Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(Giddy @ 2012 03 14, 16:03)
Tai drabuzeliai juk ne vienam menesiui smile.gif tam ir sudaromos vaiko poreikiu lenteles, kad lengviau butu paskaiciuoti kiek isleidziam menesiui. smile.gif

Dar ir nuo vaiko priklauso, mano berniokas sugebejo nauja stiruke paversti niekine po savaites doh.gif 150 Lt. kaip i.... o batus pirkau ne kas menesi bet panasiai, nes i pirma klase isleidau su 32 ismiera laisvesniais batai, o 4 baigiams su 40 ismiera batu, tad nuperki rudeniui pora men ir reikia zieminiu, zieminius, o pavasariui jau netinka seni... O batus turim tureti dvejus, nes jei suslampa (ilipa i balas) tai pamainai kitu reikia kol tie dzius.... O pirkti per didelius as pries, nes ir taip pas ortopeda lankomes... Taip pat ir su rubais, kelnes pavasari geros, bet rudeni jau neilenda, o kiek supleso ir isteplioja doh.gif Gal cia tik mano toks aktyvus, bet rubam mes isleidziam labai daug ir as su mielu noru atsisakyciau alimentu jei vaiko tevas ji aprengtu bigsmile.gif
Atsakyti
smile.gif mano sunui pustreciu metuku, tai drabuziukus dar nesioja puikiai. Paltuka (rudeninpi/pavasarini, net siltai ziemai puikiai tinka) nesiojo praejusi pavasari (ilgis buvo iki kelio, o rankoves paraitojau), si rudeni bei dali ziemos ji vilkejo. Jau islindom is sniego kostiumo ir toliau vilkim paltuka smile.gif kazkaip super ekonomiskai issisukau smile.gif del batu, tai kokia didele jusu vaiko koja! Na, bet vis tiek, neisleidziate kas menesi po 1000lt vien vaiko drabuziams....
Atsakyti
QUOTE(Giddy @ 2012 03 14, 20:11)
smile.gif mano sunui pustreciu metuku, tai drabuziukus dar nesioja puikiai. Paltuka (rudeninpi/pavasarini, net siltai ziemai puikiai tinka) nesiojo praejusi pavasari (ilgis buvo iki kelio, o rankoves paraitojau), si rudeni bei dali ziemos ji vilkejo. Jau islindom is sniego kostiumo ir toliau vilkim paltuka smile.gif kazkaip super ekonomiskai issisukau smile.gif del batu, tai kokia didele jusu vaiko koja! Na, bet vis tiek, neisleidziate kas menesi po 1000lt vien vaiko drabuziams....

Tai ziurekit,kiek yra burelliu visokiausiu,pvz dailusis ciuozimas..kainos labai dideles. Teatras,kinas.. kazkokia pramoga, vitaminai geri, busto islaidos, keliones, eskursijos.
Tiesiog,jei seimoje vaikas visa tai turejo, ta pati galima jam duoti ir issiskyrus.Nes vienai mamai viskam skirti pinigu,labai sunku.Daug uzdirbti reikia.
Maniske 5,5m..tai rubu kaina kaip suaugusiu,o jei dar grazesni komplektuka..jei botai su kokiu hallo kitty ir t.t Ir cia tik maza dalis. Nesunkiai galima ir 2000lt i menesi vaikui isleist 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giddy @ 2012 03 14, 20:11)

Na 1000 neisleidziu vien rubams, bet.... Kol ejo i darzeli tai isvis mazai isleisdavau, nes kaip saket striuke, paltai porai ar net trims sezonams ir t.t.. o ir kainos netokios buvo, daug ka turguje galejau rasti... I darzeli is darzelio pasiimi, kartu vaikstai, zaidi...
Bet dabar jis jau greitai auga, nei vaikiski rubai, nei vyriski doh.gif O dar norai ir mados prasidejo doh.gif Rubus sudrapalina greitai, nes su draugais tai ten tai sen ilenda... Seniau trusikelius pikdavau paprastus po 2 lt. dabar jau vyriskus po 15-20 lt. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rajukas @ 2012 03 14, 15:57)
persiusk prasau.

