Įkraunama...
Įkraunama...

●●●●●_Panevėžio darželiai_●●●●●

QUOTE(Jurmila @ 2010 09 10, 21:24)
Ar tikrai ruošiatės duoti kažkokius tai preparatus tokio amžiaus vaikiukui  blink.gif Ar tikrai nesuprantat, kad čia didžiausia reklama, verslas, kad gydytojai, vaistininkai už parduotus kiekius dovanas gauna? Geriau už tuos 70 Lt nupirkit vaikui geresnės mėsytės, daugiau vaisių ir tikrai sveikesnis bus nei nuo tų visų lašiukų  mirksiukas.gif

Iki šių metų - ir aš tokios pozicijos laikiausi, o ir mūsų gydytoja - taip sako... Bet kai maniškė visą šią vasarą prasirgo doh.gif Prasidėjo nuo pūlinės anginos (gavo antibiotikų ax.gif ), po poros savaičių - virusinis bronchitas, pasveikom, vėl po poros savaičių - kitas virusas su temperatūra 39,5 , pasveikom, po savaitės - vėl neaiškios kilmės kosulys - šią savaitę tik baigė kosėti... Jau rankos svyra, ne homeopatja, nei naminiai vitaminai nebepadeda... doh.gif Žiūrėsim, kad gi netyčia Imunotrofina suveiks... Nes jau man pačiai stogas važiuoja - praeitą žiemą sirgo labai mažai (metai laiko be antibiotikų buvo), tai per vasarą - košmaras... blink.gif
Atsakyti
Vilusa, neaiškios kilmės kosuliai ,,,virusinis bronhitas"...kaip man tai girdėta ir išgyventa....pamąstyk apie vaiką-ar niekas nesikeitė jos gyvenime? daržely? namie? šeimoj? gal neteko kokio augintinio? gal nauja auklėtoja? gal Tu išėjei į darbą? gimė brolis/sesė? išėjo miegot į kitą kambarį? tiesiog mąstykit kas galėjo būti, juolab jei anksčiau nesirgo tiek dažnai. gali būti, kad tai susije su stresu, įtampa jos gyvenime, t.y. nervinio pobūdžio mirksiukas.gif ir šiaip dažnos ligos dažnai būna ne dėl kolektyvo, o dėl to, kad išvestas į darželį vaikas patiria stresą dėl permainų ir nusilpsta imunitetas, lengviau pasigauna ligeles.
Mūsų atveju pasiteisino-kai tik ima kosčiot, jau žinau kad kažkas negerai. Priežastis bandau šalint, o ne su pasekmėm kovot. Sėkmės.
P.S. tiesiog Tavo pasakojimas pasirodė panašus į mano išgyventą. Vaikas mažas, augantis, o išgyvent kitaip nemoka, iškalbėt dar nesugeba ir pats tvarkytis.
Atsakyti
O aš jau antri metai nuo rugsėjo pradedu duoti vaikams žuvų taukų. Kapsulėm. Vaikina tai nuryja su stikline vandens užsigerdamas, nors ten skonio nėra, o mažoji sukramto. Jai gerai.
Ir žiemą pernai nesirgo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2010 09 12, 07:40)
.... kad tai susije su stresu, įtampa jos gyvenime, t.y. nervinio pobūdžio  ....

