Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji GN

mano patirtis su KGN tokia, kad su saremiais kas 3 min nuvaziavau i Mazylio GN, ten mane grubiai apziurejo, tiesiog izeidzianciai bendravo, ypac su vyru ir t.t., ir pareiske, kad dar negimdau, ir ciuozciau namo. As kita ryta prisistaciau i KGN, cia mane apziurejo pati vedeja, pasake, kad 1 cm, bet veikla prasidejusi, tad pagulde i dienos stacionara (reikia kasdien is ryto atvaziuoti, tave pastebi, paziuri vaikucio bukle, ir jei viskas ok, negimdai- vaziuoji toliau namo).

Taip as pravaiksciojau nuo 37 savaites, iki pat termino.... KMUK ar kur kitur butu seniai "pjove" ar bent jau skatine, o as buvau uz kuo didesni naturaluma, be intervencijos... Taigi per tas 3 savaites pazinau visa personala. Mane visa ta laika kasdien priziurejo vedeja Babiliute, nuostabus zmogus- mane ir drasino, ir pajuokaudavo, kaip cia "gimdau, bet negimdau" tiek laiko. Vaisiaus vandenu buvo kiek per mazai, taciau bukle jo gera, tad vel- pjauti neskubejo, kituose GN manau jau butu CP dare. Galiausiai suejus terminui, saremiai vel tapo skausmingi, bet kaklelis tik 3 cm, todel gydytoja vis sako, tu pagalvok, ar nenori, kad nuleistume vandenis, nes ju jau per mazai, vaikas 3,5 kg, (as pati labai smulki), nu ir taip gavosi, kad apsisprendziau.
Penktadieni nuleido vandenis, bet neskatino- man tai buvo svarbiausia. Nuo pat ryto iki pat vakaro (gimdziau ilgai, 12 val, 2 val stumiau...) akusere Milasiene mum padejo, visus "irankius " dave, kuriu tik norejom, ir visa laika nuo vandenu nuleidimo buvau toje normalioje gimdykloje. Buvau uzsukus ir i ta "atsargine"- nu tikrai joje nebuciau norejusi gimdyti...taciau ten gimde 1, pasku ir 2 moteris (nes as buvau laikoma kaip "rimciausia gimdyve", nors ir pagimdziau veliausiai....). Personalas pasiliko net po savo darbo valandu, vedeja man juokaudavo, sako, jau 3 valandos, tuoj mano darbo laikas baigsis, greiciau gimdyk, gal epiduras pagreitintu viska...
siule siule man ta epidura (o as bijojau, kad ten net neprisiprasysi,..), as atkakliai laikiausi naturalumo, kol galiausiai kaklelis per 8 valandas tik 2 cm pasistumejo, ir nusileidau, sutikau.... po to viskas greitai, 19 val jau pagimdziau.
Leido rinktis gimdymo poza, kas man buvo svarbu, neliepe guleti ant nugaros. Taciau i pabaiga as taip ir isstumiau, nes jau nebuvo jegu kitaip bandyt, nuo 2 val stumimo buvau pavargusi. Intervencija tokia, kad kirpo, ir dar pries tai plysau. Bet CP nedare (velgi, garantuoju, kad KMUK pvz butu iskart skatine, ir po poros valandu CP dare). TUO MAN KGN IR PATINKA, kad jie racionaliai, aisku, nerizikuodami vaikelio sveikata, masto ir priima atitinkamus sprendimus. Stengiasi daryti viska, kad mamai ir leliukui butu kuo geriau.

