Įkraunama...
Įkraunama...

Namas po žeme

QUOTE(lanaa @ 2010 01 11, 21:38)
faktas, kad daugiau del grozio, negu del silumos.

Radau kitaip 4u.gif
Apželdintų stogų privalumai
I Augalai, priklausomai nuo jų kiekio ir rūšies, sugeria dulkes, išskiria deguonį, gerina aplinkos klimatą bei orą.
II Atitinka ekologinės statybos principus, kadangi kompensuoja dėl statybų prarastus plotus.
III Teikia estetinį pasigėrėjimą.
IV Gerina garso izoliaciją, slopina triukšmą iš pastato vidaus arba išorės.
V Izoliuoja ir sulaiko šilumą, sumažina saulės spindulių poveikį, grynina gyvenamųjų patalpų orą.
VI Saugo stogo konstrukcijas nuo didelių temperatūros svyravimų ir saulės radiacijos – taip pailgėja jų eksploatavimo laikas.
VII Padidina augalų ir gyvūnų biotipą.
VIII Gerina pastatų šilumos izoliaciją – stogo apželdinimas patalpų temperatūrą per karščius gali sumažinti 5-7 °C, o šalčių metu sutaupoma iki 30 proc. išlaidų pastatų šildymui.
XI Pagerina pastato apsaugą nuo elektromagnetinio spinduliavimo.

Apie siltuma raso cia
http://www.saulesbat...o...id=11&lang=
Sia irgi akcentuojama siluma, garso izoliacija 4u.gif
Apželdinto stogo privalumai

Želdinti stogai turi daug praktinių ir ekonominių privalumų. Ir tik trečiasis jų - prabangaus pastato požymis.

•Apželdintas stogas slopina triukšmą iki 50 dB, sumažinamas triukšmo patekimas tiek iš pastato vidaus, tiek iš išorės.
•Apželdintas stogas ilgiau eksploatuojamas dėl mažesnio ekstremalių temperatūrų svyravimo bei ultravioletinių spindulių ir cheminio poveikio.
•Geresnė šilumos izoliacija, leidžianti taupyti energiją. Grunto sluoksnis atlieka šilumos akumuliacinio sluoksnio vaidmenį - garuojanti drėgmė aušina pastatą per dienos karščius, o naktį grunto šiluma neleidžia jam greitai atvėsti.
•Įrengus apželdintą stogą maždaug 20-30 proc. sumažėja išlaidos, skiriamos patalpų šildymui ir kondicionavimui.
•Žaliąjį stogą galima laikyti kietąja hidroizoliacine sistema, kuri gaisro atveju apsaugo pastatą nuo ugnies išplitimo taip pat gerai, kaip stogas su žvyro skalda.
•Augalinis substratas arba gruntas sugeria lietaus vandenį, dėl to mažiau apkraunamos kanalizacijos ir lietaus nuvedimo sistemos. Be to, tolygus lėtas lietaus vandens garavimas išsaugo natūralų oro drėgnį, sukurdamas sveiką patalpos mikroklimatą.
•Stogo dangos paviršiaus įšilimas 2 ar 3 kartus mažesnis nei įprasto paviršiaus.

Cia rasoma apie tokio irengimo kastus ir technologijas 4u.gif
http://biblioteka.na...ndex.php?id=151
Atsakyti
o, tas apzeldintas stogas tai super thumbup.gif
ir grazu labai
Atsakyti
na neziurint situ stogu privalumu, kaip sakiau juos renkamasi visgi daugiau del grozio, nes visgi tai nera pigus stogas pagal irengimo kaina.
Atsakyti
Galima ir nebrangiai prasisukt

http://rb.blogas.lt/...posukis-15.html

Patinka man sis zmogus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 01 12, 13:44)
Galima ir nebrangiai prasisukt

http://rb.blogas.lt/...posukis-15.html

Patinka man sis zmogus  thumbup.gif

nu nezinau, mus tai su kolega prajuokino... na nezinau, bet cituoju "grebėstai (viengubo pjovimo lentos ir šiaip visokie lentgaliai iš stat. medžiagų sąvartyno), OSB ar pjuvenų plokštės (dalį susirankiojau nuo stat. atliekų konteinerių), dvigubas pakavimo kartono (to rudo, kur nemokamai dalina maksimka) sluoksnis, 200 mikronų storio stabilizuota statybinė plėvelė, vėl dvigubas kartono sluoksnis arba seni sintetiniai ar natūralūs kilimai, ... na ir pan. zodziu, ciotkai assa.gif o jums cia atrodo lygis ir sektinumas bigsmile.gif g.gif man tai atsiprasant skamba "p....c" doh.gif tongue.gif suprantu kokia "xalubke" kaime, nu bet nematau as cia kuom girtis. kad sugebi is s... vaska spausti huh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 12 sausio 2010 - 12:56
Gal gyvenamam namui ir nerizikuociau,bet pavesinei/sandeliukui/malkinei tai visai lengvai.
Cia galim gincytis del alternatyvu iki pamelynavimo...Nors ir neitema,bet idesiu nuoroda i savo pjuvenu pirtele.Pigu ir bent man paciam-šaunu.