Iš dalies - taip. Pasikeitė tai, kad labai pablogėjo šeimoje santykiai, vyras absoliučiai nustojo bendrauti tiek su manim, tiek su dukra (tam jis turi apčiuopamą "priežastį" blink.gif )... Dėl viso šito - aš esu daug labiau stresuota, o per darželio vasaros atostogas - su dukryte kartu praleisdavom 24 valandas per parą - t.y. abi eidavom į darbą, pramogauti...
Dar - sutapo jos "penktųjų metų krizė" su tuo laiku, tapo savarankiškesnė, viena išeina į kiemą pas vaikus, viena trumpam pasilieka namie (pvz. kol nueinu į parduotuvę)...
Va - ir imuniteto silpimas dėl stresų, sirgimai... doh.gif
Atsakyti
Vilusa, viskas bus gerai. tai tik rodo jūsų su dukra tamprų ryšį mirksiukas.gif džiaukis tuo.
beje, nors ir būdama itin racionali, aš tikiu teorija motinos ir vaiko ypatingu ryšiu iki vaiko septynerių metų. T.y. kad vaikas perima mamos emocijas, ,,serga" mamos ligomis". Daug laiko praleisdama su dukra Tu leidai visiškai jai pajaust savo išgyvenimus ir išgyvent kartu... bet ji sustiprės, svarbu kalbėkitės, pieškite kartu, žaiskite vaidmeninius žaidimus (pvz. namus. Ji turėtų ,,išžaist" kas jai skauda, o Tu žinosi kur jai jautru mirksiukas.gif ).
Paguost galiu tik tuo, kad niekas nevyksta gyvenime šiaip sau. Jei taip yra-reiškia, taip reikia.
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2010 09 12, 16:41)
Vilusa, viskas bus gerai. tai tik rodo jūsų su dukra tamprų ryšį  mirksiukas.gif  džiaukis tuo.
beje, nors ir būdama itin racionali, aš tikiu teorija motinos ir vaiko ypatingu ryšiu iki vaiko septynerių metų. T.y. kad vaikas perima mamos emocijas, ,,serga" mamos ligomis". Daug laiko praleisdama su dukra Tu leidai visiškai jai pajaust savo išgyvenimus ir išgyvent kartu... bet ji sustiprės, svarbu kalbėkitės, pieškite kartu, žaiskite vaidmeninius žaidimus (pvz. namus. Ji turėtų ,,išžaist" kas jai skauda, o Tu žinosi kur jai jautru  mirksiukas.gif ).
Paguost galiu tik tuo, kad niekas nevyksta gyvenime šiaip sau. Jei taip yra-reiškia, taip reikia.

Skaitau knygą: Penkios vaikų meilės kalbos. Patiko. Reiktų visiems tėveliams pasiskaityti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(e.meskine @ 2010 09 10, 09:49)
Pasikonsultavau su gydytoju ir sake, kad Bronchomunali reikia duoti koki birzelio menesi, nes jei dabar pradesim duoti ir netycia susirgtu vel tai viskas suniui ant uodegos nueitu, nes jei susirgtume taptu viskas neveiksminga. Dar yra kazkoks IMMUWASH bet ji taip pat reikia naudoti is anksciau. Ir pasiule toki LUIVAC, tai jis butu pats geriausias siam atvejui, kad jau ruduo ir nebera laiko, bet paklausiau vaistinej jo kaina virs 70 LT tai net ir nezinau susilaikiau.

Bronchomunalis, Luivac`as, Rybomunilis... visus reikia duot vasarą nuo birželio liepos, kad iki šaltojo sezono susidarytų imunitetas. Kokia prasmė dabar pradėt duot? Kad pavasarį nesirgtų? Vėloka sakyčiau.
Šiemet mano mažylis (beveik 5 m. ) pirmą kartą buvo girdytas imunostimuliatoriais. Žiūrėsim kaip bus.
Immuwash`as- nosies purškalas, kurį naudojant ilgesnį laiką neva (neva todėl, kad pati praktikoje nepatikrinau, tikrai nenaudojom mėnesio, kaip rekomendavo mums gydytoja) susidaro imunitetas ir ne taip dažnai sergama sloga. Mūsų mylimiausias vaistas jau sergant sloga arba vos pajutus simptomus. Greitai pasibaigia visi negalavimai, jei laiku papurški. Ir tai tikrai nelyginama jūros vandeniui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasabenas @ 2010 09 08, 21:06)
Sveika, mes lankėm, o dabar mažoji lanko "Sigutę". Kiek suprantu, domina lopšelio grupė....
Mes lankėme pas auklėtoja Valeriją Grigalienę. Labai gera auklytė buvo: jei pradėjo vaikas kosėti, neramus -pasakys. Pati mačiau, kaip laaabai mažiukus maitina, trina maistelį šakute, valgydina. Visada geru oru eina į kiemą. Jie ir lipdo, piešia kringelius (nu kai0p tiems mažiams jau išeina, ir ant linoleumo grupėje [piešia su kreidelėm). Šventes vaikams organizuoja, Naujametines. Labai ten su tokiais ko ir nepadarysi, bet su žaislųpagalba ir spektakliukus tėvams pastato. Kitų lopšiukų auklėtojų nepažinojau. Negaliu pasakyt... Man ji patiko. thumbup.gif