Tiesa, anesteziologe pasitaike ta piktoji, apie kuria esu girdejusi. Duriant i stubura, per saremi, kai reikejo nejudeti, ji manes prase po visko KIEK GALIT atsilyginti, As ir taip buciau davusi, bet tas prasymas man pasirode nekorektiskas labai. Tiesa, po gimdymo, kai kita sesele trauke kateteri, nustebo, kad pasirodo durta buvo...2 kartus g.gif g.gif doh.gif

Viskas vyko super po gimdymo. Mane siuvo burys personalo, as ant krutines po 20 sekundziu gavau savo burbuliuka, dainavau jai lopsines, juokavau su visais apie SM temas, visi viska suprato, palaike, man buvo drasu. Praejus 2 val, vaika idave teciui nestis i palata, o mane lydejo akusere, teko lipti i antra auksta. Palata- superine, dvi normalios, placios lovos. Leido likti vyrui su salyga, kad jei bus gimdyviu bumas, jis tures issikraustyti...labai to bijojom, nes pagalbos reikejo LABAI- negalejau kitos kruties vaikui iduoti, nes pasiversti negalejau, buvau smarkiai siuta...vyras labai padejo...tad nezinau, kaip ten 3-4 moterys su leliais guli, man neisivaizduojama unsure.gif nes pvz vaikas pradejo kazkaip dusti vienu metu, vyras griebe ir nese i koridoriu, seseles padejo. Jei vyro nebutu, as net pasiversti nebuciau galejusi....

Svara, tvarka, skanus maistas, man viskas patiko. Vyras liko iki pat pirmadienio ryto. Paskui vaziavom namo.
Tiesa, sie GN nepriestaravo musu atsisakymui skiepyti (del tam tikru priezasciu) mazyle, ir visais budais stengesi skatinti man paciai maitinti (viena nakti vaikas nevalge visai, prie kruties is budavo PO 3 valandas, o vis tiek verkdavo, seseles sake viskas bus gerai, taip ir buvo...).
Po gimdymo vaika prie kruties padejo po 20 sec. Na, gal 30 smile.gif Vyrui leido visur dalyvauti nuo-iki (tas man buvo labai svarbu). Po gimdymo svere, matavo vaika tik po 2 valandu, tai man irgi buvo svarbu.
Svarbiausia- be reikalo nesiule CP, neskatino.

4u.gif
Atsakyti
Loveco,kaip supratau is tavo pasakojimo,anezestologe papuole ta pati kur ir man dare epidura g.gif tokia neauksto ugio ir stamboka moteris ,na mano manymu apie 45-50metu smile.gif tai man buvo ta pati situacija,as gimdziau 2009-12-28,padare epidura ir sako noreciau,kad man atsilygintum,as sakau kaip jums atsilyginti,tai ji sako,na vienos aciu pasako,o kitos kitaip,tai sako as tikiuosi,tu protinga ir netik aciu pasakysi,nu zodziu buvau pakraupus...... tai as jai sakau pakvieskit vyra,nes jis buvo uz duru ir sakau atsilygins jums ( nes pas vyra buvo pinigai) tai sako,oi nereikia,as pati pas ji nueisiu,aisku atejo,atkiso kisene,o sis jau suprato,kad reikia ideti,na ka ir ne viskas dar,atlekia ji po 5min,sako duok dar 10lt,nes reikia ir sesutei atsilyginti,o si tik kaip ivede kateteri,pleistrus uzklijavo,tai va.............sis poelgis visiskai neatitinka Krikscioniskieji gimdymo namai pavadinimo,kazkas baisaus,kaip taip naglai prasoma pinigu,uz ka jiems tada mokami atlyginimai,na mano galva tai nesuprantamas dalykas verysad.gif o apie pati gimdyma nei kalbeti dar nenoriu,nes praejo jau menuo,bet tokio patirto soko ir kosmaro,nenoriu pasakoti,nes nesinori vel prisiminti visu kosmaru,ir isgyvenimu,jai ne butu buve vyro,tai as ir vaikelis tikrai butume neisgyvene verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2010 01 31, 19:10)
<...>anezestologe papuole ta pati <...>
<...> o apie pati gimdyma nei kalbeti dar nenoriu <...>

dėl anesteziologės aš pakraupusi.. šitaip naglai daryti.. blink.gif ir nebijo,kas svarbiausia.. kai gimdžiau pirmagimę, tai ji dar taip neprašė tiesiai šviesiai, bet nulėkė paskui gydytoją reikalauti savo dalies.. doh.gif bet kaip tokias apraminti? g.gif man iš principo nesinori tokiai nieko duoti doh.gif

