Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 14:52)
*700 litų alimentų nėra mažai, niekur taip nerašiau, tai normali suma.

bet kad labai nusistebejot, "ar pakanka normaliam gyvenimui"? Nereikia slaistyt, tai pakaks.
Mano pussesere nuomojasi 1k. buta Kaune (Lietuva ne vien Vilnium apsiriboja) uz 300Lt. Ir ji nesako, kad spaudziasi schmoll.gif Ieskojo, kad butas butu prie pat mokyklos, tai vaikas pats nueina, pats grizta. I darba ji autobusu vaziuoja(masina turi), o menesinis bilietas mazdaug 100 Lt kainuoja, tai irgi susitaupo. O gali irgi nuomotis buta uz 800Lt, vaika i mokykla veziot ar vairuotoja samdyt, kad veziotu ir verkt kiek transportui ir nuomai isleidzia.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 22, 15:06)
bet kad labai nusistebejot, "ar pakanka normaliam gyvenimui"? Nereikia slaistyt, tai pakaks.
Mano pussesere nuomojasi 1k. buta Kaune (Lietuva ne vien Vilnium apsiriboja) uz 300Lt. Ir ji nesako, kad spaudziasi  schmoll.gif Ieskojo, kad butas butu prie pat mokyklos, tai vaikas pats nueina, pats grizta. I darba ji autobusu vaziuoja(masina turi), o menesinis bilietas mazdaug 100 Lt kainuoja, tai irgi susitaupo. O gali irgi nuomotis buta uz 800Lt, vaika i mokykla veziot ar vairuotoja samdyt, kad veziotu ir verkt kiek transportui ir nuomai isleidzia.

Taip, nusistebėjau, jei turėt omeny visas mano aukščiau išvardintas išlaidas. Bet nereikia čia pagal save vertinti visų ir galvoti, kad visi šlaistosi. Tiesiog mes visi skirtingai suprantame kas yra normalus gyvenimas, o kur yra egzistavimas tiktai.
Ir mano supratimu, jei žmogui nepakanka, tai jis ne iš valstybės prašo, ne iš ex'o, o stengiasi užsidirbti daugiau. Ir neverkia ir nedejuoja, kad oi oi, duotų čia man kas tiek, tai gyvenčiau kaip karalienė. Tam sveiki žmonės turi galvas ir rankas.
Aš nesakau, kad Lietuva Vilnium apsiriboja, tiesiog pakeikiau pavyzdį kaip gali būti, taigi, ta laimentų suma tuo labiau priklauso nuo gyvenamos vietos, poreikių ir pan. Pas mus visas jie skirtingi. ir dar gi visos sutikot, kad vaiko poreikiai neturi nukentėti, tai jei vaikas prieš tai gyveno gerame bute, turėjo savo kambarį, tai, mano supratimu, tie poreikia ir išlieka, kad vaikas ir toliau turėtų savo kambarį. O jei nuomosies 1 kambario butą, tai čia jau bus vaiko gyvenimo sąlygų suprastinimas.
Gali butą už 800 nuomot, kas Vilniuje nėra jokia prabanga, jei naujos statybos butas (o jei nuomosi senos, mokėsi mažiau už nuomą, bet mokesčių dvigubai daugiau).
Ir žinot, tikrai įdomu skaityti, kaip potekstė visuose postuose yra tokia: jei aš neturiu, neduok dieve kitas gauna / turi daugiau, tai čia jau šlaistymasis.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 14:52)
Stengčiausi užsidirbti daugiau, kaip kad ir dabar darau, o ne ex melžčiau tongue.gif o dėl nuomos kainos, tai tokios tos nuomos kainos Vilniuj, ir nieko čia nepadarysi. Ir kalba eina apie 2 kambarių butą, ne 4, nereikia išsidirbinėti.

700 litų alimentų nėra mažai, niekur taip nerašiau, tai normali suma.

Į ankstesnį postą gal ir neįsiskaičiau pakankamai, kad nuomos nemoka. Bet šiaip išvardinau, kur dingsta suma, galinti atrodyti didelė, bet gyvenant mieste ir neturint palikto buto beigi mašinos, nėra didelė.

