Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(kristyyynyte @ 2012 01 25, 09:17)
Labai labai aciu,viska isaiskinote paprastai ir suprantamai  bigsmile.gif
vt man pats perveda arba i rankas duoda 500 lt, vadinasi man kreiptis i anstolius ? nes jisi savo noru daugiau nemokes nei 500 lt ir juo labiau pats neindeksuos. Jis ir taip stradalina ,kad dviem vaikams 500 lt yra per daug.

Manau, kad tik per antstolius. Aišku, VT gali būti pikta, bet įstatymai yra įstatymai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2012 01 19, 09:56)
...
Skolininkas, mokantis periodines išmokas savo noru, privalo pats indeksuoti periodines išmokas. Jeigu skolininkas nevykdo pareigos indeksuoti periodines išmokas, teismo sprendimas, kuriuo priteistas išlaikymas ar žalos atlyginimas periodinėmis išmokomis, gali būti pateikiamas vykdyti antstoliui (9 punktas);

jei išlaikymas p[riteistas ankčiau, nei prieš 6 mėn, vasarį jis turi būti indeksuojamas 4u.gif

g.gif drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti verysad.gif nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau blush2.gif

tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hope2: 25 sausio 2012 - 18:16
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:15)
g.gif drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti  verysad.gif  nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau  blush2.gif

tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti  unsure.gif

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Kodel tada mano vyro pirma santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu (tada indeksacijos dar nebuvo), o islaikymas siemet per antstoli indeksuojamas?
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2012 01 24, 15:56)
Indeksavimas reiškia infliacijos kompensavimą tam tikra prasme - per metus tarkim, kyla kainos, viskas brangsta, tai kartą per metus pagal tam tikrą indeksą išlaikymo suma biškiuką padidinama. vadinasi, jei priteista 500 lt/mėn, po indeksavimo gaunasi, pvz. 517 lt/mėn, o po kito indeksavimo (po metų) - dar daugiau, nes ideksuojame jau tuos 517 lt/mėn...

g.gif kažkaip man čia ne taip... pagal tokį loginį tęstinumą gautųsi, kad po tarkim 10 metų, priteista suma bus gerokai iškeipto didumo... ryt varau pas teisėjo padėjėją, pasiteirausiu... nes keik man anksčiau buvo aiškinta ir bandyta tai pateikti pavyzdžiais, supratau kiek kitaip indeksuojamą sumą schmoll.gif
Papildyta:
slavlanta - gal jūsų buvusiam vienodai rodo ir jis nenori veltis į teismus, nzn... bet man va indeksuoti nepavyko... tai pagal jūsų toną - kodėl mano santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, o numatyta suma neindeksuotina? pas teisėją ėjau po VT išpyškinimo, kad jam nėra privalu, tad jis to ir laikysis...
Atsakyti
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:29)
Papildyta:
slavlanta - gal jūsų buvusiam vienodai rodo ir jis nenori veltis į teismus, nzn... bet man va indeksuoti nepavyko... tai pagal jūsų toną - kodėl mano santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, o numatyta suma neindeksuotina? pas teisėją ėjau po VT išpyškinimo, kad jam nėra privalu, tad jis to ir laikysis...

mano vyras dabartinis, netaip supratote, jis turejo pirma santuoka. Ir jam tikrai nevienodai, o ypac man. Teismas bus, del islaikymo sumazinimo, ir paduota del to, kad dabar reikia del tos indeksacijos moketi virs 100 lt daugiau. O Jus rasote, kad indeksuoti neprivaloma. Kodel tada antstolis indeksavo priteista suma, ir dabar is vyro darbovietes atsakaito nepriteista, o indeksuota suma?
Gal galite tada man kokia nuoroda imesti kur taip parasyta, nes as visur maciau kad nepriklausomai nuo kada priteistas islaikymas, nuo 2008 m indeksacija taikoma?

Radau dar komentara:"Apie tai, kad išlaikymo lėšos turi būti indeksuojamos turi būti pažymima ir teismo sprendime dėl išlaikymo priteisimo. Tačiau, mūsų nuomone, teismui to neįrašius į sprendimą, išlaikymą turintis mokėti asmuo ar lėšas išskaitantis, taip pat ir antstolis vykdantis išieškojimą neturėtų atsisakyti indeksuoti išlaikymo lėšas".http://www.seimosteise.lt/islaikymo-lesu-alimentu-indeksavimas/
Tai va...ka dabar galvoti? Vyras skyresi 2005 metais, apie indeksacija dar net kvapo nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 25 sausio 2012 - 20:28
ryt bėgsiu į konsultaciją pas teisėjo padėjėją, pasidomėsiu kur gauti kokią citatą.... darkart ir dėl savęs bei indeksavimo pasiklausiu ... gal durniuke nepalaikys 4u.gif
parašysiu ką pavyks sužinoti
Atsakyti
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 22:38)
ryt bėgsiu į konsultaciją pas teisėjo padėjėją, pasidomėsiu kur gauti kokią citatą.... darkart ir dėl savęs bei indeksavimo pasiklausiu ... gal durniuke nepalaikys  4u.gif
parašysiu ką pavyks sužinoti

tik atrasykit butinai iki 14 val, ryt teismas.
Atsakyti
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:15)
g.gif drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti  verysad.gif  nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau  blush2.gif

tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti  unsure.gif

Neabejokite mirksiukas.gif

"Skolininkas, mokantis periodines išmokas savo noru" - čia turima omenyje, kad privalantis mokėti išlaikymą savo noru (neišieškant per antstolius) moka teismo priteistas išmokas. Taigi, indeksuoti privalo.