gimdei nesitarusi? pas kokią gydytoją? 4u.gif jei mano gydytoja atsisakys pas mane į gimdymą atvažiuoti, tai ir aš čia negimdysiu schmoll.gif
Atsakyti
as gimdziau pas gydytoja vyra,kuriam buvo pirma darbo diena siuose gimdymo namuose,bet toks jau atsilikes gydytojas nuo gyvenimo,kad baisu,toks jau jausmas,kad is provincijos atvaziaves tas gydytojas,jaigu jis nezinojo,ka reiskia kreives,kai matavo vaiko tonus,vis bega ieskoti akusiares ir klausia ka cia reiskia,o ka cia reiskia,tai atsiprasau doh.gif ir dar ypatumas,kai ziurejo,kiek prasiveres kaklelis,apzirejo ir sako 7cm,o as jau laiminga,kad jau tiek daug,po poros valandu paziuri ir sako,oi dar tik 3cm atsidares,tai as ir klausiu,kaip cia suprasti,pirmai 7cm,o db 3cm,tai jis tokiu ramiu veidu ir sako,tai tikriausiai blogai paziurejau,tai cia dar visi kosmarai nesibaigia,ju tiek daug,kad prirasyciau visa langa doh.gif mano dukryte ejo kojytemis y prieki,o jau kaklelis buvo visiskai atsidares,skausmu ir riksmu jau nevaldziau,o jis atejas sako palaukim kol vaikas apsisuks,tai taip prakentejau dvi valandas,kol jau neistveriau ir vyrui pasakiau,eik sauk tu juos ir lai daro cp,nes jau man viskas jauciu,kad neistversiu,nes spaudimas buvo nukrites 60/100,alpau verysad.gif nu ka kai vyras nuejo,teikesi ateiti gydytojas ir sako jau nori gimdyti? as rekiau taip taip ir seniai jau noriu,na tada alpstancia seip ne taip nuvede y gimdykla,ant stalo uzlipti buvo be sansu,tada paeme sukiso ten rankas daktaras ir apsuko vaika,skausmas nepakeliamas,ir liepe jau stumti,niekaip nepavyko,nes as jau visas jegas buvau iseikvojusi per saremius,jie truko 13val,kol pagimdziau. na ka pamate,kad nieko nebus prakirpo,tada dukryte kaip kulka isleke biggrin.gif buvo nemaza 3960g,ir kaip tik pasikeite pamaina,atejo kita gydytoja ir sako,ka jus darot,kodel nedaret cp,dar sako 15min ir vaikas butu uzduses,tiek laiko prabuvo su prasiverusiu kakleliu,na zodziu kaip isgirdau pakraupau,tai tas naujasis daktarelis pasake,as tai kantrus laukiau kol vaikas atsisuks y normalia padeti,bet tai as ir vaikas nekantrus,galejo kainuoti gyvybe,tai sakau patyriau kosmaru kosmara,tiek as tiek vyras buves sale,truksta zodziu ir komentaru man doh.gif gaila to gydytojo pavardes nezinau verysad.gif
Atsakyti
o siaubeli, baisu, net darosi, kas per daktaras, sita istorija butinai paviesint reikejo dar placiau,... siaubas o ta bobse (kitaip pavadini jos net nesinori) iskust reikia, sazines neturi, tokiais sunkiais laikais is sunkiausiai besivercianciu jaunu seimu pinigu prasyti,..geda
Atsakyti
QUOTE(Rutukas111 @ 2010 01 31, 19:10)
Loveco,kaip supratau is tavo pasakojimo,anezestologe papuole ta pati kur ir man dare epidura g.gif  tokia neauksto ugio ir stamboka moteris ,na mano manymu apie 45-50metu smile.gif  tai man buvo ta pati situacija,as gimdziau 2009-12-28,padare epidura ir sako noreciau,kad man atsilygintum,as sakau kaip jums atsilyginti,tai ji sako,na  vienos aciu pasako,o kitos kitaip,tai sako as tikiuosi,tu protinga ir netik aciu pasakysi,nu zodziu buvau pakraupus...... tai as jai sakau pakvieskit vyra,nes jis buvo uz duru ir sakau atsilygins jums  ( nes pas vyra buvo pinigai) tai sako,oi nereikia,as pati pas ji nueisiu,aisku atejo,atkiso kisene,o sis jau suprato,kad reikia ideti,na ka ir ne viskas dar,atlekia ji po 5min,sako duok dar 10lt,nes reikia ir sesutei atsilyginti,o si tik kaip ivede kateteri,pleistrus uzklijavo,tai va.............sis poelgis visiskai neatitinka Krikscioniskieji gimdymo namai pavadinimo,kazkas baisaus,kaip taip naglai prasoma pinigu,uz ka jiems tada mokami atlyginimai,na mano galva tai nesuprantamas dalykas verysad.gif  o apie pati gimdyma nei kalbeti dar nenoriu,nes praejo jau menuo,bet tokio patirto soko ir kosmaro,nenoriu pasakoti,nes nesinori vel prisiminti visu kosmaru,ir isgyvenimu,jai ne butu buve vyro,tai as ir vaikelis tikrai butume neisgyvene verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

