Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji GN

QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 13:26)
Noreciau susirinkti siek tiek info, apie mamytems papuolusios situacijas siuose gimdymo namuose. Kalba eina apie normalia gimdymo eiga (ne cezarius ar kazkokius isankstinius rizikos fakktorius), kai atvaziuoji gimdyti, ir kaip toliau eina eiga...

1. Ar dure i vena kateteri ir leido skyscius (ne skatinamuosius!!). Man kazkodel leido sad.gif
2. Ar draude gerti/valgyti ? (man draude sad.gif
3. Ar dare klizma? (man nesiule)
4. Ar leido rinktis, kas kiek laiko ziureti kakleli bei matuoti vaiko tonus- ar ta dare nuolat?
5. Kaip su gulejimu saremiu metu?
6. Jei gimdete ne gimdykloje, o toje priesgimdyvineje palatoje- ar joje ir saremiavote?
7. Ar teko gimdyti/saremiauti su kitomis moterimis vienoje patalpoje, ar buvote visa laika viena?
8. Ar leido rinktis stumimo poza?
9. Jei gimdete priesgimdyvineje palatoje, ar ten ir likot su vaikeliu po gimdymo pora valdandu? O jei keliese gimdete, tai visos ten ir buvot?
10. Trumpai- ar iskart padejo kudiki ant kutines, o matavo, svere ir t.t. tik po poros valandu?
11. dar pamirsau- ar esant mazam atsidarymui kaklelio, leido kur nors iseiti, pvz i lauka, ar per saremius iseiti bent i koki koridoriu ar panasiai? (man leido tik iki wc nueit sad.gif ) SU kokiu kaklelio atsidarymu dar isleidzia namo, ar siaip, bent jau nevercia eiti i gimdykla gimdyti, ar galima susitarti, kad dar "paleistu"?

aciu uz atsakymus. Pirmas gimdymas nebuvo toks, kokio idealaus tikejausi, nors dabar kai prisimenu, konplikaciju nebuvo, drasiai galejo leisti daryti tai, kas man buvo svarbiausia- pvz gerti, valgyti, isimti ta kateteri is venos (per ji negalejau net atsiremti su ranka per saremius, o ka jau kalbeti apie efektyvyu stuumima). Sikart noriu paziureti, kiek is jusu gimde su kiek imanoma maziau intervenciju  g.gif

1. Dūrė katetreį ir leido fiziologinė skystį sarėmių metu ir po gimdymo (kad geriau atsidalintų placenta, nes pas mane du kartus buvo priaugusi prie gimdos), katetris visiškai nemaišė... ėjo kalba apie kateterį į šlapimo pūslę.. va šitą "gėrį" teko patirti su pirmu gimdymu... po gimdymo darė abraziją ir tada dėjo kateterį... pataikė gal iš 5 karto, o jau skausmelis...
2. Gerti neleido, nors labai norėjau, bet vėlgi dėl to, kad buvo didelė tikimybė, kad po gimdymo teks daryti narkozę (dėl gimdos valymo)
3. Klizmą darė, pasiūlė, bet ir pati būčiau prašius
4.Gimdymas buvo labai greitas (ko nepasakyčiau apie pirmą), tai žiūrėjo tik atvažiavus (6 cm buvo) ir jau kai pasakiau, kad nori ustumti... (tai buvo po 3 val)
5. Sarėmio metu aš vaikščiojau, man pusvalandį iki gimdymo pabaigos tarp sarėmių tarpų nebuvo beveik, tai tikrai nebūčiau išgulėjusi... nors siūlė ir atsigulti ir kėdutę ir kamuolį, man geriausia buvo vaikščioti ar įsikibti į vyrą...
6. Gimdžiau ir sarėmiavau gimdykloje, o pradžioj ir koridoriuje... nes naktį buvo mano ketvirtas gimdymas ir prieš man atvažiavus viena pagimdė moteris, tai valė gimdyklą, laukiau priimamajame, koridoriuje.... (ten daugiau vietos vaikščioti smile.gif )
7. Buvau visą laiką viena (su vyru) tiek pirmo tiek antro gimdym ometu
8. leido
10. Taip iš karto, o po poros val matavo, svėrė... o kai gimdžiau dukrytę prieš 4 metus, iš karto svėrė, matavo, tada padėjo ant krūtinės...
11. niekur nėjau, nes didelis atsidarymas buvo.. pažįstamą žinau, kad išeido į akropolį pasivaikščioti
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 10, 18:32)
as lipau i antra auksta, i palata, po dvieju valandu gimdymo  g.gif

