Tai jau manau, kad keturvieteje butu dar "linksmiau"..
Aisku, cia turbut dar priklauso ir nuo zmogaus temperamento ir charakterio
Juk kai kurios mamos rase, kad kaip tik smagu paplepet su kaimynem, o ir vaikuti prizvelgia kai eini i WC. Na, o man kazkaip norejosi labiau ramybes ir kuo maziau lankytoju. Pas mane buvo tik sesuo desimciai minuciu uzbegus, o vyras irgi uzsukdavo kokiai valandelei ryte ir vakare..
Tiesa antra para jau turejau labai supratinga kaimyne. Jos vaikelis sirgo gelta ir nebuvo kartu palatoje, tai pas ja lankytojai nevaiksciojo, net vyras jos i musu palata neidavo..
Del prieziuros visiskai sutinku su Kulke.. Mano irgi kraujuotos patalynes nieks nekeite, apziurejo kaip siuvimas gyja tik pries isleidziant, nors siaip tiek gydytoja, tiek akusere kiekviena diena ateidavo ir teiraudavosi, ar viskas gerai, ar nereikia nuskausminamuju.
O per gimdyma tai ir manes niekas nemasazavo ir visalaik salia nebuvo, bet reikiamu momentu, kai jau reikejo stumti, tai buvo tiek gydytoja, tiek akusere. Gimdymas buvo ne is lengvuju, siek tiek komplikuotas, bet ju deka viskas baigesi gerai
Na, o po gimdymo, tai, kaip suprantu, cia tokia tvarka siuose gimdymo namuose, kad reikia visko prasyti ir dar karta prasyti, tada dar pagelbeja
Nors as naiviai isivaizdavau, kad personalas turetu ateiti ir pasiteirauti bent jau pacioj pradzioj, ar mamai ir kudikiui viskas gerai, ar mama turi kokiu klausimu, ar viska zino.. Kadangi dabar zinau, kaip ten viskas yra, tai ir elgciausi kitaip, na, o tada tiesiog nesitikejau, kad net paluciu svariu ar vaikui drabuzeliu niekas neatnes be prasymo.. Kiek teko dalintis patirtimi su kitomis mamomis, kurios gimde kituose gimdymo namuose, ten paluciu atnesdavo i palatas, o jei jau visas isnaudodavai, tada pasiprasydavai papildomai..
Zodziu esme tokia, kad pirmo auksto personalas ten profesionalumo atzvilgiu, bent jau man papuole
na, o antro, matyt, kaip kam pasitaiko
nors, kai paskaiciau kazkurios mamytes atsiliepima apie nauja gydytoja vyra, tai pradedu abejoti ir siu gimdymo namu privalumu del pirmojo auksto personalo...