normaliai cia tau doh.gif doh.gif as kai gimdziau 2009 09 11, tai nebuvo jokiu vyru dar.... it gimdziau net nelabai susitarusi, tiesiog vedeja kai mane kasdien apziuredavo, pasake, kad ryt rekomenduociau ryztis vandenu nuleidimui, is pat ryto atvaziuok, as busiu. Tai man iskart pasidare ramiau, nes zinojau, kad papulsiu i geras rankas. O su akusere nesitariau, bet zinau, kad yra oficialus ikainiai ir su ja irgi galima tartis. Nu man ji tokia geriete pasitaike, as norejau ja apabinti per gimdyma wub.gif anesteziologe tai ta pati, dar kazkokia sesele ten buvo. As zinojau, kad anesteziologu yra du/dvi, ir 50/50 uztaikyti ant sitos moteriskes, bet nieko nepadarysi. Juk ir taip yra iprasta bent kaziek duoti jiems, na tik neaisku, ar tikejosi pries, ar po. Beje, mazylio GN epiduras isvis mokamas, 250 lt kainavo tada. Mes su tom seselem issiukom, nes dave, vokeli su 50 ir 50 lt, tai matyt jos per puse ir pasidalino. Nesinorejo nei priestarauti, nei dar kazka, nes skausmai buvo nerealus, o cia dar sako NEJUDEK per saremi, nes labai pavojingai duriu... jos tuo ir naudojasi, apsvaigusiomis gimdyvemis smile.gif
bet idomiausia, kad as reikalavu, kad vyra leistu i procedurine, tai sako ne ne, tegu laukia uz duru. O kai pinigu prase, tai sakau va vyras uz duru stovi, pas ji viskas. kazkaip nelabai ir kabinejosi po to. Man dar 3 doziu epiduro prireike, tai gerai, kad nekonflikatvom....
beje, nezinau, ar epiduro toks principas, bet visi tikejosi, kad as nepaeisiu, kad nieko nejausiu, bus nutirpusios kojos. Taciau as viska jauciau, kiekviena saremi, tiesiog jie jau buvo pakeliami, ne tokie skausmingi...
ir kai jau stumti reikejo, visi stebejosi, kad as saremius jauciu, nors epiduras buvo neseniai suleistas.
o kai siuvo, nenuskausmino niekaip kazkodel, tai suleido DAR epiduro- bet ir tas skausmo nenumalsino. Tai va cia man ir juokinga, ir nelabai smagu sitoj vietoj, nes iki sil nesupratau- ar tai gydytoju klaida, ar tai mano organizmas toks. O as butu, jei butu buve CP? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 01 30, 13:50)
CP nedare (velgi, garantuoju, kad KMUK pvz butu iskart skatine, ir po poros valandu CP dare). TUO MAN KGN IR PATINKA, kad jie racionaliai, aisku, nerizikuodami vaikelio sveikata, masto ir priima atitinkamus sprendimus. Stengiasi daryti viska, kad mamai ir leliukui butu kuo geriau.