Mano gimdymas baigesi CP, bet siaip galima sakyti gimdziau pati..Bet per tas 22val labai issikankinau, todel is pooperacines palatos mane kita diena kele is lovos ir vede i antra auksta..Na nemoku apsakyti, kaip as jauciausi, taciau vistiek man ten patiko...O po triju dienu man nebuvo ka geriau...
Noreciau susirinkti siek tiek info, apie mamytems papuolusios situacijas siuose gimdymo namuose. Kalba eina apie normalia gimdymo eiga (ne cezarius ar kazkokius isankstinius rizikos fakktorius), kai atvaziuoji gimdyti, ir kaip toliau eina eiga...

1. Ar dure i vena kateteri ir leido skyscius (ne skatinamuosius!!). Man kazkodel leido sad.gif
4. Ar leido rinktis, kas kiek laiko ziureti kakleli bei matuoti vaiko tonus- ar ta dare nuolat?
6. Jei gimdete ne gimdykloje, o toje priesgimdyvineje palatoje- ar joje ir saremiavote?
7. Ar teko gimdyti/saremiauti su kitomis moterimis vienoje patalpoje, ar buvote visa laika viena?
9. Jei gimdete priesgimdyvineje palatoje, ar ten ir likot su vaikeliu po gimdymo pora valdandu? O jei keliese gimdete, tai visos ten ir buvot?
10. Trumpai- ar iskart padejo kudiki ant kutines, o matavo, svere ir t.t. tik po poros valandu?
11. dar pamirsau- ar esant mazam atsidarymui kaklelio, leido kur nors iseiti, pvz i lauka, ar per saremius iseiti bent i koki koridoriu ar panasiai? (man leido tik iki wc nueit sad.gif ) SU kokiu kaklelio atsidarymu dar isleidzia namo, ar siaip, bent jau nevercia eiti i gimdykla gimdyti, ar galima susitarti, kad dar "paleistu"?

aciu uz atsakymus. Pirmas gimdymas nebuvo toks, kokio idealaus tikejausi, nors dabar kai prisimenu, konplikaciju nebuvo, drasiai galejo leisti daryti tai, kas man buvo svarbiausia- pvz gerti, valgyti, isimti ta kateteri is venos (per ji negalejau net atsiremti su ranka per saremius, o ka jau kalbeti apie efektyvyu stuumima). Sikart noriu paziureti, kiek is jusu gimde su kiek imanoma maziau intervenciju  g.gif

Na as galiu atsakineti i klausimus, nes tetruko, kad mazyle galvyte isistatytu ax.gif
1,Man leido ir skyscius, ir skatinamuosius.
2, Leido valgyti nebent sokolado gabaleli ir gerti labai minimaliai, todel ir skyscius lasino
3, Dare, nes patys pasiule ir pasiklause .
4,Kazkaip apie pasirinkima nebuvo kalbos..nes toniukus klause labai daznai ir ilga laika.
5,Saremiu metu daryk ka nori...bet siule kuo daugiau vaikscioti.
6,Gimdziau gimdykloje.
7,Saremiavau ne viena, gimdykloje viena buvau
8, Deėl stumimo pozos irgi nebuvo aptarta, manau jei buciau norejusi butu leide ir atsitupus ir t.t.
9,---
10--
11,Man leido vaikscioti kiek noriu ir kur noriu, tik i lauka kazkaip net pati nepagalvojau g.gif Man vandenys buvo nubege, tai net nzn su kokiu atsidarymu isleidzia namo.
Siaip sitei gimdymo namai labai jau naturalistai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 21:34)

