Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip dėl alimentų?

QUOTE(bumbasi @ 2011 08 05, 10:18)
Duokit antstoliams nesigailėdama... Nesvarbu, kad pajamų nerodo tikrų, bet dirbt tai dirba, vadinas ir antstoliai turės iš ko išieškot...

O tai aš galiu tiesiai aqntstoliui ar reik įteismą? Nuo ko prasideda?
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2011 08 05, 12:00)
O tai aš galiu tiesiai aqntstoliui ar reik įteismą? Nuo ko prasideda?

Jei alimentai priteisti teismo, išsiimate teismo raštinėje vykdomąjį rašytą ir su juo einate pas antstolius išieškojimui.
Jei alimentai nepriteisti, pradžiai einat į teismą.
Bet, kiek skaičiau, jums jau priteisti rolleyes.gif
Atsakyti
ar tetis turi moketi alimentus,jei niekur nedirba?
Atsakyti
man atrodo vistiek turi moketi,nes jie yra priteisti moketi kas menesi g.gif o jeigu jis nemoka jam skola auga...
Atsakyti
Siuo metu skiriuosi su vaiko tevu,prasau 400 Lt alimentu,jis siulo 200 moketi,nes neva yra bedarbis,neturi nuolatines gyvenemosios vietos,renka butelius ir t.t. kai isties nelegaliai dirba kloja trinkeles ir dabar sezono metu uzsidirba didelius pinigus,nuomuojasi buta su sugyventine is jos dviejais vaikais is pirmos santuokos. Va stai tokia padetis pas mumi.
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2011 08 10, 16:10)
Siuo metu skiriuosi su vaiko tevu,prasau 400 Lt alimentu,jis siulo 200 moketi,nes neva yra bedarbis,neturi nuolatines gyvenemosios vietos,renka butelius ir t.t. kai isties nelegaliai dirba kloja trinkeles ir dabar sezono metu uzsidirba didelius pinigus,nuomuojasi buta su sugyventine is jos dviejais vaikais is pirmos santuokos. Va stai tokia padetis pas mumi.

Nesutikit ir tiek... Teismas tikrai turėtų priteisti daugiau...
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2011 08 10, 15:10)
Siuo metu skiriuosi su vaiko tevu,prasau 400 Lt alimentu,jis siulo 200

nesutikit! Darbingas suauges zmogus gali pasistengt ir uzdirbti daugiau, kad vaikui ne vien pora simtu numestu. Vaikas abieju, todel abu turi islaikyti, o ne vien mama, o tetis tai tik simboliskai.
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2011 08 10, 16:10)

Čia jau galiu patart pagrasint mokesčių inspekcija, kuri jam už mokesčių vengimą tikrai nemenkai užtrumpintų - pašantažuokit, jei nenori bėdų tegu moka vaikui.
PS - tikrai labai nesmagi jūsų situacija g.gif

Ačiū visoms už patarimus, tai va sekmadienį pasitaikė proga supykt ant MB tai 'pozityviai' pritaikiau savo pyktį-paskambinau exui ir labai griežtai pasakiau, kad jei nemoka (sakė neturi) tai duodu antstoliui (kas reiškia areštuota jo sąskaitos, individuali įmonė ar uabas kurį jis ten turi - žodžiu šakės jam finansiškai) - ant rytojaus jau buvo pinigučių sąskaitoj, žada ir toliau atsiskaityt. Vadinasi, tikrai apsimoka pabūt nagla kale (atsiprašau tai labai nemandagiai skamba) negu etiška paprašaika lotuliukas.gif žiūrėsiu kaip bus toliau, jei nesusipras tai prisiminiau kad turiu giminaitį antstolį su visa kontora draugų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2011 08 11, 06:09)
Čia jau galiu patart pagrasint mokesčių inspekcija, kuri jam už mokesčių vengimą tikrai nemenkai užtrumpintų - pašantažuokit, jei nenori bėdų tegu moka vaikui.
PS - tikrai labai nesmagi jūsų situacija  g.gif