Trumpat tariant (čia kaip aš suprantu) - indeksuojamas teismo priteistas mokėti išlaikymas. o mokėti tą teismo priteistą išlaikymą galima savo noru, galima per antstolius mirksiukas.gif , bet indeksuoti privaloma.

jei dėl išlaikymo buvo susitarta bendru susitarimu, gali būti, kad indeksuoti ir neprivaloma (t.y. minėtos teisinės nuostatos tokioms išmokoms netaikomos), su ta mintimi, kad jei galima buvo susitarti dėl išlaikymo dydžio gražiuoju, gražiuoju galima bus susitarti ir dėl jo didinimo, jei didėja kainos (juk kas buvo visai normalus išlaikymas prieš 10 metų, dabar tikrai gali nebeatrodyti, normalus).

Bet, kartoju, apie antrąjį punktą - čia tik mano pamąstymai, jokiu būdu nereiškiantys kad būtent taip ir yra

O dėl to, reikia ar nereikia indeksuoti iš esmės - visiemsnormalu, kad einant metams didinamos algos, nes keičiasi kainos, pragyvenimo lygis ir t.t. tai kodėl neturi būti normalu, kad atitinkamai didinamas ir išlaikymas? aišku, per ilgą laiką gali gerokai suma išaugti, na, net ir kaipnos mūsuose nė kiek nemažėja...

čia kažkam reikėjo indeksavimo nutarimo - jis čia Indeksavimas

alimentai indeksuojami tik nuo 2008 08 01
Papildyta:
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:29)
g.gif  kažkaip man čia ne taip... pagal tokį loginį tęstinumą gautųsi, kad po tarkim 10 metų, priteista suma bus gerokai iškeipto didumo... ryt varau pas teisėjo padėjėją, pasiteirausiu... nes keik man anksčiau buvo aiškinta ir bandyta tai pateikti pavyzdžiais, supratau kiek kitaip indeksuojamą sumą  schmoll.gif

Na, remiuosi va kuo: (iš mano nurodyto dokumento)

6. Po pirmojo periodinės išmokos indeksavimo vėliau indeksuojamos perskaičiuotos periodinės išmokos.

taip, per 10 metų suma išaugs, bet per 10 mtų, kaip jau sakiau, pasikeis labai daug kas - ir kainos ir atlyginimai ir t.t.

Nemanykit, kad ginu indeksavimą, nes noriu pasiplėšti iš VT biggrin.gif . Mano šeimoje alimentai ir ateina (mano dukrai iš VT), ir išeina - vyras moka oi kokius nemažus alimentus savo dukrai. Bet aš vistiek už indeksavimą, nes tai yra logiška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 26 sausio 2012 - 09:46
slavlanta, kaip jum sekėsi teisme? jei tai ne paslaptis...

kadangi konsultacijoje buvau toli gražu kitais klausimais, nesakau, kad jum šis nėra aktualus, bet... man yra tikrai nemažesnių kitokių, žodžiu užsiminiau pokalbio metu apie indeksavimus. atsakymo sulaukiau tokio: indeksuojama yra nuo TEISMO PRITEISTOS SUMOS[B] kas ketvirtį ta konkreti suma. man pasiteiravus apie indeksavimus nuo jau suindeksuotos sumos - na merginos būtumėt matę tiek padėjėjo, tiek vėliau teisėjo veidus blush2.gif pagal jų vėlesnį pasisakymą, nzn ką apie mane pagalvojo... blink.gif teisėjas man - jūs ką sau manot, visos lobsit iš vaikų tėvų? kiek yra tokių, kuriem priteistos nemažos sumos, ką jūs sau manot? ir tt ... kad pavyktų, nes ištuoka buvo abipusiu sutarimu ir jei jame nėra numatytas indeksavimas, tai nėra teisėta ir tt klausė "koks čia proto anstoliukas toks genialus, kad indeksuotų tokiu būdu", prašė jo pavardės pasidomėti apie teisėtumą jo veiksmų, į kabinetą pasikvietė dar porą teisėjų ir kikeno iš mano klausimo ir to ką papasakojau... žodžiu, aiškinausi, kad čia nei man reikia, nei aš žadu tokius dalykus daryti, tiesiog pasiteiravau perskaičiusi internete... tai aš susilaikysiu, kokių epitetų teko išgirsti iš jų ... o jie mūsų teisėtvarkos ašis doh.gif nebuvo labai malonu pasirodyti kaip visiškai nemokšai blush2.gif

tai kokią išvadą iš viso to daryti - aš nzn... man dar pridūrė, jog tokius neteisėtus anstolio veiksmus galima skųsti teismui ir siūlė daugiau skaityti teisės leidinių ir teismų praktikos nei niekalų, kur aš juos radau... o konsultuotis su teisininkais ne "sapaliotojais" bet kur - nepykit, čia citata, nieko bloga neturiu ką pasakyti. manyčiau, situacija situacijai nėra lygi ir visų mūsų patirčių už pvz imti nereikėtų

sėkmės visoms
Atsakyti
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 29, 18:55)
slavlanta, kaip jum sekėsi teisme? jei tai ne paslaptis...