O kalbant apie tai, kad "nelaikys maziuko be vandenu", tai butent sie gimdymo namai ir pasizymi tuo, kad ten niekas neskuba be reikalo skatinti, kaip kituose konvejeriuose- nuleidzia vandenis, ir vsio, ner cia kada, skatinam.

atsiprasau, bet as gimdziau 10valandu, ir gerai kad daktarai skatino, nes ir taip jau vaikuti pagimdziau truputi pridususi, teko nesti y inkubatoriu, patikroms...
o sie daktarai ir pries 6valandas, skatino tam kad per visa 1,5valandos neatsidare visiskai kakliukas uzstrigo ties 3cm... o galiausiai va kas pasireiske, galejo mazius uzdusti..
juk daug ka leme vandenys deguoniui, kokia buvo vandenys, kiek ju buvo, pagal visokias placentas, diduma, kudikio diduma ir taip toliau...as del visko dziaugiuosi, nes zinau kad tai buvo daroma tik del maziaus..

o seip truputy jus neteisi kad sie daktarai neskuba, pavz mano drauge ten gimde du kartus ir sake visalaika prakerpa vandenys pastato laseline skatinancius, sake jiai viska greit padarydavo. pinigu nekiso ir nieko neprase.
Atsakyti
na, mano poziuri i gimdyma gydytojai zinojo, todel butu skatine tik jei butu buves reikalas. Vandenys buvo zalsvi, be vandenu isbuvo maze 12 valandu, bet gime sveikutele. Nes nebuvo reikalo skatinti. Atvaziavau su 3 cm, po 8 valandu saremiu tebuvo 5. ir vis tiek neskatino. Taciau po to viskas vyko greit.
Atsakyti

Kadangi mano gimdymas buvo pirmas, tai neturejau zalio supratimo, kaip realiai viskas vyksta.. Buvau prisiklausiusi draugiu pasakojimu, kurios uzsienyje gimde po dvi paras, vaikiukus laike be vandenu irgi po para, kol galiausiai istraukdavo su vakuumu pridususius arba darydavo CP. Todel as savo ginekologes paklausiau, per kiek laiko reiktu pagimdyti, kai jau nubege vandenys. Tai jos atsakymas buvo toks, kad geriausia, kai mama pagimdo per dvi valandas, o kuo ilgiau buna be vandenu, tuo didesne rizika tiek mamai, tiek vaikui uzsikresti kokia nors infekcija...

1. Man is karto pasake, kad durs kateteri ir leis fiziologini tirpala tam, kad organizmas nepritruktu skysciu.
2. Valgyt as nenorejau, tai net neklausiau, o gerti turejau buteli vandens, tai gal kelis gurksnius atsigeriau, bet niekas nieko nesake.
3. Del klizmos paklause, bet as pasakiau, kad namuose pasidariau dvi, tai akusere sako, bandom tada nedaryt.
4. Kadangi atvaziavau su pilnu atsidarymu, tai kakleli viena karta ir tetikrino, o gimdykloj prijunge klausyt vaiko tonus.
5. Pagulde mane ant tos gimdymo lovos, bet man vis niekaip neatsirado noras stumti, tai tada liepe ir pastoveti, kol galiausiai vel pagulde.
6.Mane iskart nuvede i gimdykla.
7.
8. Apie stumimo poza niekas nieko neklause ir neuzsimine, liepe gultis ant lovos gimdymo ir stumti. Nors gal jeigu buciau prasiusi ir klaususi butu leide..
9.
10. Man kudikis ant krutines buvo tik tol, kol gydytoja mane siuvo. Paskui kudiki svere, matavo. Tada vel trumpam, kol vyras nufotografavo, padejo ant krutines, o tada pasake, kad perkelia mane i salia esancia priesgimdyvine palata ir paeme vaikiuka aprengti. Atnese jau suvystyta i palata. Siaip sake leidzia paguleti, bet paskambino jiems, kad vaziuoja moteris su nubegusiais vandenimis, tai jie puole ruosti gimdykla naujai gimdyvei.
12. kadangi mano buvo pilnas atsidarymas, tai, aisku, niekur as eiti ir pati nebenorejau.

