QUOTE(Vilusa @ 2010 02 01, 17:21)
Plačiau? apie ką? apie palikimą?
Prašom: - kaip visi (tikriausiai) žinome, vaikas yra ŽMOGUS, su visomis žmogui būdingomis sąvybėmis - jausmais, pojūčiais, norais ir baimėmis...
Tada įsivaizduokite, kad jus - SUAUGUSĮ - kažkas nuveža į pvz. Kinijos gilumą ir ten palieka... Ką jūs jausite? Nieko nėra pažįstamo (nei žmogaus, nei daikto), reikia daryti kažkokius dalykus, ko iki tol nedarėte ir neturite apie tai supratimo... Geras būtų jausmelis? Bent jau man - tai šlykštus...
O mažam vaikui, kurio labiausiai išsivystęs yra dar tik baimės jausmas - tai sukelia šoką, kad dingo mama, kad viskas ne taip kaip buvo, ir jis dar nesupranta, kad tai laikina, kad visa tai - tik jo labui...
..........
Tam ir yra "pratinimai", t.y. vaiko supažindinimas su aplinka - vaikas būna su mama (jam ramu) ir jis susipažįsta su naujais daiktais, naujais žaislais, naujais suaugusiais (auklėtojomis) bei nauja tvarka - kada žaisti, kad avalgyti, kada miegoti...
..........
Taip , beje, dirba ir normalūs vaikų odontologai (čia jau iš praktikos) - pirmą kartą vaikui aprodomi visi įrankiai, visi daiktai kabinete, parodoma kaip veikia vandens siurblys, kaip vandenį pučia grežimo maįina ir pan... mano mažoji po tokios "ekskursijos" klausė - kada vėl eisim, o nuėjus - ramiai atsisėdo į kėdę, išsižiojo, leidosi gręžiama (nes jau žinojo ką tas šviečiantis ir zvimbiantis pagaliukas daro), ramiai leidosi užplombuoti dantuką...
.............
Taip ir darželyje - per kelias dienas vaika susipažįsta su visa aplinka, ir tik tada, kai jis jau ramiai jaučiasi grupėje su mama, jis paliekamas VIENAS. Nors tada ir pasitaiko verksmo ir rėkimo, bet tai jau nebe tokia psichologinė trauma vaikui, jei pasikeitimas įvyksta per minutę...
Beje, pas mus grupėje gal tik ketvirtadalis vaikų pirmą kartą palikti be mamos verkė, mano mažoji - neverkė išviso. Jai tada buvo du su puse...
is dalies sutinku
jei vaikuciui bus stresas jei paliks, geriau pabuti is pradziu, bet pvz as saviski kai nuvedziau jis tik man pamojo ir nubego neatsisukdamas, koks laimingas buvo pacia pirma diena, kad daug vaiku, nauju zaislu...ir man sirdy gera buvo, kad neverkia. taciau po savaites pamate, kad tai kartojasi kiekviena diena, gal ir atsibodo, tada jau ojojoj asaru buvo, tai tokiu atveju manau, kad tikrai nebereikia mamai buti su vaiku, nes dar sunkiau bus palikti. o mes su asarom gal pora savaiciu ejom, taciau po to apsiprato ir nebebuvo problemu, vel laimingas lekdavo
Papildyta:
QUOTE(xingx @ 2010 04 29, 22:54)
Sveikos mamos,
Nuo pirmadienio pradesiu vesti i darzeli savo mergyte. Kolkas i bendraamziu grupe, nors norejau i viresniuju, bet paskaiciusiu komentarus, gal geriau palauksim ir pasiziuresiu kaip cia seksis
Irgi galvojau buti kartu kelias dienas, bet dabar vel svarstau, gal pamengitnti palikti porai val. pasibuti be mamos. Dvi dienas jau buvom kartu, bet trumpai ir viena karta be vaiku, nes kaip tik pietu miegas buvo. Bet kai su vaikais, tai ji gana drasiai elgesi su vaikais ir namo eiti nenorejo. Gal tikrai vertetu palikti pasibuti, ziureti ar labai ieskos mamos
.
gal jei gerai jauciasi darzely, pabandyk palikti porai valandu