drinks_cheers.gif ir su kitais tamstos postais sutinku didis.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 15:14)
Taip, nusistebėjau, jei turėt omeny visas mano aukščiau išvardintas išlaidas. Bet nereikia čia pagal save vertinti visų ir galvoti, kad visi šlaistosi. Tiesiog mes visi skirtingai suprantame kas yra normalus gyvenimas, o kur yra egzistavimas tiktai.
Ir mano supratimu, jei žmogui nepakanka, tai jis ne iš valstybės prašo, ne iš ex'o, o stengiasi užsidirbti daugiau. Ir neverkia ir nedejuoja, kad oi oi, duotų čia man kas tiek, tai gyvenčiau kaip karalienė. Tam sveiki žmonės turi galvas ir rankas.
Aš nesakau, kad Lietuva Vilnium apsiriboja, tiesiog pakeikiau pavyzdį kaip gali būti, taigi, ta laimentų suma tuo labiau priklauso nuo gyvenamos vietos, poreikių ir pan. Pas mus visas jie skirtingi. ir dar gi visos sutikot, kad vaiko poreikiai neturi nukentėti, tai jei vaikas prieš tai gyveno gerame bute, turėjo savo kambarį, tai, mano supratimu, tie poreikia ir išlieka, kad vaikas ir toliau turėtų savo kambarį. O jei nuomosies 1 kambario butą, tai čia jau bus vaiko gyvenimo sąlygų suprastinimas.
Gali butą už 800 nuomot, kas Vilniuje nėra jokia prabanga, jei naujos statybos butas (o jei nuomosi senos, mokėsi mažiau už nuomą, bet mokesčių dvigubai daugiau).
Ir žinot, tikrai įdomu skaityti, kaip potekstė visuose postuose yra tokia: jei aš neturiu, neduok dieve kitas gauna / turi daugiau, tai čia jau šlaistymasis.

Prašom, čia man nevaryt biggrin.gif nedejuoju, man sočiai užtenka mūsų turimų pajamų dabar, bet jos nei pusės tiek nesiekia (2700lt) schmoll.gif o tiek turėčiau tai tikrai gyvenčiau kaip KARALIENĖ, čia ne dejonė, čia palyginimas. Mano nuomone yra gėda verkt, kad tiek yra mažai 4u.gif

O dėl ko dabar neieškau, nesistengiu geriau, stengiuosi vėliau turėt geriau, nes dabar mokausi, jau nedaug liko ir būsiu diplomuota, o kadangi spec užsienyje labai paklausi, manau gyvensiu dar geriau nei už tuos 2700lt tongue.gif Bet žinot tas ir yra, jei dabar negali tai nieko ir nemelžti supranti, kad reikia iš to gyvent ką turi, ir kai tą supranti visko užtenka.
Papildyta:
Aš nesakau, kad vaiko poreikiai turi nukentėti, bet jei jau negali daugiau pats gauti, su tokia suma manau vis tiek yra gėda dejuoti kad mažai, nei puse LT tiek neturi ax.gif jei jau blogai tai ir stengiesi o ne dejuoji.
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 03 22, 15:24)
O dėl ko dabar neieškau, nesistengiu geriau, stengiuosi vėliau turėt geriau, nes dabar mokausi, jau nedaug liko ir būsiu diplomuota, o kadangi spec užsienyje labai paklausi, manau gyvensiu dar geriau nei už tuos 2700lt tongue.gif  Bet žinot tas ir yra, jei dabar negali tai nieko ir nemelžti supranti, kad reikia iš to gyvent ką turi, ir kai tą supranti visko užtenka.
Papildyta:
Aš nesakau, kad vaiko poreikiai turi nukentėti, bet jei jau negali daugiau pats gauti, su tokia suma manau vis tiek yra gėda dejuoti kad mažai, nei puse LT tiek neturi ax.gif jei jau blogai tai ir stengiesi o ne dejuoji.

Nettel, su šituo postu negaliu nesutikti. Mano supratimas lygiai toks: arba gyveni iš to, ką turi (jei to pakanka), ir nemelži ex, arba stengiesi užsidirbti daugiau. Visokių tų fazių gyevnime būna, kartais turiem mažiau, kartais turime daugiau.

Beje, o apie Lietuvos pusę, kurie gyvena iš pašalpų, tai išvis patyliu. Ne į temą, bet paprašaikų tai oi kaip nemėgstu, kurie tingi dirbti, bet sugeba tik valstybę melžti ir toliau dejuoti kaip jiems bloga gyventi. O ką patys tai valstybei davė, kad būtų gera gyventi...
soryy už offtopic.
Atsakyti
aš irgi mokausi (tūkstantėliai tūkstantėliai....), ir pajamos mano artimos nurodytai sumai smile.gif Ir negyvenu labai prabangiai, turiu paskolą, mokesčiai šią žiemą kaip niekad kanda.. Na, žodžiu. Kiekvienam savo. smile.gif Negyvenu, kaip karalienė, bet neskurstam. Ir gyventi už 1350lt teko, iš kurių 500lt nuoma, žiemą kokie 500lt mokesčiai, tuo metu darželis apie 160lt kainavo, tai.....
Atsakyti
Tik ką kalbėjom, kad normalu, jog visos skirtingos ir poreikiai bei galimybės skirtingos, ir vėl svetimi pinigai skaičiuojami, dėl to pešamasi ir moralizuojama... beviltiška... doh.gif
Ar ne geriau būtų tuomet apie konkrečius dalykus knkrečiai, praleidžiant sumas, kad bereikalingo širšalo nekiltų?
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 15:14)
O jei nuomosies 1 kambario butą, tai čia jau bus vaiko gyvenimo sąlygų suprastinimas.

