Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu, 83 tema

QUOTE(RSebes @ 2010 01 21, 14:26)
sveikutes darbstuoles    smile.gif  4u.gif
norejau paklausti gal kuri darbstuole siuvinejo AFRIKOS LIUTUS is dimensions? neturiu siulu rakto, yra tik spalvos surasytos ir numeriai. o koks simbolis koky siulu koda atitinka nebera. verysad.gif  buciau labai dekinga uz pagalba  4u.gif

kažkokius dimensions liūtus turiu ,parodyk paveiksliuką,tik nežinau kokie ten siūlai ,kad ne DMC tai tikrai...

QUOTE(paukščiukas @ 2010 01 21, 17:13)
tai jūs norit pasakyt, kad tokio ''reklaminio'' varianto nesugebėtumėt išgaut  blink.gif  blink.gif
Imi kokybišką schemą, nurodytus siūlus ir galutinis variantas jūsų tikrai nenuvils  schmoll.gif

visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
palaukit, palaukit... Fotoaparato blicas, blogas apšvietimas kad ir keičia spalvas, bet nekeičia spalvų perėjimų!!! Netgi daltonikai, neskiriantys mėlynos (pataisykit mane, galiu klysti), skiria spalvų perėjimus. Taip kad negeras spalvų tonų perėjimas schemoje visada persikels į siuvinį.

Nepatingėjau greitai pažaisti su Dim tulpytėmis. Viršus kairė - originalas. Dešinė - šviesinta. Apačioje kairė - tamsinta. Dešinėj - kažkoks kitas toolsas pritaikytas.
user posted image
Spalvos kad ir ne tokios kaip originale, bet vis tiek neatsirado tokių kažkokių neaiškių perėjimų. Taip kad... Bloga schema lieka bloga schema.

P.S. kas dėl JB Monge, tai... Kai kurie paveiksliukai doh.gif Siaubo serijos verti hihihi.gif Bet šiaip tai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedress: 21 sausio 2010 - 23:03
norejau paklausit, jeigerai supratau, tai jums nepatinka schemos igolki ru.? Kaip idomu, nes mano mama ir as tik is ten ir siuvinejam ir viskas thumbup.gif .O kas konkreciai jums ten nepatinka, gal mes kazko nepastebim? Mamos darbelius galima paziureti parase, jei sudomins ju kokybe. O visu darbeliai tikrai labai grazus, kiekvienas savaip, sekmes darbuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiskute @ 2010 01 21, 19:08)
As priejau isvados, kad pas mane darbe peizazas yra rudeniskas ir siek tiek tuo metu buvo rukas, todel ir yra toks neryskus, vietom susiliejes lotuliukas.gif  lotuliukas.gif



wub.gif o as taip ir supratau tavo peveiksliuka,rudeniska ir tuo metu su ruku wub.gif ir tai,kad nekokybiska shema ax.gif o tai juk ne tavo kalte mirksiukas.gif

paveikslas tikrai grzus,o svarbiausia tai tavo ranku darbas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=giedress,2010 01 21, 12:40]
visa bėda, kad pirmą puslapį skaito tik vienetai...



i "Naujus namucius"ateinu skaitydama nuo...iki...ir kas kart kaip ir i "Naujus Namucius".Jei skaito tik vienetai tai lai,svarbiausia kad kiti likusieji skaito ir mato kas parasyta,ir jei dar irasytos nekokybisku shemu firmos tai is vis butu gerai thumbup.gif
atejau i si foruma nuo pradziamokslio,o siandien diena renkuos(stengiuosi)tik kokybiskas ir geras shemas 4u.gif ir tai tik merginu ir forumo deka ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carnitaster @ 2010 01 22, 08:06)
norejau paklausit, jeigerai supratau, tai jums nepatinka schemos igolki ru.? Kaip idomu, nes mano mama ir as tik is ten ir siuvinejam ir viskas  thumbup.gif .O kas konkreciai jums ten nepatinka, gal mes kazko nepastebim? Mamos darbelius galima paziureti parase, jei sudomins ju kokybe.

