Įkraunama...
Įkraunama...

●●●●●_Panevėžio darželiai_●●●●●

QUOTE(e.meskine @ 2010 04 07, 15:59)
o kiek laiko vaikeliui? kada zadat vesti? man tai sake geriau truputeli eiti pas vyresnius nes daugiau vaikas is ju ismoks, pavyzdziui klbeti dar geriau ismoks.

Einant į vyresnių vaikų grupę, atsiranda kitoks niuansas - kai visi vyresni vaikai išeina iš darželio į paruošiamą grupę, tas jaunesnis vaikas lieka kaip nuskriaustas - be draugų, turi pereiti į naują grupę, kad baigtų lankyti darželį, vėliau - vėl į naują kolektyvą - priešmokyklinę grupę (ar klasę). Jei vaikas jautresnis - jam gali būti sunku adaptuotis prie tokių pasikeitimų...
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2010 04 07, 17:30)
Einant į vyresnių vaikų grupę, atsiranda kitoks niuansas - kai visi vyresni vaikai išeina iš darželio į paruošiamą grupę, tas jaunesnis vaikas lieka kaip nuskriaustas - be draugų, turi pereiti į naują grupę, kad baigtų lankyti darželį, vėliau - vėl į naują kolektyvą - priešmokyklinę grupę (ar klasę). Jei vaikas jautresnis - jam gali būti sunku adaptuotis prie tokių pasikeitimų...

pritariu 4u.gif o be to vyresniuju vaikuciu grupese atsiranda kitokios bendravimo taisykles-kaip lyderiavimas. o pas mazius lygybe brolybe galioja wub.gif
Atsakyti
Maniškis dvejus metus ėjo pas vyresnius. Blogiau padaryt negalėjau, o kodėl - papasakosiu vėliau. Dabar eina su bendraamžiais, tai atsiskleidė vaikas akyse.
Atsakyti
Oj , dark, kaip smalsu, nes nepagalvočiau, kad gali kas ne taip būti pas vyresniukus. smile.gif
Maniškis lanko mišrią grupę. Yra keli vaikučiai porą metų jaunesni, nemažai bendraamžių ir keletas net priešmokyklinukų. Tai maniškis jaučiasi kaip žuvis vandeny biggrin.gif Kai priešmokyklinukai skaito eina ir jis paskaityt, nes labai gerai moka (ir tikriausiai pasirodyt nori biggrin.gif), kai su vyresniais pabosta, eina pas bendraamžius. Tik jo visai nedomina jaunesni. smile.gif O su jaunesniais- dvimetukais- bendrauja priešmokyklinukės mergaitės, joms tiesiog tie mažiukai kaip žaisliukai. Padeda apsirengt, nusirengt ir pažaidžia su jais. smile.gif Iš šono stebint grupė tai kažkokia šeimynėlė įv. amžiaus vaikų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(e.meskine @ 2010 04 07, 16:59)
o kiek laiko vaikeliui? kada zadat vesti? man tai sake geriau truputeli eiti pas vyresnius nes daugiau vaikas is ju ismoks, pavyzdziui klbeti dar geriau ismoks.
dabar 1,7 men smile.gif nu del kalbos gal, bet jeigu ir bendraamziu bus keletas gerai kalbanciu tai irgi pliusas nekalbiukui mirksiukas.gif

QUOTE(Vilusa @ 2010 04 07, 17:30)

apie tai ir as galvoju ar nepadaryciau jam noredama geriau - blogiau g.gif

QUOTE(dark @ 2010 04 08, 07:15)
Maniškis dvejus metus ėjo pas vyresnius. Blogiau padaryt negalėjau, o kodėl - papasakosiu vėliau. Dabar eina su bendraamžiais, tai atsiskleidė vaikas akyse.
laukiam pasakojimo tavo blush2.gif
Atsakyti
Bandau pasakot. Mano vaikis turi problemų su kalba,t.y. kiek atsilieka kalba pagal amžių, kartais kalba neaiškiai, sumala viską, r nesako, na baisaus nieko, bet...
Nuleidau pas vyresnius, nes patikėjau nuomone, kad ,,temsis" link jų.
Šiandien žiūrint atgal-per dvejus metus niekaip nepriprato, nuolat ašaros ir derybos, kad neis, ligos, t.y. kosuliai naktiniai ir dieniniai be ligos (po gyd. apžiūros, ko pasekoj krūva tyrimų ir pan.). Buvom nusigyvenę tiek, kad vos prakalbus apie darželį imdavo verkt.
Kiti niunsai-darželyje nesivelka pats arba rengiasi tiek lėtai, kad...nėra kantrybės. Kodėl? nes o kam? aš nemoku, aš vis tiek būsiu paskutinis.
Nekalbėjo nieko, tik individualiai su auklėtoja, neturėjo draugų. Kodėl? nes vaikai nesupranta ką sakau, nes aš nemoku kalbėt-taip sakė tas ir tas, nes aš niekada nenubėgu pirmas, nes aš nemoku dainuot kaip jie.
Nekirpo, nespalvojo, nepiešė ir net namie ėmė to nedaryt. Kodėl? nes aš tiesiai nemoku, nes man išlenda už linijų, nes aš gražiai nemoku.
Pagalvokit kaip man, mamai reikėjo jaustis-košmaras, galvojau siaubas-kas tam mano vaikui???? nors per tuos sirginėjimus mažai ir lankė.
Šeimininkė stebėjosi-vos padeda galvą ir miega visas tris val. Na namie visai nemiega. Galų gale pradėjo bijot eit į tualetą (kodėl dar neišsiaiškinau).
Nuėjau pas direktorę ir paklausiau gal bandyt pas bendraamžius. Pabandėm. Vos per kelias savaites dingo kosėjimai, vakare klausia nebe kada išeiginė, o tiesiog kas rytoj nuveš mama ar tėtis? Linksmas, laimingas, pasilieka be ašarų, piešia, daro užduotis, namie viską pasakoja apie darželį, tuo tarpu anksčiau iš karto keisdavo temą. Rengiasi pats be kalbų, nebesiduoda net, kad padėt jam.

