Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Leksa @ 2012 03 22, 17:31)
vat butent apie tai  bigsmile.gif o kad zinoti ar butina, manau, jog teisingiausia lyginti su didziaja dauguma zmoniu, o ne kokiu 1 pazistamu paciu turtingiausiu ir po to verkti, kad mums blogai, mums mazai.

Prie ko cia didzioji dalis? Jeigu jiem gerai tarkim 5iese kambaryje,tai ok.
Lyginti reikai su tuo,kaip vaikas gyveno iki skiriantis tevam.Jei turejo,tai ir po skirybu esant galimybei,tai norisi suteikti.Todel ir alimentu noretusi gauti ne 300lt..o daugiau,kad uztektu vaiko poreikiams,kokie buvo.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 22, 16:00)
bet yra seimu su 1 vaiku, kur abu dirba, bet turi 1 kamb.buta ir nesiskundzia, neverkslena, kad oj kaip prastai ju vaikas gyvena  schmoll.gif

Tai bet nereikia lyginti ir su žemiausiu sluoksniu. Kalba juk buvo apie tai, kad nebūtų vaiko gyvenimo kokybės suprastinimas po skyrybų (!). tai jei vaikas turėjo savo kambarį prieš skyrybas, ir jie gyveno name su dideliu kiemu, o po skyrybų tenka "spaustis" į 3 kambarių butą, ir be nuosavo kiemo, tai jau bus vaiko gyvenimo sąlygų suprastinimas. Bet jei iki skyrybų gyveno 1 kambario bute, tai ir po jų toliau gyvendami 1 kambario bute, nei vaikas nei mama nejaus nuoskaudos. Matot logiką? aš apie tai ir šneku, akd turi būti atsižvelgiama į individualius vaiko poreikius ir gyvenimo sąlygas prieš ir po, o ne Lietuvos vidurkį imt. Nors statistikos šiuo klausimu nežinau, bet manau visgi, kad vidurkis irgi būtų toks, kad vaikai turi savo kambarį.
Atsakyti
QUOTE(žieminukės mama @ 2012 03 19, 12:32)
Man taipogi priteista 400lt + eks duoda dar pinigeliu vaistams,drabuzeliams ar pramogoms 4u.gif

kur toks eks??????????? g.gif bigsmile.gif turbut skyretes labai graziai, ir bendraujat...su vaiku tik pabuna ar ir jus dar isgeriat kavos? as cia be ironijos. dziaugiuos. pasipasakokit, jei galit 4u.gif
Papildyta:
saldaine, ir tavo ex turbut toks?? 4u.gif na kur tokiu vyruk, kurie sumoka, ir dar nuolat teiraujasi, ar vaikui ko netruksta papildomai unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 22, 18:44)
kur toks eks??????????? g.gif  bigsmile.gif turbut skyretes labai graziai, ir bendraujat...su vaiku tik pabuna ar ir jus dar isgeriat kavos? as cia be ironijos. dziaugiuos. pasipasakokit, jei galit  4u.gif
Papildyta:
saldaine, ir tavo ex turbut toks?? 4u.gif na kur tokiu vyruk, kurie sumoka, ir dar nuolat teiraujasi, ar vaikui ko netruksta papildomai  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

biggrin.gif Given, maniškis ex ne tik pinigus moka, bet ir pasiima atostogų kažkur į užsienį porą kartų per metus, susitikę papietaujam kartu, paplepam, man jis dabartinės savo šeimos niuansus papasakoja, kaip jam einasi kitus du vaikus aklėti laugh.gif
Pastoviai rašo meilus ir klausia kaip vaikui sekasi, tikrina jo elektroninę pažymių knygelę, pasiima iš mokyklos kartais, atskrenda iš užsienio (ten gyvena), kai būna varžybos... lotuliukas.gif
Bet vistiek jis ex, ir ačiū D. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 22 kovo 2012 - 20:10
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 22, 17:03)

o tai jei 3 asmenu seima gyveno 1 kamb. bute, o issiskyrus mama su vaiku jame liko, tai skaitysis, kad jau per gerai? Tada gaunasi atvirksciai ir reiketu prasyt mazesniu alimentu blink.gif Taip juk vyrai pasiskaite sita tema gali argumentuot unsure.gif
Nemanau, kad tai labai svarbu. Juk zmonems ir santuokoj buna, kad gyvenimas ir pagereja ir pablogeja, o tuo paciu ir vaiku gyvenimas keiciasi. Niekas nuo to neapsaugotas, tai nereikia daryt dideles tragedijos jei kazkuri laika tenka mazesniam bute pagyvent. Gi nieks nepririsa prie buto, galimybes visad gali keistis.
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 17:13)
Nors statistikos šiuo klausimu nežinau, bet manau visgi, kad vidurkis irgi būtų toks, kad vaikai turi savo kambarį.