aciu

Parašykit el.paštą, persiųsiu savąją 4u.gif

Užvirė čia košė dėl tų mano 500lt smile.gif Aš ir pati nustebau, kai paskaičiavau, kokia suma per mėnesį vaikui susidaro mirksiukas.gif Nenoriu plėstis, bet manau kad tėvų skyrybos neturi bloginti vaiko padėties. Ypač kai galimybės leidžia, nesiruošiu juk paskutinių kelnių numauti smile.gif
Atsakyti
mano vaiko islaikymui skirti alimentai didesni nei 500lt. kadangi pati tokia pat ar n3t didesne suma skiriu, tai uztenka ir kelionems, ir naujiems drabuziukams, ir batukams, ir visoms pramogoms.
Atsakyti
cia del tu rubu. nezinainau, mamos, pati auginu du bernus. 8m ir 1m. sakot, greit supleso rubus, sudergia..pati zinau. o tai nepasaukat galvs, kaip pigiau issisukt, pvz, neturit kiemui kaimui skirtu rubu, ar butinai jei kelnes tai 75lt ir leidziat i medi lipt su jom, jei maike tai be 30lt neperkat, juk tikrai galima pasidelioti. padevetose parduotuvese tikrai ne menkesne kokybe nei kai kur turguj kai po pirmokarto is golfu net siules isyra, nes susiutos tik vienu dygsniu masinine. ar butina mazus rengt vien madingais 100proc? turit rubus mklai ir sveciams, - o vis akita tikrai galima su pigiau priasisukt. pvz, as pries 2d.astuonmeciaui lb faina golfa uz 10lt pirkau. ir maziukui net du. tai sakysit, vaika moraliai jau nuskriaudziau, kad ne uz 60lt?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 17, 09:37)
cia del tu rubu. nezinainau, mamos, pati auginu du bernus. 8m ir 1m. sakot, greit supleso rubus, sudergia..pati zinau. o tai nepasaukat galvs, kaip pigiau issisukt, pvz, neturit kiemui kaimui skirtu rubu, ar butinai jei kelnes tai 75lt ir leidziat i medi lipt su jom, jei maike tai be 30lt neperkat, juk tikrai galima pasidelioti. padevetose parduotuvese tikrai ne menkesne kokybe nei kai kur turguj kai po pirmokarto is golfu net siules isyra, nes susiutos tik vienu dygsniu masinine. ar butina mazus rengt vien madingais 100proc? turit rubus mklai ir sveciams, - o vis akita tikrai galima su pigiau priasisukt. pvz, as pries 2d.astuonmeciaui lb faina golfa uz 10lt pirkau. ir maziukui net du. tai sakysit, vaika moraliai jau nuskriaudziau, kad ne uz 60lt?

as nemaciau nei vieno pasisakymo (is paskutiniuju), kad smerktu pigius vaikiskus drabuzius. kiekviena rengia savo vaikus kaip gali. jei mama turi galimybes vaika aprengti naujais "brandiniais" drabuzeliais - nieko tame blogo nematau. yra labai saunu, kai mamos perduoda drabuziukus "is ranku i rankas" - bet ne visos tokiu draugiu turime.
Atsakyti
gal as ir klystu, bet pastebejau, kad skyrybomis sioje temoje meginama "uzsidirbti". Juk jei seima su 1 vaikiuku gyvena 1 kambario bute, tai niekas nesistebi ir nekomentuoja, bet va, jei mama su 1 vaiku 1 kamb.bute, tai jau reiskia, kad jie "spaudziasi". Kai perka rubus, tai ir is padevetu, ir is ranku i rankas, o cia jau tik nauju, firminiu kainas ziurima. Ir paprastai ziurima/klausiama/skaiciuojama ne kiek vaikui reikia, bet kiek galima isreikalauti, kiek vyras uzdirba ir t.t. Na, bet ai, nekreipkit demesio i mano komentara.
Atsakyti
Pas mus tiesiog buvo susitarimas, kad vaiko gyvenimas neprastetu. VT duodap inigus, bet buna ir knygeliu, kepure, kokius batus, si bei ta,vaistu jei reikai taveza nupirkes. 4u.gif As jo neisnaudoju,tik jis suvokia, kad tie alimentai tikrai mazi. Galima pirkti kelnes uz 5lt, bet galima uz 50lt. Ir skirtumas visgi yra, jos bus grazios ir madingos, bet nebutinos. Bet jei abu tevus tenkina,kodel ne?
Nekalbu apie tuos variasntus,kai mama ima bet isleidzia sau.
Atsakyti
Sveikos..

na, idomu, ka manote.. gaunu is tevo 200 lt + kas du menesius tik savaite pasiima ja pas save + izeidinejimai man, kad as ja nesirupinu...
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 03 17, 21:12)
gal as ir klystu, bet pastebejau, kad skyrybomis sioje temoje meginama "uzsidirbti". Juk jei seima su 1 vaikiuku gyvena 1 kambario bute, tai niekas nesistebi ir nekomentuoja, bet va, jei mama su 1 vaiku 1 kamb.bute, tai jau reiskia, kad jie "spaudziasi". Kai perka rubus, tai ir is padevetu, ir is ranku i rankas, o cia jau tik nauju, firminiu kainas ziurima. Ir paprastai ziurima/klausiama/skaiciuojama ne kiek vaikui reikia, bet kiek galima isreikalauti, kiek vyras uzdirba ir t.t. Na, bet ai, nekreipkit demesio i mano komentara.

drinks_cheers.gif

gaunu 400lt+ rūbų kartais+ papildomom išlaidom (tokiom, kaip vaistai ar pan. atsiradus). Mokyklinio amžiaus vaikui manau tikrai užtektinai. Daugiau net neišdrįsčiau paprašyti. Juk sudėjus abu, gaunasi 800lt. Panašiai tiek ir išleidžiu, jei į tą sumą skaičiuoti komunalinius, nuomą ir pan. Na, bet čia gal dar ir žmogiškumo faktorius turi reikšmės.
Atsakyti