Labai ačiū už info 4u.gif , kaip tik ryt einam į daržiuką užsirašyt mirksiukas.gif ,tikiuosi priims ir po kokio mėnesiuko pradėsim pratintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!
dar karteli noriu paklausti, gal kas zino apie "zilvicio" darzelio kiskuciu gr. aukletojas?
Gal kas lankete ar lankote?
Aciu!
Atsakyti
QUOTE(krissp @ 2010 09 14, 15:51)
Sveikos mamytes!
dar karteli noriu paklausti, gal kas zino apie "zilvicio" darzelio  kiskuciu gr. aukletojas?
Gal kas lankete ar lankote?
Aciu!

Mes pradejome lankyti simet smile.gif Aukletojos is tiesu geros, mano ne viena drauge ir pazistama i ta grupe vede savo vaikucius. Nors mes dar "sviezi" ten, bet viskas liuks. Visai nebijau palikti vaikiuko tu aukletoju ir seiminkutes globai.
Aukletoja Roma yra siek tiek grieztesne, disciplinuotesne, bet man ji asmeniskai labiau patinka. Pas ja tvarka yra.
Aukletoja Rita svelnesne, bet vaikai labiau linke jai ant galvos uzlipti smile.gif gal todel maziai ja labiau myli...
na, bet siaip viskas liuks - ir zaislai geri, ir visos kitos ugdomosios priemones
O jus jau lankot sia grupe? Gal draugai busime?
Atsakyti
QUOTE(deimantux13 @ 2010 09 15, 14:47)
Mes pradejome lankyti simet smile.gif Aukletojos is tiesu geros, mano ne viena drauge ir pazistama i ta grupe vede savo vaikucius. Nors mes dar "sviezi" ten, bet viskas liuks. Visai nebijau palikti vaikiuko tu aukletoju ir seiminkutes globai.
Aukletoja Roma yra siek tiek grieztesne, disciplinuotesne, bet man ji asmeniskai labiau patinka. Pas ja tvarka yra.
Aukletoja Rita svelnesne, bet vaikai labiau linke jai ant galvos uzlipti smile.gif gal todel maziai ja labiau myli...
na, bet siaip viskas liuks - ir zaislai geri, ir visos kitos ugdomosios priemones
O jus jau lankot sia grupe? Gal draugai busime?

Sia savaite pradejome eiti. smile.gif
Tai ir renku informacija biggrin.gif
As ir esu girdejusi, kad visai cia neblogai, bet gi vis norisi kuo daugiau suzinoti nuomoniu.
Aciu jums! Koks jusu leliaus vardas?
Atsakyti
QUOTE(krissp @ 2010 09 15, 21:21)
Sia savaite pradejome eiti. smile.gif
Tai ir renku informacija biggrin.gif
As ir esu girdejusi, kad visai cia neblogai, bet gi vis norisi kuo daugiau suzinoti nuomoniu.
Aciu jums! Koks jusu leliaus vardas?

Joris, o jus?
na, bet mes sia savaite sergam... verysad.gif
gaila, kad nesusipazinsim
Atsakyti