Merginos, gal ir man galėtumėte atsiųsti vaiko poreikių lentelę? Vieną pavyzdį turiu, bet norėčiau palyginti. Jei kam reikia galiu savąja pasidalinti
Ačiū!
Manau, kad tai labai daug priklausi nuo teisėjo. Man nereikėjo pateikti jokių čekių, užteko poreikių lentelės su pagrindinėmis grupėmis, nes pasak teisėjos, lentelė yra skirta vaiko poreikiams įvertinti apytiksliai, o ne įrodyti, kiek už pėdkelnes prieš metus mokėjau .
QUOTE(ravesa @ 2012 01 17, 12:00)
Manau, kad tai labai daug priklausi nuo teisėjo. Man nereikėjo pateikti jokių čekių, užteko poreikių lentelės su pagrindinėmis grupėmis, nes pasak teisėjos, lentelė yra skirta vaiko poreikiams įvertinti apytiksliai, o ne įrodyti, kiek už pėdkelnes prieš metus mokėjau .
daugiau tokių... O ne tokių, kurios nuodingai klausia ar vaikas papūgų maistą valgo
Vakar buvo posėdis, ir ką, atidėjo kol eksas sugebės susirinkt įrodymus apie pajamas ir t.t. iki vasario 20 atidėjo... į teismą kreipiausi rugsėjo 14d. Nu užkniso negyai, kiek dar man nervus tampys
Būkit geros, atsiųskit tą lentelę. prieš 5 metus išsiskyriau, ex moka po 200 kievienam vaikui. prašiau, kad duotų daugiau, vaikai paaugliai, bet meluoja, gyvatė, kad darbo neturi. žinau, kad visos išmokos, tam tarpe ir alimentai turi būti indaksuojami, bet nesinori vėl prasidėt, neaišku, koks teisėjas papuls ir dar advokatai. gelbėkit, pasiųskit lentelę.....
Ar indeksuojate kas alimentus ? papasakokite smulkiau ....
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 01 19, 01:59)
Ar indeksuojate kas alimentus ? papasakokite smulkiau ....
Teismo prieteisti alimentai nuo 2008 m. rugpjūčio 1 d. indeksuojami pagal kartą per metus, vasarį skelbiamą indeksą. Indeksai čia Indeksai (priešpaskutinė lentelė)
apie patį indeksavimą:
Svarbiausi dalykai:
2008 m. liepos 9 d. yra priimtas LR Vyriausybės nutarimas Nr. 684 "Dėl periodinėmis išmokomis priteisto išlaikymo sumos ir atlyginamos žalos indeksavimo tvarkos aprašo patvirtinimo" (Žin., 2008, Nr. 82-3263), kuriame nurodyta:
Periodinė išmoka dauginama iš vartotojų kainų indekso ir dalijama iš 100, gautas dydis apvalinamas pagal skaičių apvalinimo taisykles: 49 ir mažiau centų atmetama, o 50 ir daugiau centų apvalinama iki lito (5 punktas);
Neindeksuojamos tos periodinės išmokos, kurios paskirtos arba padidintos per paskutinius 6 mėnesius (7 punktas);
Periodines išmokas indeksuoja teismo sprendimą, kuriuo priteistas išlaikymas ar žalos atlyginimas periodinėmis išmokomis, vykdantis antstolis. Kai priteistas išlaikymas ar atlyginama žala išieškoma darant išskaitas iš skolininko darbo užmokesčio ar kitų jam prilygintų pajamų, indeksavimą privalo atlikti išskaitas darantis asmuo (8 punktas);
Skolininkas, mokantis periodines išmokas savo noru, privalo pats indeksuoti periodines išmokas. Jeigu skolininkas nevykdo pareigos indeksuoti periodines išmokas, teismo sprendimas, kuriuo priteistas išlaikymas ar žalos atlyginimas periodinėmis išmokomis, gali būti pateikiamas vykdyti antstoliui (9 punktas);
jei išlaikymas p[riteistas ankčiau, nei prieš 6 mėn, vasarį jis turi būti indeksuojamas
Nieko nesupratau apie indeksavima man rugsejo men dviem vaikams teiseja priteise 500 lt (kiekvienam po 250 lt ) , tai po metu , 2012 m rugsejo men man eit pas anstole del indeksavimo ? nes vt sake , jokiu tokiu nesamoniu nedarys ir man alimentu daugiau jokiu budu neduos . Ir ka reiskia indeksavimas , kad tarkim po metu jis man kazkiek dar damoket tures pinigu ? ar kaip ?
