[quote=Leksa,2010 01 18, 22:12]
Man irgi truputi itartinai atrodo, kad vaikui isleidziama 2400 Lt kiekviena menesi. Na, nesugebeciau tiek isleist net sau Sau as isleisdziu iki 1000 Lt (cia ir uz buta, ir maistui, ir rubams, ir vaistams (kiekviena menesi, kaip maistas kasdieninis )). Tai gal ir teisejui kilo klausimas, ar tokie vaiko poreikiai, ar tik mamos uzgaidos.
as ir panasiai isleidziu-aukle, rubai, zaislai, pramogos, maistas tik ekologiskas. Aciu Dievui, kad gyvename ne Lt-cia priteisia tiek, kiek vaikui reik, o ne kiek tevas gali skirt. Vienam tokiam teismas liepe darba papildoma susirast, jei jam per mazai lieka sumokejus alimentus.
[quote=Rykute,2010 01 19, 01:47]
Nereikia pykti, bet man tiesiog keista buvo girdeti tokius skaicius isleidziamus vaikui , kai savo poreikiams lieka kelis kartus maziau...
nieko keisto. As savo poreikiam ir daug maziau isleidziu, nei vaikui. Jau nesiperku naujam sezonui nauju batu, kaip buvo kol vaiko neturejau.
Viskas gris desimteriopai ! Vaikas laime mano didziausia ! Dabar as jam veliau jis man
QUOTE(DOLRIN @ 2010 08 04, 16:51)
kiek zinau 10 tukstanciu pasieks ir gali atlikinet bausme kybartuose toks ystatymas bet elimentu pinigai nedinks vel nemokes vel pasodys,niekur nedinks jisai
Na bet ar vaikui pageres gyvenimas nuo to, kad jo tevas atlieka bausme uz alimentu nemokejima? ar skaniau del to pavalgys ? Juk ne...
QUOTE(zviazda @ 2011 10 16, 11:45)
Pagal įstatymus alimetų suma negali būti mažesne nei 400 litų. Skyrėmės su vyrus gegužės mėnesį, rašėm draugišką skirybų sutartį, tad tokią sumą padiktavo pats advokatas kuris sudarinėjo sutartį.
Žinoma yra viena kai skirybos vyksta tokiu keliu, o kai piktuoju būna kitaip. Mes suderėjom kad kol kas viska dalinamės per pusę, plius jis moka mano mašinos lizingą po to 1000 į mėnesį. Kol kas įsipareigojimus vykdo, bet kai atsiras kita šeima gali viskas pasikeisti.
Sėkmės ir kantrybės - to tikrai reikia.
Žinoma yra viena kai skirybos vyksta tokiu keliu, o kai piktuoju būna kitaip. Mes suderėjom kad kol kas viska dalinamės per pusę, plius jis moka mano mašinos lizingą po to 1000 į mėnesį. Kol kas įsipareigojimus vykdo, bet kai atsiras kita šeima gali viskas pasikeisti.
Sėkmės ir kantrybės - to tikrai reikia.
Deja, Lietuvoje tie istatymai tikrai negalioja. Tik garsiai nesijuokit, bet mano ex vaikui moka po 150 lt / men. Tai buvo Lietuvos respublikos teismo sprendimas! Nors tada minimali vaiko islaikymui rekalinga suma buvo 600 lt (t.y. po 300 lt maziausiai kiekvienas is tevu turetu skirti vaikui). Bet va paima ir priskiria tokias juokingas suma, nes tevelis labai paverkt mokejo. Po kiek laiko ejau konsultuotis pas advokata, liepe rinkt kiekviena ceki isleista vaikui, kad irodyti, jog reikia daugiau. Lyg ir taip butu neaisku kad tokiu pinigi vaikui tik ant ledu uztenka. Aisku, nepasiduosiu, ir kovosiu toliau, bet zinau kad net ir prisiteisusi didesne suma, ex tu pinigu tikrai nemokes. Sako as ant saves nieko neturiu, nieko is manes nepaims. O kad ji uzdarys bausme atlikineti, tai man nuo to nei silta, nei salta...
o nuo kada si suma - 150lt - priteista?
reikia irodineti , nesti cekius del 400lt sumos? man lyggi, erendira sake, kad tokiai standartinei sumai nieko nereikia...
cia nuo miestelio teisejo priklauso turbut? kazkaip neisivaizduoju teisejo ranka rasant t- aip, 150lt ir NE DAUGIAU....
et neusistvarkius esu antro vaiko A - nezinau net nuo ko pradet, santuokoj negyvenom...
reikia irodineti , nesti cekius del 400lt sumos? man lyggi, erendira sake, kad tokiai standartinei sumai nieko nereikia...
cia nuo miestelio teisejo priklauso turbut? kazkaip neisivaizduoju teisejo ranka rasant t- aip, 150lt ir NE DAUGIAU....
et neusistvarkius esu antro vaiko A - nezinau net nuo ko pradet, santuokoj negyvenom...
QUOTE(given444 @ 2011 12 28, 08:45)
o nuo kada si suma - 150lt - priteista?
