QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:15)
drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti
nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau
tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti
Neabejokite
"Skolininkas, mokantis periodines išmokas savo noru" - čia turima omenyje, kad privalantis mokėti išlaikymą savo noru (neišieškant per antstolius) moka
teismo priteistas išmokas. Taigi, indeksuoti privalo.
Trumpat tariant (
čia kaip aš suprantu) - indeksuojamas t
eismo priteistas mokėti išlaikymas. o mokėti tą teismo priteistą išlaikymą galima savo noru, galima per antstolius
, bet indeksuoti
privaloma.
jei dėl išlaikymo buvo susitarta
bendru susitarimu, gali būti, kad indeksuoti ir neprivaloma (t.y. minėtos teisinės nuostatos tokioms išmokoms netaikomos), su ta mintimi, kad jei galima buvo susitarti dėl išlaikymo dydžio gražiuoju, gražiuoju galima bus susitarti ir dėl jo didinimo, jei didėja kainos (juk kas buvo visai normalus išlaikymas prieš 10 metų, dabar tikrai gali nebeatrodyti, normalus).
Bet, kartoju, apie antrąjį punktą -
čia tik mano pamąstymai, jokiu būdu nereiškiantys kad būtent taip ir yra
O dėl to, reikia ar nereikia indeksuoti iš esmės - visiemsnormalu, kad einant metams didinamos algos, nes keičiasi kainos, pragyvenimo lygis ir t.t. tai kodėl neturi būti normalu, kad atitinkamai didinamas ir išlaikymas? aišku, per ilgą laiką gali gerokai suma išaugti, na, net ir kaipnos mūsuose nė kiek nemažėja...
čia kažkam reikėjo indeksavimo nutarimo - jis čia
Indeksavimas
alimentai indeksuojami tik nuo 2008 08 01
Papildyta:
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:29)
kažkaip man čia ne taip... pagal tokį loginį tęstinumą gautųsi, kad po tarkim 10 metų, priteista suma bus gerokai iškeipto didumo... ryt varau pas teisėjo padėjėją, pasiteirausiu... nes keik man anksčiau buvo aiškinta ir bandyta tai pateikti pavyzdžiais, supratau kiek kitaip indeksuojamą sumą
Na, remiuosi va kuo: (iš mano nurodyto dokumento)
6. Po pirmojo periodinės išmokos indeksavimo vėliau indeksuojamos perskaičiuotos periodinės išmokos.
taip, per 10 metų suma išaugs, bet per 10 mtų, kaip jau sakiau, pasikeis labai daug kas - ir kainos ir atlyginimai ir t.t.
Nemanykit, kad ginu indeksavimą, nes noriu pasiplėšti iš VT
. Mano šeimoje alimentai ir ateina (mano dukrai iš VT), ir išeina - vyras moka oi kokius nemažus alimentus savo dukrai. Bet aš vistiek už indeksavimą, nes tai yra logiška.
Кто гордая??? Я-гордая??? Да нет...мы, царицы, бабы простые!...