Ar tesingai supratau mano situacijoj 500*103.4/100 gaunu 517 lt , tai sita suma jis man kasmet dar ismoket turi ? ar kaip ?
Ar tesingai supratau mano situacijoj 500*103.4/100 gaunu 517 lt , tai sita suma jis man kasmet dar ismoket turi ? ar kaip ?
QUOTE(balticgirl @ 2012 01 07, 14:03)
Taigi, kad reikalauja cekiu... Man pirmus posedzius irgi nereikalavo, o paskui dave data iki kada juos pristatyti. Bet mano galva, irgi sutinku su given444, kad nenormalu ju reikalauti pries gaunant islaikyma, bet cia mano nuomone kuria bandysiu apginti per teisma. Nes tos dalies kurios eks nesiunte ilga laika, as juk nevogiau ir nesiskolinau, radau budu kaip kitaip nupirkti ko reik ar gauti kitais budais, bet esme verciaus per galva nes neturejau galimybiu kaip normalus zmogus nueit ir nupirkt kazko neatsisakydama savo reikmems, ar pamazindama vaiku.
As siulyciau taip - surasyti vaiko poreikiu lentele pagal "reikalinguma" o ne pagal faktines islaidas, kurias tempete viena. Juk akivaizdu, kad kol mama negauna alimentu, ji isleis maziau nei isleistu su tevo pagalba. Nes gal mano vaiko poreikis yra sokti ar kitaip lavintis, bet i bureli siuo metu neleidziu nes mano galimybes yra mazesnes, todel surinkti cekiai atspindes tik maisto ir panasias islaidas. Bet kodel neirasyti to kaip vaiko poreikiu? Gal batu nauju nepirkot nes neturejot papildomo simto is eks-vyro skirto vaikui, o paemet is kaimynes uz dyka, bet ar taip bus kitamet, kai vel keisis kojos dydis? Negalit to garantuoti. Bet jei irasysite i skilti, kad kas kiek tai menesiu vaiko koja paaugs ir reiks kitu batu, net uz devetus tas porekis atspindes 50-100lt.porai jei geresnes kokybes. Taip kad manau protingiausia lentele sudarineti pagal poreikius o ne pagal praeitu metu galimybes kuriu vienisa mama, negaudama islaikymo is antros puses, ju neturejo.
Jei kam reikia lenteles, rasykit man i AZ, pasidalinsiu Ji ne mano, bet pries kelis metus kita forumiete persiuntusi, labai pagelbejo jei kam aktualu persiusiu.
As siulyciau taip - surasyti vaiko poreikiu lentele pagal "reikalinguma" o ne pagal faktines islaidas, kurias tempete viena. Juk akivaizdu, kad kol mama negauna alimentu, ji isleis maziau nei isleistu su tevo pagalba. Nes gal mano vaiko poreikis yra sokti ar kitaip lavintis, bet i bureli siuo metu neleidziu nes mano galimybes yra mazesnes, todel surinkti cekiai atspindes tik maisto ir panasias islaidas. Bet kodel neirasyti to kaip vaiko poreikiu? Gal batu nauju nepirkot nes neturejot papildomo simto is eks-vyro skirto vaikui, o paemet is kaimynes uz dyka, bet ar taip bus kitamet, kai vel keisis kojos dydis? Negalit to garantuoti. Bet jei irasysite i skilti, kad kas kiek tai menesiu vaiko koja paaugs ir reiks kitu batu, net uz devetus tas porekis atspindes 50-100lt.porai jei geresnes kokybes. Taip kad manau protingiausia lentele sudarineti pagal poreikius o ne pagal praeitu metu galimybes kuriu vienisa mama, negaudama islaikymo is antros puses, ju neturejo.