... žodžiu užsiminiau pokalbio metu apie indeksavimus. atsakymo sulaukiau tokio: indeksuojama yra nuo TEISMO PRITEISTOS SUMOS[B] kas ketvirtį ta konkreti suma. man pasiteiravus apie indeksavimus nuo jau suindeksuotos sumos - na merginos būtumėt matę tiek padėjėjo, tiek vėliau teisėjo veidus  blush2.gif  pagal jų vėlesnį pasisakymą, nzn ką apie mane pagalvojo...   blink.gif  teisėjas man - jūs ką sau manot, visos lobsit iš vaikų tėvų? kiek yra tokių, kuriem priteistos nemažos sumos, ką jūs sau manot? ir tt ... kad pavyktų, nes ištuoka buvo abipusiu sutarimu ir jei jame nėra numatytas indeksavimas, tai nėra teisėta ir tt klausė "koks čia proto anstoliukas toks genialus, kad indeksuotų tokiu būdu", prašė jo pavardės pasidomėti apie teisėtumą jo veiksmų, į kabinetą pasikvietė dar porą teisėjų ir kikeno iš mano klausimo ir to ką papasakojau... žodžiu, aiškinausi, kad čia nei man reikia, nei aš žadu tokius dalykus daryti, tiesiog pasiteiravau perskaičiusi internete... tai aš susilaikysiu, kokių epitetų teko išgirsti iš jų ... o jie mūsų teisėtvarkos ašis  doh.gif  nebuvo labai malonu pasirodyti kaip visiškai nemokšai blush2.gif

tai kokią išvadą iš viso to daryti - aš nzn... man dar pridūrė, jog tokius neteisėtus anstolio veiksmus galima skųsti teismui ir siūlė daugiau skaityti teisės leidinių ir teismų praktikos nei niekalų, kur aš juos radau... o konsultuotis su teisininkais ne "sapaliotojais" bet kur - nepykit, čia citata, nieko bloga neturiu ką pasakyti. manyčiau, situacija situacijai nėra lygi ir visų mūsų patirčių už pvz imti nereikėtų
sėkmės visoms

Sprendimas bus po 2 sav. Atsakove teisme nei pirma karta, nei antra nepasirode, buvo tik jos advokatas. Ka vyras papasakojo, man tai pasirode tuscia kalba. Vyrui duodavo patarimu kaip musu vaika auginti, kad mano mama tegu sedi namie, o as eiciau dirbti, ir kad vaikas serga, delto kad katinas pas mus biggrin.gif , nors gydytojo israsai visai del kitu ligu. Zodziu, kaip bus taip bus. Teisejas nekvailas gi, gal remsis dokumentais, o ne plepalais.
Klausinejau dar vienos teisininkes apie indeksavima, sake kad privaloma. Tik dar paklausiu del perindeksuotos sumos indeksavimo, nes cia idomiai. Kokiam cia mieste Jus konsultavotes? Erendira imete nuoroda apie indeksavima.: http://tar.tic.lt/De...34-91154C36A4EF Ten 6 punktas:
6. Po pirmojo periodinės išmokos indeksavimo vėliau indeksuojamos perskaičiuotos periodinės išmokos.
Reikejo parodyti teisejams ta nutarima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 29 sausio 2012 - 18:21
gyvenam didmiestyje... tad ir sakau,kad sau galvos nesuku, nes tas žeminimasis indeksavimais, kur grašius damoka, man neįdomu... man rodė ten kažkokius teisės aktus dėl indeksavimo kikendami, mačiau kad skaičiavimas yra nuo pagrindinės priteistos sumos, bet kadangi pasikartosiu, man tai nėra aktualu ir ne dėl šio klausimo ėjau konsultuotis, iki smulkmenų nesigilinau... o apie abipusiu sutarimu nutrauktos santuokos ir indeksavimo imperatyvo - tikrai kyla abejonių, ar tai privaloma ar ne, bet tam yra teisininkai ir kiekvienai tikrai nuoširdžiai patariu, prieš ką darant pasikonsultuoti ...
Papildyta:
p.s. o apie indeksavimą jau esu įkėlusi aš nuorodų, kur būtent pagal jas ir suprantama, kad indeksuotina suma yra ta, kuri priteisiama teismo sprendimu... jau nepamenu kur ja buvau pasidalinusi

bet kokiu atveju, kai bus realiai jum ar kitom, tai bus aiškiau ir nebekils tada jau klausimų smile.gif
Atsakyti
gal kas patartų, rekomenduotų Vilniuje advokatą padidinimui alimentų. Labai reikia kuo skubiau 4u.gif
Atsakyti