Klausimas gal kiek retorinis-kas kaltas: vyresni vaikai ar tiesiog...auklėtojos? Kaip manote?
Aš manau, kad kažkiek auklėtojos, bet ir vyreni vaikai/ dabar mąstau-vaikai žiaurūs, pasijuokė iš jo, jis jautrus. Žinoma, suaugę turėjo pastebėt ir užkirst kelią... Kitas niunsas-tarp vyresnių jis niekada neturėjo ,,pasiekimų"-juk vyresni geriau nukirps, nupieš, padeklamuos. Dabar yra visokių-geriau padarančių, prasčiau.

Nežinau kas ir kodėl, tiesiog mūsų istorija tokia.
Atsakyti
Aš manau - ir auklėtojų asmeninės sąvybės prisidėjo, ir tai, kad visi vaikai vyresni...
Maniškė eina į mišrią grupę - t.y. grupėje vaikai nuo dviejų iki šešių metų. Ir kasmet vyksta keitimasis - vieni išeina, kitai ateina. Žinoma, auklėtojai tokią grupę turėti yra labai sunku - reikia skirstyti dėmesį, atliekant darbelius - vieniems reikia duoti sunkesnes užduotis, kitiems lengvesnes... Čia - labai svarbi auklėtojos pozicija.
Bet - iš principo - atmosfera grupėje yra gera - vyresnieji išmoksta pasirūpinti mažesniais, mažesnieji - lygiuojasi į vyresnius.
O jei būtų visi bendraamžiai - aš nevesčiau savo vaiko į vyresnę grupę.
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2010 04 08, 22:47)
Nežinau kas ir kodėl, tiesiog mūsų istorija tokia.

Tu kaip visad su išvadom, apmąstymais, smulkiai ir aiškiai. thumbup.gif Galime pasimokyt iš tavo patirties 4u.gif
P.S. čia apie kurį vyruką pasakojai? Vyresnėlį ar mažąjį? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2010 04 09, 13:34)
Tu kaip visad su išvadom, apmąstymais, smulkiai ir aiškiai.  thumbup.gif  Galime pasimokyt iš tavo patirties  4u.gif
P.S. čia apie kurį vyruką pasakojai? Vyresnėlį ar mažąjį?  blush2.gif

Vyresnį. Mažėlis eina neseniai ir be jokių problemų-atamanas.
Atsakyti
Tai va reikia labai viska stebeti ir laiku taisyti klaidas, jei tokiu yra padaryta.
Kiekvienas vaikelis yra individas. Yra tokiu, kurie buna beveik dveju metu ir dar eina du kartus miegoti. Nesakau, kad skirtumas turetu buti didelis tarp vaiku, nes ir darbeliai ir visa kita labai skiriasi, bet jei skirtumas nedidelis tarp vaiku, tai mano nuomone geriau eiti su truputi vyresniais. Savo vaika palyginti galiu ir su vyresniais truputi vaikais ir truputi su jaunesniais. Draugu burelyje ir tokiu yra ir tokiu. Nepazystami musu vaikui daug daugiau laiko duoda nei jei yra. Daug labai viska moka, sneka labai daug.
Atsakyti
QUOTE(ausruzel @ 2010 04 07, 09:40)
Kazkoks absurdas, ziurekit mamos ka daktarai raso ant pazymu, nes as nunesiau pazyma is ligonines, kurioje 5 dienos buvo guletor ligoninej, irasytas ligos kodas, odar 5 dienos namu rezimas, tai dabar uz namu rezima moketi reikia, nuo s.m. vasario 1d, naujas nutarimas isejes, taigi jei daktare po ligos dar liepia namuose pabuti, tai ant pazymos turi vistiek ligos kodas irasytas, tikiuosi supratot ka parasiau, nes biesas ima ziauriai

gal galit parašyti koks nutarimas, domina irgi.
dėl namų rėžimo pirmą kart girdžiu, šiaip jau gydytojos pažyma teisina dienas nuo iki kas ten parašyta. gal ko nežinau.
Atsakyti
apie namu rezima mums siandien sake ligoninej, kadangi isleido ir israse pazyma, tai daktare sesutei sake, kad jo nerasytu, nes reiks moket, tai yra ligos kodas dabar irasytas ir ranka surase data nuo siandienos iki kada nelankysim, sake, moket nereiks uz tas dienas g.gif
Atsakyti