Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Krikščioniškieji GN

o as truputi pakeiciau poziuri i gimdyma (supratau, kad vis delto taip, kaip gali buti geriausia- padaryti imanoma). Tad gimdymo namuose, jei teks gimdyti, busiu kiek imanoma trumpiau,reikalausiu, kad patikrinus kakleli, isleistu dar namo (nes 14 val gimdykloje isbuti man nebeatrodo normalu), zodziu, planuoju atvykti gimdyti tik i pacia pabaiga, o po kokiu 3 valandu, jei viskas gerai, keliauti namo. Cia krastutiniu atveju. Nes dabar su baime laukiu ne gimdymo, o pogimdyvinio gulejimo palatoje (o jei trise? aciu, ne), ir to galimo uzkretimo auksiniu stafilokoku. Namie yra namie, zinoma, jei nera jokiu komplikaciju. (o pirmo gimdymo metu ju ir nebuvo, bet tada dar nezinojau apie tokia galimybe) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 09, 22:20)
o as truputi pakeiciau poziuri i gimdyma (supratau, kad vis delto taip, kaip gali buti geriausia- padaryti imanoma). Tad gimdymo namuose, jei teks gimdyti, busiu kiek imanoma trumpiau,reikalausiu, kad patikrinus kakleli, isleistu dar namo (nes 14 val gimdykloje isbuti man nebeatrodo normalu), zodziu, planuoju atvykti gimdyti tik i pacia pabaiga, o po kokiu 3 valandu, jei viskas gerai, keliauti namo. Cia krastutiniu atveju. Nes dabar su baime laukiu ne gimdymo, o pogimdyvinio gulejimo palatoje (o jei trise? aciu, ne), ir to galimo uzkretimo auksiniu stafilokoku. Namie yra namie, zinoma, jei nera jokiu komplikaciju. (o pirmo gimdymo metu ju ir nebuvo, bet tada dar nezinojau apie tokia galimybe)  bigsmile.gif

galiu pasakyti kad nevisada iseina istrukti i namus, mano maziukui prasidejo po gimdymo praejus kelioms valandoms gelta , tai laike mus tam inkubatoriuje po lempom 106 val, o ligonineje gulejom 9 dienas verysad.gif gulejom palatoj 3, buvo visai smagu, po to jas isleido po viena , buvo velykos ir likau viena, verkiau atsigulus, maziuko salia nebuvo verysad.gif po to atkele man kaimyne viena, tai su ja pabuvom visai gerai, ji isejo o as dar likau doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 09, 21:20)
o as truputi pakeiciau poziuri i gimdyma (supratau, kad vis delto taip, kaip gali buti geriausia- padaryti imanoma). Tad gimdymo namuose, jei teks gimdyti, busiu kiek imanoma trumpiau,reikalausiu, kad patikrinus kakleli, isleistu dar namo (nes 14 val gimdykloje isbuti man nebeatrodo normalu), zodziu, planuoju atvykti gimdyti tik i pacia pabaiga, o po kokiu 3 valandu, jei viskas gerai, keliauti namo. Cia krastutiniu atveju. Nes dabar su baime laukiu ne gimdymo, o pogimdyvinio gulejimo palatoje (o jei trise? aciu, ne), ir to galimo uzkretimo auksiniu stafilokoku. Namie yra namie, zinoma, jei nera jokiu komplikaciju. (o pirmo gimdymo metu ju ir nebuvo, bet tada dar nezinojau apie tokia galimybe)  bigsmile.gif

Jei tik yra galimybe, tai aisku 4u.gif Jei viskas gerai...O man kai CP laukia, tai vistik turi stebeti ir mano temp ir mazylio sveikatyte, dar ta gelta doh.gif Bet neketinu ir po CP buti ilgiau nei 3dienas...Su pirmu is ligonines isejom 3para, nepavilkau nei koju, nei ranku, bet sugebegau iskenteti lipima laiptais ir net kelione namo 100km 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnestar @ 2010 10 10, 00:02)
Jei tik yra galimybe, tai aisku  4u.gif Jei viskas gerai...O man kai CP laukia, tai vistik turi stebeti ir mano temp ir mazylio sveikatyte, dar ta gelta  doh.gif Bet neketinu ir po CP buti ilgiau nei 3dienas...Su pirmu is ligonines isejom 3para, nepavilkau nei koju, nei ranku, bet sugebegau iskenteti lipima laiptais ir net kelione namo 100km  4u.gif