bet yra seimu su 1 vaiku, kur abu dirba, bet turi 1 kamb.buta ir nesiskundzia, neverkslena, kad oj kaip prastai ju vaikas gyvena schmoll.gif

QUOTE(Erendira @ 2012 03 22, 15:50)
visos skirtingos ir poreikiai bei galimybės skirtingos,

schmoll.gif Pvz. Pinigu skyrely yra tema "Iklimpau i skolas", ten seimos poreikiams tenkinti buvo imamos paskolos, kad vakarelius su dovanoms sveciams butu galima surengti. Nagi ju tokie POREIKIAI. Jiems buvo tiesiog REIKALINGI tokie vakareliai, gi norejosi gerai gyventi. Bet ar buvo butina? Stai apie ka as. Poreikiai gali buti milziniski, bet ar jie tikri, ar tik UZGAIDOS mamos/tevo? Manau, kad kas jau kas, bet poreikiai, tai visu vaiku vienodi (isskyrus turincius spec.poreikius), o visi norimi "pribumbasai" tai jau mamos uzgaidos. Protingumo ribos juk ir poreikiams turi buti, ypac i galimybes atsizvelgiant.
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2012 03 22, 15:50)
Tik ką kalbėjom, kad normalu, jog visos skirtingos ir poreikiai bei galimybės skirtingos, ir vėl svetimi pinigai skaičiuojami, dėl to pešamasi ir moralizuojama... beviltiška... doh.gif
Ar ne geriau būtų tuomet apie konkrečius dalykus knkrečiai, praleidžiant sumas, kad bereikalingo širšalo nekiltų?

aš čia širšalo nematau, tam ir yra forumas, kad diskutuoti smile.gif jei tik faktai bus, tai forumas savo paskirties nebe atliks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 22, 17:00)
Poreikiai gali buti milziniski, bet ar jie tikri, ar tik UZGAIDOS mamos/tevo? Manau, kad kas jau kas, bet poreikiai, tai visu vaiku vienodi (isskyrus turincius spec.poreikius), o visi norimi "pribumbasai" tai jau mamos uzgaidos. Protingumo ribos juk ir poreikiams turi buti, ypac i galimybes atsizvelgiant.

Na tarkim,ar butinas atskiras kambarys vaikui? g.gif
Tai prabangos dalykas ar ne?
Bureliai? Irgi galima nelankyti.
Rubai is devetu(paaugliams sunku ten rast).
Bet ar cia bus normalus gyvenimas ar isgyvenimas? Ar jau issiskyrus reikia sumazinti vaiko poreikius iki minimumo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 22, 16:20)

vat butent apie tai bigsmile.gif o kad zinoti ar butina, manau, jog teisingiausia lyginti su didziaja dauguma zmoniu, o ne kokiu 1 pazistamu paciu turtingiausiu ir po to verkti, kad mums blogai, mums mazai.
Atsakyti
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 22, 16:20)
Na tarkim,ar butinas atskiras kambarys vaikui? g.gif
Tai prabangos dalykas ar ne?
Bureliai? Irgi galima nelankyti.
Rubai is devetu(paaugliams sunku ten rast).
Bet ar cia bus normalus gyvenimas ar isgyvenimas? Ar jau issiskyrus reikia sumazinti vaiko poreikius iki minimumo?  g.gif

Mano atveju:
Vaikas turi savo kambarį, gyvenam 2 kambarių bute.
Ne neprabangos, bet tarkim jei neišeitų pagal finansus ieškočiau mažesnio.
Lanko 2 papildomus būrelius bet darželyje, už juos atskirai mokame, dailė ir šokiai.
Rūbai, būna kad ir į dėvėtus nueinu, vat radau treningus darželiui už 7lt, originalūs adidas, ir visiškai kaip nauji biggrin.gif O perku įvairiai, ir naujų, ir akcijų būna, tiesa mano vaikas dabar tikrai jau greit auga ax.gif bet pripažįstu, kad mažiems daugiau yra ko rasti ir dėvėtuose ir ne. Perkam ir naujų. Bet taip pat turim pusbrolį vyresnį, perleidžia kartą į metus savo rūbus, nes jis gyvena ne LT 4u.gif Na aš vyro neturėjau, nuo pat pradžių auginau viena...ir laukiausi viena, gyvenam pagal galimybės ką galiu tą duodu, mums užtenka, maistui, pramogoms, mokesčiams. Neverkšlenu, kad mažai, nemanau taip pat kad daug turim, bet ateis laikas bus geriau smile.gif

Atsakyti