Komentuoju savo šviežiausius pastebėjimus:
apie švarą va taip ir neturiu ką pridėti. Kaip čia kažkuri rašė, tai wc išvis dvokutis-baisutis. Aš eidavau į tą kur su dušu, tai ten nors langas pradarytas Palatose grindis praplaudavo vienąkart, ir taip Pvz jei stovi kėdė, tai ją aplink didžiausiu ratu apsuks;
apie moters higiena cia norejau atskirai net parasyti. Kaaaazkoooks siaaaubas!!! Net minimaliai sudetinga savo higiena pasirupinti. Dusas visas isluzes (sieneles baisu paliesti, nes nuvirsta), tas kur atsukti vandeni isvis nuluzes. Veliau ismokau su pirstais ten uzkisus atsukti vandeni, bet lauke antrasis issukis- per visas tas dienas nebuvo silto (net ne karsto, o silto) vandens!!! Tai kad ir kiek klausiau, prasiau, patarimai buvo tokie pat- laukti gal nubegs (tarsi as nelaukdavau) arba dar geras pasiulymas- "vasara gi, pradekite grudintis". Taip taip, su tokiaaa zaizda tarpkojyje ir gaminanciais piena papais Galiausiai as turbut visus uzknisau su tuo keistu noru praustis, tai mane nuvede i rusi, kur berods personalo dusai. Nes ne tik ta zaizda, bet ir prakaitavimas buvo nenormalus, palatoj baisingai dusna.
apie maistą- daug kas skundžiasi kad ten jo mažai ir neskanus. Man jo visiškai pakako (abiem kartais) ir visai skanu. Tik va gal ne visad apgalvota- pvz virti kiaušiniai, kopustu salotos ar pupeliu sriuba maitinanciai mamai
apie moters apziuras kadangi as gulejau ilgai, tai salia manes 2 moteris pasikeite. Nei vienos taip pat neapziurejo. Mane (nors labai daug siuta) irgi isleido, net neapziurejo, tik akusere atnese lapeli, su kuriuo eisiu i savo poliklinika, ir kuriama mano bukle irasyta "gera";
apie vaikelio apziuras gal kas mano vaikas paskubejes ateiti, bet prieziura nepriekaistinga! Visada viska ir daznai apziuredavo. Susiduriau su 3 vaiku daktarem- vedeja Zydrune Prapuolene (atrodo tokia pavarde), tokia vyresne Gilma (pavardes nepamenu) ir sena tokia kuria visi labai skrupulinga vadina
apie personala vaiku gydytojos labai patiko (na ta skrupulingoji su savais nuokrypiais, bet as jau ja nuo pirmo vaiko prisimenu tai tiesiog reikia nubrezti ribas Vaikus seseles irgi neblogos. Na bet tos kur maista atnesa, ar grindis praplauna Atsimenu ir po pirmo vaiko apie tai rasiau. Kaip laukines. I palata ibegs butinai su trenksmu (kad ne tik vaikas, bet ir pati krupteli), siuksles nes kokia 6 ryto, arba 23 vakare, kai jau bandai snausti. Nei labas nei sudie ilekus. Man jos kaip is kitos pasaulio kartais atrodydavo. pvz atejus daktarei kalbi, rodo kazkokias proceduras, o ta isoks ir uzbaubs "kur maisto indelis!"
Jooo, paskaiciau ir pakraupau nuo tokiu svieziu pstebejimu apie gimdymo namus... kaip galima sitaip visiskai nekreipti demesio i elementariausius dalykus
Kai pries metus gimdziau, tai jau to duso viena sienele krisdavo ir ja vos ne vos uzsidarydavai. Nu galvojau, gal paluzo, gal man nepasiseke, gal paskui sutvarkys ar nauja duso kabina pasistatys.. O cia, pasirodo, ne tik, kad nepatvarko, bet tas dusas galutinai suluzta Nu nereikia ten tu salygu kaip penkiu zvaigzduciu viesbuty, bet kai jau net nusiprausti negali normaliai, tai cia jau virsune
o kaip ta vaikiuka nupraust, kai ner silto vandens, juk jis beveik istisai kakoja tuo mekonijum
pamenu, kai kazkokia gydytoja ar slauge ar akusere man sake, kad reikia butinai bent viena karta nusipraust i diena po gimdymo, o geriausia tai du. Ir dar viena gydytoja liepe siukstu neplauti galvos, nes galiu atseit persalti, skersvejai visur ir panasiai, o gimdyves po gimdymo labai jautrios ir neatsparios.. O cia dabar tipo grudinkis...