garantuoji visai be reikalo, nes as pati gimdziau KMUK ir deja mano gimdymas buvo komlikuotas, bet gydytoja iki paskutines minutes, viska pasiruosus operacijai, visokiais budais bande istraukti mano mazyle nedarant CP ir todel teko net vakuma panaudoti, todel kvaila manyti o tuo labiaus garantuoti, kadgydytojai CP daro tiesiog siaip del sportinio intereso
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2010 01 20, 09:19)
kas antra diena vaiak tik perrengia g.gif , tai jau jo....

g.gif nžn kaip tai mamytei buvo, bet man vaikutį kasdien perrengdavo po apžiūros, o jei kas (buvo pora avarijų)- paprašai ir duoda naują komplektėlį drabužių, bent mano tokia patirtis ax.gif

Dėl natūralumo- gal kaip kuri gydytoja žiūri, nes man per sąrėmius išvardino ką galiu rinktis ir mielai padarė epidūrą, taip pat esant lėtai eigai ruošėsi cezariui (gydytojos žodžiai- "tu man čia 12 val nesikankinsi tongue.gif ), bet visgi pagimdžiau.
Anesteziologas buvo vyras, viską puikiai atliko, atsilyginti neprašė ax.gif
Kas dėl skausmų, tai bent man gyd paaiškino, kad epidūras nėra toks, kad nieko nejaustum, jis nuima tą plėšimo jausmą. O stangos jau yra kitas skausmas nei sąrėmiai, todėl nors sąrėmių beveik nejaučiau dėl epidūro, stangas pajaučiau kaip reikiant (nors narkozė dar veikė).
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 02 04, 15:34)
garantuoji visai be reikalo, nes as pati gimdziau KMUK ir deja mano gimdymas buvo komlikuotas, bet gydytoja iki paskutines minutes, viska pasiruosus operacijai, visokiais budais bande istraukti mano mazyle nedarant CP ir todel teko net vakuma panaudoti, todel kvaila manyti o tuo labiaus garantuoti, kadgydytojai CP daro tiesiog siaip del sportinio intereso

gal ir be reikalo, tiesa. Remiausi 80 proc pazistamu moteru patirtimi, kurios gimde KMUK smile.gif
Atsakyti
sveikutes..

o as noreciau pasiklaust gal kuri is jusu esat susidurusios su planiniu cezariu ir gimdziusios KGN...nes man planinis cezaris pasirodo, o as buvau susiplanavus kaip ir cia gimdyt, bet dabar galvoju jei jau tokia situacija, gal geriau vaziuoti i klinikas?
blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SoniXXX @ 2010 01 24, 14:24)
Kam yra svarbu pats gimdymo procesas-tai rinkites KKGN! Personalas labai geras. O kam svarbiau yra pogimdyvinis laikotarpis-tai turbut yra kazkur geriau.

kazkaip nepavyksta man siu poreikiu atskirti - noretusi ir pagimdyti zmoniskai ir po to normalios prieziuros bei pagalbos sulaukti. gal ka patarsit, kur galima visa tai "du viename " rasti?
Papildyta:
beje, gl galit pasidalinti, kiek mokejot gydytojoms ir akuserems uz gimdyma?
aciu
Atsakyti
QUOTE(vaidze @ 2010 02 05, 13:19)
sveikutes..

o as noreciau pasiklaust gal kuri is jusu esat susidurusios su planiniu cezariu ir gimdziusios KGN...nes man planinis cezaris pasirodo, o as buvau susiplanavus kaip ir cia gimdyt, bet dabar galvoju jei jau tokia situacija, gal geriau vaziuoti i klinikas?
blink.gif

manau tu nuvaziuok ir pasitark su gydytoja KGN ,jei sutinka daryti cp tai ir niekur daugiau neplanuok,jei nesutiks ,tai tarkis klinikose
Atsakyti