Beje, kai atvaziavau, patikrino kakleli, tai man iskart nuleido vandenis, padejo vaikui galvutei isistatyt ir lauke kol pradesiu gimdyt. Kadangi nebuvo noro stumti, tai po pusvalandzio ar valandos niekas manes nieko neklause, o pradejo lasinti skatinamuosius. Tik va gydytoja kazkaip uzkliude mano ranka ir kateteri sujudino, tai po gimdymo akusere pastebejo, kad visi vaistai lasejo po oda, o mano ranka buvo istinusi kaip bandute. Klause ar neskaudejo ir kodel nieko nesakiau, bet as is tikruju nieko nejutau, ne ten demesys sutelktas buvo.. Zodziu pasigimdziau as per dvi valandas nuo vandenu nuleidimo. Bet ir gerai, nes per saremius vaiko sirdeles plakimas labai suletedavo, tai manau viskas buvo daroma ne veltui smile.gif
Atsakyti
pala, atvaziavai su pilnu atsidarymu, ir tik tada nuleido vandenis (iki tol nebuvo nubege??) ir su pilnu atsidarymu tu isbuvai net dvi valandas iki stumimo?
Atsakyti
Na taip, namuose pajutau skausmingus saremius, kurie buvo kas dvi tris minutes. Tai buvo mazdaug vidurnakti. Apie puse triju ar trecia mes jau buvome gimdymo namuose. Akusere dar labai neskubedama uzpilde visus dokumentus, o as ant tos loveles jau rieciausi nuo skausmo. Tik kai pamate visas kreives, tada iskart pakviete gydytoja, ji patikrino kakleli, pasake, kad pilnas atsidarymas, paklause, kada prasidejo saremiai, kai pasakiau, kad apie dvylikta, sumurmejo, kad negali buti. Tada atnese naktinius, iskart i gimdykla, prakirpo ir nuleido vandenis, padejo galvytei isistatyt, nes nebuvo nusileides vaikutis. Tada paliko, atseit jau tuoj tuoj prasides stumimas. O man nesinori nors ka. Tai po valandeles akusere pasikviete gydytoja, padejo skatinti, ir vargais negalais po prakirpimo ir pagasdinimo, kad reikes vakuumo bei gydytojos pagalbos uzgriuvus man ant pilvo, gime vaikelis. Beje, girdejau dar gydytoja sakant, kad CP jau daryti neimanoma, nes matosi vaiko plaukeliai galvos, o vat to noro stumti man iki pat galo ir nebuvo...
O galiausiai, pasirode, kad maziuko virkstele ziauriai stora buvo ir, greiciausiai, buvo uz petuko uzkliuvusi, todel jis niekaip ir nejo i prieki.
Atsakyti
QUOTE(sukute @ 2010 10 14, 14:48)
Na taip, namuose pajutau skausmingus saremius, kurie buvo kas dvi tris minutes. Tai buvo mazdaug vidurnakti. Apie puse triju ar trecia mes jau buvome gimdymo namuose. Akusere dar labai neskubedama uzpilde visus dokumentus, o as ant tos loveles jau rieciausi nuo skausmo. Tik kai pamate visas kreives, tada iskart pakviete gydytoja, ji patikrino kakleli, pasake, kad pilnas atsidarymas, paklause, kada prasidejo saremiai, kai pasakiau, kad apie dvylikta, sumurmejo, kad negali buti. Tada atnese naktinius, iskart i gimdykla, prakirpo ir nuleido vandenis, padejo galvytei isistatyt, nes nebuvo nusileides vaikutis. Tada paliko, atseit jau tuoj tuoj prasides stumimas. O man nesinori nors ka. Tai po valandeles akusere pasikviete gydytoja, padejo skatinti, ir vargais negalais po prakirpimo ir pagasdinimo, kad reikes vakuumo bei gydytojos pagalbos uzgriuvus man ant pilvo, gime vaikelis. Beje, girdejau dar gydytoja sakant, kad CP jau daryti neimanoma, nes matosi vaiko plaukeliai galvos, o vat to noro stumti man iki pat galo ir nebuvo...
O galiausiai, pasirode, kad maziuko virkstele ziauriai stora buvo ir, greiciausiai, buvo uz petuko uzkliuvusi, todel jis niekaip ir nejo i prieki.