kas is to, kad gimdyma priims geras personalas, o paskui gali pati persisaldyti, vaikuti persaldyti ar kokia infekcija nuo nesvaros pasigauti ir tektu guleti kokiose klinikose...
kazkaip kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad kito vaikucio cia nenoreciau gimdyti
Kai pries metus gimdziau, tai jau to duso viena sienele krisdavo ir ja vos ne vos uzsidarydavai. Nu galvojau, gal paluzo, gal man nepasiseke, gal paskui sutvarkys ar nauja duso kabina pasistatys.. O cia, pasirodo, ne tik, kad nepatvarko, bet tas dusas galutinai suluzta Nu nereikia ten tu salygu kaip penkiu zvaigzduciu viesbuty, bet kai jau net nusiprausti negali normaliai, tai cia jau virsune
o kaip ta vaikiuka nupraust, kai ner silto vandens, juk jis beveik istisai kakoja tuo mekonijum
pamenu, kai kazkokia gydytoja ar slauge ar akusere man sake, kad reikia butinai bent viena karta nusipraust i diena po gimdymo, o geriausia tai du. Ir dar viena gydytoja liepe siukstu neplauti galvos, nes galiu atseit persalti, skersvejai visur ir panasiai, o gimdyves po gimdymo labai jautrios ir neatsparios.. O cia dabar tipo grudinkis...
kas is to, kad gimdyma priims geras personalas, o paskui gali pati persisaldyti, vaikuti persaldyti ar kokia infekcija nuo nesvaros pasigauti ir tektu guleti kokiose klinikose...
kazkaip kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad kito vaikucio cia nenoreciau gimdyti
Gimdžiau šiuose gimdymo namuose beveik prieš mėnesį. Mano gimdymas buvo labai sunkus ir ilgas, išsikankinau bevei parą laiko, o finale reikėjo ekstra cezario operacijos, apie visą personalą ir priežiūrą liko tik šilčiausi ir gražiausi prisiminimai. Priežiūra buvo superinė , nors nebuvau nei tarusis su gydytoja, nei prieš gimdymą pinigų daviau. Labai dėkinga už gerą priežiūrą ir patarimus akušerei Gabijai (gaila pavardės nežinau) ir gydytojai Statkevičienei, taip pat anesteziologė labai puiki pasitaikė. Vaikų gydytojos ir seselės taip pat buvo nuostabios, nei apie vieną negaliu jokio blogo žodžio pasakyt, visada pagelbėjo kai reikėjo pagalbos, patarinėjo, ką kokioj situacijoj reikia daryt. Pasiskaičius kai kurių atsiliepimus, pastebėjau, kad daugelis pasibaisėjo švara, bet ir tam aš jokių priekaištų neturėjau, nes palatos buvo valomos kasdien, šiukšlės išnešamos kelis kartus per dieną tiek tualete tiek ir duše taip pat buvo tvarkinga ir švaru, aišku kad sulaukt karšto vandens nusiprausimui reikėjo nemažai vandens nuleist, bet aš tame nematau jokis tragedijos. Tikrai nesigailiu, kad gimdžiau šiuose gimdymo namuose, antrą vaikelį taip pat nė nedvejodama važiuočiau čia gimdyt.
