Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

Mamytes su patirtimi, kaip manote, kokia protinga suma butu prasyti vyro, jei yra du mazameciai vaikai, o vyras uzdirba apie 4,5 tukst. i rankas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo netokia: 05 sausio 2012 - 16:35
QUOTE(netokia @ 2012 01 05, 16:34)
Mamytes su patirtimi, kaip manote, kokia protinga suma butu prasyti vyro, jei yra du mazameciai vaikai, o vyras uzdirba apie 4,5 tukst. i rankas? g.gif

Protingiausia būtų pasidaryti vaiko poreikių lentelę -- suskaičiuoti kiek išleidžiate kiekvienam vaikui per metus (rūbai, batai, maistas, vaistai ir vitaminai, higienos priemonės, patalynė, rankšluosčiai, lavinimo priemonės, žaislai, poilsio išlaidos, mokesčiai už darželį, už būrelius, buto išlaikymo dalis proporcinga asmenų skaičiui) - tą sumą dalijate dviem tėvam, dalijate iš 12 mėn. - gaunate vaikui pageidaujamą gauti alimentų sumą.
Atsakyti
tai anot jusu, reikia metus laiko gyventi dykai, ir po metu pateikti saskaita? vienai islaikant vaika, ir poreikius vaikui busi priversta apkarpyti.
nepykit nesuprantu as poreikiu lenteliu maziausiai 400lt sumai. schmoll.gif schmoll.gif
o jei cekiai pasimete? vasario ir gruodzio men?
jei is 500cekiu nera 17cekiu, kur stambus pirkiniai? visko pasitaiko. tai ka. nieks manim nepatikes!!

"paguodzianciai" nuteikia butent cekiai. taigi, is esmes net pildant lenteles, jei ex ar teisejas, kuris turi smegenis be bruksneliu ir be vingiu, pasiteiraus cekio ar cekucio, ir tu jo neturesi, bus ivertinta, kad vaikas tau kainuoja 0. tai tokia logika, anot jusu? g.gif g.gif

p.s. jei suma didesne, prasom-vardinkit poreikius. bet jei 400.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 sausio 2012 - 08:26
QUOTE(given444 @ 2012 01 06, 08:25)
tai anot jusu, reikia metus laiko gyventi dykai, ir po metu pateikti saskaita? vienai islaikant vaika, ir poreikius vaikui busi priversta apkarpyti.
nepykit nesuprantu as poreikiu lenteliu maziausiai 400lt sumai.  schmoll.gif  schmoll.gif
o jei cekiai pasimete? vasario ir gruodzio men?
jei is 500cekiu nera 17cekiu, kur stambus pirkiniai? visko pasitaiko. tai ka. nieks manim nepatikes!!

"paguodzianciai" nuteikia butent cekiai. taigi, is esmes net pildant lenteles, jei ex ar teisejas, kuris turi smegenis be bruksneliu ir be vingiu, pasiteiraus cekio ar cekucio, ir tu jo neturesi, bus ivertinta, kad vaikas tau kainuoja 0.    tai tokia logika, anot jusu?  g.gif  g.gif
p.s. jei suma didesne, prasom-vardinkit poreikius. bet jei 400.....

Pala, pala - juk niekas NEREIKALAUJA teisme čekių, jų Į PRIEKĮ i neįmanoma pateikti, nebent jau prašoma išlaikymo suma būtų keli tūkstančiai litų, arba - poreikia specifiniai... Man advokate ieškinyje išviso surašė tik pagrindines poreikių grupes: rūbai, maistas, išlaidos darželiui. Nes, pvz. perkant maistą ŠEIMAI - juk nerinksi atskirai čiekių vaikui, arba - kaip čekiu išskirsi vaiko dalį gyvenamo ploto išlaikyme, ir pan.
O ir vaikai tikriausiai jau bent metus pragyveno, kad mama galėtų suskaičiuoti, kiek kainuoja batai, rūbai, maistas ir pan. Surašoma elementari lentelė - kiek išleidžiama (planuojama išleisti) konkrečiom išlaidų grupėm. Pvz. viena mama vaikui batukus pirks pvz. už 60 Lt, o kita mama - už 260 Lt. Galima surašyti normaliu tekstu - pvz. vaikui reikia dienai 1l pieno, per metus bus 365 l pieno, tai kainuoja xx.xx Lt; vaikui dienai reikia 2 obuolių, per metus tai sudaro xx,xx Lt. vaikui reikia per dieną 1 sūrelio, per metus tai sudaro xx.xx Lt , vaikui dienai reikia 100g mėsos, per metus tai sudaro xx.xx Lt, ir pan. Tokius paaiškinimus net ir "be vingių" teisėjai sugebės suvokti, o jei ekx ginčys, kad vaikui nereikia mėsos ar pieno produktų ar batų ar striukės - galite iš karto ginčyti, kad jis visiškai nesiorientuoja vaikų poreikiuose, todėl neturi teisės ginčyti išlaikymo dydžio.
Jei mes, mamos nusileisime iki to, kad teismo reikalvimai yra "nesąmonė", tai nieko ir nelaimėsime. Tam, kad laimėti "žaidimą" , reikia išisiaškinti to žaidimo taisykles ir žaisti pagal jas.
Atsakyti
man taisykles ir absurdas. tai ar ne savaime aisku, kad vaikas kainuoja maziausiai tarkim 300-400lt? jei as neturiu cekiu, juk taip buna-klausiu, negi metus laiko kaupti cekius ir tik tada kreiptis i teisma bigsmile.gif antru atveju, be cekiu jie manys, kad vaikas kainuoja 0.