Nesupyk už nuomonę, bet jei fonas 'lopais' arba pilkam fone šone pabirę juodi kryželiai, tai schema man neatrodo esanti kokybiška. Pažiūrėk ŠITĄ puslapį. Perversk siuvinėtų darbų nuotraukas. Čia irgi yra darbų pagal nelabai kokybiškas schemas, bet manau įdėmiai peržiūrėjusi visą puslapį pati pamatysi kur schemos kokybiškos, o kur nelabai. Ir tada galiu pasakyti tik tiek: tavo mama labai gražiai siuvinėja. Tik ji verta siuvinėti pagal geresnes schemas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 22 sausio 2010 - 10:57
Gal kas gali atsakyti is patirties - darbeliai ireminti po stiklu su prancuziskais mazgeliais tikriausiai nelabai ziurisi, ar normaliai?
Atsakyti
QUOTE(M@myte @ 2010 01 22, 11:58)
Gal kas gali atsakyti is patirties - darbeliai ireminti po stiklu su prancuziskais mazgeliais tikriausiai nelabai ziurisi, ar normaliai?

Normaliai, tik dėk paspartą arba patrauk darbą nuo stiklo, ką nors pakišdama tarp rėmo ir darbo. Paraše yra mano darbų net su karoliukais ir skambaliukais po stiklu.
Atsakyti
Kokias įdomias diskusijas užvedėt, kad negaliu nepasisakyt

1. Aš darbą renkuosi labai apdairiai prieš siuvinėdama. Pirma pamatau foto, tada susirandu schemą. Galiausiai bandau surasti išsiuvinėtą variantą ar bent jau pažiūrėti kitus schemos autoriaus darbus jau išsiuvinėtus.

Niekada akis neužkliūdavo už igolki.net tinklapio. Sakykit, ką norit, bet siuvinėti darbai iš ten atrodo nekaip. Tokį darbą būtų gėda ir dovanot ir ant sienos kabint. Man net paduškėlėms jie per prasti.

O be to niekas netrukdo įkelti sudominusį paveiksliuką čia į forumą ir paklausti, ar bus kokybiškas darbas ar ne. Bet kas iš to, kad dauguma klausinėjančių, klausia to paties per tą patį, net nepasivarginusios paskaityti pirmo puslapio sukeltos info.

2. Kas dėl reklaminių vaizdų, na drįsčiau paprieštarauti. Mano siuvinėtas virėjas atrodo geriau nei foto, o kur dar kiti darbai, kurie mano albume paraše yra. Siūlai brangūs, medžiaga taip pat, per didelė prabanga siuvinėti pagal nekokybiškas schemas ir po to laikyti stalčiuje.

Kas dėl firmų, tai DIMENSIONS, NIMUE, DMC Anchor, Maia, Mystic stitch, Golden Kite, Heaven ant earth designs (HAED) ir panašios gamina tobulas schemas. Ten nebus nei plėmų, nei perėjimų. schmoll.gif Gal spalvų ir nemažai, gal ir darbo daug, bet rezultatas visada bus 100 procentų.

3. Pati kai po ilgos pertraukos kibau į siuvinėjimą, tai perskaičiau šiame forume visas temas įdėmiai nuo pirmo puslapio iki paskutinio ĮDĖMIAI, tada ramiai nuvažiavau į Rankdarbių parduotuvę, nusipirkau būtent DMC 18ct aidos (kad pirkt neaiškios firmos net kalbų nebuvo), nusipirkau DMC, Anchor siūlų (su neaiškia muline pažaidžiau vaikystėj ir gana), atsispausdinau DIM ir Anchor schemas ir kibau į darbą. Tikrai nekilo klausimų, nei kokią medžiagą pirkti, nei kaip dydį apskaičiuoti, nei kaip BS'ą daryti ar French knot'us. Nes apie visa tai buvo milijonus kartų diskutuota. Pamenu tik užklausiai kur veltinio gauti, nes FILC'o lakštų dar nebuvo, kaip ir internetinių parduotuvių tongue.gif