g.gif aisku....na retai turbut kada taip buna- pilnas atsidarymas, o galvyte neisistaciusi ir vandenys nenubege, o kur dar pilnas atsidarymas per 2 valandas bigsmile.gif sakyciau, pasiseke g.gif 4u.gif
Atsakyti
pas mane irgi buvo kai pilnas atsidarymas vandenys nenubėgę buvo, tai praplėšė...
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 10 16, 12:03)
pas mane irgi buvo kai pilnas atsidarymas vandenys nenubėgę buvo, tai praplėšė...

svajone... man deja teko kirpti prie 3 cm (nes jie 3 savaites laikesi su reguliariais saremiukais) doh.gif padariau isvada, kad kuo anksciau vandenys nubega, tuo labiau skauda, nes sulig tuo momentu, tai maniau sienom lipsiu sad.gif
Atsakyti
per primą gimdymą vandenis nuleido 8 ryto, pagimdžiau po 15 val.... o skauda nuleidus vandenis, manau, dėl to labiau, kad sarėmiai padažnėja...
Atsakyti
as taip gimdžiau priš du menesius tenais. personalas tikrai super geras. tai mano pirmas vaikas ir viskas įvyko labai greitai. apie 16 val užėjo pirmas sarema, dar buvau megoje, grižau namo padažnėjo. pasiskambinau sako pasekit dvi valndas kas kiek laiko, nes buvo nereguliarus. taip pat pasake kad galit ir atvažiuoti pasitikrinti. vyras nuveže, tai buvo apie 16.45. pradejo tonusus rašyt, poto apžiurejo ir sake jau 4-5 cm atsivere. tiesia i priešgimdyvine palata pagulde, sake kokia 22 val. pagimdysiu, t.y šnd. pasiule klizmute, pasidarem, užejus dideliems saremams vyrui sakau nueik paklauk gal duos kokių nuskauminamuju, kai jis atejo ir pasake kad tuoj ateis, man nubego vandenis tai buvo 18.15 val. atejo daktare liepe užlipt ant to stalo ir sako ruosiames ji gimdys pirma, pasiroso gimdykloje kita jau gulejo, kaip papaiškejo ilgai jau ji ten kankinosi. tai va 18.50 val as jau pagimdžiau dukryte. state lasaline, net nežinau turbut buvo skatinemieji, bet jie nespejo sulašeti as jau buvau pagimdžius. personalas super, tik va del tvarkos, tai likau nepatenkinta, nes labai daug vorų, paprasius sanirates su šluota nubraukti nuo lubų, jos atsakymas buvo baigiasi pamaina, paparašykit kitos kuri ateis. tiesa. dar nepasiseke dušas neveikė antrame aukšte, pirmame nekoks. geriausias buvo skliape. buvo sunku vaikšioti, nes buvai kirpta ir susiuta. dar be to visas tas dienas svaigdavo galva. tai tik su vyru leisdavausi i apačia, viena bijojau. tai tiek apie kauno kriščioniškus gimdymo namus
Atsakyti