QUOTE(calykusu @ 2010 08 19, 12:35)
nu bet kokios jūs įdomios....išsiaiškint reikia ką ir kaip jie žiūri gal pirmiausia. Juk yra visokių ugdymo programėlių, karaokė ir dar visko. Tai nejau tai yra blogai?Aš tikrai nemanau, kad jie ten simpsonus žiūri. Jei taip, tai ir aš būčiau prieš....
Kiekvienos mamos (tėvelių) reikalas, kaip jie nori auklėti savo vaikus.
Jei jiems priimtinas televizinis mokymas - tegul. Gal todėl ten grupėse ir stovi TV. Matyt, tėveliams taip gerai.
Bet - kadangi čia forumas - kiekvienas turim teisę išdėstyti savo nuomonę - reiškiu ir aš SAVO NUOMONĘ: aš niekada nebūsiu įtikinta, kad televizinės ugdymo programėlės yra vertingesnės, nei natūralus gyvas PROFESIONALIŲ PEDAGOGŲ
auklėjamasis ir ugdomasis darbas su vaikais. Niekada nesutiksiu, kad karaoke per TV yra vertingesnė, nei auklėtojų bendras dainavimas su vaikais paritariant gyvam instrumentui.
Galbūt po metų kitų ir pačių auklėtojų nebeliks - suvesime vaikus į grupę, įjungs kažkas TV ir užrakins duris.
Nors - kai vaikai paauga - tėveliai ima skųstis, kad jų vaikas nemoka bendrauti su tėvais, aplinkinais, su bendraamžiais, kad kiaurą dieną sėdi prie kompiuterio ar televizoriaus. Bet tada - jau - "šaukštai po pietų", laikas pražiopsotas, bendravimo įgūdžiai neišugdyti...
Pas mus namuose ir TV ir kompiuteris, ir mažoji mėgsta žiūrėti... BET - tą laiką, kai ji žiūri filmukus, aš laikau prarastu laiku, ir tai būna kritiniu atveju, kai aš pati negaliu užsiimti su ja. O darželio paskirtis - mano nuomone - tai ne laiko prastūmimas, o vaiko ugdymas, suteikimas tokių įgūdžių ir žinių, kurių tėvėliai neturi galimybės (nemoka) suteikti, nes darželyje dirba (bent jau tirėtų dirbti) profesionalūs pedagogai, kurie specialiai ruošiasi bendravimui su vaikais.