kodel yr teiseju, kurie jokiu cekiu nereikalauja? g.gif jie eina i pardas, turi vaikus ir supranta kad yra ta suma, na, atsiprasant, kur nepadoru reikalauti cekiu uz ja. doh.gif doh.gif

tarkim, mano vaikui db 15men. gal man neapsimoka teistis, nes:
i darza neina,
bureliu dar ner,
atrodo mano vaikelis tooks pigus.
sauskelnes daugkartines.

tuomet baltu smegenu teisejas vaikui priteis gal 200lt moket, ir sakys, kai bus bureliai, darzelis,-ateik. pasididinsi. kai bus mkla-pasididinsi. bet juk kiekvienas atejimas - maitina ta pati teiseja/teisma.
na, tikrai man nepatinka tie zaidimai ph34r.gif ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2012 01 06, 10:24)
Pala, pala - juk niekas NEREIKALAUJA teisme čekių, jų Į PRIEKĮ i neįmanoma pateikti, nebent jau prašoma išlaikymo suma būtų keli tūkstančiai litų, arba - poreikia specifiniai... Man advokate ieškinyje išviso surašė tik pagrindines poreikių grupes: rūbai, maistas, išlaidos darželiui. Nes, pvz. perkant maistą ŠEIMAI - juk nerinksi atskirai čiekių vaikui, arba - kaip čekiu išskirsi vaiko dalį gyvenamo ploto išlaikyme, ir pan.

Taigi, kad reikalauja cekiu... Man pirmus posedzius irgi nereikalavo, o paskui dave data iki kada juos pristatyti. Bet mano galva, irgi sutinku su given444, kad nenormalu ju reikalauti pries gaunant islaikyma, bet cia mano nuomone kuria bandysiu apginti per teisma. Nes tos dalies kurios eks nesiunte ilga laika, as juk nevogiau ir nesiskolinau, radau budu kaip kitaip nupirkti ko reik ar gauti kitais budais, bet esme verciaus per galva nes neturejau galimybiu kaip normalus zmogus nueit ir nupirkt kazko neatsisakydama savo reikmems, ar pamazindama vaiku.

As siulyciau taip - surasyti vaiko poreikiu lentele pagal "reikalinguma" o ne pagal faktines islaidas, kurias tempete viena. Juk akivaizdu, kad kol mama negauna alimentu, ji isleis maziau nei isleistu su tevo pagalba. Nes gal mano vaiko poreikis yra sokti ar kitaip lavintis, bet i bureli siuo metu neleidziu nes mano galimybes yra mazesnes, todel surinkti cekiai atspindes tik maisto ir panasias islaidas. Bet kodel neirasyti to kaip vaiko poreikiu? Gal batu nauju nepirkot nes neturejot papildomo simto is eks-vyro skirto vaikui, o paemet is kaimynes uz dyka, bet ar taip bus kitamet, kai vel keisis kojos dydis? Negalit to garantuoti. Bet jei irasysite i skilti, kad kas kiek tai menesiu vaiko koja paaugs ir reiks kitu batu, net uz devetus tas porekis atspindes 50-100lt.porai jei geresnes kokybes. Taip kad manau protingiausia lentele sudarineti pagal poreikius o ne pagal praeitu metu galimybes kuriu vienisa mama, negaudama islaikymo is antros puses, ju neturejo.

Jei kam reikia lenteles, rasykit man i AZ, pasidalinsiu 4u.gif Ji ne mano, bet pries kelis metus kita forumiete persiuntusi, labai pagelbejo jei kam aktualu persiusiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balticgirl: 07 sausio 2012 - 13:04
atsiusk i az, prasau 4u.gif
Atsakyti
sveikutės, merginos... na, nzn kaip čia su tais čekučiais g.gif mano atveju, teismas juos pripažino niekiniais ir sprendimą priimant rėmėsi PAGRINDINIAIS vaikų poreikiais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 07, 17:32)
sveikutės, merginos... na, nzn kaip čia su tais čekučiais  g.gif  mano atveju, teismas juos pripažino niekiniais ir sprendimą priimant rėmėsi PAGRINDINIAIS vaikų poreikiais  schmoll.gif

As jum pilnai pritariu, ir tas butu teisinga nes poreikiai nelygu galimybems, o kol mama negauna alimentu tai zinoma cekiai atspindes galimybes... O ne kaip turetu buti.
Bet, mano atveju teismas ju reikalauja 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, jau kažkurioj temoj apie alimentus rašiau bet parašysiu ir čia
QUOTE(Viluša @ 2012 01 06, 10:24)
. Man advokate ieškinyje išviso surašė tik pagrindines poreikių grupes: rūbai, maistas, išlaidos darželiui. Nes, pvz. perkant maistą ŠEIMAI - juk nerinksi atskirai čiekių vaikui, arba - kaip čekiu išskirsi vaiko dalį gyvenamo ploto išlaikyme, ir pan.

