabai atitinka jo pajamas, bet MAN NEGAILA. Aš pati turiu panašaus amžiaus vaiką ir žinau, kad tai nėra tiek, kad apsivemtum nuo pertekliaus (atsiprašau už negražų žodį )
QUOTE(Giddy @ 2012 03 24, 19:26)
nera jokio minimumo. yra vaiko poreikiai
Na, teoriškai, pats mažiausias priteisiamas išlaikymas gali būti 130 lt (bet čia itin specifiniais atvejais, kai vyras objektyviai negali daugiau mokėti (invalidas ar pan).
O praktiškai - taip, pagal poreikius, teismų praktika formuojama, kad tai būtų bent jau pusė MMA
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 18:09)
Given, maniškis ex ne tik pinigus moka, bet ir pasiima atostogų kažkur į užsienį porą kartų per metus, susitikę papietaujam kartu, paplepam, man jis dabartinės savo šeimos niuansus papasakoja, kaip jam einasi kitus du vaikus aklėti
Pastoviai rašo meilus ir klausia kaip vaikui sekasi, tikrina jo elektroninę pažymių knygelę, pasiima iš mokyklos kartais, atskrenda iš užsienio (ten gyvena), kai būna varžybos...
Bet vistiek jis ex, ir ačiū D.
Pastoviai rašo meilus ir klausia kaip vaikui sekasi, tikrina jo elektroninę pažymių knygelę, pasiima iš mokyklos kartais, atskrenda iš užsienio (ten gyvena), kai būna varžybos...
Bet vistiek jis ex, ir ačiū D.
kaip dziugu.... tikiuosi nedrausit ir toliau, kai pas jus naujasis draugas atsiras. na visgi yra neblogu teciu ir tai gerai.
Papildyta:
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 22, 20:19)
kiek metu praejus galima tokiom frazem laidytis... mes irgi spilkuojame sir plepam ir pasedim progom su vaiku restoranuse ir pan. kai dalijomes turta pas notara, taip plepejom kaip draugeliai, kad aplinkiniai, ntare mane, kad mes neissiskyre.
bet tos nuoskaudos, pastebiu, islenda - ir niekad negali but "ramus" iki galo. kad ir kiek metu...
Papildyta:
QUOTE(gabyte_g @ 2012 03 24, 10:20)
Kai skyremes oficialiai, jau sugebejom konstruktyviai bendraut. Bet tam, kad dabartinis bendravimas vyktu civilizuotai, abiem reikejo labai daug kur nusileist ir labai daug savu principu pamint.
kiek atmenu tavo istorija, ten buvo ir poziurio i auklejima reikalas, ar ne maisau... man irgi taip pat, ir kartais geriau ateina mintys "lai palieka ramybej..." po to iskart nudiegia, gi berniukas turi teva matyt. ir negi taip bus visa gyvenima dilema. kai apkauks mane del auklejimo, noresis siust ji velniop, o uzdraust bendraut - as ne tokia ir tam teises neturiu...zodziu, geras gyvenimelis.
Papildyta:
QUOTE(Erendira @ 2012 03 26, 08:50)
Mano vyras šiuo metu moka 650 lt alimentų. Kas šiuo metu gal ir nelabai atitinka jo pajamas, bet MAN NEGAILA.
erendira, nereikejo gal pabrezt to zodzio. jus ir neturi teises gaileti, ir cia joks didvyriskumas kad jum negaila. tekejot ne tam kad suauges kitas zmogus jus, suaugusia islaikytu.
QUOTE(given444 @ 2012 03 28, 08:49)
kiek metu praejus galima tokiom frazem laidytis... mes irgi spilkuojame sir plepam ir pasedim progom su vaiku restoranuse ir pan. kai dalijomes turta pas notara, taip plepejom kaip draugeliai, kad aplinkiniai, ntare mane, kad mes neissiskyre.
bet tos nuoskaudos, pastebiu, islenda - ir niekad negali but "ramus" iki galo. kad ir kiek metu...
kažkur praėjus metams po skyrybų, viskas sustojo į vietas. Dabar eina penkti metai, niekas nesikeičia
QUOTE(Erendira @ 2012 03 26, 11:50)
Pagalvokim, jei šeima gyventų kartu, ar vaikui nebūtų skiriama daugiau iš tėvų uždarbio, jei jie daugiau uždirbtų, o ne, tarpik, po 400 lt iš kiekvieno? Kodėl turi būti kitaip, kai tėvai išsiskiria?
na kaip matei realu pavyzdi, tai Viluša vyras gyvendamas kartu vaiko islaikymu visai nesirupino. Tai jeigu mokes priteistus alimentus, tai vaikas gaus net didesni islaikyma negu, kad tevams gyvenant kartu.
Kitais atvejais - jeigu tevas nemano, kad vaikui yra svarbus tas ar anas ir jisai uzdirba didziaja dali seimos pajamu, tai jisai irgi neskirs, nes nematys tam jokio poreikio.
Arba dar pvz - mb nemano, kad vaikams per vasaros atostogas reikia i stovyklas. Jam atrodo, kad sedejimas namuose, kol mes grisime is darbu yra pakankamai geras atostogu leidimo budas ir nera ko cia dar ieskoti slieku subinese, bet nusileidzia "MANO NORUI" leisti vaikus i stovykla. Tai yra vasaros atostogas ne namuose laukiant, kol tevai gris is darbo jisai laiko ne vaiko poreikiais, o motinos noru/uzgaida, tai labaiiiiiiiiiiiiii abejoju ar skyrybu atveju toksai poziuris keisis