QUOTE(vixiuke @ 2010 08 11, 15:55)
vakar grįžau namo, įspūdžiai irgi dar šilti... parašysiu kada vėliau, kaip jau kažkuri rašė, dabar ne sėdima mano padėtis bet tikrai nėra taip blogai kaip rašot... nebent lūkesčiai mamytės jūsų labai jau dideli...
laukiam atsiliepimu
Na lukesciai tikrai nebuvo kaip 5 zvaigzduciu viesbuciui.Be to jau karta ten gimdziau tai ispudi jau turejau susidarius.Taip,personalas tikrai dagumoj superinis Beje pries 3 metus duso kabinos dureles irgi buvo paluzusios,bet as nekreipiau demesio,kaip ir sykart.Tiesiog kai dabar teko gulet tai buvo butent taip kaip aprasiau.Man nereikia naujausios irangos ir pan.bet pasigedau svaros
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 08 06, 13:07)
Laba gal žinot, kada budi Toleikienė? va pas ką nenoriu papult tai pas ją Gimdymo namuose tokios info man nepateikė - tipo tokia politika.
neskaiciau atsiliepimu apie Toleikiene tai dabar nustebau pati gimdziau pas ja beveik pries 5 metus,visa nestuma ji mane stebejo,gimdyt teko 2 lapkricio nakti tai mes ja is namu issikvietem,atliko cezario pjuvi tikrai profesionaliai super ir jokiu pinigu nereketavo,pati ir siulus atvyko isimti,taip kad mano atsiliepimai patys geriausi,o apie pacius gimdymo namus tai kiek supratau kas liecia svara ir tvarka nieks nepasikeite
QUOTE(vixiuke @ 2010 08 11, 16:55)
vakar grįžau namo, įspūdžiai irgi dar šilti... parašysiu kada vėliau, kaip jau kažkuri rašė, dabar ne sėdima mano padėtis bet tikrai nėra taip blogai kaip rašot... nebent lūkesčiai mamytės jūsų labai jau dideli...
Na nezinau, ar noras, kad tualetas butu bent karta i diena isvalomas ir isnesamos siuksles, butu labai jau didelis lukestis.. tiesiog man keista, kodel kai kuriomis dienomis tas tualetas yra visiskai nevalomas, o kai kuriomis tvarkomas kasdien mano atveju, pasikartosiu, per visas dienas kiek isgulejau, jis nebuvo tvarkomas ne karto
esu ir maudziusis ivairiomis salygomis, ir gyvenusi kaime kur ner jokiu patogumu, o tualetas lauke, ir man tikrai nereikia, kad butu tualetai ir vonios su auksiniais kranais bet elementari tvarka ir svara turi buti juolab, kad tai yra gimdymo namai, kur nuolat gydytojai pabrezia, koks yra svarbus sterilumas ir panasiai...
o ir laukti kol tas vanduo nusibegs tiek duse, tiek palatos kriauklej kur maziukui uzpakaliuka reik nupraust yra, kaip ten bebutu, ne taip jau ir malonu... aisku pakenciama, bet, mano nuomone, gimdymo namuose turetu buti normalesnes salygos, visgi ne akmens amziuje gyvenam
jokiu budu nenoriu pasakyti, kad sitie gimdymo namai yra niekam tike. Pasikartosiu, kad gimdymo personalas, bent jau man, pasitaike puikus. Na leliuku gydytoju ir seseliu buvo visokiu, vienos grubesnes, kitos mielesnes. Buvo pasakyta keleta karta ir grubesniu zodziu ne tik man, bet ir mano palatos kaimynei, bet stengiausi per daug neimti i galva, nors po gimdymo ir buvo jautrumas padidejes O buvo ir labai maloniu darbuotoju bet svara manes netenkino
sukute 100%
Jau kazkada rasiau apie siuos gimdymo namus, bet del svaros taip pat isiterpsiu, kad jos ten tikrai truksta....Tualetas tikrai retai valomas, siuksline istisai buvo pilna higienos priemoniu, kvapas ne koks...Elementarios higienos truksta. Duso kambariui taip pat verkiant reikia remonto. O apacioje, kur gimdykla, kuomet gimdziau norejau palisti po dusu irgi buvo neimanoma nes istisai bego saltas vanduo, dusas prastos bukles.
