Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

kaip bebūtų, visgi daug kas priklauso ir nuo to, kokie santykiai išlikę su VT. Ir nuo to, kiek ir kaip jis bendrauja su vaiku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 21, 19:45)
kaip bebūtų, visgi daug kas priklauso ir nuo to, kokie santykiai išlikę su VT. Ir nuo to, kiek ir kaip jis bendrauja su vaiku. smile.gif

paaiskinkit man, neismanelei, kaip tevo bendravimo kiekis su vaiku itakoja alimentu dydi? Tipo, nebendrauji, tai daugiau moki, bendrauji, tai maziau? Ar atvirksciai? Ar jus cia ne apie alimentus?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 21, 20:05)
paaiskinkit man, neismanelei, kaip tevo bendravimo kiekis su vaiku itakoja alimentu dydi? Tipo, nebendrauji, tai daugiau moki, bendrauji, tai maziau? Ar atvirksciai? Ar jus cia ne apie alimentus?

Na mano nuomonė tai ne tokia kaip jūs rašote... manau kaip tik jei tėvas rodo dėmesį vaikui, nori su juo kuo daugiau bendrauti galimybės leidžia ir moka daugiau, ar duota į rankas, apiperka. O jei tik nusimuilinti ir siekia, jei tiesiog nebesidomi, ir nemato reikalo mokėt daugiau, nei priklauso. O ir kas priklauso kiti vengia mokėt....
Atsakyti

aš apie tai, apie ką rašė Erendira anam puslapyje.. kad vaiko auginimas, tai ne tik finansai.. juk yra ir auklėjimas, dėmesys, bendravimas. Jei vienintelis tėvo ir vaiko ryšys yra alimentai, tai būk malonus, mokėk ir nesispardyk, jei ne, tai labai lankstu viskas pasidaro mirksiukas.gif Jei gauni alimentus, o dar papildomai vaikas rūbų, pramogų ir pan., tai negi drąskysies dėl kiekvieno lito? ne..
Atsakyti
Be to, jei tėvas glaudžiai bendrauja su vaiku, jis pats mato, kiek ir ko tam vaikui reikia, tai arba pats nuperka, arba nesmaugia dėl alimentų...
Nes tik "teoriniams" vaikams visko "per daug" būna ir "kur ta boba pinigus deda" cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 03 21, 14:19)
Visur tokiu yra. O kad nori duoti vaikui kuo daugiau ir tai, kas geriausia, tai pagirtina, tik visur turi buti ribos. O jas ir yra sunkiausia nustatyti.
Pati pazistu moteri, kuriai vyras buta ir masina paliko, vaikui moka 700 alimentu, ji uzdirba netoli 2000, o pastoviai skolose sedi ir verkia, kad mazai is vyro gauna. O tiesa yra tokia, kad pinigus issvaisto. Pati pripazista, kad vyras vaikui mokyklai viska superka, striukes, batus irgi nuperka, vasara prie juros nuveza, muzikos bureli apmoka, o ji vargse nelaiminga, vyro nuskriausta vos ne badauja  doh.gif Jai mat 2700 Lt per mazai, ji daugiau noretu... gi del vaiko geroves! Bet juk noreti nedraudziama, reikia tik kazkiek dar ir proto tureti pinigus leidziant.

Ir aš tokią pažįstu mirksiukas.gif , nesakau, kad tokios neegzistuoja, sakau, kad čia, greičiausiai, tokios neateina... nes anos jau seniai būna perkandusios gerklę visiems iš eilės, kad išsiplėštų kuo daugiau... ir čia joms nėr ko bėdavotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2012 03 21, 11:14)
Bliamaba, mamos, kas čia per sovietiniai išvedžiojimai - "daugiau, nei aš išleidžiu negali būti, nesamonė tiek vaikui išleisti, visiems po lygiai" ir t.t. ir t.p.
<.......>

drinks_cheers.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 03 21, 13:19)
Pati pazistu moteri, kuriai vyras buta ir masina paliko, vaikui moka 700 alimentu, ji uzdirba netoli 2000, o pastoviai skolose sedi ir verkia, kad mazai is vyro gauna. O tiesa yra tokia, kad pinigus issvaisto. Pati pripazista, kad vyras vaikui mokyklai viska superka, striukes, batus irgi nuperka, vasara prie juros nuveza, muzikos bureli apmoka, o ji vargse nelaiminga, vyro nuskriausta vos ne badauja  doh.gif Jai mat 2700 Lt per mazai, ji daugiau noretu... gi del vaiko geroves! Bet juk noreti nedraudziama, reikia tik kazkiek dar ir proto tureti pinigus leidziant.

O jūs norit pasakyt, kad 2700 litų dviems, nuomojantis butą, yra daug??? doh.gif ir pakanka normaliam gyvenimui?

QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 21, 19:45)

drinks_cheers.gif ir dar pridursiu, kad dar priklauso ir nuo buvusių vyro ir žmonos santykių. Jei skiriamasi bendru supratimu, paprastai ir problemos dėl alimentų nebūna....
o juk yra tokių mamų, kurios pykdamos ant buvusio vyro pačios draudžia vaikui bendrauti su tėčiu, arba daro viską, kad tik tą bendravimą apribotų. Asmeninės ambicijos ir skauduliai, ir nesuvokimas, kad vaikas vistiek turi matyti tėtį, net jei tai ex'as...

