QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 13:26)
Noreciau susirinkti siek tiek info, apie mamytems papuolusios situacijas siuose gimdymo namuose. Kalba eina apie normalia gimdymo eiga (ne cezarius ar kazkokius isankstinius rizikos fakktorius), kai atvaziuoji gimdyti, ir kaip toliau eina eiga...
1. Ar dure i vena kateteri ir leido skyscius (ne skatinamuosius!!). Man kazkodel leido
2. Ar draude gerti/valgyti ? (man draude
3. Ar dare klizma? (man nesiule)
4. Ar leido rinktis, kas kiek laiko ziureti kakleli bei matuoti vaiko tonus- ar ta dare nuolat?
5. Kaip su gulejimu saremiu metu?
6. Jei gimdete ne gimdykloje, o toje priesgimdyvineje palatoje- ar joje ir saremiavote?
7. Ar teko gimdyti/saremiauti su kitomis moterimis vienoje patalpoje, ar buvote visa laika viena?
8. Ar leido rinktis stumimo poza?
9. Jei gimdete priesgimdyvineje palatoje, ar ten ir likot su vaikeliu po gimdymo pora valdandu? O jei keliese gimdete, tai visos ten ir buvot?
10. Trumpai- ar iskart padejo kudiki ant kutines, o matavo, svere ir t.t. tik po poros valandu?
11. dar pamirsau- ar esant mazam atsidarymui kaklelio, leido kur nors iseiti, pvz i lauka, ar per saremius iseiti bent i koki koridoriu ar panasiai? (man leido tik iki wc nueit ) SU kokiu kaklelio atsidarymu dar isleidzia namo, ar siaip, bent jau nevercia eiti i gimdykla gimdyti, ar galima susitarti, kad dar "paleistu"?
aciu uz atsakymus. Pirmas gimdymas nebuvo toks, kokio idealaus tikejausi, nors dabar kai prisimenu, konplikaciju nebuvo, drasiai galejo leisti daryti tai, kas man buvo svarbiausia- pvz gerti, valgyti, isimti ta kateteri is venos (per ji negalejau net atsiremti su ranka per saremius, o ka jau kalbeti apie efektyvyu stuumima). Sikart noriu paziureti, kiek is jusu gimde su kiek imanoma maziau intervenciju
1. Ar dure i vena kateteri ir leido skyscius (ne skatinamuosius!!). Man kazkodel leido
2. Ar draude gerti/valgyti ? (man draude
3. Ar dare klizma? (man nesiule)
4. Ar leido rinktis, kas kiek laiko ziureti kakleli bei matuoti vaiko tonus- ar ta dare nuolat?
5. Kaip su gulejimu saremiu metu?
6. Jei gimdete ne gimdykloje, o toje priesgimdyvineje palatoje- ar joje ir saremiavote?
7. Ar teko gimdyti/saremiauti su kitomis moterimis vienoje patalpoje, ar buvote visa laika viena?
8. Ar leido rinktis stumimo poza?
9. Jei gimdete priesgimdyvineje palatoje, ar ten ir likot su vaikeliu po gimdymo pora valdandu? O jei keliese gimdete, tai visos ten ir buvot?
10. Trumpai- ar iskart padejo kudiki ant kutines, o matavo, svere ir t.t. tik po poros valandu?
11. dar pamirsau- ar esant mazam atsidarymui kaklelio, leido kur nors iseiti, pvz i lauka, ar per saremius iseiti bent i koki koridoriu ar panasiai? (man leido tik iki wc nueit ) SU kokiu kaklelio atsidarymu dar isleidzia namo, ar siaip, bent jau nevercia eiti i gimdykla gimdyti, ar galima susitarti, kad dar "paleistu"?
aciu uz atsakymus. Pirmas gimdymas nebuvo toks, kokio idealaus tikejausi, nors dabar kai prisimenu, konplikaciju nebuvo, drasiai galejo leisti daryti tai, kas man buvo svarbiausia- pvz gerti, valgyti, isimti ta kateteri is venos (per ji negalejau net atsiremti su ranka per saremius, o ka jau kalbeti apie efektyvyu stuumima). Sikart noriu paziureti, kiek is jusu gimde su kiek imanoma maziau intervenciju
1. Dūrė katetreį ir leido fiziologinė skystį sarėmių metu ir po gimdymo (kad geriau atsidalintų placenta, nes pas mane du kartus buvo priaugusi prie gimdos), katetris visiškai nemaišė... ėjo kalba apie kateterį į šlapimo pūslę.. va šitą "gėrį" teko patirti su pirmu gimdymu... po gimdymo darė abraziją ir tada dėjo kateterį... pataikė gal iš 5 karto, o jau skausmelis...
2. Gerti neleido, nors labai norėjau, bet vėlgi dėl to, kad buvo didelė tikimybė, kad po gimdymo teks daryti narkozę (dėl gimdos valymo)
3. Klizmą darė, pasiūlė, bet ir pati būčiau prašius
4.Gimdymas buvo labai greitas (ko nepasakyčiau apie pirmą), tai žiūrėjo tik atvažiavus (6 cm buvo) ir jau kai pasakiau, kad nori ustumti... (tai buvo po 3 val)
5. Sarėmio metu aš vaikščiojau, man pusvalandį iki gimdymo pabaigos tarp sarėmių tarpų nebuvo beveik, tai tikrai nebūčiau išgulėjusi... nors siūlė ir atsigulti ir kėdutę ir kamuolį, man geriausia buvo vaikščioti ar įsikibti į vyrą...
6. Gimdžiau ir sarėmiavau gimdykloje, o pradžioj ir koridoriuje... nes naktį buvo mano ketvirtas gimdymas ir prieš man atvažiavus viena pagimdė moteris, tai valė gimdyklą, laukiau priimamajame, koridoriuje.... (ten daugiau vietos vaikščioti )
7. Buvau visą laiką viena (su vyru) tiek pirmo tiek antro gimdym ometu
8. leido
10. Taip iš karto, o po poros val matavo, svėrė... o kai gimdžiau dukrytę prieš 4 metus, iš karto svėrė, matavo, tada padėjo ant krūtinės...
11. niekur nėjau, nes didelis atsidarymas buvo.. pažįstamą žinau, kad išeido į akropolį pasivaikščioti