nu su gelta juokauti negalima, jei ta rimtoji, kuri nepraeina savaime smile.gif daktarai todel ir laiko 3 dienas, kad ji perjas isryskeja, pati gydytoja krikscioniskuose sake, kad nori mamos kuo greiciau namo, o ta gelta gali po 3 paru islysti doh.gif drauges kaimynu berniukas ir mire nuo jos sukeltu komplkaciju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 10 09, 22:15)
nu su gelta juokauti negalima, jei ta rimtoji, kuri nepraeina savaime  smile.gif daktarai todel ir laiko 3 dienas, kad ji perjas isryskeja, pati gydytoja krikscioniskuose sake, kad nori mamos kuo greiciau namo, o ta gelta gali po 3 paru islysti  doh.gif drauges kaimynu berniukas ir mire nuo jos sukeltu komplkaciju  doh.gif

o negalima būtų mažylio tiesiog atnešt patikrint po tų 3 parų? Namo mažyliui kaip tik 3 dieną gelta jau buvo ant ribos, bet ryte sumažėjo ir išleido namo ax.gif Mielai būčiau sutikus kitą dieną vaikutį atnešt negu likti per naktį doh.gif Kažkaip labai baisios naktys atrodė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tefnut @ 2010 10 10, 00:31)
o negalima būtų mažylio tiesiog atnešt patikrint po tų 3 parų? Namo mažyliui kaip tik 3 dieną gelta jau buvo ant ribos, bet ryte sumažėjo ir išleido namo  ax.gif Mielai būčiau sutikus kitą dieną vaikutį atnešt negu likti per naktį  doh.gif Kažkaip labai baisios naktys atrodė  biggrin.gif

aisku kad galima, as atnesiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 10 09, 20:24)
galiu pasakyti kad nevisada iseina istrukti i namus, mano maziukui prasidejo po gimdymo praejus kelioms valandoms  gelta , tai laike mus tam inkubatoriuje po lempom 106 val, o ligonineje gulejom 9 dienas  verysad.gif gulejom palatoj 3, buvo visai smagu, po to jas isleido po viena , buvo velykos ir likau viena, verkiau atsigulus, maziuko salia nebuvo  verysad.gif  po to atkele man kaimyne viena, tai su ja pabuvom visai gerai, ji isejo o as dar likau  doh.gif  doh.gif  doh.gif

aisku, kai yra komplikaciju ar dar kokiu dalykeliu, tai ir lieki..

QUOTE(Agnestar @ 2010 10 09, 22:02)
Jei tik yra galimybe, tai aisku  4u.gif Jei viskas gerai...O man kai CP laukia, tai vistik turi stebeti ir mano temp ir mazylio sveikatyte, dar ta gelta  doh.gif Bet neketinu ir po CP buti ilgiau nei 3dienas...Su pirmu is ligonines isejom 3para, nepavilkau nei koju, nei ranku, bet sugebegau iskenteti lipima laiptais ir net kelione namo 100km  4u.gif

as lipau i antra auksta, i palata, po dvieju valandu gimdymo g.gif

QUOTE(Liusii @ 2010 10 09, 22:15)
nu su gelta juokauti negalima, jei ta rimtoji, kuri nepraeina savaime  smile.gif daktarai todel ir laiko 3 dienas, kad ji perjas isryskeja, pati gydytoja krikscioniskuose sake, kad nori mamos kuo greiciau namo, o ta gelta gali po 3 paru islysti  doh.gif drauges kaimynu berniukas ir mire nuo jos sukeltu komplkaciju  doh.gif

mano vaikas pagelto pvz 5 para. Ir laikesi apie savaite, bet niekas nieko nesake, kad kazkas blogai, pediatre tik sake, kad turi mazdaug per savaite praeiti.
as labiau bijau stafilokok, nuo kurio mano vaikas irgi vos nemire. Na, persudau, gal i negrese gyvubei pavojus, bet kitiems vaikiukams komplikuojasi ir iki tiek... todel nenoriu be reikalo guleti...
Atsakyti
Noreciau susirinkti siek tiek info, apie mamytems papuolusios situacijas siuose gimdymo namuose. Kalba eina apie normalia gimdymo eiga (ne cezarius ar kazkokius isankstinius rizikos fakktorius), kai atvaziuoji gimdyti, ir kaip toliau eina eiga...