Įtakoja taip, kad kai tėvas su vaiku bendrauja, tai mato jo poreikius, ir gali duoti / duoda daugiau, nei yra sutarta.

Mes su ex be teismo esam sumą sutarę, atvirom kortom parodėm viens kitam savo pajamas, išlaidas, paskaičiavom vaiko poreikius, padalinom sumą per pusę ir gaunu iš jo tiek, kiek manau yra reikalinga vaikui. Extra išlaidoms gaunu, kai pasakau, kad reikia ir pagrindžiu tą poreikį. Be to, tėvas ir pats bendraudamas mato.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 12:38)

O jūs norit pasakyt, kad 2700 litų dviems, nuomojantis butą, yra daug??? doh.gif ir pakanka normaliam gyvenimui?

O jūs norit pasakyt, kad tokia suma yra maža? blink.gif man atrodo ji būtent ir rašė, kad tėvas vaiką viskuo apiperka, tai kur ten tų išlaidų tiek dar reikia? maistui, mokesčiams, pramogom biggrin.gif man tokią sumą, tai aš kaip karalienė gyvenčiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 03 22, 14:30)
O jūs norit pasakyt, kad tokia suma yra maža? blink.gif man atrodo ji būtent ir rašė, kad tėvas vaiką viskuo apiperka, tai kur ten tų išlaidų tiek dar reikia? maistui, mokesčiams, pramogom biggrin.gif  man tokią sumą, tai aš kaip karalienė gyvenčiau bigsmile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 03 22, 13:30)
O jūs norit pasakyt, kad tokia suma yra maža? blink.gif man atrodo ji būtent ir rašė, kad tėvas vaiką viskuo apiperka, tai kur ten tų išlaidų tiek dar reikia? maistui, mokesčiams, pramogom biggrin.gif  man tokią sumą, tai aš kaip karalienė gyvenčiau bigsmile.gif

Taip, noriu pasakyti, akd ji nėra didelė, jei butas nuomojamas ir iš tos sumos reikia ir nuomą (800 lt), ir mokesčius susimokėti (700Lt), ir pavalgyti (600 lt), ir apsirengti (nežinau kiek duoti čia, labai individualu), ir transporto išlaidas (300 lt.), ir būrelius (sakykim 200 lt.) / pramogas (kas lieka) apsimokėti. Kaip matot, surašius skaičius, praktiškai nieko toms pramogoms ir nelieka. O kur dar kažkoks pasitaupymas / atsidėjimas, kur knyga kokia, kino teatras kartą į mėnesį (sakykim)... ir butiinės visokios išlaidos.... Na, jei tėvas vaiką pilnai apiperka, tai atkrenta apranga / batai. Visi kiti mokesčiai juk niekur nedingsta.
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 03 22, 12:38)
drinks_cheers.gif

skaitykit atidziau. Gi rasiau, kad buta PALIKO zmonai ir vaikui, jo nuomot ir nuomos moket NEREIKIA! Masina paliko irgi. Ir apiperka vaika viskuo, kas reikalinga, tai jums dar maza atrodo???? Sazines reikia turet, jei taip.
Ir dar. Tai moteriai transporo islaidos i darba nulis, nes darbas arti, pescia nueina. Vaikui mokykla ir bureliai irgi visai cia, vaikas apipirktas visais materialiais dalykais, kurie jam reikalingi, vasara atostogos apmoketos. Paskaiciuokit islaidas dar karta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 22 kovo 2012 - 14:38
Na žinot svetimu pinigus gudru skaičiuoti, bet vaikui alimentai 700lt yra jau mano nuomone pakankamai daug, o dar kai plius viskuo apiperka, net gėda skaityt kai rašo, kad maža, atleiskit bet tikrai gėda skaityt, tai ką mažiausiai jums jaučiu 6000lt reiktų doh.gif o čia merginos yra dauguma jaučiu įpratusios iš labai minimalių pajamų išgyventi 4u.gif tai ta suma joms ir man yra tikrai labai didelė, būčiau labai laiminga tokią turėdama.

Ir visų pirmą manau jei jau už nuomą 800lt mokama, tai jau čia iš gero gyvenimo, na kaip sakant jei jau taip nieko nelieka reikia ieškotis pigiau, kad liktų tongue.gif
Papildyta:
Čia manau ir būtų tas atvejis, kai alimentų 700mažai, pačios pajamos ne mažos ir spaudžiasi gyvendama 4 kambarių bute, spaudžiasi lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nepykit gražinu, bet žinot jei jau tiek jums mažai, tai ką darytumėt už 800lt dviems ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 03 22, 14:44)
Nepykit gražinu, bet žinot jei jau tiek jums mažai, tai ką darytumėt už 800lt dviems ? g.gif

Stengčiausi užsidirbti daugiau, kaip kad ir dabar darau, o ne ex melžčiau tongue.gif o dėl nuomos kainos, tai tokios tos nuomos kainos Vilniuj, ir nieko čia nepadarysi. Ir kalba eina apie 2 kambarių butą, ne 4, nereikia išsidirbinėti.

700 litų alimentų nėra mažai, niekur taip nerašiau, tai normali suma.

Į ankstesnį postą gal ir neįsiskaičiau pakankamai, kad nuomos nemoka. Bet šiaip išvardinau, kur dingsta suma, galinti atrodyti didelė, bet gyvenant mieste ir neturint palikto buto beigi mašinos, nėra didelė.
Atsakyti