Taigi cia kiekvienos teisei rinktis, ar be galo rupestingus gydytojus, akuseres, bei vaikuciu gydytojas ar patoguma, svara, grazias palatas, galimybe gimdyti gimdykloje , nes as vos spejau ja gauti kadangi gimdykloje ir priesgimdyvineje palatoje gimde kitos moterys .
As asmeniskai, jei gimdyciau antra vaikiuka, labai rimtai pagalvociau... Turbut nestumo metu lankyciausia cia dienos stacionare pas viena is gydytoju, bet gimdyti vaziuociau kitur.
Taigi cia kiekvienos teisei rinktis, ar be galo rupestingus gydytojus, akuseres, bei vaikuciu gydytojas ar patoguma, svara, grazias palatas, galimybe gimdyti gimdykloje , nes as vos spejau ja gauti kadangi gimdykloje ir priesgimdyvineje palatoje gimde kitos moterys .
As asmeniskai, jei gimdyciau antra vaikiuka, labai rimtai pagalvociau... Turbut nestumo metu lankyciausia cia dienos stacionare pas viena is gydytoju, bet gimdyti vaziuociau kitur.
na bandau rašyti savo atsiliepimus, gulėjau tik dvi paras, tai gal pesonalas geras papuolė...
dėl švaros - valė kasdien ir normaliai, visas kėdes pakeliant ir pan, šiukšles porą kart nešė.
dėl higienos - dažnai naudojausi bidė, o pora kart per dieną ėjau į dušą. Parodė viena iš akušerių, tą rūsyje... mažai kas ten jį gal žino, nes eilių jokių, tvarkingas, sau išsimaudai. Palatos kaimynė sakė gimdė prieš metus, tai sakė dušas buvo naujas... kaip taip per metus sugadina? pastebėjau, kad mamytės kai kuros labai netvarkingos, po savęs tokius tualetus palieka... Apačioje duše karštas vanduo visad buvo. Aišku nepatogu, kai leliuką reik palikti, bet prisitaikydavau kai vyras būdavo.
Maistas skanus ir bent jau per pietus labai daug man jo būdavo. Tik tikrai nepritaikytas gal mamytėms, o gamina jį gimdymo namuose, paklausiau, nes seniau žinau, kad virtuvės ten nebuvo, kai prieš 4 metus gulėjau, veždavo iš kitur.
dėl nėščiųjų apžiūros sutinku, manęs ir niekas nepažiūrėjo, na apart temp matavimų. bet galvoju jei būčiau pasiskundus kuo nors gal ir būtų tada apžiūrėję, nes per vizitacijas sakydavau, kad vikas ok. kai su dukryte gulėjau ir buvo labai komplikuotas gimdymas, tai apžiūra buvo 100proc super, bet dabar manau nebuvo poreikio, tik norėjosi, kad siuvimus pažiūrėtų, kaip ten gyja.
Vaikų apžiūros manau standartinės, nėr ką pridurti, viskas ok.
dar labai patiko, kad rūbeliai gražūs leliuka, na jų daug nereikėjo, tik bodžiukus dėjo, nes karšta, bet nauji, gražūs. Dukrytę pamenu dar nuo rusų laikų turbūt likusiais paplyšusiais rūbeliais rengdavo.
taip pat jau nenaudojamos palos, kur tarp kojų liepdavo seniau dėti.
naktinių sau reikia, gerai, kad buvau įsidėjus, nes su dukryte tai kasdien gaudavau naujus kai gulėjau, o čia davė tik vienus, po gimdymo persirengti, bet tokius paplyšusius
Vieną mamytę gydytojas atvedė aprodyti palatų, apsižiūrinėjo. pas kaimynę atėjusi lankytoja stebėjosi kaip čia negražu ir pan (3 palatoj gulėjom), na ji lygino su klinikom... aš kai kitur nebuvus, tai man labai gerai bus, aišku geriau jau neb(tų tokių nepatogumų kaip kad dušo nebuvimas šalia su karštu vandeniu, na bet išgyvenau ir jei riektų vėl ten gimdyčiau (bet jau turbūt neteks)
o geriausiai tai buvo, kad nutiko tai, ko bijojau gimdžiau pas Toleikienę ji per mano gulėtas dvi paras budėjo du kart, daug kas atostogauja, taip kad didelė tikimybė pas ją pakliūti.