Skyremes pries 5 metus, nuo tada ir prieteista. Kai buvau pas advokata pasikonsultuoti siuo klausimu tai sake - rinkit cekius. Aisku, ieskini pateikt, advokata samdytis ir tt kainuos pinigeliu, bet mastau ar verta, nes kad ex nemokes tu pinigu tai 100 proc, o tada reiks vel eit pas antstolius, kad paskirtu is valstybes tuos niekingus 195 lt, ar kiek ten dabar skiria...Tai net nezinau ar verta del tu 45 lt prasidet, pastoviai atsiprasinet is darbo, nes viska juk reik tvarkytis darbo metu, na zodziu, kova su vejo malunais
QUOTE(Enrikosmama @ 2011 12 28, 10:39)
Skyremes pries 5 metus, nuo tada ir prieteista. Kai buvau pas advokata pasikonsultuoti siuo klausimu tai sake - rinkit cekius. Aisku, ieskini pateikt, advokata samdytis ir tt kainuos pinigeliu, bet mastau ar verta, nes kad ex nemokes tu pinigu tai 100 proc, o tada reiks vel eit pas antstolius, kad paskirtu is valstybes tuos niekingus 195 lt, ar kiek ten dabar skiria...Tai net nezinau ar verta del tu 45 lt prasidet, pastoviai atsiprasinet is darbo, nes viska juk reik tvarkytis darbo metu, na zodziu, kova su vejo malunais
Brangiai perteisimas kainuoja?
QUOTE(Enrikosmama @ 2011 12 28, 07:39)
kad paskirtu is valstybes tuos niekingus 195 lt, ar kiek ten dabar skiria...
vajjeeei. man ir tai butu melejonas tokie pin.
is vieno ex gaunu apie 0.
QUOTE(Sindea @ 2012 01 02, 04:43)
Brangiai perteisimas kainuoja?
Na, tai priklauso koki advokata samdytis, kiek kas savo darba isivertina. Bet aisku, dar ziurint kam po to teismas priskirs teismo islaidas apmoketi, juk gali ir ex priteisti, kodel vaiko mama turi uz viska moket?
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 01 02, 10:06)
O tu esi prisiteisus kazkokia suma? Jei taip,tuomet reik kreiptis i antstolius, kad negauni, ir tada gausi is valstybes
QUOTE(Enrikosmama @ 2011 12 27, 19:19)
Deja, Lietuvoje tie istatymai tikrai negalioja. Tik garsiai nesijuokit, bet mano ex vaikui moka po 150 lt / men. Tai buvo Lietuvos respublikos teismo sprendimas! Nors tada minimali vaiko islaikymui rekalinga suma buvo 600 lt (t.y. po 300 lt maziausiai kiekvienas is tevu turetu skirti vaikui). Bet va paima ir priskiria tokias juokingas suma, nes tevelis labai paverkt mokejo.
Is principo nepakesciau. Kazkokia nesamone-150Lt. As apskusciau advokato sprendima- briedas kazkoks tas 150Lt...
Gaunu is ex 400Lt/men,priteistus pries mazdaug 7 metus.Ir manau, kad moka mazai. Ruosiuosi padavineti ieskini del didesniu alimentu.
zinokit turi ptiteisti 400lt..
as tai vos neprisiteisiau ir 600lt , bet dirbt pradejau ir nedave..\
bet kas isto jam daug yra jis retai moka tai viena kart pasake...
200lt uzteks tau daugiau nesitikek..nors dirba uzsienyje...
o kai nesi i anstuolius mokestis yra?ir kokia suma turi buti?
taip nenoriu eit per tokias instancijas...bet kai tyciojasi is manes..vos ne maldauti turi..
Papildyta:
Is principo nepakesciau. Kazkokia nesamone-150Lt. As apskusciau advokato sprendima- briedas kazkoks tas 150Lt...
Gaunu is ex 400Lt/men,priteistus pries mazdaug 7 metus.Ir manau, kad moka mazai. Ruosiuosi padavineti ieskini del didesniu alimentu.
gera koki advokata susirask pamoket ir turetu priteisti..juk mokescai irgi per pus..burelai ir kitiem dalykams rink cekius...man irgi sake su cekais..(nebent ex turi seima ten vaiku yra tai gali gauti tik 200lt... dar infliacija pinigu kursas pasikeites irgi kiek zinau gali keisti elementus...
as tai vos neprisiteisiau ir 600lt , bet dirbt pradejau ir nedave..\
bet kas isto jam daug yra jis retai moka tai viena kart pasake...
200lt uzteks tau daugiau nesitikek..nors dirba uzsienyje...
o kai nesi i anstuolius mokestis yra?ir kokia suma turi buti?
taip nenoriu eit per tokias instancijas...bet kai tyciojasi is manes..vos ne maldauti turi..
Papildyta:
QUOTE(Nagainee @ 2012 01 02, 13:42)
gera koki advokata susirask pamoket ir turetu priteisti..juk mokescai irgi per pus..burelai ir kitiem dalykams rink cekius...man irgi sake su cekais..(nebent ex turi seima ten vaiku yra tai gali gauti tik 200lt... dar infliacija pinigu kursas pasikeites irgi kiek zinau gali keisti elementus...
kooookie cekiai 400lt sumai????????
QUOTE(given444 @ 2012 01 04, 12:00)
kooookie cekiai 400lt sumai????????
8 kartus kukliai nueiti i parduotuve si suma...