Surašoma elementari lentelė - kiek išleidžiama (planuojama išleisti) konkrečiom išlaidų grupėm. Pvz. viena mama vaikui batukus pirks pvz. už 60 Lt, o kita mama - už 260 Lt.

QUOTE(Hope2 @ 2012 01 07, 17:32)
sveikutės, merginos... na, nzn kaip čia su tais čekučiais  g.gif  mano atveju, teismas juos pripažino niekiniais ir sprendimą priimant rėmėsi PAGRINDINIAIS vaikų poreikiais  schmoll.gif

pati kreipiausi į teismą ir pateikiau poreikių lentelę sudarytą vienam mėn. t.y. paimta suma metams pvz rūbams, padalinta iš 12 ir pagrįsta pvz batai 80lt kelnės 60lt ir t.t. bet teisėjas atmetė mano lentelę nes anot jo "mes ne durni mes suprantam kad vaikui kažko reikia ir žinom kiek kas kainuoja" doh.gif
taip pat atmetė ir sąskaitas pratybų ir čekius. Dėl maisto čekių ne man, mano giminaitei pareiškė kad čia maistas pirktas pagal kiekius matosi ne tam konkrečiam vaikui o visai šeimai todėl netinka doh.gif tai eini į parduotuvę, perki ant vieno čekio šeimai o ant kito konkrečiai vaikui lotuliukas.gif tik va pvz kaip su tokiais miltais... g.gif vaikui 2kg būtų per daug lotuliukas.gif cukraus irgi lotuliukas.gif nes kol suvalgys, suges ir amen lotuliukas.gif
Atsakyti
as ir sakau, jog vieno teisejo smegenine nelygu kito smegeninei, arba tai vadinu sazines uzmigdymo pratybomis.
saunuoliai tie, kurie priima lenteles be JOKIU CEKIU.
galetu issamiai buti rastu irasyta CK straipsnyje ar kur-(pv del vaiku poreikiu sudaromos lenteles, ir tt.)-, mamoms bent stogai nevaziuotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 09 sausio 2012 - 08:44
QUOTE(balticgirl @ 2012 01 07, 18:00)
As jum pilnai pritariu, ir tas butu teisinga nes poreikiai nelygu galimybems, o kol mama negauna alimentu tai zinoma cekiai atspindes galimybes... O ne kaip turetu buti.
Bet, mano atveju teismas ju reikalauja 4u.gif

smile.gif gal teismas neapsisprendžia kieno naudai priimti sprendimą arba jam trūksta argumentų jau priimtam smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ewaldina @ 2012 01 08, 18:41)
Sveikos, jau kažkurioj temoj apie alimentus rašiau bet parašysiu ir čia
pati kreipiausi į teismą ir pateikiau poreikių lentelę sudarytą vienam mėn. t.y. paimta suma metams pvz rūbams, padalinta iš 12 ir pagrįsta pvz batai 80lt kelnės 60lt ir t.t. bet teisėjas atmetė mano lentelę nes anot jo "mes ne durni mes suprantam kad vaikui kažko reikia ir žinom kiek kas kainuoja"  doh.gif
taip pat atmetė ir sąskaitas pratybų ir čekius. Dėl maisto čekių ne man, mano giminaitei pareiškė kad čia maistas pirktas pagal kiekius matosi ne tam konkrečiam vaikui o visai šeimai todėl netinka  doh.gif tai eini į parduotuvę, perki ant vieno čekio šeimai o ant kito konkrečiai vaikui  lotuliukas.gif tik va pvz kaip su tokiais miltais...  g.gif vaikui 2kg būtų per daug  lotuliukas.gif cukraus irgi  lotuliukas.gif nes kol suvalgys, suges ir amen  lotuliukas.gif

apie ką ir kalbėjau jau smile.gif teismas "pats geriau žino" ir tik reikalui esant (kata tai būna ir pats nusprendžia pagal situaciją) per numatytą terminą prašo pateikti čekučius... tačiau bet kokiu atveju (aš kalbu apie sveikus vaikučius) pateikti kvitukai nėra tas svertas, kuris nusvertų viso proceso sprendimą

p.s. apie lentelių sudarymą mūsų konkrečiu atveju net kalbos teismo proceso metu nebuvo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hope2: 13 sausio 2012 - 20:11