g.gif irgi nezinau. Is savo vaikystes laiku vertinciau, kad gal dauguma vaiku turi atskira nuo tevu kambari, bet kiekvienas vaikas neturi atskiro sau. Dabar itariu, kad irgi kiekvienas vaikas sau kambario neturi, o vienam ir 2 ir 3 vaikai gyvena g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 22, 18:44)
saldaine, ir tavo ex turbut toks?? 4u.gif na kur tokiu vyruk, kurie sumoka, ir dar nuolat teiraujasi, ar vaikui ko netruksta papildomai  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

na, jei jau jis ex, vadinasi nebuvo toks jau tobulas mirksiukas.gif Pats nesisiūlo papildomai, nesiteirauja, ar reikia, bet jei pasakau, paprašau, nesispardo smile.gif Tarkim, sirgo mažoji, samdžiau auklę savaitę laiko, prabanga čia Vilniuje... pasakiau jam, kad taip ir taip.. sako- sakyk, kiek pinigų, pasakiau kiek, pridėjo prie alimentų smile.gif
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 20:09)
biggrin.gif Given, maniškis ex ne tik pinigus moka, bet ir pasiima atostogų kažkur į užsienį porą kartų per metus, susitikę papietaujam kartu, paplepam, man jis dabartinės savo šeimos niuansus papasakoja, kaip jam einasi kitus du vaikus aklėti laugh.gif
Pastoviai rašo meilus ir klausia kaip vaikui sekasi, tikrina jo elektroninę pažymių knygelę, pasiima iš mokyklos kartais, atskrenda iš užsienio (ten gyvena), kai būna varžybos...  lotuliukas.gif
Bet vistiek jis ex, ir ačiū D.  biggrin.gif

nu lyg apie manąjį ex rašytum biggrin.gif drinks_cheers.gif Tik kad jis daugiau vaikų neturi dabartinėje santuokoje. Buvo atskridęs, kai mažoji ėjo į pirmą klasę, nuvedėm abu- mama ir tėtis smile.gif Pasiima atostogų pas save kartą per metus. Aišku, jo bendravimo kokybės suvokimas nuo manojo sakyčiau skiriasi, bet... sekmadieninis skypas-šventas reikalas biggrin.gif Kartais ir vidury savaitės paplepam, bet retai. Visgi jis yra ex biggrin.gif Ir ačiū D biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Saldainė*: 22 kovo 2012 - 21:22
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 22, 21:19)
na, jei jau jis ex, vadinasi nebuvo toks jau tobulas  mirksiukas.gif Pats nesisiūlo papildomai, nesiteirauja, ar reikia, bet jei pasakau, paprašau, nesispardo smile.gif Tarkim, sirgo mažoji, samdžiau auklę savaitę laiko, prabanga čia Vilniuje... pasakiau jam, kad taip ir taip.. sako- sakyk, kiek pinigų, pasakiau kiek, pridėjo prie alimentų smile.gif

nu lyg apie manąjį ex rašytum biggrin.gif  drinks_cheers.gif Tik kad jis daugiau vaikų neturi dabartinėje santuokoje. Buvo atskridęs, kai mažoji ėjo į pirmą klasę, nuvedėm abu- mama ir tėtis smile.gif Pasiima atostogų pas save kartą per metus. Aišku, jo bendravimo kokybės suvokimas nuo manojo sakyčiau skiriasi, bet... sekmadieninis skypas-šventas reikalas biggrin.gif Kartais ir vidury savaitės paplepam, bet retai. Visgi jis yra ex biggrin.gif Ir ačiū D biggrin.gif

aha, aš irgi pamiršau paminėti, kad skype irgi bendrauja su sūnum 2-3 kartus per savaitę. Bent jau stengiasi, tik vaikas ne visada gali / nori.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 22:09)
aha, aš irgi pamiršau paminėti, kad skype irgi bendrauja su sūnum 2-3 kartus per savaitę. Bent jau stengiasi, tik vaikas ne visada gali / nori.

ech, jau maniau, kad mano ex geresnis už tavąjį ex laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 22, 22:13)
ech, jau maniau, kad mano ex geresnis už tavąjį ex laugh.gif

laugh.gif galim dar pavardint ir parungtyniaut, gal dar kitaip susidėlios rezultatas.. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 22, 22:05)
Niekas nuo to neapsaugotas, tai nereikia daryt dideles tragedijos jei kazkuri laika tenka mazesniam bute pagyvent. Gi nieks nepririsa prie buto, galimybes visad gali keistis.

Tragedijos niekas nedaro, jei tevas protingas, jis prides prie laimentu dar 100lt-200lt ir tures tas vaikas atskira kambari. Jei ne, tai draskysis kad ir tu 300lt uzteks viskam ir dar mama paispelnys. Is viso nesuprantu kur jus matot beda,kad zmones nori vaikui geresni gyvenima skirti?Ar cia jau tiek iprasta,kad alimentai minimaliausi,tada gerai,,standartas.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 22:15)
laugh.gif galim dar pavardint ir parungtyniaut, gal dar kitaip susidėlios rezultatas.. laugh.gif

tiek to, abu neblogi friends.gif
Aš savajam ex kartais užmetu "tu geriausias buvęs vyras pasaulyje" laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 22, 22:19)
tiek to, abu neblogi friends.gif
Aš savajam ex kartais užmetu "tu geriausias buvęs vyras pasaulyje" laugh.gif

lotuliukas.gif
gera mintis, reiks man saviškiam pasakyt irgi, kad neblogas...

šiaip turiu tokį keramikinį indą, ant kurio parašyta "ashes of ex husband", tai siūliau, kad kai numirs, galėsiu palaidot jį su tuo indu lotuliukas.gif
Atsakyti