Jei kam reikia lenteles, rasykit man i AZ, pasidalinsiu Ji ne mano, bet pries kelis metus kita forumiete persiuntusi, labai pagelbejo jei kam aktualu persiusiu.
Sveikute, atsiusk ir man i AZ lentele
Aciu
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 01 19, 17:03)
Nieko nesupratau apie indeksavima man rugsejo men dviem vaikams teiseja priteise 500 lt (kiekvienam po 250 lt ) , tai po metu , 2012 m rugsejo men man eit pas anstole del indeksavimo ? nes vt sake , jokiu tokiu nesamoniu nedarys ir man alimentu daugiau jokiu budu neduos . Ir ka reiskia indeksavimas , kad tarkim po metu jis man kazkiek dar damoket tures pinigu ? ar kaip ?
Indeksavimas reiškia infliacijos kompensavimą tam tikra prasme - per metus tarkim, kyla kainos, viskas brangsta, tai kartą per metus pagal tam tikrą indeksą išlaikymo suma biškiuką padidinama. vadinasi, jei priteista 500 lt/mėn, po indeksavimo gaunasi, pvz. 517 lt/mėn, o po kito indeksavimo (po metų) - dar daugiau, nes ideksuojame jau tuos 517 lt/mėn...
teoriškai, jei išlaikymą išsiieškote per antstolius, indeksuoja antstoliai arba darbovietės, kur dirba VT buhalteris (jeigu noka ne pats, o išskaičiuoja iš atlyginimo darbe) (mano pacituoto rašto 8 punktas), taigi, jei geruoju pats nemoka, neturėtumėt rūpintis dėl to indeksavimo, viskas turėtų gautis savaime, bet antstoliui, aišku, galima priminti
Dėl to, kada indeksuoti jūsų konkrečiai atveju irgi patartų antstolis, nes nesu visiškai tikra
Manyčiau, kad galit indeksuoti, kai nuo priteisimo praieina 6 mėnesiai, juolab priteista pernai, tik indeksuoti reiktų naudojant naujajį indeksą, kuris bus paskelbtas vasarį. Bet, kaip minėjau, reiktų teirautis antstolio. Po to jau indeksuojama kartą per metus, vasario 1 d., vadinasi, kiekvieną vasarį išlaiymo suma šiek tiek padidėja.
QUOTE(Erendira @ 2012 01 24, 16:56)
Indeksavimas reiškia infliacijos kompensavimą tam tikra prasme - per metus tarkim, kyla kainos, viskas brangsta, tai kartą per metus pagal tam tikrą indeksą išlaikymo suma biškiuką padidinama. vadinasi, jei priteista 500 lt/mėn, po indeksavimo gaunasi, pvz. 517 lt/mėn, o po kito indeksavimo (po metų) - dar daugiau, nes ideksuojame jau tuos 517 lt/mėn...
teoriškai, jei išlaikymą išsiieškote per antstolius, indeksuoja antstoliai arba darbovietės, kur dirba VT buhalteris (jeigu noka ne pats, o išskaičiuoja iš atlyginimo darbe) (mano pacituoto rašto 8 punktas), taigi, jei geruoju pats nemoka, neturėtumėt rūpintis dėl to indeksavimo, viskas turėtų gautis savaime, bet antstoliui, aišku, galima priminti
Dėl to, kada indeksuoti jūsų konkrečiai atveju irgi patartų antstolis, nes nesu visiškai tikra
Manyčiau, kad galit indeksuoti, kai nuo priteisimo praieina 6 mėnesiai, juolab priteista pernai, tik indeksuoti reiktų naudojant naujajį indeksą, kuris bus paskelbtas vasarį. Bet, kaip minėjau, reiktų teirautis antstolio. Po to jau indeksuojama kartą per metus, vasario 1 d., vadinasi, kiekvieną vasarį išlaiymo suma šiek tiek padidėja.
Labai labai aciu,viska isaiskinote paprastai ir suprantamai
vt man pats perveda arba i rankas duoda 500 lt, vadinasi man kreiptis i anstolius ? nes jisi savo noru daugiau nemokes nei 500 lt ir juo labiau pats neindeksuos. Jis ir taip stradalina ,kad dviem vaikams 500 lt yra per daug.