1. Ar dure i vena kateteri ir leido skyscius (ne skatinamuosius!!). Man kazkodel leido sad.gif
2. Ar draude gerti/valgyti ? (man draude sad.gif
3. Ar dare klizma? (man nesiule)
4. Ar leido rinktis, kas kiek laiko ziureti kakleli bei matuoti vaiko tonus- ar ta dare nuolat?
5. Kaip su gulejimu saremiu metu?
6. Jei gimdete ne gimdykloje, o toje priesgimdyvineje palatoje- ar joje ir saremiavote?
7. Ar teko gimdyti/saremiauti su kitomis moterimis vienoje patalpoje, ar buvote visa laika viena?
8. Ar leido rinktis stumimo poza?
9. Jei gimdete priesgimdyvineje palatoje, ar ten ir likot su vaikeliu po gimdymo pora valdandu? O jei keliese gimdete, tai visos ten ir buvot?
10. Trumpai- ar iskart padejo kudiki ant kutines, o matavo, svere ir t.t. tik po poros valandu?
11. dar pamirsau- ar esant mazam atsidarymui kaklelio, leido kur nors iseiti, pvz i lauka, ar per saremius iseiti bent i koki koridoriu ar panasiai? (man leido tik iki wc nueit sad.gif ) SU kokiu kaklelio atsidarymu dar isleidzia namo, ar siaip, bent jau nevercia eiti i gimdykla gimdyti, ar galima susitarti, kad dar "paleistu"?

aciu uz atsakymus. Pirmas gimdymas nebuvo toks, kokio idealaus tikejausi, nors dabar kai prisimenu, konplikaciju nebuvo, drasiai galejo leisti daryti tai, kas man buvo svarbiausia- pvz gerti, valgyti, isimti ta kateteri is venos (per ji negalejau net atsiremti su ranka per saremius, o ka jau kalbeti apie efektyvyu stuumima). Sikart noriu paziureti, kiek is jusu gimde su kiek imanoma maziau intervenciju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 14:26)
Noreciau susirinkti siek tiek info, apie mamytems papuolusios situacijas siuose gimdymo namuose. Kalba eina apie normalia gimdymo eiga (ne cezarius ar kazkokius isankstinius rizikos fakktorius), kai atvaziuoji gimdyti, ir kaip toliau eina eiga...

1. Ar dure i vena kateteri ir leido skyscius (ne skatinamuosius!!). Man kazkodel leido sad.gif
2. Ar draude gerti/valgyti ? (man draude sad.gif
3. Ar dare klizma? (man nesiule)
4. Ar leido rinktis, kas kiek laiko ziureti kakleli bei matuoti vaiko tonus- ar ta dare nuolat?
5. Kaip su gulejimu saremiu metu?
6. Jei gimdete ne gimdykloje, o toje priesgimdyvineje palatoje- ar joje ir saremiavote?
7. Ar teko gimdyti/saremiauti su kitomis moterimis vienoje patalpoje, ar buvote visa laika viena?
8. Ar leido rinktis stumimo poza?
9. Jei gimdete priesgimdyvineje palatoje, ar ten ir likot su vaikeliu po gimdymo pora valdandu? O jei keliese gimdete, tai visos ten ir buvot?
10. Trumpai- ar iskart padejo kudiki ant kutines, o matavo, svere ir t.t. tik po poros valandu?
11. dar pamirsau- ar esant mazam atsidarymui kaklelio, leido kur nors iseiti, pvz i lauka, ar per saremius iseiti bent i koki koridoriu ar panasiai? (man leido tik iki wc nueit sad.gif ) SU kokiu kaklelio atsidarymu dar isleidzia namo, ar siaip, bent jau nevercia eiti i gimdykla gimdyti, ar galima susitarti, kad dar "paleistu"?

aciu uz atsakymus. Pirmas gimdymas nebuvo toks, kokio idealaus tikejausi, nors dabar kai prisimenu, konplikaciju nebuvo, drasiai galejo leisti daryti tai, kas man buvo svarbiausia- pvz gerti, valgyti, isimti ta kateteri is venos (per ji negalejau net atsiremti su ranka per saremius, o ka jau kalbeti apie efektyvyu stuumima). Sikart noriu paziureti, kiek is jusu gimde su kiek imanoma maziau intervenciju  g.gif