Ačiū visoms už patarimus, tai va sekmadienį pasitaikė proga supykt ant MB tai 'pozityviai' pritaikiau savo pyktį-paskambinau exui ir labai griežtai pasakiau, kad jei nemoka (sakė neturi) tai duodu antstoliui (kas reiškia areštuota jo sąskaitos, individuali įmonė ar uabas kurį jis ten turi - žodžiu šakės jam finansiškai) - ant rytojaus jau buvo pinigučių sąskaitoj, žada ir toliau atsiskaityt. Vadinasi, tikrai apsimoka pabūt nagla kale (atsiprašau tai labai nemandagiai skamba) negu etiška paprašaika  lotuliukas.gif žiūrėsiu kaip bus toliau, jei nesusipras tai prisiminiau kad turiu giminaitį antstolį su visa kontora draugų  mirksiukas.gif

Mano VT nelegaliai dirba,nes turi kruva paskolu kuriu jau ilga laika nemoka ir kuriu puse nori man uzkrauti dabar irodinedamas,kad tai buvo seimos labui imtos paskolos. Kai teiseja jo paklause,kodel tu turedamas specialybe ir aukstaji issilavinima nedirbi. Tai jis atsake,nes tada is manes antstoliai atskaitinetu paskolas. Ir dar teisme pasake,kad geriau butu buva,kad vaikas nebutu gimes,nes kai as pastojau musu santykiai jau buvo paslije. Zodziu po teismo mano advokate pasake,kad jis visiskai durnas ir prisisnekejo sau ant galvos. O del alimentu sumos tai su 200 jokiu budu nesutiksiu schmoll.gif
Atsakyti
Man kartą teko lankytis vaikų teisėse dėl grąsinimų iš ex. Jis grąsindavo, kad nebandyčiau ieškoti ir teistis alimentų, o jei ne - tai bus tas ir anas. Vaikų teisių darbuotoja paklausė, kokia suma jam priskirta, kad jis taip plėšosi. Pasakiau, kad 300 lt. - tai ta darbuotoja pradėjo juoktis ir sakė, kad tik nieko nebijočiau ir kreipčiausi į antstolius kuo greičiau ir dar pasakė, kad ir tai labai maža suma priteista, galima iki 800 lt. prisiteisti. Sakiau, jai, kad jis niekur nedirba, ta prasme dirba, bet nelegaliai, tai sakė jokio skirtumo, sako "vis tiek čia per maža suma vaikui, o ar dirba ar nedirba - tai čia jo reikalas".
Dar skaičiausi, kad kai paskui paduodi ex prokuratūrai, keli baidžiamąją bylą už nemokamus alimentus - tada teismas padaro nuosprendį, kad per 2 mėnesius tas žmogus turi įsidarbinti, o jei ne - bus skirta viešųjų darbų arba laisvės atėmimas iki 2jų metų. Tai šito dabar ir aš imsiuosi, kadangi man alimentai nuo pat pradžių yra nemokami ir šiuo metu susidarius gan solidi suma. Jei jis tuos pinigus atiduotų - nereikėtų pergyventi dėl vaiko ateities, bent ant mokslų pinigų būtų...
Atsakyti
laba diena mamaukai,

reik pagalbos tai gal kuri turite patirties ?
gal galetumet padeti ?
jei vaiko tevas nebegyvena su mama jau 10 menesiu ir per ta laika tera pervedes i mamos saskaita vos kelis simtus litu, pavedima pavadines "alimentai" ar mama turi teise reikalauti ir prisiteisti pilna vaiko islaikymo suma, pvz po 400 i men uz tuos praeitus 10 menesiu?

ACIU dideliausias visoms 4u.gif is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_simona @ 2011 10 14, 20:49)
laba diena mamaukai,

reik pagalbos tai gal kuri turite patirties ?
gal galetumet padeti ?
jei vaiko tevas nebegyvena su mama jau 10 menesiu ir per ta laika tera pervedes i mamos saskaita vos kelis simtus litu, pavedima pavadines "alimentai" ar mama turi teise reikalauti ir prisiteisti pilna vaiko islaikymo suma, pvz po 400 i men uz tuos praeitus  10 menesiu?

ACIU dideliausias visoms  4u.gif  is anksto  4u.gif

taip mama gali net reikalauti už 3 metus smile.gif
Atsakyti