tai šiek tiek apie gimdymą su Toleikiene galiu papasakoti... Nuvaživom per audrą baisiąją 6dienio naktį... turėjo 3 gimdyves prieš mane tą naktį, sako jei dar dabar atvažiuotų nepriimtumėm, nėr jau kur guldyti. taigi priėmė labai maloniai, super, aš nežinojau, kad tenta gydytoja... kai nuėjau klizmos darytis paklausiau kokia čia gydytoja, sako Toleikienė... visa net apmiriau va ką reikšia išankstinis nusistatymas na ir nežinau ar gera jiar bloga.... nieko blogo nepastebėjau, gal tik tai, kad viso gimdymo metu jos nebuvo (nors gimdžiau trumpaikelias val), bet kai priėmė gimdykloje nesirodė, tik jau kai norėjau stumti atsivedė ją akušerė kad pažiūrėtų kiek atsidaręs kaklelis, sako oi ne dar, 6 cm tik, kiek ir buvo atvažiavus... ir išėjo, akušerė sako nesamonė, gimdom... ir po 20 min turėjausūnelį. tai jau kai vaikiukas lindo, akušerė surėkė gimdom ir atėjo gydytoja. tai vat ir mąstau, gal nedaviau pinigų, dėl to tokia jos priežiūra buvo? Užtat esu dėkinga akušerei, nuostabus žmogus, Jūratė pirmą vaikiuką gimdžiau nesitarusi irgi papuolė aksinė akušerė Dalia. Aš manau jei jau tartis, tai tik su akušere, nes jos daugiausiai "dirba" su gimdyve. na ir po visko mane susiuvo Toleikienė, plyšau per siūlę, kur su dukryte per pirmą gimdymą kirpo. Na tai tokie mano pastebėjimai
o personalas beveik toks pat kaip ir prieš 4 metus buvo, valytoja viena labai faina, ją dar nuo tada atsimenu, pakalbėjom fainai, vaikų gydytojos mane net dvi pažino, kaip bebūtų keista... gal jau tikrai mano gimdymas pirmas buvo išskirtinis sakau šitiek gimdyvių...
P.S. atsiprašau už klaidas, skubėjau labai rašyti ir pusiau stovėdama
dėl švaros - valė kasdien ir normaliai, visas kėdes pakeliant ir pan, šiukšles porą kart nešė.
dėl higienos - dažnai naudojausi bidė, o pora kart per dieną ėjau į dušą. Parodė viena iš akušerių, tą rūsyje... mažai kas ten jį gal žino, nes eilių jokių, tvarkingas, sau išsimaudai. Palatos kaimynė sakė gimdė prieš metus, tai sakė dušas buvo naujas... kaip taip per metus sugadina? pastebėjau, kad mamytės kai kuros labai netvarkingos, po savęs tokius tualetus palieka... Apačioje duše karštas vanduo visad buvo. Aišku nepatogu, kai leliuką reik palikti, bet prisitaikydavau kai vyras būdavo.
Maistas skanus ir bent jau per pietus labai daug man jo būdavo. Tik tikrai nepritaikytas gal mamytėms, o gamina jį gimdymo namuose, paklausiau, nes seniau žinau, kad virtuvės ten nebuvo, kai prieš 4 metus gulėjau, veždavo iš kitur.
dėl nėščiųjų apžiūros sutinku, manęs ir niekas nepažiūrėjo, na apart temp matavimų. bet galvoju jei būčiau pasiskundus kuo nors gal ir būtų tada apžiūrėję, nes per vizitacijas sakydavau, kad vikas ok. kai su dukryte gulėjau ir buvo labai komplikuotas gimdymas, tai apžiūra buvo 100proc super, bet dabar manau nebuvo poreikio, tik norėjosi, kad siuvimus pažiūrėtų, kaip ten gyja.