Gimdziau ten pries pora savaiciu.
1. I vena kateteri duri, taciau skysciu neleido. kateteri buvo pasiruose del visa ko, jei prireiktu leisti skyscius gimdymo metu ir po jo.
2. Gerti nedraude. Gimdymo metu net pati gydytoja vandens paduodavo.
3. Is karto paklause ar reikes klizmos. Jei reikia, tai ir iseinant is ligonines pasiulo.
4. Kakleli apziurenejo kada patys gydytojai norejo. t.y. pacioj pradzioj bei pries suleidziant nuskausminamuosius. Tonus matavo keleta kartu. Ispedavo, kad dabar galit pavaikscioti, o paskui tonus matuosim.
5. Galima guleti saremiu metu. Niekas nereguliavo, kaip cia noreciau saremiauti:)
6. Gimdziau gimdykloj. Priesgimdyvinej tuo metu irgi vyko gimdymas, tai ten ir saremiavo.
7. Galima sakyti, kad visa laika buvau viena. Gal 15 min buvau isejus i kita palata, nes vienai gimdyvei reikejo nuleisti vandenis, o tai daryti ne gimdykloje buvo rizikinga. Bet palatoj tas keleta minuciu buvau viena.
8. Buvo pasakyta kaip stumti. jokiu pasirinkimu. bet kai pirma karta gimdanti, tai nebuciau zinojus is ko cia rinktis.
10. kudiki is karto padejo ant krutines, liepe pamaitinti. isbuvom gimdykloj daugiau ne pora valandu. Tik tada svere, matavo.
Atsakyti
kaip idomu... as si syki buciau labai pries kateteri is tikro, man jis laabai maise. Aciu dievui, i slapimtaki nesugalvojo kateterio ikist smile.gif sad.gif
kad leido gerti, buvo keista. Kodel tada man neleido...
kad stumti neleido rinktis irgi naujiena, man ne tik leido, bet ir siule, ypac kai mate, kad as vos atsigulusi, nuo skausmo alpstu. As stumiau tupedama, ant kedutes, taciau po 1,5 valandos bandymu vis tiek atsiguliau i lova, nes jau nebeturejau jegu net tupeti (12 val gimdymo), galiausiai tokioj pozoj ir pagimdziau, bet sakau, man leido rinktis, kaip patogiau, kaip maziau skauda, ir kaip maksimaliai efektyvu. Taip ir turetu buti is tikro..
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 14:38)
kaip idomu... as si syki buciau labai pries kateteri is tikro, man jis laabai maise.

maise ? jiai leidziami skatinamieji tai jie ir turi buti leidziami, juk nelauks kol 1-2para atsidarines kaklelis, o juk vaikui nubegus vandenims ir negali ten gyventi pilvelyje para... as ir maniau kad maisys, bet kai reikdavo vaiksciot po palata tai pati pasistumdavau arba vyras pastumdavo... maise va tada kai perveze i palata, masciau kaip paimsiu kudiki, dar uzsikabins, bet po 3-4v iseme smile.gif
p.s. bet as cia negimdziau. ir turbut negimdysiu, nes kai paklausiau giminaiciu atsiliepimus, kai atvazevo manes aplankyti tai sakydavo mums tai ten nieko nerode, to nedare...
o kad pagimdzius reikia uzlipti y palata tai tikrai taip reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2010 10 11, 19:12)
maise ? jiai leidziami skatinamieji tai jie ir turi buti leidziami, juk nelauks kol 1-2para atsidarines kaklelis, o juk vaikui nubegus vandenims ir negali ten gyventi pilvelyje para... as ir maniau kad maisys, bet kai reikdavo vaiksciot po palata tai pati pasistumdavau arba vyras pastumdavo... maise va tada kai perveze i palata, masciau kaip paimsiu kudiki, dar uzsikabins, bet po 3-4v iseme smile.gif
p.s. bet as cia negimdziau. ir turbut negimdysiu, nes kai paklausiau giminaiciu atsiliepimus, kai atvazevo manes aplankyti tai sakydavo mums tai ten nieko nerode, to nedare...
o kad pagimdzius reikia uzlipti y palata tai tikrai taip reikia doh.gif

na, man buvo NE SKATINAMIEJI lasinami, o pora kartu per tas 12 valandu bevandenio periodo lasino fiziologini skysti, nes kaip jau minejau, gerti ir valgyti neleido.
skatinamuju niekas man nebutu lasine, pirmiausiai todel, kad nebuciau sutikusi. Antra, kaklelis nors ir letai, bet vis delto atsidarinejo, ir nebuvo ten reikalo kistis i normalia gimdymo veikla. Taciau kateteris man maise ne psichologiskai, o fiziskai- man SKAUDEJO sulenkti ranka, todel negalejau atsiremti i lova per saremius, automatiskai saremiu skausmas didesnis, nes jauciausi visiskai nepatogiai. Kai reikejo stumti, isikibti galejau tik su viena ranka, o turint omeny, kad stumiau didziaja dali vertikalioj padety...
Galiausiai,kai padejo maziuke ant krutines, man buvo sunku ja su ta ranka apkabint, negalejau rankos sulenkti.

O kalbant apie tai, kad "nelaikys maziuko be vandenu", tai butent sie gimdymo namai ir pasizymi tuo, kad ten niekas neskuba be reikalo skatinti, kaip kituose konvejeriuose- nuleidzia vandenis, ir vsio, ner cia kada, skatinam. Tokiu budu tik sutrikdoma naturali moters organizmo veikla gimdymo metu. Aciu dievui, kad manes neskatino. Taciau matyt, is anksto ruosesi cezariui, nes neleido valgyti ir gerti, lasino fiziologini skysti. Ir kaip dziaugiuosi, kad pavyko pagimdyti paciai be didesniu isikisimu.
Atsakyti