http://www.biteplius...319-=(625353454
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 01 12, 14:06)
Gal gyvenamam namui ir nerizikuociau,bet pavesinei/sandeliukui/malkinei tai visai lengvai.
Cia galim gincytis del alternatyvu iki pamelynavimo...Nors ir neitema,bet idesiu nuoroda i savo pjuvenu pirtele.Pigu ir bent man paciam-šaunu.

negincysiu biggrin.gif sovietmeciu, kai daugybe medziagu buvo deficitas, tai pamenu kas tik nebudavo statybine medziaga tongue.gif

o pirtele jusu normaliokas. tikrai nezadu kritikuot. o va ana trioba is ankstesnes nuorodos man jau pirmoje nuotraukoje nelabai kaip isrodo. gaila nematau galutinio rezultato. siaip molio-siaudu namai manes negasdina, nesu pries juos nusiteikus, tuolab, kad teko labai smagiu variantu matyt, tiek moderniam, tiek kaimiskam stiliuj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 12 sausio 2010 - 13:24
QUOTE(Carbon @ 2010 01 12, 14:06)

Nesu as didele projektu ismanytoja, bet pirtele jusu man patiko thumbup.gif
Gal cia ne i tema, o gal ir labai i tema, is ko ja gaminote? Neparasyta ten blush2.gif Ir butu man idomu silumine varza, ar matavot sienu tuo specialiu prietaisu?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 12, 15:53)
is ko ja gaminote? Neparasyta ten blush2.gif  Ir butu man idomu silumine varza, ar matavot sienu tuo specialiu prietaisu?

Kai ijungiat nuoroda ir atsidaro langas,tai kaireje jo puseje yra zodis "Dienorasciai".Ieskokit apacioj "2009 sausis-Pirties statybos(1)" ir kilkit i virsu.Ten detaliai visas procesas aprasytas ir dar su foto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2010 01 12, 14:17)
negincysiu  biggrin.gif  sovietmeciu, kai daugybe medziagu buvo deficitas, tai pamenu kas tik nebudavo statybine medziaga tongue.gif 

o pirtele jusu normaliokas. tikrai nezadu kritikuot. o va ana trioba is ankstesnes nuorodos man jau pirmoje nuotraukoje nelabai kaip isrodo. gaila nematau galutinio rezultato. siaip molio-siaudu namai manes negasdina, nesu pries juos nusiteikus, tuolab, kad teko labai smagiu variantu matyt, tiek moderniam, tiek kaimiskam stiliuj.

Tiesiog man patinka apseit be banku "pagalbos".Ir pjuvenos neprastesne medziaga uz visas kitas,tik gal kiek neiprasta-"nelygis". biggrin.gif
Pirtele kaip mokejau,taip ir pasibraiziau,nors labai as tolimas nuo to...Gal specas ir geriau butu padares.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carbon: 12 sausio 2010 - 23:26
QUOTE(Carbon @ 2010 01 13, 00:32)

Nu saunuolis clap.gif Nors gal jau ir taip gavote sociai pagyru good.gif Labai lauksiu visos eigos toliau 4u.gif
Klausimas toks, o is isores siltinsit dar kokiu putupolistiroliu? Kokia apdaila darysit? Viduje kalsite dailylentes ir kuom siltinsit? Ar is viso siltinsit?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 13, 08:33)
Nu saunuolis clap.gif  Nors gal jau ir taip gavote sociai pagyru good.gif  Labai lauksiu visos eigos toliau 4u.gif
Klausimas toks, o is isores siltinsit dar kokiu putupolistiroliu? Kokia apdaila darysit? Viduje kalsite dailylentes ir kuom siltinsit? Ar is viso siltinsit?

Jokio siltinimo papildomai nedesiu-kaip pirciai turetu uztekt silumos ir taip.Panasioje pirtyje,tik su truputi storesnemis sienomis,nuo rudens stovi pastatytas kibiras su vandeniu ir vanduo dar vis neuzsales thumbup.gif Kai pirtis bus naudojama pagal paskirti,bent kas antra savaitgali bus kurenama ir sienos garantuotai nepersals.Grindiniam sildymui naudosiu elektrine arba dyzeline krosnele-dar neapsisprendziau.Labiau linkstu link elektros,nes paprasciau ir galima peciuka sms-u isanksto ijungt.
Tiek is isores,tiek is vidaus sienas apkalsiu dailylentemis.Is vidaus dar desiu garo izoliacija(stora celofano plevele).
Kai tik atsils orai,darbuosimes toliau smile.gif
Atsakyti
sveiki,

mes siuo metu statome pavesine o stoga ruosiames daryt apzeldinta, kadangi darome viska patys kilo man toks klausimas:
apkrova stogo ziemos metu gali siekti iki 150 kg/m2
kaip mazdaug apskaiciuot kiek stulpeliu reiktu ? gal kas yra susidures su tuo jau ir yra isirenges toki stoga?
Atsakyti