Dėl to kartais ir pikta, kad kodėl jei man buvo įdomu ir aš sugebėjau viską susirast, tai kodėl kitos negali bent jau pirmam puskapy aprašyto DUK'o perskaityt, kurio beje kažkada irgi nebuvo ir kuris buvo sukurtas vien tik tam, kad nereiktų kaskart atsakinėti į tuos pačius klausimus. Tad įvertinkit merginų įdėtą darbą dėl jūsų doh.gif
Atsakyti
Labuka mergaites 4u.gif
idomu paskaityti logisku minciu, issamiai isdestytu punktais drinks_cheers.gif
nu as asmeniskai turiu kelias schemas is osinka.ru, man pvz. labai patinka si svetaine, daug info, schemu, palyginimu ir t.t.
Ten labai daug superiniu, bet tam dar nedabrendau, tai viska ka kryziavoju yra pamokos, kad veliau galeciau net pasisaipyti is savo pirmuju darbu, oj kokia savikritiska tongue.gif
Kadangi dar mokausi, todel neperku brangiuju siulu ar audiniu. Nes noriu ismokti puikiai sudeliot kryziukus, tarpelius, ypac blogaja puse. Kiek skaitau, dazniausiai rusu kalba, nes nerandu issamiu pamokeliu liet.kalba, nors sunku susivokti rusiskai. O jei dar vizualiai pamatyt, kaip pradeti, kaip uzbaigti ir paslepti siula, butu fantastiska.
P.S. o kad skaitau jau N-taji karta 1 psl. galiu prisiekti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paule kaip saule: 22 sausio 2010 - 12:45
Na pas mane vorai kita darbo puse nevaikšto, bet kantrybės daug maž idealiai antrą pusę padaryt užteko tik vienam darbui. Dabar darau, kad ji būtų tvarkinga. Lengva siūlą užkišti, kai siuvinėjama ant 14 ar 16ct tankumo medžiagos, o ypač aidos. O kaip tai padaryt ant 25ct ewo siuvinėjant per vieną siūlą, ar kad ir ant lino 40ct? unsure.gif

Pati kai pradedu siuvinėt, tai įveriu siūlą į adatą, perlenkiu jį pusiau. Tada įveriu adatą iš blogos pusės į gerą ir šiek tiek palieku siūlo galiuko kitoj pusėj (apie 1cm). Prispaudžiu pirštu, siūlo galiuką pakreipus horizontaliai, kad gultų į kairę pusę. Kadangi siuvinėju eilėmis iš dešinės į kairę ir atgal ir iš apačios į viršų, tai tokia kryptis man tinka (jei siuvinėjama iš kairės į dešinę, tai tada viskas tas pats, o siūliukas "žiūri" į dešinę). Tada prilaikydama tą galiuką su pirštu padarau du pusinius ir vertikalios kilpelės "III" jį užfiksuoja. Tesiu eilę toliau, o kai baigiu, grįžtu atgal suformuodama pilnus kryžiukus. (Nežinau ar aiškiai aprašiau).

Kai siūlas jau baigiasi, ar kai reikia užbaigti, apverčiu darbą ir užkišu siūlą horizontaliai per 3-4 kilpeles III, arba vertikaliai, priklausomai kaip geriau ir tvirčiau užlenda.

Tokiu būdu mazgų nelieka ir kitoj pusėj siūlai nekaro. Man tai labai lengvas būdas, kai pradedu siuvinėt, net neverčiu darbo, jutimiškai atspėju, kiek siūlo kitoj pusėj palikt, kad užsisiūtų su kilpelėm.

* Kilpelėm vadinu kitoj pusėj susidariusios vertikalius dygsniukus, kai siuvinėjama eilėmis iš dešinės į kairę, pirma taip ////, o grįžtama taip \\\\\. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little angel: 22 sausio 2010 - 13:10
Pabandžiau padaryti šio gražuolio schemą- kaip manote- ar gera gautųsi (naudojausi stitch art easy programa- 45 spalvos)
user posted image

schema:
user posted image


Atsakyti