QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 15:14)
Taip, nusistebėjau, jei turėt omeny visas mano aukščiau išvardintas išlaidas. Bet nereikia čia pagal save vertinti visų ir galvoti, kad visi šlaistosi. Tiesiog mes visi skirtingai suprantame kas yra normalus gyvenimas, o kur yra egzistavimas tiktai.
Ir mano supratimu, jei žmogui nepakanka, tai jis ne iš valstybės prašo, ne iš ex'o, o stengiasi užsidirbti daugiau. Ir neverkia ir nedejuoja, kad oi oi, duotų čia man kas tiek, tai gyvenčiau kaip karalienė. Tam sveiki žmonės turi galvas ir rankas.
Aš nesakau, kad Lietuva Vilnium apsiriboja, tiesiog pakeikiau pavyzdį kaip gali būti, taigi, ta laimentų suma tuo labiau priklauso nuo gyvenamos vietos, poreikių ir pan. Pas mus visas jie skirtingi. ir dar gi visos sutikot, kad vaiko poreikiai neturi nukentėti, tai jei vaikas prieš tai gyveno gerame bute, turėjo savo kambarį, tai, mano supratimu, tie poreikia ir išlieka, kad vaikas ir toliau turėtų savo kambarį. O jei nuomosies 1 kambario butą, tai čia jau bus vaiko gyvenimo sąlygų suprastinimas.
Gali butą už 800 nuomot, kas Vilniuje nėra jokia prabanga, jei naujos statybos butas (o jei nuomosi senos, mokėsi mažiau už nuomą, bet mokesčių dvigubai daugiau).
Ir žinot, tikrai įdomu skaityti, kaip potekstė visuose postuose yra tokia: jei aš neturiu, neduok dieve kitas gauna / turi daugiau, tai čia jau šlaistymasis.
Prašom, čia man nevaryt
nedejuoju, man sočiai užtenka mūsų turimų pajamų dabar, bet jos nei pusės tiek nesiekia (2700lt)
o tiek turėčiau tai tikrai gyvenčiau kaip KARALIENĖ, čia ne dejonė, čia palyginimas. Mano nuomone yra gėda verkt, kad tiek yra mažai
O dėl ko dabar neieškau, nesistengiu geriau, stengiuosi vėliau turėt geriau, nes dabar mokausi, jau nedaug liko ir būsiu diplomuota, o kadangi spec užsienyje labai paklausi, manau gyvensiu dar geriau nei už tuos 2700lt
Bet žinot tas ir yra, jei dabar negali tai nieko ir nemelžti supranti, kad reikia iš to gyvent ką turi, ir kai tą supranti visko užtenka.
Papildyta:
Aš nesakau, kad vaiko poreikiai turi nukentėti, bet jei jau negali daugiau pats gauti, su tokia suma manau vis tiek yra gėda dejuoti kad mažai, nei puse LT tiek neturi
jei jau blogai tai ir stengiesi o ne dejuoji.