Vaikų apžiūros manau standartinės, nėr ką pridurti, viskas ok.
dar labai patiko, kad rūbeliai gražūs leliuka, na jų daug nereikėjo, tik bodžiukus dėjo, nes karšta, bet nauji, gražūs. Dukrytę pamenu dar nuo rusų laikų turbūt likusiais paplyšusiais rūbeliais rengdavo.
taip pat jau nenaudojamos palos, kur tarp kojų liepdavo seniau dėti.
naktinių sau reikia, gerai, kad buvau įsidėjus, nes su dukryte tai kasdien gaudavau naujus kai gulėjau, o čia davė tik vienus, po gimdymo persirengti, bet tokius paplyšusius
Vieną mamytę gydytojas atvedė aprodyti palatų, apsižiūrinėjo. pas kaimynę atėjusi lankytoja stebėjosi kaip čia negražu ir pan (3 palatoj gulėjom), na ji lygino su klinikom... aš kai kitur nebuvus, tai man labai gerai bus, aišku geriau jau neb(tų tokių nepatogumų kaip kad dušo nebuvimas šalia su karštu vandeniu, na bet išgyvenau ir jei riektų vėl ten gimdyčiau (bet jau turbūt neteks)
o geriausiai tai buvo, kad nutiko tai, ko bijojau gimdžiau pas Toleikienę ji per mano gulėtas dvi paras budėjo du kart, daug kas atostogauja, taip kad didelė tikimybė pas ją pakliūti.
tai šiek tiek apie gimdymą su Toleikiene galiu papasakoti... Nuvaživom per audrą baisiąją 6dienio naktį... turėjo 3 gimdyves prieš mane tą naktį, sako jei dar dabar atvažiuotų nepriimtumėm, nėr jau kur guldyti. taigi priėmė labai maloniai, super, aš nežinojau, kad tenta gydytoja... kai nuėjau klizmos darytis paklausiau kokia čia gydytoja, sako Toleikienė... visa net apmiriau va ką reikšia išankstinis nusistatymas na ir nežinau ar gera jiar bloga.... nieko blogo nepastebėjau, gal tik tai, kad viso gimdymo metu jos nebuvo (nors gimdžiau trumpaikelias val), bet kai priėmė gimdykloje nesirodė, tik jau kai norėjau stumti atsivedė ją akušerė kad pažiūrėtų kiek atsidaręs kaklelis, sako oi ne dar, 6 cm tik, kiek ir buvo atvažiavus... ir išėjo, akušerė sako nesamonė, gimdom... ir po 20 min turėjausūnelį. tai jau kai vaikiukas lindo, akušerė surėkė gimdom ir atėjo gydytoja. tai vat ir mąstau, gal nedaviau pinigų, dėl to tokia jos priežiūra buvo? Užtat esu dėkinga akušerei, nuostabus žmogus, Jūratė pirmą vaikiuką gimdžiau nesitarusi irgi papuolė aksinė akušerė Dalia. Aš manau jei jau tartis, tai tik su akušere, nes jos daugiausiai "dirba" su gimdyve. na ir po visko mane susiuvo Toleikienė, plyšau per siūlę, kur su dukryte per pirmą gimdymą kirpo. Na tai tokie mano pastebėjimai
o personalas beveik toks pat kaip ir prieš 4 metus buvo, valytoja viena labai faina, ją dar nuo tada atsimenu, pakalbėjom fainai, vaikų gydytojos mane net dvi pažino, kaip bebūtų keista... gal jau tikrai mano gimdymas pirmas buvo išskirtinis sakau šitiek gimdyvių...
P.S. atsiprašau už klaidas, skubėjau labai rašyti ir pusiau stovėdama
Smagu kad viskas gerai praejo akuseres kiek zinau visos labai puikios O to duso rusy tai nei nezinojau gal kada gyvenime ir pasinaudosiu dar kas del drabuzeliu tai man nei vieno naujo drabuziuko neuzdejo visi buvo nuskalbti ir skyleti o naktiniu ten reik arba prasyt kad pakeistu,arba savus detis,nes gali isbut su tais paciais su kuriais gimdei